04.12.06, 14:52
jak w temacie, nosze się z zamiarem kupna tego samochodziku, dokładnie wersja
2.0 którą można kupić już w okolicach 23 tyś. Co myślicie o tym samochodzie,
będzie to mój pierwszy samochód, podoba mi się i jestem ciekawy czy jest wart
tych pieniędzy.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • foreks Re: vw bora 04.12.06, 15:14
      moj mechanik samochodowy, prawie kuzyn, zbieral rok czasu, zeby kupic
      porzadniejsze auto i przyciagnal z belgii po namysle bore trzyletnia wlasnie.
      nigdy nie narzekal, raczej uznal, ze warta swoich pieniedzy. a ja mu ufam.
      powiem Ci tylko od siebie, ze to bezpieczne auto. otoz w te wakacje sliczna
      bora podczas powrotu znad morza spotkala sie z ibiza na zakrecie czolowo.
      facet z seata wyskoczyl z wyprzedzaniem na luku. czolowka szczesliwie miala
      miejsce z predkoscia obydwu wozow c.50-60km/h. bora do kasacji, mechanik moj
      zadrapal sie zas tylko, pasazerka zbila kolano. typa z ibizy juz nie ma.
      • wampir_wawelski Re: vw bora 04.12.06, 15:29
        he he lepszej rekomendacji mi nie potrzeba. Szczerze zastanawiałem się jeszcze
        nad passatem też jest dostępny w tej cenie a także leonem. Będę myślał.
        • nautilus.pompilius Re: vw bora 04.12.06, 15:31
          Bora = Golf z kufrem. Równie dobra (albo i nie, jak kto uważa), jak Golf.
          • mis.z.wiertarka Re: vw bora 04.12.06, 17:34
            no tak a audi A3 to golf bez kufra :-)

bora jest autem premium, ma lepsze materiały, troche szczegolikow powodujacych
            ze czujemy sie lepiej jak w golfie.

• kundabufer Re: vw bora 04.12.06, 20:19
      Mój kolega właśnie wymienił Vectre B na Borę i jest bardzo zadowolony.Silnik 2.0
      to dobry wybór-8zaworów,115 koni moze nie jest najbardziej zaawansowany w gamie
      VW ale daje radę.Sprawdź czy nie spawany z 4 i bierz.Jeżeli to twój 1 samochód
      to poćwicz parkowanie tyłem.
      • devote Re: vw bora 05.12.06, 00:20
        mialem Bora VR6 automat rocznik 2000 kupione nowe w salonie.jezdzilem tym 6 lat
        i bylem bardzo zadowolony.zadnych powaznych usterek nie bylo tylko typowe dla
        vw tzn cewka,przeplywomierz,czujnik temp,urweany zawias w schowku po stronie
        pasazera.silnik 2.0 to byl podstawowy silnik w USA (tam mieszkam) i duza
        wiekszosc ma te silniki.stary dobry volkswagenowski silnik dobrze radzi sobie z
        tym samochodem.dobrze i solidnie wykonane auto.jezeli auto jest w dobrym stanie
        to kupuj bez zastanowienia.

oto kilka zdjec mojej bory.w usa nazywala sie jetta :)

i48.photobucket.com/albums/f224/fantomasz/jetta_1-1.jpg

i48.photobucket.com/albums/f224/fantomasz/moj001.jpg

i48.photobucket.com/albums/f224/fantomasz/VR6-1.jpg

i48.photobucket.com/albums/f224/fantomasz/moj018.jpg

i48.photobucket.com/albums/f224/fantomasz/moj006.jpg
    • uny Re: vw bora 05.12.06, 07:43
      przyzwoite auto. mało miejsca z tyłu, OGROMNY bagażnik (zapakowałem tam 2 wózki
      dziecięce i mase innych klamotów). moja BORA niestety zaliczyła poważną awarię
      silnika, ale jak mawiają indianie -albo jest tródno albo jest nudno! szukaj
      auta z dobrym wyposażeniem (polecam COMFORTLINE).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka