greenblack 19.08.03, 22:18 Porsche sees good 2003, '04 sales, record earnings Reuters / August 19, 2003 SHANGHAI (Reuters) Link Zgłoś Obserwuj wątek
wowo5 Re: Cayenne lokomotywą sprzedaży Porsche 20.08.03, 02:30 Ciekawe jak dlugo. Nowinki maja to do siebie, ze sie nudza po chwili (PT Cruiser, New Beetle itp). Link Zgłoś
Gość: ARAFAT Re: Cayenne lokomotywą sprzedaży Porsche IP: *.ipt.aol.com 20.08.03, 03:56 Oni po prostu sie znaja na tym co robia. byle tylko nie doznali "efektu aureoli" jak koledzy BMW czy Renault i nie zaczeliprojektowac dziwactw. A ta limuyna to kto wie ale jak dla mnie jej pozycjonowanie musialo by byc gdzies na poziomie bentleya lub maybacha. Pozdrawiam ARAFAT Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Cayenne lokomotywą sprzedaży Porsche IP: *.atlanta-58-59rs.ga.dial-access.att.net 20.08.03, 04:21 A mi sie wydaje ze: - Cayenne bedzie sie dobrze sprzedawalo przez dluzsza chwile. Powod - wiele osob marzy o Porsche i ma na nie pieniadze ale nie moze go kupic bo maja rodzine lub zona by sie nie zgodzila na "nie funkcjonalny" samochod. Cayenne przemawia do wyobrazni i mezczyzn (przyspieszenie) i kobiet (jade wysoko, dzieci bezpieczne) - pojawienie sie sedana Porsche spowoduje gwaltowny spadek zainteresowania Cayenne. Niestety sedan Porsche bylby koncem tej marki - rozmyla by sie wsrod innych. Nastepnym krokiem bylby samochod kompaktowy a nastepnie truck... Wiec stawiam na to ze Cayenne bedzie sie nadal dobrze sprzedawalo a sedana Porsche jeszcze dlugo nie zobaczymy. Link Zgłoś
Gość: ma Re: Cayenne lokomotywą sprzedaży Porsche IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.03, 12:14 A ja widziałem Cayenne w Warszawie dwa razy i miałem okazję mu się przyjrzeć. Uważam, że jest - z wyglądu - okropny, pokraczny, jakaś karykatura Porsche. Może odpowiada amerykańskiemu bezguściu i pasuje do tego, co powiedział któryś z przedmówców (dla mężczyzn - bo to Porsche, dla kobiet, że niby bezpiecznie i funkcjonalnie), ale ten samochód naprawdę to jakieś sprzedanie marki w imię chwilowego wykorzystania mód i potrzeb rynku. Howgh :) PS. Nie wypowiadam się o wygodzie, funkcjonalności, komforcie. Nie stać mnie na takowego, ale takie mam zdanie. Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Cayenne lokomotywą sprzedaży Porsche IP: *.atlanta.ga.us 20.08.03, 13:13 Niewielu czytelnikow tego forum stac na Porsche Cayenne :) Zeby Cie pocieszyc napisze ze w testach C&D Cayenne wypadlo zle - jest to pojazd do drag racing - start i hamowanie ma niesamowite. Niestety jest wielki i ciezki i zakretow nim nie nalezy brac... Link Zgłoś
greenblack Re: Cayenne lokomotywą sprzedaży Porsche 20.08.03, 13:21 A co jest lepsze od Cayenne? BMW X5, może Volvo XC90. Reszta pod względem właściwości jezdnuch nie dorasta mu do pięt. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Cayenne lokomotywą sprzedaży Porsche IP: *.atlanta.ga.us 20.08.03, 13:26 To Porsche i powinien sie prowadzic jak Porsche a nie jak cos lepsze od BMW X5... Link Zgłoś
Gość: Lolo Re: Cayenne lokomotywą sprzedaży Porsche IP: 62.233.201.* 20.08.03, 13:25 Miałem przyjemność być na paru imprach, na Których prezentowany był ten pojazd. Wygląd z zewnątrz jest niewątpliwie szpanerski, jak cała oferta tej marki, raczej. Natomiast wnętrze pozostawia wiele do życzenia. Jak na auto o takich gabarytach - ytam jest wyjątkowo mało miejsca - szczególnie z tyłu. Może to zamierzona próba upodobniernia do 911?. Niewygodnie się wsiada i wysiada a fotele nie są przesadnie wygodne w porównaniu do innych aut w tej cenie... Widoczność ograniczona przez masywne słupki. System audio najwyżej porawny, np. w VW Patheon jest o klasę lepszy. Ogólnie: ciekawa propozycja dla synalków prezesów nomenklaturowych spólek. pozdro Lolo Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Cayenne lokomotywą sprzedaży Porsche IP: *.atlanta.ga.us 20.08.03, 13:30 Wiekszosc SUV tej klasy ma mniej miejsca we wnetrzu niz porzadny sedan... Popatrz na RX300, FX45/35, X5, M320 itp. Za cene kazdego z tych samochodow kupujesz sedan (lub kombi) tej samej marki w ktorym siedzi sie o klase wygodniej a jadac na wakacje masz widocznosc do tylu. Przyklad - jechalismy na narty. Do mojego GTP weszly 4 komplety nart + ciuchy + 4 osoby i bylo nadal sporo luzu. W Lezusie RX300 znajomych weszly narty i 2 osoby - trzeba bylo rozlozyc tylnia laweczke (bo to cos na tyle RX300 na nazwe "siedzenie" nie zasluguje). Link Zgłoś
wowo5 Re: Cayenne lokomotywą sprzedaży Porsche 22.08.03, 03:35 Cayenne wcale sie tak dobrze nie sprzedaje, jak go maluja. www.detnews.com/2003/insiders/0308/21/b01-250263.htm Link Zgłoś