Dodaj do ulubionych

Spisujcie licznik przed naprawa

IP: *.uk.deuba.com 31.07.03, 15:27
Oddalem wczoraj Opla na przeglad (na Okeciu). Odbieram, a tu zamiast 1/4 baku
kontrolka paliwa juz mryga. Nie spisalem dokladnie kilometro, ale szacuje, ze
przejechali nim ok. 150 km. Kierownik serwisu oczywiscie sie nie zgodzil, a
ja nie mialem dowodu, ze tak bylo. Jak w jednym ASO choćby doleją plynu do
spryskiwaczy, zeby skasowac wiecej, to w innym sobie pojezdza autkiem.
Złodzieje !
Obserwuj wątek
    • Gość: Adam Re: Spisujcie licznik przed naprawa IP: *.acn.waw.pl 31.07.03, 17:02
      Jeżeli to Dixi Car to w moim przypadku byli lepsi bo zrobili sobie "jazdę
      testową" 190 kilometrów na moim paliwie i przy okazji "naprawy" czyli wymiany
      kolejnych części i przedstawianiu mi kolejnych faktur (okazało się, że oderwał
      się jeden kabelek od alarmu)....................rozbili mi samochód (prawy tył)
      i usiłowali mi wcisnąć taki brudny i rozwalony. Na szczęście jeden klient
      zauważył, rozbitą lampę i zwisający smętnie zderzak i mi powiedział bo bym
      wyjechał z tego "serwisu" i po ptakach. Nerwów było całe mnóstwo. Skończyło
      się , że po wielu awanturach przyprowadzili mi samochód zastępczy i naprawili
      mój, ale tak, że pożal się boże bo pod zderzakiem co odkryłem po roku przy
      okazji zdejmowania zderzaka była rdza!!!!, a zderzak podejrzanie się telepał bo
      brakowało przy nim paru śrubek.
      Tym oto sposobem wyleczyłem się z ASO w Raszynie(swoją drogą GM Polska dawno
      powinna zabrać im autoryzację)

Pozdrawiam,
      Adam
    • Gość: witek Re: Spisujcie licznik przed naprawa IP: *.pppool.de 31.07.03, 17:33
      z mojego baku ubyło 40litrów ONa, nie sądzę żeby przejechali 600 km, po prostu
      sobie odlali. Złodzieje z firmy ZOJAN z wrocławia,

pozdrawiam,
      Maciek
    • skolmi Re: Spisujcie licznik przed naprawa 31.07.03, 18:15
      a w Abeximie na Połczyńskiej na zleceniu serwisowym wpisują stan licznika i
      wagę (przed i po wyjeździe z warsztatu)
      • Gość: M. Re: Spisujcie licznik przed naprawa IP: *.uk.deuba.com 01.08.03, 12:46
        Właśnie myślę, że teraz się przeprowadzę z przeglądami do Abeximu. Zadowolony
        jesteś ?
        A tamto to nie Dixi-Car, ale Miniewski
    • Gość: Fredek Re: Spisujcie licznik przed naprawa IP: 172.10.11.* 01.08.03, 14:48
      To przy okazji mam pytanko, jak się oddaje samochód do ASO na przegląd, nie
      można stać nad mechanikiem i prawie patrzyć mu na ręce??. No chyba, że to jakaś
      poważniejsza naprawa i trzeba zostawić samochód na parę dni. Pytanie wpuszczają
      na warsztat czy nie wpuszczają i dlaczego?. Pozdrawiam
      • skolmi Re: Spisujcie licznik przed naprawa 01.08.03, 20:05
        Dear M,

Opla nie mam już od roku, ale Abexim nadal stoi na wysokim poziomie, dobra i
        tania jest jeszcze jakaś ASO w Ożarowie, ale kiedy tamtędy przejeżdżam to tego
        nie mogę dojrzeć
    • wichura Re: Spisujcie licznik przed naprawa 02.08.03, 20:38
      Każdą naprawę czy przegląd kończą i tak podpięciem się do komputera (system
      autodiagnostyki), więc mogą Ci wpisać dowolny przebieg. Lepiej oddawać pio
      prostu z pustym bakiem...
    • egt Re: Spisujcie licznik przed naprawa 02.08.03, 23:54
      Pod mój blok podjeżdża codziennie innym Volvo pracownik salonu we Wrocławiu.
      Masakra, wiecie jak na parkingach osiedlowych obijają drzwi? Gdyby moim autem
      jeździł jakis pracownik sobie do domu i gdybym to odkrył, to bym doprowadził do
      zwolnienia go. Nie po to ludzie wywalają 100 000 za uzywanego S80, zeby jakiś
      kolo sobie nim na zakupy i do domu jeździł.....
    • wielki_czarownik Tak to sobie czytam 03.08.03, 20:01
      I naprawdę cieszę się, że ja nie mam takich problemów. Mam "swój" warsztat z
      którego korzystam od lat. Nikt mnie nie kantuje, nikt nie wymienia części na
      starsze, nikt nie spuszcza paliwa, nie wozi się moim autem... Życzę wam,
      abyście też znaleźli sobie taki warsztat.
      Pozdr.
      • Gość: STYRO Re: Tak to sobie czytam IP: *.Red-80-38-99.pooles.rima-tde.net 04.08.03, 03:19
        Mi tez sie nigdy nie zdazylo... Na szczescie mam dobry warsztat, fachowiec,
        dobrze naprawia, szybko i tanio.... Jak ktos z Madrytu to moge dac namiary na
        warsztat w okolicy c/Silvano -Taller Piotr Krepa... Pozdrawiam
        • Gość: STYRO Re: Tak to sobie czytam IP: *.Red-80-38-99.pooles.rima-tde.net 04.08.03, 03:25
          Gość portalu: STYRO napisał(a):

> Mi tez sie nigdy nie zdazylo...

zdaRZylo kurde - ale wstyd - ktos powie, ze czlowiek 5 lat zagranica mieszka i
          juz jezyka polskiego zapomina... A nigdy bledow nie robilem. Chyba sie
          uwsteczniam w tej hiszpanii

Pozdrawiam
          • Gość: emes Re: Tak to sobie czytam IP: *.studiokwadrat.com.pl 04.08.03, 09:58
            Gość portalu: STYRO napisał(a):

> Gość portalu: STYRO napisał(a):
            >
            > > Mi tez sie nigdy nie zdazylo...
            >
            > zdaRZylo kurde - ale wstyd - ktos powie, ze czlowiek 5 lat zagranica mieszka
            i
            > juz jezyka polskiego zapomina... A nigdy bledow nie robilem. Chyba sie

> uwsteczniam w tej hiszpanii
            >
            > Pozdrawiam

Nic nie pekaj - "zdaza" sie ;-)))

Trzeba bylo milczec i, skoro nie masz polskich robaczkow, obstawac przy wersji,
            ze to literowka :-))) Przeciez nie napisales kropki nad "z"...

pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka