Gość: Zuzik IP: 213.25.97.* 25.06.01, 00:00 Kto wie czy wybierajac sie do USA i zamierzajac prowadzic tam samochod musze wyrobic sobie w Polsce prawo jazdy miedzynarodowe ? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Zuzik Re: miedzynarodowe prawo jazdy IP: 213.25.97.* 26.06.01, 00:00 Bardzo dziekuje za pomoc :) Link Zgłoś
Gość: Mike Re: miedzynarodowe prawo jazdy IP: 194.195.43.* 29.06.01, 13:39 Gość portalu: Zuzik napisał(a): > Kto wie czy wybierajac sie do USA i zamierzajac prowadzic tam samochod musze > wyrobic sobie w Polsce prawo jazdy miedzynarodowe ? Ja sobie wyrobilem. Jest wazne na Europe i USA przez 3 lata. Ale przecietny amerykanski policjant i tak nie ma pojecia co to jest, a moi znajomi nigdy nie wozili ze soba zadnych dokumentow samochodowych. Jak raz pozyczylem od nich auto i chcialem wziac prawka, ubeupieczenie, dow. rej. to popatrzyli na mnie jak na psychicznego. Im prawka sa potrzebne do wchodzenia do pubow... Link Zgłoś
Gość: marcin Re: miedzynarodowe prawo jazdy IP: *.online-age.net 30.06.01, 01:41 czesc .ja mieszkam w stanach ito miedzynarodowe prawo jazdy w zasadzie tutaj nie wiedza co to jest.mojemu przyjacielowi policjant omalo nie potargal polskiego prawa jazdy .jezeli wybierasz sie do stanow to moge ci napisac co musisz zrobic azeby dostac p.j.zapewniam Cie ze jest to o100% latwiejsze niz w polsce i kosztuje tylko 5$.Jezeli chcesz info to odpisz .Pozdrawiam Marcin Link Zgłoś
Gość: mabr Re: miedzynarodowe prawo jazdy IP: *.swipnet.se 30.06.01, 11:27 Wybieram sie do Stanów i bardzo mnie interesuje jaka jest tam procedura wyrabiana prawka. Tak wiec napisz albo tu, albo na maila martin@openeye.se Z góry dzieki. Link Zgłoś
Gość: MARCIN Re: miedzynarodowe prawo jazdy IP: *.online-age.net 01.07.01, 00:24 WITAJ JEZELI CHCESZ DOSTAC PRAWO JAZDY MUSISZ ZROBIC KILKA RZECZY ;1)GDY PRZYLECISZ DO STANOW I ZATRZYMASZ SIE U KOGOS TO WYSLIJ SOBIE KOPERTE Z TWOIM IMIE I NAZWISKIEM I TYM ADRESSEM GDZIE SIE ZATRZYMASZ PISZ DOKLADNIE 2)BEDZIE CI POTRZEBNY PASZPORT 3) JAKI KOLWIEK DOKUMENT Z TWOIM ZDJECIEM .NASTEPNIE MUSISZ ISC DO BIUR GDZIE WYDAJA PJ." DRIVER LICENSE FACILITY"PRZEDSTAWIC WSZYSTKIE DOKUMENTY ZBADAJA CI OCZY I POTEM POPROSISZ OTEST W JEZ.POLSKIM GDY GO ZDASZ A JEZELI CHOCIASZ TROCHE JEZDZILES TONIE MA SZANS ZEBYS NIE ZDAL JEST 20 PYTAN IDZIESZ NA EGZAMIN Z JAZDY MUSISZ BYC SWOIM AUTEM TZN.ONI NIE DAJA CI ICH SAMOCHODOW BOPOPROSTU NIE MAJA I JEDZIESZ Z EGZAMINATOREM OK.2MILE I ON CI MOWI CZY ZDALES IDZIESZ DO BUDYNKU I ROBIA CI ZDJECIE I WYDAJA PJ.NIE WIEM GDZIE LECISZ BO MOGL BYM CI PRZESLAC PYTANIA NA EGZAMIN NAPISZ NA TEJ STRONIE JEZELI MASZJAKIES PYTANIA PISZ SMIALO POZDROWIENIA MARCIN Link Zgłoś
Gość: mabr Re: miedzynarodowe prawo jazdy IP: *.swipnet.se 01.07.01, 10:51 Wybieram się na Florydę i planuję tam wynająć auto, więc Sam rozumiesz, że chyba nie przejdę przez całą tą opisaną przez Ciebie procedurę... Po prostu mam nadzieję, że chonorują unijne prawko. Ale wielkie dzięki za odpowiedź- dobrze wiedzieć, jak to się robi ;-) Link Zgłoś
Gość: MARCIN Re: miedzynarodowe prawo jazdy IP: *.online-age.net 03.07.01, 00:43 Gość portalu: mabr napisał(a): > Wybieram się na Florydę i planuję tam wynająć auto, więc Sam rozumiesz, że > chyba nie przejdę przez całą tą opisaną przez Ciebie procedurę... > Po prostu mam nadzieję, że chonorują unijne prawko. > Ale wielkie dzięki za odpowiedź- dobrze wiedzieć, jak to się robi ;-) CZESC MARCIN JEZELI WYBIERASZ SIE NA FLORYDE I CHCESZ WYNAJAC AUTO TO NIE ZAPOMNIJ WZIASC ZE SOBA KARTY KREDYTOWEJ BO TYLKO TAKA DROGA MOZESZWYNAJAC AUTO IZEBY BYLO SMIESZNIEJ TO ONI Z TWOJEJ KARTY WEZMA UBEZPIECZENIE .SZUKAJ FIRMY "ENTAPRISE" ONI MAJA NISKIE CENY OK.25$NA DZIEN JEZELI BYS CHCIAL TE PYTANIA NAPJ.TO PODAJ MI TWOJ ADRES W POLSCE TO CI WYSLE BO TEGO JEST TROCHE ZA DUZO NA E-MAIL-a POZDRAWIAM MARCIN PISZ SMIALO JAK MASZ PYTANIA Link Zgłoś
Gość: mabr Pytania IP: *.swipnet.se 01.07.01, 10:59 Gość portalu: MARCIN napisał(a): > GDZIE LECISZ BO MOGL BYM CI PRZESLAC PYTANIA NA EGZAMIN NAPISZ NA TEJ STRONIE > JEZELI MASZJAKIES PYTANIA PISZ SMIALO POZDROWIENIA MARCIN Jeśli mógłbyś, prześlij mi pytania na martin@openeye.se. Poczytałbym z miłą chęcią, z ciekawości. Język obojętny, byle nie hiszpański ;-) Pozdrawiam- też Marcin Link Zgłoś
Gość: Pycio Re: miedzynarodowe prawo jazdy IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.01, 21:42 Z tego co się orientuję, wszystko zależy od tego do jakiego stanu się wybierasz. Np. w Texasie międzynarodowe prawko jest ważne przez (jesli dobrze pamiętam) 40 dni, później musisz wyrobić lokalne. Link Zgłoś