Dodaj do ulubionych

Jaki nowy samochód za około 60 tysięcy

IP: *.acn.pl 15.07.03, 12:09
aha i zeby miał klimatyzację, ABS i poduszki ???

doradźcie please
Obserwuj wątek
    • Gość: Max Re: Jaki nowy samochód za około 60 tysięcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.03, 12:16
      BMW 540i

za ta kase bedzie jakis rok 1997

wszystko w srodku jest i pieknie pomyka
    • Gość: zenon77 Re: Jaki nowy samochód za około 60 tysięcy IP: 192.79.245.* 15.07.03, 12:21
      Gość portalu: agatka_s napisał(a):

> aha i zeby miał klimatyzację, ABS i poduszki ???
      >
      > doradźcie please
      Za te pieniądze powinnaś wytargować Leona 1,9tdi. Jakieś 2000 więcej kosztuje
      Leon z bagażnikiem, czyli Toledo.
      • Gość: marzec Re: Jaki nowy samochód za około 60 tysięcy IP: *.zim.pcz.czest.pl 15.07.03, 12:25
        tez mam podobny dylemat, wybiore prawdopodobnie A-klase.
    • Gość: Radca Re: Jaki nowy samochód za około 60 tysięcy IP: 158.66.132.* 15.07.03, 13:18
      Za 62 tys. można kupić nowe Mondeo z silnikiem 1,8 o mocy 110 KM.
    • Gość: Niknejm Do Agatki - sprecyzuj trochę :-) IP: *.pg.com 15.07.03, 13:32
      Agatka,

Najpierw odpowiedz sobie na pytanie, czego potrzebujesz :-) Ma to być kompakt
      (czyli autko do 4.3m długości) czy coś większego (około 4.5m i więcej)? Czy
      ważna jest dla Ciebie duża przestrzeń w środku? A może duży bagażnik?
      Potrzebujesz mocnego, dynamicznego auta (około 10s do 100km/h i poniżej), czy
      niekoniecznie? A może potrzebujesz 'małej rakiety' - autka wielkości np. Punto,
      ale z bardzo mocnym silnikiem? Chcesz mieć autko z drzwiami tylnymi (hatchback,
      kombi) czy limuzynę z klapa bagażnika? Ile potrzebujesz drzwi (2,3,4,5)?
      Czy zużycie paliwa jest bardzo ważne? Jeśli tak, to ile jeździsz rocznie?

Od tego zacznij. Jak dasz specyfikację potrzeb, doradzimy.

Pzdr
      Niknejm
      • Gość: Rysiek Re: Do Agatki - sprecyzuj trochę :-) IP: *.mancafe2.mancomplex.pl 15.07.03, 13:46
        Jak masz tyle kasy to troszke pozycz,zarabiam 600 zł na miech i ledwo wystarcza
        na internet.A pewnei masz jeszce wiecej wiec co to dla ciebie 1000 nawet mnie
        zadowoli, zapłace zaległy czynsz.Wcale sie nie zbijam pisze powaznie.Jesli
        odpowieszpodam ci numer konta.
        dzieki
        Pozdrawiam
        • Gość: agatka_s Re: Do Agatki - sprecyzuj trochę :-) IP: *.acn.pl 15.07.03, 14:02
          Broń Boże nie chcę nikogo urazić, ale niestety nie jestem organizacją
          charytatywną.

Pozdrawiam
      • Gość: agatka_s Re: Do Agatki - sprecyzuj trochę :-) IP: *.acn.pl 15.07.03, 14:14
        Sorry nie znam sie na tych terminach (słowo) co to kompakt i takie tam inne,
        więc powiem Ci jaki mam problem i dlaczego chce zmienić samochód:

Przez kilka lat jeździłam Hondą Civic, i to był fajny samochód. Potem mnie
        coś podkusiło i zmieniłam na Accord, który poprostu jest dla mnie trochę za
        duży. Sprawdza się swietnie na wyjazdy na wakacje, dobrze sie pokonuje długie
        trasy (szczególnie na prawdziwych autostradach, np w austrii na nartach).
        Głównie jednak poruszam się po Warszawie, no i Accord jest trochę za duży i do
        parkowania i tak w ogóle dla mnie jednej. Już go 2 razy uderzyłam cofając bo
        jakoś wciąz go nie czuje. Dlatego chcę go zmienić na coś ciut mniejszego.
        Accord dodatkowo dużo (stosunkowo) pali i ubezpieczenie też jest drogie.

Z drugiej strony jestem wygodna i coś zupełnie małego nie wchodzi w grę,
        szukam jakiegoś kompromisu. Aha musi mieć klimatyzację (bo już sie
        przyzwycziłam) i ABS z tego samego względu, no i drzwi z tyłu bo wożę 8-
        letniego syna. Bagażnik taki aby się duże zakupy zmieściły, no i zeby można
        się spoko w 3 osoby zapakowac na wakacje. W grę wchodzi tylko nowy samochód
        bo ja jestem taki kierowca co tylko nalew benzyne i płyn do szyb. Hondy mi
        sie podobają, tylko te nowe Civici nie za bardzo, no i może bym zmieniła
        markę, bo tak ciagle te Hondy to już trochę nudno.

Będe wdzięczna za wszelkie pomysły. Na razie myslałam o Focusie ??

Pozdrawiam
        • Gość: boruta Re: Do Agatki - sprecyzuj trochę :-) IP: 217.8.160.* 15.07.03, 15:16
          Droga Agatko,
          Jeśli jesteś osobą, która tylko leje paliwo, to może pomyśl o Toyocie Corolli.
          W tej chwili jest w sprzedaży limitowana wersja Polaris, która wraz ze
          standardem wyposażenia Terra (dwie poduszki, klimatyzacji i inne drobaizgi) i
          silnikiem 1,6 kosztuje niecałe 58.000 tys. (niezależnie od wersji nadwoziowej,
          tj. 5-drzwiwy hatchback, kombi i sedan)Jest też wersja Sol, ale w tej chwili
          nie pamiętam cen. Myślę, że około 64.000 zł.
        • Gość: Niknejm Re: Do Agatki - sprecyzuj trochę :-) IP: *.pg.com 15.07.03, 15:54

> Przez kilka lat jeździłam Hondą Civic, i to był fajny samochód
          > Aha musi mieć klimatyzację (bo już sie
          > przyzwycziłam) i ABS z tego samego względu, no i drzwi z tyłu bo wożę 8-
          > letniego syna. Bagażnik taki aby się duże zakupy zmieściły, no i zeby można
          > się spoko w 3 osoby zapakowac na wakacje. W grę wchodzi tylko nowy samochód
          > bo ja jestem taki kierowca co tylko nalew benzyne i płyn do szyb. Hondy mi
          > sie podobają, tylko te nowe Civici nie za bardzo, no i może bym zmieniła
          > markę, bo tak ciagle te Hondy to już trochę nudno.

Poleciłbym Ci następujące modele (kolejność nieprzypadkowa):
          1) Civic 4D lub 5D
          Zalety: duże wnętrze (zwł. 5D), wystarczający bagażnik, świetny silnik 1.6VTEC,
          wysoka bezawaryjność.
          Wady: znudził Ci się i wygląd nie pasi :-)

2) Corolla 4D lub 5D
          Zalety: wystarczający bagażnik, dobry silnik 1.6, bardzo wysoka bezawaryjność
          Toyot (choć podobno Tojka jeszcze nie usunęła wszystkich 'wad wieku
          dziecięcego' Corolli - nowy model).
          Wady: trochę ciasnawe wnętrze

3) Peugeot 307
          Zalety: bogate wyposażenie w stosunku do ceny, duże wnętrze, atrakcyjna
          stylistyka
          Wady: niepewna bezawaryjność (z Peugeotami jest tak, że możesz mieć szczęście i
          trafić na dobry egzemplarz, ale jak masz pecha to... - patrz statystyki
          awaryjności)

Moja rada? Przejedź się każdym z wyżej wymienionych aut. Wtedy zdecyduj...

Pzdr
          Niknejm
          • Gość: Niknejm I jeszcze... IP: *.pg.com 15.07.03, 15:57
            A, jeszcze Focus (na pozycji 3 lub 4). Ostatnio traci na jakości niestety, co
            znalazło swoje odzwierciedlenie w statystykach bezawaryjności (rok temu wypadał
            bardzo dobrze). Jeśli Focus - nie bierz sedana! Ma problemy z b. szybkim
            zdzieraniem opon tylnej osi. Jeśli już - to 5D.
            Focus ma jedną zaletę - bardzo dobrze sie prowadzi. Dużych wad raczej nie ma.

Pzdr
            Niknejm
    • Gość: Marek Re: Jaki nowy samochód za około 60 tysięcy IP: *.atlanta.ga.us 15.07.03, 14:06
      Za $60 tys. BMW540, nowy Mercedes klasy E i pare innych
      porzadnych pojazdow sie znajdzie :)
    • Gość: niki Megane!! IP: *.stacje.agora.pl 15.07.03, 14:31

> aha i zeby miał klimatyzację, ABS i poduszki ???
      >
      > doradźcie please

Jesli chcesz brand new", to proponuję wypasioną Megankę 1.6. Ma wszystko, o
      czym mowisz: kompaktowe wymiary, duzo poduszek powietrznych, ABS+ASR+ESP (w tej
      cenie), automatyczna klimatyzacje. Jak sie potargujesz, to pewnie jeszcze
      dostaniesz w tej cenie czujnik cofania (jesli sobie tego oczywiscie zazyczysz).
      Piszesz, ze wozisz 8-letniego syna - no to pewnie ci zalezy na bezpieczenstwie.
      Meganka ma w tej kwestii wiele do zaoferowania - w tej cenie np. twoj syn
      bedzie chroniony kurtynami i poduszkami bocznymi (nie mowiac juz o stalowych
      ksztaltownikach w bocznych tylnych drzwiach). Mega dostala 100 proc. w tescie
      zderzenia bocznego EuroNCAP.
      Co wiecej, Mega ma mega-hamulce (rekordowo krotka droga zatrzymania) i jest
      przyzwoicie zrywna - w tej wersji silnikowej nieco ponad 11 s. Diesel 1.9dCi do
      nieco wiekszy wydatek, podobnie jak 2 litrowy silnik.
      Nie ukrywam, ze tak chwale, bo sam w/w renowoz zamowilem i teraz juz sie zwijam
      z niecierpliwosci. (Odbior sierpien, po 6 tyg. to niestety wada, ale tak to
      jest, jak sie kupuje samochod a la carte, a nie taki z placu).
      Pozdr.

• greenblack Re: Jaki nowy samochód za około 60 tysięcy 15.07.03, 16:29
      Za 54 tys. masz kompletnie wyposażonego Citroena Xsarę 1.6 - klimatyzacja, ABS,
      4 poduszki itd. Bardzo przyjemne auto.

Za 57 tys. masz Nubirę 2.0, ale kilkutysięczny rabat jak w banku.

Za 55 tys. jest Fiat Stilo 1.6. Za 1300 dukupujesz tylko boczne poduszki.

Weż Xsarę, a za resztę zdrowo zabaluj:)

Pozdrawiam

• Gość: tolo Re: Jaki nowy samochód za około 60 tysięcy IP: *.novartis.com 15.07.03, 16:45
        Nissan Almera,1,5 lub 1,8 Visia +, 3 latka gwary, - 4 poduchy, klima, elek
        szyby, wspoma i radio z CD. B.malo traci na wartosci. Malo awaryjny, wg TUV 13
        mce w 3 latkach. Nie kradna.
        • Gość: ptica Dużo ostatnio słyszałem o Nissanach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.03, 23:30
          ale od czasu współpracy z Renault jakość samochodów spadła.
    • Gość: Sławek Re: Jaki nowy samochód za około 60 tysięcy IP: *.trzebinia.net / 192.168.1.* 15.07.03, 16:55
      Meriva 1.8
      Space Star DID
      Stilo 3D JTD

C3 Pluriel 1.4 jesli chcesz zaszalec ;-)

pozdr
      • greenblack Re: Jaki nowy samochód za około 60 tysięcy 15.07.03, 17:02
        Gość portalu: Sławek napisał(a):

> Stilo 3D JTD
        > C3 Pluriel 1.4 jesli chcesz zaszalec ;-)

Przecież miało być z drzwiami z tyłu.

> pozdr

Pozdrawiam
        • Gość: Sławek Re: Jaki nowy samochód za około 60 tysięcy IP: *.trzebinia.net / 192.168.1.* 15.07.03, 17:14
          greenblack napisał:

> Gość portalu: Sławek napisał(a):
          >
          > > Stilo 3D JTD
          > > C3 Pluriel 1.4 jesli chcesz zaszalec ;-)
          >
          > Przecież miało być z drzwiami z tyłu.

Ups,myslałem co ja bym kupił;-)

Swoja droga dzisiejsze 5 -drzwiwe hatchbacki są takie brzydkie,że wole
          zrezygnowac z ich większej uzyteczności na rzecz wygladu 3D ;-)

pozdr
          >
          > > pozdr
          >
          > Pozdrawiam
    • Gość: agatka_s Re: Jaki nowy samochód za około 60 tysięcy- DZIEKI IP: *.acn.pl 15.07.03, 20:34
      Ojejej ale się porobiło zamiast mi się rozjaśnić to mi się jeszcze bardziej
      pogmatwało i teraz to już kompletnie jestem w kropce !!!!

Niemniej dzięki Wszystkim dobrym ludziom za chęć pomocy !

No cóż, chyba się przejdę po kilku dealerach i tak po babsku wybiorę ten który
      najlepiej pasuje do torebki (zartuję, ale tylko troszkę...)

Pozdrawiam
      Agata
      • mareks11 Re: Jaki nowy samochód za około 60 tysięcy- DZIEK 15.07.03, 22:36
        A może Skoda Fabia?

Za 61 tys. jest to wzięcia kombi z super oszczędnym i o rakietowych osiągach
        TDI 101 KM :)
        W wersji ELEGANCE z 4 poduchami, ABS-em, klimatyzacją automatyczną,
        chłodzeniem schowków na napoje, alufelgi, pełna elektryka + automatyczne
        domykanie okien, no i ten elegancki nierzucający się w oczy wygląd.

Aha, Fabia doskonale się prowadzi. Polecam.
        Sądzę że za takie pieniądze NIC lepszego z takim Dieslem i na takim wypasie
        nie kupisz. Powodzenia!
    • Gość: ptica Re: Jaki nowy samochód za około 60 tysięcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.03, 23:38
      Agatko! Zostań Ty przy swoim Accordzie! Jest bezawaryjny, bezpieczny, wygodny,
      dobrze się prowadzi, niewiele traci na wartości! Lekkimi obtarciami karoserii
      po prostu się nie przejmuj - nawet jeśli teraz je naprawisz, to za chwilę ktoś
      znowu zrobi samochodzikowi kuku. A poważniejsze szkody pokryje ubezpieczyciel -
      zniżek i tak nie staracisz, bo przecież jest to samochód firmowy. Wysokość
      ubezpieczenia nowego samochodu nie będzie znacząco odbiegać od kwoty, którą
      będziesz musiała zapłacić za Accorda, wszak składkę ubezpieczeniową wylicza się
      na podstawie wartości pojazdu (w pakiecie OC+AC+NW).
      Jeździć tym samochodem nauczysz się, z czasem nawet polubisz ten rozmiar.
      Ewentualnie możesz zainwestować w czujniki cofania.
      P.S. Przesiadkę w samochód niższej klasy odczujesz, i to bardzo!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka