Dodaj do ulubionych

droga Warszawa Białystok

18.07.07, 10:14
Witam
W piatek szykuje mi sie trasa Warszawa Białystok. Słyszałem o korku w
Wyszkowie i mama pytanie czy mogę sie go spodziewac i ile czasu w nim sie
stoi. Z Warszawy planuje wyjechać 16-17. A i moze znacie jakiś sensowny
objazd. Znajomy mi mówił o objeździe przez Jadów, Ostrów Mazowiecką czy warto
zrobić taki objazd, jak ze stanem drogi itp.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • wanna1999 Re: droga Warszawa Białystok 18.07.07, 10:25
      A nie możesz wyruszyć innego dnia?
      W piątki jazda przez Wyszków jest koszmarem. Skrót przez Jadów jest krótki, i
      fatalny, nie polecam. Najlepiej wyruszyć albo wcześniej (chociaż w piątki to
      przez cały dzień jest korek - bo w Wyszkowie jest targowisko) albo zupełnie w
      nocy, albo... najlepiej wcześnie rano w sobotę tak do 9.00 bo potem się znowu
      korkuje (korek przez cały weekend)- ja tak zazwyczaj robię a jeżdżę do wyszkowa
      co tydzień. Za 2 lata, po wybudowaniu obwodnicy bedzie LEPIEJ
      • arc2 Re: droga Warszawa Białystok 18.07.07, 11:21
        Korki w Wyszkowie są w każdy weekend. Najgorsze w piątki i w niedziele. Czasami
        można trafić w sobotę po południu na dość czystą trasę wyjeżdżając z Warszawy.
    • wokomex Re: droga Warszawa Białystok 18.07.07, 12:31
      Witam,

Droge Warszawa- Wyszków mam dość dobrze rozpracowaną więc kilka uwag. jak ktos
      zauważył wcześniej w piatki należy spodziewć się masakrycznych korków, czasami
      korek zaczyna się przed przejazdem w Lucynowie, tj. 5-7 km przed rondem w
      Wyszkowie. (stoi sie wtedy ok 20-30 min) Korki występuja także i w soboty,
      największe są w godzinach popołudniowych. W tej chwili z racji poszerzania
      drogi na odcinku wawa-wyszków, występuja liczne zwęzenia a tym samym jest i
      niebezpieczniej i wolniej. Jeśli chcesz uniknąć korków wyjedż z wawy ok 21,
      wtedy trasę do białegostoku zrobisz w w ok 150 minut. Nie wiem, skąd wyjeżdzasz
      z wawy? Objazdu Jadowa nie polecam, gdyz nie nie jest w zasadzie opłacalny. Ja
      poleciłbym Ci alternatywną drogę, która ja często jeżdżę. Z wawy kierujesz się
      na Lublin/Terespol, od znaku koniec warszawy jedziesz ok 5 -6 km, następnie
      tuz przed McDonaldem ( z lewej strony drogi) skręcasz w lewo ( drogowskaz na
      Sulejówek) jedziesz ok 5 km, przejeżdzasz tory kolejowe, za nimi wjeżdzasz na
      główną drogę ( ok 100 m), na głównej w prawo. Jedziesz ok 18 km po czym
      wpadaasz na DK 50, skręcasz w lewo i jedziesz cały czas prosto, przez
      Stanisławów, Łochów, Brok, potem w Ostrowi Maz. zjeżdzasz w prawo na obwodnice
      tego miasta, i jesteś już na drodze Wawa-Bstok., do Zambrowa masz świetny
      odcinek drogi, można trochę pocisnąć :)
      Kontrole radarowe: tuż za zjazdem z obwodnicy ostrowi, stoją często po prawej
      stronie. Wioska Prosienica. Pożniej na wylocie z Zambrowa potrafia stać. Uważaj
      proszę na odcinek Jeżewo- Choroszcz, odcinek jest niebezpieczny, ze względu na
      kilka wzniesien i pedzących ile fabryka dała kierowców, na tym odcimku możesz
      natknąć się też na radary, w Zółtkach nardzo często stoją.
      Nie wiem skąd ruszasz, ale i tak czasowo na pewno zaoszczędzisz, kilometrów
      dużo nie nadkładasz. Nawierzchnia na 50 jest w zasadzie wymieniona, więc jedzie
      się nieżle, pewnym utrudnieniem są TIRy.

Pozdrawiam serdecznie

Maciek
    • zenon77 Re: droga Warszawa Białystok 18.07.07, 12:43
      Witam,
      Jeżdżę tą trasą kilka razy w miesiącu od 10 lat. Ostatnio droga przez Wyszków
      jest już nie do zniesienia. Pojawił się wpis o bezsensowności drogi przez
      Jadów. Nie zgadzam się z tym całkowicie. Porównanie:
      - droga przez Wyszków jest o 11 km krótsza, wiele zwężeń jezdni do Lucynowa,
      paskudny przejazd kolejowy, wąski most na Bugu, beznadziejne rondo i dalej
      fatalna, dziurawa droga do obwodnicy Ostrowi.
      - droga przez Jadów, często prowadzi przez wieś, szczególnie do Jadowa, trzy
      przejady kolejowe, nawierzchnia niezła poza krótkim odcinkiem tuż przed
      Jadowem. Należy pamiętać, że do Jadowa jest to droga raczej lokalna, ale
      później wjeżdżasz na drogę nr 50, sporo ciężarówek!
      W ostatnią sobotę jechaliśmy ze znajomymi na dwa auta. Kolega pojechał przez
      Wyszków, ja przez Jadów. 45 minut, które spędzili w korku, ja i moja rodzina
      spożytkowaliśmy na spacer po lesie pod Ostrowią połączony ze zbieraniem
      grzybów. Wyjazd był nietypowo, bo w sobotę o 12.00. Tym niemniej sprawdzałem to
      o różnych porach i w różne dni. Dwa tygodnie temu postałem prawie godzinę w
      środe po południu. Istnieje również objazd drogami polnymi (zjazd przed
      Lucynowem, powrót na 8 w Rybienku). Jechałem raz i nie polecam...
    • panbert Re: droga Warszawa Białystok 18.07.07, 22:22
      Dzięki za informacje,
      bedę jechał z podwarszawskich Ząbek wiec droga przez Stanisławów i Łochów wydaje
      się niezłym pomysłem.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka