Dodaj do ulubionych

Tragiczne wyniki sprzedaży C5 i Peugeot 607

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.03, 18:39
Okazuje się jednak, że nasze społeczeństwo nie jest głupie i nie daje sobie
wciskać tandetnych pseudoluksusowych franolskich padlin typu citroen C5 czy
peugeot 607.
Brudasy i nieroby franolskie niech cieszą się sami tymi wytworami!!!

Peugeot - zaprojektowany by cieszyć serwisy.
Obserwuj wątek
    • Gość: Michal Re: Tragiczne wyniki sprzedaży C5 i Peugeot 607 IP: *.telia.com 21.06.03, 18:42
      Napewno glownym powodem jest cena.Jak juz mam wydac to lepiej na cos
      sprawdzonego.Pzdr.Michal
      P.S P-607 cieszy sie raczej dobra opinia,poprostu jest to samochod juz troche
      statusowy.
    • Gość: Sławek Re: Tragiczne wyniki sprzedaży C5 i Peugeot 607 IP: *.trzebinia.net / 192.168.1.* 21.06.03, 20:58
      Abstrahując od faktycznych zalet (lub ich braku) samochodów które wymieniłeś
      podejrzewam,że Hitler był twoim przodkiem.
      Popatrz co ty tam wypisujesz.Samochody, zwykłe przedmioty,a tu tyle
      nienawiści.Lecz sie psycholu...

Gość portalu: radek napisał(a):

> Okazuje się jednak, że nasze społeczeństwo nie jest głupie i nie daje sobie
      > wciskać tandetnych pseudoluksusowych franolskich padlin typu citroen C5 czy
      > peugeot 607.
      > Brudasy i nieroby franolskie niech cieszą się sami tymi wytworami!!!
      >
      > Peugeot - zaprojektowany by cieszyć serwisy.
      • Gość: radek Re: Tragiczne wyniki sprzedaży C5 i Peugeot 607 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.03, 22:16
        Gość portalu: Sławek napisał(a):

> Abstrahując od faktycznych zalet (lub ich braku) samochodów które wymieniłeś
        > podejrzewam,że Hitler był twoim przodkiem.
        > Popatrz co ty tam wypisujesz.Samochody, zwykłe przedmioty,a tu tyle
        > nienawiści.Lecz sie psycholu...

A czy miałeś kiedyś, Sławku, doczynienia z tymi kurewstwami???

Ja niestety tak. Raz już stałem z zapalniczką w ręku, aby podpalić mojego
        Peugeota, w którym przy ulewnym deszczu na jednej z arterii Warszawy po raz 6-
        ty po 5-tej naprawie przestały działać wycieraczki i klimatronic (chujstwo 10
        stopnia produkcji gównianej firmy brudasów franoli Valeo).

Jedyne, co mnie powstrzymało przed podpaleniem tego ścierwa to wizja dalszej
        wycieczki w tym deszczu.

Po kilku dniach sprzedałem gówno spod znaku Peugeot (naprawdę!!!) i kupiłem
        starą hondę - 11 lat. Zero problemów.

Dlatego właśnie do dziś się śmieję z gości jadących CHUJSTWAMI typu C5 i P607.

Byłem w Sochaux (flagowa fabryka Peugeota) i widziałem, jak się to odbywa...

Zrzygać się można.

Franole do wina, serów i perfum - bo to im wychodzi naprawdę dobrze - NIE
        SAMOCHODY!!!

PS. Nie lubię (kwestia gustu) niemieckich samochodów - idealną marką jest dla
        mnie Lexus - kolega ma LS400, jeżdżę nim czasem i wiem, co mówię...
        • letalin Re: Tragiczne wyniki sprzedaży C5 i Peugeot 607 21.06.03, 22:48
          O co mu chodzi? Jak czytam takie posty to mam wrażenie , że są sponsorowane.
          • Gość: Tomaszek Re: Tragiczne wyniki sprzedaży C5 i Peugeot 607 IP: *.ruczaj.pl / 192.168.15.* 21.06.03, 23:21
            sponsorowane chyba nie przez Ministerstwo Zdrowia, które kupione za łapówę
            przez Łapińskiego 607-ki nie mogło sprzedać.
            • Gość: radek Re: Tragiczne wyniki sprzedaży C5 i Peugeot 607 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.03, 23:32
              I słusznie!!!

Odradzam i odradzać będę do końca życia wszystkim zakup tego CHUJSTWA.

Oto żałosne wyniki nietrafionych zakupów moich kolegów:

1. Citroen Xsara Picasso - po 70000 km padł układ wtryskowy - silniczek krokowy
              i to CHUJSTWO przestało działać.

2. Peugeot 206 - padł sterownik silnika - ścierwo produkcji szmatławego
              koncernu brudasów - franoli SAGEM - w swoim czasie era usiłowała sprzedawać
              telefony SAGEM - wycofano je ze sprzedaży - totalna porażka.

3. Renault Laguna II - jakościowa katastrofa...

PRECZ Z TYMI NIEDOROBIONYMI GÓWNAMI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
              • Gość: Henry Re: Tragiczne wyniki sprzedaży C5 i Peugeot 607 IP: *.telia.com 22.06.03, 09:26
                Radek ,pisalem kiedys na tym forum,ze sa > rowni i rowniejsi < ,na rynku zbytu
                aut w szczegolnosci.
                Mieszkam w kraju gdzie klimat jest bardziej "zabujczy" dla samochodowej
                elektroniki niz w Polsce - problemy o ktorych piszesz sa absolutnie nie znane u
                nas dot. fr. aut.Mialem kiedys Pgta. 405 SRI -mial problem z szczelnoscia
                reflektorow i dzialaniem pilota do drzwi,-na aut.warsztacie zrobiono to na
                gwarancje i autko "chodzilo" lepiej niz moj szwajcarski zegarek-do czasu gdy na
                urlopie w Polsce jakis idiota nie wjechal mi w prawy bok,-samochod na zlom.
                Obecnie jezdze Mazda "Xedos" ,ale jak bym zmienial to znowu na "francuza"-lubie
                wnetrza i miekkosc jazdy ktora tylko francuski produkt moze zapewnic.

*******************************************************************************
              • vwdoka Re: Tragiczne wyniki sprzedaży C5 i Peugeot 607 23.06.03, 15:40
                Człowieku, lecz się a nie plugaw tego forum!
                vwdoka
            • greenblack Mariusz "Łap(ów)ka" Łapiński 22.06.03, 12:48
              Gość portalu: Tomaszek napisał(a):

> sponsorowane chyba nie przez Ministerstwo Zdrowia, które kupione za łapówę
              > przez Łapińskiego 607-ki nie mogło sprzedać.

607 nie zostały sprzedane nie z powodu swojej francuskości czy niejasnego
              pochodzenia, lecz z powodu bardzo "atrakcyjnie" skalkulowanej ceny. Prawie
              roczne samochody były droższe od salonowych:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=6489306&a=6489306

Pozdrawiam
            • Gość: rysiu Re: Tragiczne wyniki sprzedaży C5 i Peugeot 607 IP: *.oceanic.domain / 192.168.2.* 23.06.03, 08:19
              Gość portalu: Tomaszek napisał(a):

> sponsorowane chyba nie przez Ministerstwo Zdrowia, które kupione za łapówę
              > przez Łapińskiego 607-ki nie mogło sprzedać.
              Nie mogło sprzedać po wystawiło je na licytację w cenie zakupu. Z całym
              szacuneczkiem ale kto chciałby kupić autko od Ministerstwa Zdrowia zamiast
              od dealera. Zresztą Pan Łapiński specjalnie zrobił tę szopkę.
    • Gość: radek Re: Tragiczne wyniki sprzedaży C5 i Peugeot 607 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.03, 23:40
      Zaapraszam również znawców tematu (a nie dzieci, które nie mają pojęcia, o czym
      piszą, bo naoglądały się reklam tych gówien) do dyskusji.
      • Gość: trooper Re: Tragiczne wyniki sprzedaży C5 i Peugeot 607 IP: *.nsm.pl 22.06.03, 02:03
        No to pytania mam:

1.
        Dlaczego Araby w pn-zach Afryce jeżdżą niemal wyłącznie francuskimi samochodami?
        Odpowiesz - historia i kultura.
        Owszem, ale gdyby się im te auta tak rozpieprzały, to nie kupowaliby ich chyba,
        zważywszy że to wyjątkowo wyrachowani ludzie?
        A zobacz w jakich warunkach są eksploatowane i jak niechlujnie (po arabsku)...

2.
        Dlaczego w Polsce sprzedaje się tyle francuskich aut?
        Zważywszy zasadę marketingu, że jeden niezadowolony klient odstraszy pięciu
        następnych potencjalnych klientów, to od kilku lat sprzedaż
        Renault/Peugeot/Citroen powinna być zerowa...
        Może zatem większość klientów jest... zadowolona z dobrych autek?

3.
        Z innych gałęzi przemysłu: wiesz jakiej produkcji były chyba najlepsze statki
        pływające w Polskich Liniach Oceanicznych - con-rowce
        Kościuszko/Pułaski/Starzyński/Sikorski? Silniki miały polskie, ale projekt i
        wykonanie?
        Do dziś pływają u... Niemców!

Osobiście skłonny jestem twierdzić, w związku z aktualnymi trendami zarządzania
        jakością w przemyśle, że różnice mogą wystąpić jedynie pomiędzy produktami
        europejskim/amerykańskimi, a japońskimi. Zaciera się natomiast podział na
        niemieckie, francuskie, szwedzkie, włoskie, a nawet polskie (w przypadku
        porównywalnego potencjału finansowego zapewniającego stałą innowacyjność).

pozdr,M
    • pan_pndzelek NIE KUPUJ OD FRANCY!!!!!!!! 21.06.03, 23:56
      FRANCOWATE TOWARY SĄ ... FRANCOWATE... nie kupuj francuskich towarów!!!
      • Gość: radek Re: NIE KUPUJ OD FRANCY!!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.03, 00:02
        Sery, wina, perfrumy - TAK
        Wszelkie wyroby high-tech - NIE (TANDETA!!!)
      • Gość: Piotr Tragiczny watek IP: Cerber:* / 192.168.0.* 22.06.03, 00:06
        Poziom wypowiedzi autora tego watku to po prostu dno. Jestem pewien ze nigdy
        nie mial zadnego z wymienionych samochodow.

Tak na marginesie to Polska to niestety maly rynek jesli chodzi o ta klase aut.
        Konkurencja niemiecka sprzedaje wiecej ale nie sa to jakies imponujace liczby.

Co do C5 z tego co wyczytalem w Auto Swiecie sprzed 2 miesiecy dobre wyniki
        finansowe firma Citroen zawdziecza nadspodziewanie dobrej sprzedazy C5.
        • Gość: radek Re: Tragiczny watek IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.03, 00:11
          Gość portalu: Piotr napisał(a):
          > Poziom wypowiedzi autora tego watku to po prostu dno. Jestem pewien ze nigdy
          > nie mial zadnego z wymienionych samochodow.

Sam będziesz dnem, gdy pojeździsz tym gównem, śmieszny chłopcze. Miałem przez 3
          lata topowy model Peugeota 605 i poprzez to do końca życia będę wszem i wobec
          odradzać franolskie gówno...

PS. Mój ojciec kupił w 1968 roku fabrycznie nowego Peugeota 404 - te same
          problemy...

Śmieszny chłopcze, pojeźdź tym ścierwem przez kilka lat i wtedy się wypowiedz...
          • Gość: tc Agencja towarzyska IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.06.03, 00:15
            Chlopie, przejdz sie to agencji towarzyskiej to sie wyluzujesz, bo na razie
            nie ma z Toba zadnego kontaktu
            • Gość: radek Re: Agencja towarzyska IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.03, 00:17
              Masz jakieś dobre namiary???
              • Gość: tc Re: Agencja towarzyska IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.06.03, 00:19
                Zajzyj pod wycieraczki dowolnego samochodu
          • Gość: Piotr Re: Tragiczny watek IP: Cerber:* / 192.168.0.* 22.06.03, 00:20

>Sery, wina, perfrumy - TAK
            >Wszelkie wyroby high-tech - NIE (TANDETA!!!)

jasne a na zachodzie mowia ze Polak do wodki i do łopaty

> Sam będziesz dnem, gdy pojeździsz tym gównem, śmieszny chłopcze. Miałem przez3
            > lata topowy model Peugeota 605 i poprzez to do końca życia będę wszem i wobec
            > odradzać franolskie gówno...

moj ojciec ma od 4 lat XM ktory jest spokrewniony blisko z 605 i nie narzeka
            zrobil 80.000 km i nie ma problemow a auto ma teraz 300.000
            ja tez jezdze autem francuskim i jestem bardzo zadowolony, oczywiscie ze to nie
            jest japonczyk ale wczesniej mielismy Golfa i bylo z nim wiecej problemow

> Śmieszny chłopcze, pojeźdź tym ścierwem przez kilka lat i wtedy się
            wypowiedz..

mysle ze jezdze dluzej niz Twoje wspomniane 3 lata
          • starydiesel Re: Tragiczny watek 23.06.03, 08:36

> Gość portalu: Piotr napisał(a):
            > > Poziom wypowiedzi autora tego watku to po prostu dno. Jestem pewien ze nig
            > dy
            > > nie mial zadnego z wymienionych samochodow.
            >
            > Sam będziesz dnem, gdy pojeździsz tym gównem, śmieszny chłopcze. Miałem przez
            3
            >
            > lata topowy model Peugeota 605 i poprzez to do końca życia będę wszem i wobec
            > odradzać franolskie gówno...
            >
            > PS. Mój ojciec kupił w 1968 roku fabrycznie nowego Peugeota 404 - te same
            > problemy...
            >
            > Śmieszny chłopcze, pojeźdź tym ścierwem przez kilka lat i wtedy się
            wypowiedz..
            > .
            Miałem p 204 diesel 1973r. Miał ponad 450 tkm. i nigdy mnie nie zawiódł. Jeździ
            teraz u mojego kolegi i dalej się tacza. Może dlatego że nie ma klimatroniku....
        • Gość: radek Do Piotra:Przepraszam za odpowiedź:Tragiczny watek IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.03, 00:14
          Gość portalu: Piotr napisał(a):
          > Co do C5 z tego co wyczytalem w Auto Swiecie

Jeżeli dzieciaczku wyczytałeś coś w auto-świecie to no comments, wybacz, nie
          powinienem odpowiadać Ci w ogóle...
    • Gość: wojtek Re: Tragiczne wyniki sprzedaży C5 i Peugeot 607 IP: *.org / 192.168.1.* 22.06.03, 10:06
      facet ma poważne problemy z samokontrolą.albo jest niedorobionym
      młodziencem,albo żona go leje. co do jego wiedzy na temat motoryzacji to sam
      przyznaje że zna ją z siedzenia pasazera lexusa.i z tego chyba biora się jego
      kompleksy, na takie auto nigdy nie będzie go stać.
      pozdrowienia dla wszystkich pozostałych miłośników motoryzacji.
      ps.jestem zadowolonym z auta właścicielem C5
    • Gość: XP Re: Tragiczne wyniki sprzedaży C5 i Peugeot 607 IP: *.pl / 10.1.254.* 22.06.03, 12:31
      Może przytocz jakieś liczby, co to znaczy, że tragicznie.
      Ile zostało sprzedanych w tym roku w Polsce a ile w
      Europie. Porównaj z innymi markami np z twoim wymarzonym
      lexusem.
    • Gość: frax Re: Tragiczne wyniki sprzedaży C5 i Peugeot 607 IP: *.acn.pl 22.06.03, 13:27
      Citroen ZX 1994. Auto mojej sisotry ciotecznej z niemiec. Przebieg 240 000.
      Silnik 1.9D suchutki i czyściutki. Sprzęgło dopiero teraz do wymiany. Autem
      jeździ jej mąż który ma noge jak cegłe i fura jest od 2 właściciela. Oprócz
      tego zero rdzy i żadnych innych historii. Mój wujek miał już dziesiątki
      citroenów i na nic innego sie nie przesiądzie. Ja też jeżdże citroenem i
      naprawde nie można się przyczepić, czasem jakaś duperela ale to wszystko, a
      komfort rewalcja... a pozatym przyjemnośc z jazdy jest naprawde duża.
      Pozdrawiam
    • Gość: lesio Re: Tragiczne wyniki sprzedaży C5 i Peugeot 607 IP: Cerber:* / 192.168.0.* 22.06.03, 13:40
      Musisz być chory, Radek. Doradzam francuskie kliniki, mają niezłe wyniki.
    • Gość: cytryniec Re: Tragiczne wyniki sprzedaży C5 i Peugeot 607 IP: *.lubin.dialog.net.pl 22.06.03, 17:03
      Według firmy Samar sprzedaż Citroenów w 2003r. wzrosła o 45,2%. To jest drugie
      miejsce w kraju pod względem wzrostu. Pierwsze zajął Ford (58,4%). A np
      sprzedaż Volkswagena spadła o 16,3% i jest to JEDYNA firma (z marek w miarę
      popularnych),która odnotowała spadek.
      Nie wiem jak jest ze statystyką C5,zapytałem się CP,czekam na odpowiedź.
      Jeżeli odpowiedzą zanim ten wątek odejdzie w niebyt,napiszę i zobaczymy,czy
      tylko pieprzysz żeby pieprzyć, czy kompletnie nie masz orientacji w rynku
      samochodowym.
    • redaktor__naczelny Francuzi sprzedają więcej niż Niemcy 23.06.03, 08:45
      inicjator niniejszego wątku jest w swoich wrażeniach raczej odosobniony.

W roku 2002 aut francuskich sprzedano w Polsce tylko minimalnie mniej niż
      niemieckich. W tym roku, do maja włącznie, Renault, Peugeot i Citroen razem
      sprzedały już więcej wozów niż Opel, VW, Ford, Mercedes, Audi, BMW, Smart i
      Porsche razem.

A rzeczony Citroen C5 sprzedaje się całkiem przyzwoicie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka