iberia30 Re: apteczka w aucie osobowym... 19.10.06, 13:47 yenepher napisała: > obowiązkowa czy nie? jakie to ma znaczenie czy jest obowiazkowa czy nie?Chyba lepiej ja miec niz nie miec. Link Zgłoś
yenepher Re: Nie. 20.10.06, 11:21 dzieki, można samemu skompletować, czy kupowałeś raczej w komplecie? pytanie banalne: a gdzie kupuje się taką skompletowaną apteczkę? Link Zgłoś
tomas30001 Re: Nie. 20.10.06, 11:34 nie jest obowiązkowa www.wschowa.lubuska.policja.gov.pl/warto_wiedziec/2005_11_28_wyposazenie_samochodu/index.htm Link Zgłoś
emes-nju Re: Nie. 20.10.06, 11:42 yenepher napisała: > dzieki, > można samemu skompletować, czy kupowałeś raczej w komplecie? Kup w komplecie, bedziesz miala solidne pudeleczko z oznaczeniami. Potem do tego jednego plasterka, rekawiczek, chusty trojkatnej (najbardziej niezbedna pierwsza pomoc, to zalozenie temblaka :-P ) i opaski o szerokosci 5 cm dokompletuj reszte. Polecam koc izotermiczny (koniecznie), milion plastrow (w tym zwykly przylepiec, ktory ma 1000 i jedno zastosowanie), kompresy gazowe, opaski dziane w roznych szerokosciach, opaski elastyczne (swietnie zdaja egzamin jak trzeba zrobic opatrunek uciskowy, czy usztywnic konczyne), noz do ciecia pasow, nozyczki i wszystko to, co wpadnie Ci do glowy, a czego bedziesz umiala uzyc. pzdr Link Zgłoś
grogreg Re: Nie. 20.10.06, 12:00 I gumowe rekawiczki. Ja mam dodatkowo maske/ustnik do sztucznego oddychania, nadmanganian potasu, i gumowy wezyk. Link Zgłoś
grogreg Re: Nie. 20.10.06, 11:57 Kumpel z pogotowia mi dal. Jest tam nawet koc aluminiowy. Link Zgłoś
krzychbe Re: apteczka w aucie osobowym... 20.10.06, 11:33 yenepher napisała: > obowiązkowa czy nie? W Polsce nie, chyba że do zawodowego przewozu osób (o ile dobrze kojarzę). Ale już na przykład w Słowacji obowiązkowa. Link Zgłoś
dr.wal2 Re: apteczka w aucie osobowym... 20.10.06, 12:12 yenepher napisała: obowiązkowa czy nie? OBOWIAZKOWA w szwecji,w ub.tygodniu zauwazylem ze grzesze w tym temacie- w apteczce nozyczki,bandaz i... rolka el-tape bede musial uzupelnic,dodac flaszke spirytusu ratyfikowanego w celach odkazajacych . Link Zgłoś