Dodaj do ulubionych

TOYOTA AVENSIS ZA 37 TYS CZY WARTO ?

IP: *.is.gliwice.pl 21.02.03, 12:26
Jeszcze raz pytam i prosze kogos o odpowiedz.
Bardzo mi zalezy na jakichs opiniach bo kompletnie sie nie znam na
samochodach. Moge kupic Toyote Avensis z 1998 roku z przebiegiem 88 tys. km.
w autosalonie Toyoty, daja jakis certyfikat, ze auto jest O.K.
Auto dla rodziny 2+3 ( musze zalozyc 3 krzeselka dla moich maluchow).
A moze jakies inne pomysly ?
No to siedze i czekam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Cyk Re: TOYOTA AVENSIS ZA 37 TYS CZY WARTO ? IP: *.insad.pl 21.02.03, 12:50
      Avensis to solidne i niezawodne auto. Rodzice jezdza modelem z 1999 roku, a ja
      mam z 2002. Warto go kupic jesli:

1. Masz pewnosc przebiegu (w ksiazce serwisowej musza byc stemple przegladow.

2. Samochod nie jest po wypadku (trzeba zbadac grubosc lakieru) urzadzenia sa w
      kazdym wiekszym salonie. Mozna rowniez ocenic % ubezpieczenia mowiacy o tym czy
      wlaciciel ma znizke za bezszkodowa jazde.

Pozdrawiam.

Cyk
    • remo29 Re: TOYOTA AVENSIS ZA 37 TYS CZY WARTO ? 21.02.03, 13:15
      Jeśli kupujesz w salonie toyoty z certyfikatem to masz (o ile się nie mylę)
      roczną gwarancję. Jeśli auto jest dobrze utrzymane to bierz.
    • remo29 Re: TOYOTA AVENSIS ZA 37 TYS CZY WARTO ? 21.02.03, 13:16
      To ten?
      www.toyota.pewneauto.pl/szczeg.asp?typ=tc&ma=1&mo=2&ce=0&id=1363#foto
      • jme1 Re: TOYOTA AVENSIS ZA 37 TYS CZY WARTO ? 21.02.03, 13:37
        Ten. I co warto ?
        • remo29 Re: TOYOTA AVENSIS ZA 37 TYS CZY WARTO ? 21.02.03, 13:57
          No jest ciutkę droższy (ten rocznik chadza jakieś 2 tys. taniej), ale tyle
          zapewne kosztuje ten certyfikat, gwarancja itp.
          Jeśli już miałbym kupować używany, to na pewno ten a nie jakiś z ogłoszenia lub
          broń Boże z giełdy... Jeśli jesteś zdecydowany na toyotę to nie widzę w tym
          przypadku jakichś "przeciw".
          A jeśli przebieg który podają jest autentyczny, to jeszcze sobie nim
          pojeździsz.
          A już nawiasem zupełnie mówiąc, też muszę rozejrzeć się za czymś "rodzinnym",
          bo właśnie przed godziną odebrałem nówkę-syna (2 tygodnie "dojrzewał" w
          inkubatorze) ze szpitala i teraz będzie cienko moją popierdółką pojechać w
          cztery osoby na wakacje ;)
          • jme1 Re: TOYOTA AVENSIS ZA 37 TYS CZY WARTO ? 21.02.03, 14:12
            No to gratulacje :-)
            Co to jest popierdolka ?
            Moze ja tez czyms takim teraz jezdze ?
    • Gość: AdamD Re: TOYOTA AVENSIS ZA 37 TYS CZY WARTO ? IP: 213.158.197.* 21.02.03, 13:52
      Cena jest zdecydowanie przesadzona.
      www2.gazeta.pl/auto/0,24788.html?ROKPRODUKCJI=1998&MARKA=TOYOTA&TYP=Avensis%20Sedan&NRMODELU=13815010
      • jme1 Re: TOYOTA AVENSIS ZA 37 TYS CZY WARTO ? 21.02.03, 14:00
        No tak :-(
        Wyszlo mi 25600, ale czy to faktycznie realna cena za niespelna 5 letnia Toyote.
        No i zaczynam miec watpliwosci.
        • remo29 Re: TOYOTA AVENSIS ZA 37 TYS CZY WARTO ? 21.02.03, 14:14
          Że też muszę bronić dilera... Na co mi przyszło... ;)
          Jak się mają ceny info-experta do rzeczywistości:
          www.gratka.pl/moto/szukaj.phtml?id_rubryka=1&marka=Toyota&model=Avensis&id_region=0&z_dnia=-
          1&rok_produkcji_od=1998&rok_produkcji_do=1998&cena_od=0&cena_do=-
          1&f_typ_silnika=&f_skroty=&slowa=&inte=on&gaze=on&biur=on&id_podrubryka=1

