Dodaj do ulubionych

Mitsubishi

IP: *.ppp.algonet.se 15.05.01, 20:59
Mieszkam poza krajem. Jezdze moim ukochanym mitsubishi galant i tak mnie troche
ciekawi, jak sie ocenia te marke w Polsce, czy sporo jest salonow firmowych,
ile kosztuja auta, itp, itd.
Na tym forum nie zauwazylam ani jednego tematu o mitsubishi, dlatego pytam :-)))

Pozdrowienia
Obserwuj wątek
    • Gość: trurl Re: Mitsubishi IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.05.01, 23:13
      Od niecałych dwóch miesięcy jeżdżę Mitsubishi Space Star.Faktycznie przed zakupem miałem trochę
      trudności z uzyskaniem większej ilości informacji o tym samochodzie w polskich źródłach.Na pewno nie jest to
      tak popularna u nas marka jak Toyota czy Honda co nie znaczy że zupełnie egzotyczna.W Warszawie jest
      bodajże czterech dealerów Mitsubishi -czy to dużo trudno mi to ocenić.Więcej szczegółów znajdziesz np. na
      oficjalnej stronie Mitsubishi Polska ( http://www.mitsubishi.com.pl/ ) gdzie są m.in. linki do dealerów w Polsce a
      tam np. informacje o cenach.Co do samego samochodu to jak na pierwszą już nieco mniej emocjonalną ocenę
      jestem bardzo zadowolony co nie znaczy że nie mam żadnych uwag.Resztę pokaże czas.Pozdrawiam :)))
    • Gość: Kosiarz Re: Mitsubishi IP: *.hyundai.com.pl 16.05.01, 09:01
      Mogę powiedziec o mitsubishi same superlatywy. Mialem galanta E-34 , dziadka
      bo '91, ale jak na razie to najlepszy samochod jaki mialem i jeden z
      najlepszych jakimi jezdzilem. Znakomite zawieszenie, doskonałe fotele, silnik i
      skrzynia bez zarzutu (mialem 4WD i prawie 200 kucyków).Jedyne zastrzeżenia
      jakie miałem to światła, poprostu nienajlepsze. Świetny samochód za niewielkie
      pieniądze i gdybym kiedyś mógł taki kupic w dobrym stanie nie zastanawialbym
      się ani chwili. Mitsubishi to naprawde super furki a moja dodatkowo miała swój
      charakter. Niestety, spodobał się również jakimś skurw.....om z Łodzi. Do tej
      pory nóż mi się w kieszeni otwiera. Zabiłbym drania jakbym go złapał. A napewno
      poobcinał złodziejskie łapy.
      Wracając, miśki to najlepsze wózki!!
      Pozdrawiam
      Kosiarz
      • Gość: sveana Re: Mitsubishi IP: 194.22.148.* 16.05.01, 15:00
        Gość portalu: Kosiarz napisał(a):

> Mogę powiedziec o mitsubishi same superlatywy. Mialem galanta E-34 , dziadka
        > bo '91,

...i ty mowisz ze to "dziadek"? Rety, moj to rocznik 89, a i tak jest swietny...
        No i sliczny! GTI, bajery: elektryczne szyby, takze elektrycznie sterowany dach,
        AC....

ale jak na razie to najlepszy samochod jaki mialem i jeden z
        > najlepszych jakimi jezdzilem. Znakomite zawieszenie, doskonałe fotele, silnik i
        >
        > skrzynia bez zarzutu (mialem 4WD i prawie 200 kucyków).

Otoz to! To sa silniki nie do zdarcia!

Jedyne zastrzeżenia
        > jakie miałem to światła, poprostu nienajlepsze.

Ja z moich jestem zadowolona.

Świetny samochód za niewielkie
        > pieniądze i gdybym kiedyś mógł taki kupic w dobrym stanie nie zastanawialbym
        > się ani chwili. Mitsubishi to naprawde super furki a moja dodatkowo miała swój
        > charakter. Niestety, spodobał się również jakimś skurw.....om z Łodzi. Do tej
        > pory nóż mi się w kieszeni otwiera. Zabiłbym drania jakbym go złapał. A napewno
        >
        > poobcinał złodziejskie łapy.

Serdecznie sie z toba laccze w bolu, to prawie jak strata przyjaciela... Jak zima
        wyskoczyla mi przed maske sarna i potem samochod byl w naprawie przez miesiac, to
        czulam sie jak wdowa...

> Wracając, miśki to najlepsze wózki!!

YES!

> Pozdrawiam
        > Kosiarz
        Ja rowniez
        Ania

• Gość: Cocteau Re: Mitsubishi IP: 217.99.225.* 17.05.01, 23:24
      Przez pół roku miałem Lancera '98. Pierwsze co mnie w nim urzekło, to silnik.
      Włączony, czy ni e- i tak go ni esłychać. A z silniczkiem 1.3 spokojnie
      jechałem sobie 180.
      Znakomita marka ... tylko serwis kiepski .. a ceny części ...eeee ... ukradli
      mi światełka przeciwmgielne i juz ni ekupiełm nowych ... 1500 zł.
      • Gość: Pitz Re: Mitsubishi IP: 195.116.250.* 18.05.01, 09:19
        Gość portalu: Cocteau napisał(a):

> Przez pół roku miałem Lancera '98. Pierwsze co mnie w nim urzekło, to silnik.
        > Włączony, czy ni e- i tak go ni esłychać. A z silniczkiem 1.3 spokojnie
        > jechałem sobie 180.
        > Znakomita marka ... tylko serwis kiepski .. a ceny części ...eeee ... ukradli
        > mi światełka przeciwmgielne i juz ni ekupiełm nowych ... 1500 zł.

Trzeba bylo sprobowac na gieldzie, tam maja taniej i przy odrobinie szczescia
        moze nawet kupil bys swoje wlasne...
        • Gość: Cocteau Re: Mitsubishi IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.01, 22:34
          Gość portalu: Pitz napisał(a):

> Gość portalu: Cocteau napisał(a):
          >
          > > Przez pół roku miałem Lancera '98. Pierwsze co mnie w nim urzekło, to siln
          > ik.
          > > Włączony, czy ni e- i tak go ni esłychać. A z silniczkiem 1.3 spokojnie
          > > jechałem sobie 180.
          > > Znakomita marka ... tylko serwis kiepski .. a ceny części ...eeee ... ukra
          > dli
          > > mi światełka przeciwmgielne i juz ni ekupiełm nowych ... 1500 zł.
          >
          > Trzeba bylo sprobowac na gieldzie, tam maja taniej i przy odrobinie szczescia
          > moze nawet kupil bys swoje wlasne...

Szukałem przez ponad miesiąc. Niestety ... bez szans. A podczas poszukiwań
          okazało się, że jako włąściciel Mitsubishi Lancera byłem awangardą polskich
          zmotoryzowanych. Części zamiennych nawet na lekarstwo nie wystarczy.
          • Gość: trurl Re: Mitsubishi IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.05.01, 22:40
            To faktycznie kłopot.Jedyna pociecha to ta że wygląda na to iż chyba rzadko kradną Mitsubishi.
            • Gość: Cocteau Re: Mitsubishi IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.01, 22:47
              Gość portalu: trurl napisał(a):

> To faktycznie kłopot.Jedyna pociecha to ta że wygląda
              na to iż chyba rzadko kra
              > dną Mitsubishi.

Za "rubieżą" chyba zdecydowanie bardziej cenią sobie
              europejskie samohodziki. Przez kilka lat parkowałem
              samochód pod blokiem. "Statystyka" jest następująca:
              [1] Mercedes 190D (13-latek): Lusterka skradzoniono mi
              ponad 20 razy
              "Pacyfkę" 6 razy
              1 x osłona chłodnicy
              kilka razy boczne listwy (drogie jak "czort")
              2 x próbowano go "skubnąć"
              [2] Lancer - jeden, jedyny raz światełka.

Teraz mam garaż i wszystkie problemy z głowy. :)
              • Gość: Andrzej Re: Mitsubishi IP: 195.27.162.* 31.05.01, 15:55
                Mieszkam poza krajem i jestem posiadaczem Galanta EXE z silnikiem 1.8.
                Nie mialem z tym samochodem wiekszych problemow. Samochod jest bardzo
                praktyczny, wygodny i cichy. W ciagu ostatnich 6 lat bylem nim ponad 20
                razy w Polsce. Nie mialem zadnych problemow z kradzieza.
                Moim jedynym zmartwieniem jest brak klimatyzacji.
                Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka