Dodaj do ulubionych

UBEZPIECZENIE SAMOCHODU

IP: *.pl.ibm.com / *.at.ibm.com 03.02.03, 09:30
Co wybrać? Hestia czy PZU? Czy ktos ma jakieś doświadczenie (pozytywne lub
negatywne...)Dziękuję!
Obserwuj wątek
    • Gość: wujek Władek hestia?! tam jakies młotki pracują! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 03.02.03, 10:05
      Gość portalu: Kasia napisał(a):

> Co wybrać? Hestia czy PZU? Czy ktos ma jakieś doświadczenie (pozytywne lub
      > negatywne...)Dziękuję!

wypytywałem ostatnio o uzbezp. małego autka, opla agili, w pzu i hestii
      (telefonicznie). dane podawałem w obu miejscach identyczne, chodziło mi o
      pakiet (ac, oc, nnw). no i... w pzu wycenili to na ok. 2000 zł, a w hestii -
      uwaga!!- na 5700 zł! rozesmiałem się w głos z niedowierzaniem, panienka na
      infolinii nieco się speszyła, ale utrzymywała, że błędu nie ma. oczywiście
      podziękowałem za usługe
      • Gość: Kasia Re: hestia?! tam jakies młotki pracują! IP: *.pl.ibm.com / *.at.ibm.com 03.02.03, 11:09
        Dziękuję za informację, zdecydowałam się juz na PZU, chociaż ubezpieczenie
        pakietowe w Hestii nowego samochodu (Peugeot 206) jest tańsze... ale wolę
        chyba jednak bardziej sprawdzoną firmę...
        • Gość: AnCzar Ubezpieczyciel? - wybieraj świadomie!!! IP: *.zeo 03.02.03, 15:11
          Gdy kupuje się samochód to ogląda się, przymierza i porównuje odpowiednie
          modele (małe, duże, średnie - zależnie czego się szuka) od róznych producentów.
          Po dogłębnej analizie i ocenie wszystkich (prawie wszystkich) wad i zalet
          decyduje się na zakup np. Peugeot 206.
          Kupując ubezpieczenie należy postępować tak samo. Porównać i ocenić kilku
          ubezpieczycieli i wybrać tego który oferuje NAJLEPSZE warunki ubezpieczenia. Z
          ubezpieczeniem OC jest prosto - najlepsze jest to które najtajtańsze. Trudniej
          z AC, bo tu trzeba przeczytać, zrozumieć, porównać i wyciągnąć wnioski a to
          wymaga troszeczkę wysiłku umysłowego. Niektórzy zdają się więc na podpowiedź
          innych osób, często przygodnych i nie dysponujących rzetelną wiedzą. Niektórzy
          są przekonani, że np. "w Hestii pracują jakieś młotki", bo rozmawiając
          telefonicznie na temat ubezpieczenia otrzymał niewiarygodne informacje a to
          znaczy, że cała Hestia jest do niczego, bo jakieś młotki w niej pracują. Inni
          wybierają "bardziej sprawdzoną firmę" nie wiedząc nawet dlaczego dokonali
          takiego wyboru. Tak też można, wolna wola.
          O trafnym, lub nietrafnym, wyborze ubezpieczenia AC można się najłatwiej
          przekonać wtedy, kiedy z tego ubezpieczenia potrzebujemy skorzystać. Tego
          jednak nikomu nie życzę. Można też ocenić jego wartość przed zakupem, ale wtedy
          trzeba (niestety) popracować trochę rozumem a nie wszyscy to lubią.
          Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka