Dodaj do ulubionych

Cayenne lokomotywą sprzedaży Porsche

19.08.03, 22:18
Porsche sees good 2003, '04 sales, record earnings

Reuters / August 19, 2003
SHANGHAI (Reuters)
Obserwuj wątek
    • wowo5 Re: Cayenne lokomotywą sprzedaży Porsche 20.08.03, 02:30
      Ciekawe jak dlugo. Nowinki maja to do siebie, ze sie nudza po chwili (PT
      Cruiser, New Beetle itp).
      • Gość: ARAFAT Re: Cayenne lokomotywą sprzedaży Porsche IP: *.ipt.aol.com 20.08.03, 03:56
        Oni po prostu sie znaja na tym co robia. byle tylko nie doznali "efektu
        aureoli" jak koledzy BMW czy Renault i nie zaczeliprojektowac dziwactw. A ta
        limuyna to kto wie ale jak dla mnie jej pozycjonowanie musialo by byc gdzies na
        poziomie bentleya lub maybacha.

Pozdrawiam ARAFAT
        • Gość: Marek Re: Cayenne lokomotywą sprzedaży Porsche IP: *.atlanta-58-59rs.ga.dial-access.att.net 20.08.03, 04:21
          A mi sie wydaje ze:

- Cayenne bedzie sie dobrze sprzedawalo przez dluzsza chwile. Powod - wiele
          osob marzy o Porsche i ma na nie pieniadze ale nie moze go kupic bo maja
          rodzine lub zona by sie nie zgodzila na "nie funkcjonalny" samochod. Cayenne
          przemawia do wyobrazni i mezczyzn (przyspieszenie) i kobiet (jade wysoko,
          dzieci bezpieczne)

- pojawienie sie sedana Porsche spowoduje gwaltowny spadek zainteresowania
          Cayenne. Niestety sedan Porsche bylby koncem tej marki - rozmyla by sie wsrod
          innych. Nastepnym krokiem bylby samochod kompaktowy a nastepnie truck...

Wiec stawiam na to ze Cayenne bedzie sie nadal dobrze sprzedawalo a sedana
          Porsche jeszcze dlugo nie zobaczymy.
          • Gość: ma Re: Cayenne lokomotywą sprzedaży Porsche IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.03, 12:14
            A ja widziałem Cayenne w Warszawie dwa razy i miałem okazję mu się przyjrzeć.
            Uważam, że jest - z wyglądu - okropny, pokraczny, jakaś karykatura Porsche.
            Może odpowiada amerykańskiemu bezguściu i pasuje do tego, co powiedział któryś
            z przedmówców (dla mężczyzn - bo to Porsche, dla kobiet, że niby bezpiecznie i
            funkcjonalnie), ale ten samochód naprawdę to jakieś sprzedanie marki w imię
            chwilowego wykorzystania mód i potrzeb rynku.
            Howgh :)

PS. Nie wypowiadam się o wygodzie, funkcjonalności, komforcie. Nie stać mnie na
            takowego, ale takie mam zdanie.
            • Gość: Marek Re: Cayenne lokomotywą sprzedaży Porsche IP: *.atlanta.ga.us 20.08.03, 13:13
              Niewielu czytelnikow tego forum stac na Porsche Cayenne
              :) Zeby Cie pocieszyc napisze ze w testach C&D Cayenne
              wypadlo zle - jest to pojazd do drag racing - start i
              hamowanie ma niesamowite. Niestety jest wielki i ciezki i
              zakretow nim nie nalezy brac...
              • greenblack Re: Cayenne lokomotywą sprzedaży Porsche 20.08.03, 13:21
                A co jest lepsze od Cayenne? BMW X5, może Volvo XC90. Reszta pod względem
                właściwości jezdnuch nie dorasta mu do pięt.

Pozdrawiam
                • Gość: Marek Re: Cayenne lokomotywą sprzedaży Porsche IP: *.atlanta.ga.us 20.08.03, 13:26
                  To Porsche i powinien sie prowadzic jak Porsche a nie jak
                  cos lepsze od BMW X5...
              • Gość: Lolo Re: Cayenne lokomotywą sprzedaży Porsche IP: 62.233.201.* 20.08.03, 13:25
                Miałem przyjemność być na paru imprach, na Których prezentowany był ten pojazd.
                Wygląd z zewnątrz jest niewątpliwie szpanerski, jak cała oferta tej marki,
                raczej. Natomiast wnętrze pozostawia wiele do życzenia. Jak na auto o takich
                gabarytach - ytam jest wyjątkowo mało miejsca - szczególnie z tyłu. Może to
                zamierzona próba upodobniernia do 911?. Niewygodnie się wsiada i wysiada a
                fotele nie są przesadnie wygodne w porównaniu do innych aut w tej cenie...
                Widoczność ograniczona przez masywne słupki. System audio najwyżej porawny, np.
                w VW Patheon jest o klasę lepszy.

Ogólnie: ciekawa propozycja dla synalków prezesów nomenklaturowych spólek.

pozdro

Lolo
                • Gość: Marek Re: Cayenne lokomotywą sprzedaży Porsche IP: *.atlanta.ga.us 20.08.03, 13:30
                  Wiekszosc SUV tej klasy ma mniej miejsca we wnetrzu niz
                  porzadny sedan... Popatrz na RX300, FX45/35, X5, M320
                  itp. Za cene kazdego z tych samochodow kupujesz sedan
                  (lub kombi) tej samej marki w ktorym siedzi sie o klase
                  wygodniej a jadac na wakacje masz widocznosc do tylu.
                  Przyklad - jechalismy na narty. Do mojego GTP weszly 4
                  komplety nart + ciuchy + 4 osoby i bylo nadal sporo luzu.
                  W Lezusie RX300 znajomych weszly narty i 2 osoby - trzeba
                  bylo rozlozyc tylnia laweczke (bo to cos na tyle RX300 na
                  nazwe "siedzenie" nie zasluguje).
                  • wowo5 Re: Cayenne lokomotywą sprzedaży Porsche 22.08.03, 03:35
                    Cayenne wcale sie tak dobrze nie sprzedaje, jak go maluja.
                    www.detnews.com/2003/insiders/0308/21/b01-250263.htm
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka