Gość: efka IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 25.06.03, 22:55 zastanawiam sie nad kupnem clio wlasnie tego modelu (cena, cena;-) czy ktos z forumowiczow ma takie auto i jakie ma wrazenia? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: efka Re: Clio Access 1.2 60 KM [3-d] IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 25.06.03, 22:59 na stronie dealera rozsmieszylo mnie jedno zdanie - zaleta clio - samoprzystosowujące sę czołowe poduszki powietrzne dla kierowcy i pasażera - czyli co w innym samochodach sie nie przystosowuja czy co, sztywnieja i odpychaja? czy ja czegos tu nie rozumiem;-) Link Zgłoś
Gość: ajk do elfka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.06.03, 23:57 Gość portalu: efka napisał(a): > na stronie dealera rozsmieszylo mnie jedno zdanie - zaleta clio - > samoprzystosowujące sę czołowe poduszki powietrzne dla kierowcy i pasażera - > czyli co w innym samochodach sie nie przystosowuja czy co, sztywnieja i > odpychaja? czy ja czegos tu nie rozumiem;-) chodzi zapewne o system (chyba SRP czy cos takiego) ktory dostosowuje stopien otwarcia poduszek powietrznych do sily uderzenia w samochod - nie wszystkie auta z airbag to maja ! pzdr Link Zgłoś
Gość: pidżej Re: Clio Access 1.2 60 KM [3-d] IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.06.03, 00:07 w październiku cliem z tym silnikiem (choć i z klimą i elektryką) objechałem wkoło Sycylii. Samochodzik był z lokalnej wypożyczalni, miał na liczniku 25000, za sobą pewnie ze dwudziestu tygodniowych posiadaczy. śmierdział papierosami ale poza tym był OK, wszystko działało, nic nie skrzypiało. z początku nie bardzo mnie porwał, gdy jednak uzgodniliśmy jakie lubimy obroty (dosc wysokie) i który bieg przy jakiej prędkości - zaprzyjaźniliśmy się na tyle, że miesiąc później kupiłem taki wózek u kiljanczyka, acz w wersji mniej więcej topowej (1.5dci privilege) i to jest dopiero przyjemność. Link Zgłoś
Gość: efka Re: Clio Access 1.2 60 KM [3-d] IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 26.06.03, 19:40 dzieki za wyjasnienie poduszek;-) a na privilege mnie na razie nie stac, zreszta jak na moje potrzeby access wystarczy centralny i wspomaganie no i te super inteligentne poduszki, czego wiecej potrzeba blondynce;-) Link Zgłoś