habudzik 17.01.07, 17:10 Odebrałem samochód z serwisu po przeglądzie . Jestem zadowolony bo samochód jakby miał 20KM więcej - dlaczego tak się dzieje ? Jakieś pomysły macie ? Link Zgłoś Obserwuj wątek
keimak Re: Auto po przeglądzie 17.01.07, 17:13 Efekt placebo - tak samo możesz się poczuć zdrowszy jak lekarz Ci przypisze witaminy. ;) Link Zgłoś
habudzik Re: Auto po przeglądzie 17.01.07, 17:24 Tak umyli i stał się bardzie łopływowy . Dobre , dobre!!!! Link Zgłoś
kodem_pl Moze byc wiele powodow: 17.01.07, 17:19 1) update softu silnika - korzystniejszy przebieg mocy/momentu etc. 2) wymienili brudny filtr paliwa (czasem i powietrza potrafi zdzialac cuda) 3) przeczyscili przeplywomierz 4) jak masz diesla to moze np. wrzucili na hamownie i przepalili sadze z katalizatora etc. jak widzisz powodow moze byc wiele. Najbardziej prawdopodobny to placebo:P Link Zgłoś
habudzik Re: Moze byc wiele powodow: 17.01.07, 17:23 kodem_pl napisał: > 1) update softu silnika - korzystniejszy przebieg mocy/momentu etc. Moim zdaniem to może być powodem . Zmiana na krzyść jest niesłychana i raczej nie może być mowy o placebo . > 2) wymienili brudny filtr paliwa (czasem i powietrza potrafi zdzialac cuda) Nie , wymieniają zawsze . Link Zgłoś
habudzik Re: Moze byc wiele powodow: 17.01.07, 17:28 Tym razem nie byłem przy przeglądzie a z tego co wyczytałem wymienili "kratke" i "krate" . Co to może być ? Napewno jest to coś przy silniku , może jakiś filtr czy coś takiego Link Zgłoś
hamerykanka Re: Moze byc wiele powodow: 17.01.07, 18:30 Ja tez odebralam wczoraj swoj z przegladu ($1000) i moj wozik ma pare ogierkow wiecej.. Wedlug listy: wymiana swiec wymiana paskow klinowych czyszczenie wtryskow paliwa timing plukanie i wymiana plynu skrzyni biegow to samo z chlodnica wymiana wszelkich plynow i filtrow i mnostwo innych rzeczy stawiam na timing, swiece i wtryski:) Link Zgłoś
kodem_pl Re: Moze byc wiele powodow: 17.01.07, 19:37 Nawet jak wymieniaja zawsze moglo sie trafic trefne paliwo albo cos. Wiesz jak to jest... Link Zgłoś
black_code pewnie jak wymieniali olej to urwali 17.01.07, 19:46 linke od recznego.Dopuki nie naprawia to ciesz sie "dodatkowa" moca. Pozniej musisz poczytac w instrukcji jak sie zwlania ham. reczny. Link Zgłoś
zappa6 Re: Auto po przeglądzie 17.01.07, 20:02 tak - to halucynacje. przy twojej chorobie to normalne Link Zgłoś