Gość: olek IP: *.example.net / 192.168.15.* 17.06.03, 10:06 czeskiej, może ktoś ostatnio był, ma jakieś praktyczne uwagi - szczegolnie dot. parkingow w centrum? z gory dziekuje Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: cytryniec Re: wyjazd do Pragi IP: *.lubin.dialog.net.pl 17.06.03, 21:59 W ścisłym centrum nie zaparkujesz. Jakieś karty stałego klienta trzeba i inne cuda. Ja parkuję NA (dosłownie) dachu dworca kolejowego. Bardzo przyjemny parking,jeżeli dobrze pamiętam kosztuje około 20CZK za godzinę.Jak na Czechy drogo,ale jesteś o rzut beretem od Vaclavskich Namesti. Dojechać można łatwo,od strony Hradec Kralowe wjeżdżasz na obwodnicę, pierwsza strzałka na centrum,potem prosto i pod wiaduktem lekko w prawo :) Glupio to brzmi,ale tak zawsze trafiam. To na jeden dzień.Jeżeli jedziesz na dłużej to zostaw samochód przy hotelu i jeździj komunikacją publiczną. Bardzo sprawna. I nie chodź po słynnych knajpach typu "U Fleku",atmosfery zero,tłum innostrancew i kosmiczne ceny. Link Zgłoś
wielki_czarownik Czescy kierowcy 17.06.03, 23:05 Nie wiem, czy to ja miałem takiego pecha, czy co ale jak jechałem do Pragi to od granicy widziałem w Czechach aż 5 wypadków, a u nas po drodze (z Wrocławia) ani jednego. Link Zgłoś
Gość: olek Re: Czescy kierowcy IP: *.example.net / 192.168.15.* 18.06.03, 14:46 dzieki za info, przyda sie Link Zgłoś