Jakby się wysypał ten link to go skopiuj i wklej.
      • remo29 Re: TOYOTA AVENSIS ZA 37 TYS CZY WARTO ? 21.02.03, 14:05
        Hehehe, tak tak, a świstak siedzi i zawija te ceny w sreberka...
        Kieruj się cenami info-experta to daleko zajdziesz. Kalkulator pod linkiem,
        który podałeś pokazuje cenę w granicach 25 tys. Znajdź toyotę carinę z 1997 ze
        te pieniądze to wielu cię ozłoci.
        • Gość: AdamD Re: TOYOTA AVENSIS ZA 37 TYS CZY WARTO ? IP: 213.158.197.* 21.02.03, 14:22
          Eurotax też się sporo myli
          www.gratka.pl/moto/autocalc_uzyw.phtml?model=961&rok=0&marka=36&o=wyszukaj
          • remo29 Re: TOYOTA AVENSIS ZA 37 TYS CZY WARTO ? 21.02.03, 14:34
            Sprawa cen eurotaxu też już była na tym forum poruszana. Katalogiem eurotaxu i
            info-experta machają przed nosem dealerzy i właściciele komisów KUPUJĄCY od
            Ciebie samochód. A ceny sprzedaży później tych aut są bardziej przyziemne.
            Przećwiczyłem na sobie.
    • hoshi Re: TOYOTA AVENSIS ZA 37 TYS CZY WARTO ? 22.02.03, 03:15
      a co ci daje ten certyfikat?
      bo jak jest to rodzaj gwarancji to OK ale jesli jedynie swistek ktory mozna se
      wsadzic to troche drogi jak na 2-3 tys. zl.
      jesli zalezy ci jedynie na swistku to zawsze mozesz ze sprzedawca podjechac do
      ASO zeby sprawdzili najwazniejsze podzespoly wlacznie z podpieciem komputera
      itp., za co zaplacisz 100-200 zl.
      za podobna cene bede sprzedawal wlasnie avensisa z '99 z przebiegiem 75 tys.
      rowniez krajowy i bezwypadkowy

pozdrawiam
      h.
      • jme1 Re: TOYOTA AVENSIS ZA 37 TYS CZY WARTO ? 24.02.03, 07:50
        A gdzie mieszkasz ?
        • hoshi Re: TOYOTA AVENSIS ZA 37 TYS CZY WARTO ? 24.02.03, 12:09
          jme1 napisała:

> A gdzie mieszkasz ?

poszło na priv
      • remo29 Re: TOYOTA AVENSIS ZA 37 TYS CZY WARTO ? 24.02.03, 09:45
        > za podobna cene bede sprzedawal wlasnie avensisa z '99 z przebiegiem 75 tys.
        > rowniez krajowy i bezwypadkowy

A rok gwarancji dasz?
        • Gość: AdamD Re: TOYOTA AVENSIS ZA 37 TYS CZY WARTO ? IP: 213.158.197.* 24.02.03, 10:31
          Jak duże jest prawdopodobieństwo że 5-letnia Toyota może się poważnie popsuć?
          Jeśli tak, to dlaczego płacić za 5-letnie auto aż 65% ceny nowego?
          Jeśli nie, to po co tyle dopłacać do gwarancji?
          • remo29 Re: TOYOTA AVENSIS ZA 37 TYS CZY WARTO ? 24.02.03, 11:02
            Założenie, że wszyscy są uczciwi i każdemu według potrzeb, umarło razem z
            Marksem i Leninem.
            Pewnie że nie warto dopłacać jak się nic nie stanie. A skąd wiesz, że sie nie
            stanie? A jak gość wywali niemałą kasę i okaże się, że Bóg wie co z tym autem
            się wcześniej działo? A może było krótsze o połowę? 5 letnia toyota, to 5
            letnia toyota - ktoś powie. A ja odpowiadam: jeśli używana, to zawsze ryzyk-
            fizyk. Można trafić dobrze i jeździć nią do bólu, ale jeśli trafi się źle, to
            zostanie plucie w brodę...
            • hoshi Re: TOYOTA AVENSIS ZA 37 TYS CZY WARTO ? 24.02.03, 11:46
              remo29 napisał:

> Założenie, że wszyscy są uczciwi i każdemu według potrzeb, umarło razem z
              > Marksem i Leninem.
              > Pewnie że nie warto dopłacać jak się nic nie stanie. A skąd wiesz, że sie nie
              > stanie? A jak gość wywali niemałą kasę i okaże się, że Bóg wie co z tym autem
              > się wcześniej działo? A może było krótsze o połowę? 5 letnia toyota, to 5
              > letnia toyota - ktoś powie. A ja odpowiadam: jeśli używana, to zawsze ryzyk-
              > fizyk. Można trafić dobrze i jeździć nią do bólu, ale jeśli trafi się źle, to
              > zostanie plucie w brodę...

Trafić źle można także w przypadku zakupu nowego auta.
              Co z tego, że masz gwarancje jeśli zdarzają się przypadki, że auto stoi dłużej
              w serwisie niż ty nim jeździsz albo, że gwarant nie ma ochoty uznać usterki,
              którą zgłaszasz. Oczywiście ryzyko jest dużo mniejsze niż w przypadku auta
              używanego ale ryzyko można znacznie zredukować udając się do zaufanej stacji
              diagnostycznej w celu zbadania pojazdu. W ASO na pewno są w stanie zbadać czy
              auto jest wypadkowe i wykryć inne usterki.
              • jme1 Re: TOYOTA AVENSIS ZA 37 TYS CZY WARTO ? 24.02.03, 13:44
                Wiem juz, ze auto z certyfikatem to po prostu auto dobrze sprawdzone pod
                wzgledem technicznym. Nie dostaje natomiast zadnej gwarancji.
                W takim razie cena chyba faktycznie za wysoka. Ostatecznie z kazdym samochodem,
                ktory biore pod uwage do kupienia moge podjechac do ASO i zrobic przeglad.
                Czy ktos wie ile za taki przeglad zaplace w Toyocie ?
    • Gość: x Re: TOYOTA AVENSIS ZA 37 TYS CZY WARTO ? IP: *.epsa.pl 25.02.03, 12:20
      hmm...
      • remo29 Re: TOYOTA AVENSIS ZA 37 TYS CZY WARTO ? 25.02.03, 14:31
        Gość portalu: x napisał(a):

> hmm...

Dziękujemy!
        ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka