Dodaj do ulubionych

Czy Toyota zdominuje rynek samochodowy ?

IP: *.swietochlowice.sdi.tpnet.pl 28.03.03, 22:18
Czy Toyota swoją niezawodnością zdominuje rynek samochodowy ?

www.mojatoyota.pl/u235/navi/99061/xnavi/67470;jsessionid=E42452971351174754E3B223F30483B1
Obserwuj wątek
    • Gość: Adam W. Re: Czy Toyota zdominuje rynek samochodowy ? IP: *.acn.pl / 10.64.9.* 28.03.03, 23:36
      Zdominować nie zdominuje bo niska awaryjność ( nie ma czegoś takiego jak
      bezawaryjność) nie jest zawsze głównym czynnikiem decydującym o wyborze auta -
      i dobrze.
      Niewątpliwie jednak firma - i tak już gigant - (żaden europejski producent z
      przyległościami nie może się z nią równać) - będzie dalej się rozwijać i
      zdobywać nowych klientów. Np. w Europie ma jeszcze dużo do odrobienia po tym
      jak w latach 80 dawna UE ratowała swoich producentów wprowadzając ogromne cło
      na japońskie auta zagrażające europejskiej produkcji - i chodziło tu głównie o
      toyotę.
      Czytałem , że toyota ma w tej chwili największe rezerwy kapitałowe i i
      najlepsze notowania wypłacalności.
      Pod względem sprzedawanych samochodów jest na trzecim miejscu po GM i Fordzie ,
      ale aut pod jedną nazwą marki najwięcej sprzedaje toyota.
      PZDR.
    • Gość: arulio Re: Czy Toyota zdominuje rynek samochodowy ? IP: *.acn.pl 28.03.03, 23:56
      Nie mam nic przeciwko dominacji znakomitej jakości!
      Mam juz druga Toyote - wczesniej jezdzilem Fordem i to byla pomylka!
      (przepraszam - 1 zaleta -poznalem wielu ciekawych ludzi-mechanikow ;/)
      Jestem daleki od fanatyzmu ale wierność tej marce jak na razie u mnie
      przesądzona.Jezdze bardzo duzo i oczekuje od auta pelnej gotowosci o kazdej
      porze i w kazdych warunkach-eksploatuje intensywnie Toyotka daje mi poczucie
      wiarygodnosci i bezpieczenstwa pewnego dojazdu do celu.
      Jesli mialbym zmienic Toyote na cos innego to w gre wchodzi tylko ... Lexus ;)
      pozdrawiam.
      • Gość: Wiseguy Re: Czy Toyota zdominuje rynek samochodowy ? IP: *.nsm.pl 29.03.03, 18:36
        To chyba jeszcze nie jeżdziłeś Honda :)

Pozdrowienia Wiseguy
        • devote Re: Czy Toyota zdominuje rynek samochodowy ? 30.03.03, 05:38
          w ameryce toyota juz rzadzi od dawna.jakby jeszce sprzedawali te same modele co
          w europie to by bylo nawet ciekawie.
    • Gość: K.MARKS Re: Czy Toyota zdominuje rynek samochodowy ? IP: 81.21.197.* 30.03.03, 17:10
      Niesamowite:Matiz lepszy od Audi,Bmw.Niech żyje niezawodność!!!Tylko ona się
      liczy!Precz z zawodnymi autami! Niech żyje niezawodna Toyota i Matiz!!!!!!
    • greenblack Czy to ten sam Auto Bild i ta sama Toyota Yaris? 30.03.03, 18:41
      autoswiat.redakcja.pl/archiwum/artykul.asp?Artykul=4473&Strona=1

Pozdrawiam
      • Gość: Janusz Re: Czy to ten sam Auto Bild i ta sama Toyota Yar IP: *.dip.t-dialin.net 30.03.03, 21:23
        Toyota est niezawodna a szczegolnie uklad hamulcowy:
        www.berlinonline.de/berliner-zeitung/archiv/.bin/dump.fcgi/2002/1002/wirtschaft/0157/
        dla nie znajacych niemieckiego:420 tys.sam. rocznik 2000-2002 maja ciulaty uklad hamulcowy i musza do warsztatow naprawczych.
      • Gość: Janusz Re: Czy to ten sam Auto Bild i ta sama Toyota Yar IP: *.dip.t-dialin.net 30.03.03, 21:26
        Yaris ma szczegolnie dobre hamulce.
        www.konsument.at/konsument/detail-15065.htm
        dla nie rozumiejacych niemieckiego:780 tys.Yarisow ma ciulaty uklad hamulcowy.Do
        warsztatow i naprawiac..
        • Gość: Hierro TUV IP: *.swietochlowice.sdi.tpnet.pl 30.03.03, 22:04
          Nie napisałem że Toyoty nigdy się nie psują, tylko że według TUV są w czołówce
          aut najmniej awaryjnych.
          Czytajcie uważniej post.

Odnośnie innych zarzutów dla mnie bardziej wiarygodne są wyniki TUV niż
          jakiegoś Auto Świata , Pani Domu czy innego brukowca.
          • Gość: Z^2 Re: TUV IP: *.opisik.pulawy.pl 31.03.03, 08:41
            Gość portalu: Hierro napisał(a):

> Nie napisałem że Toyoty nigdy się nie psują, tylko że według TUV są w
            czołówce
            > aut najmniej awaryjnych.

Z racji swojej niezawodności servisy są rzadziej i pewnie w związku z tym są
            droższe - jak ktoś zauważył, nie ma aut, które nie psują się.
            Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.
            Z^2

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka