Dodaj do ulubionych

Pozytywnie o Policji

07.09.03, 22:25
Dzis wracalem sobie do Krakowa od strony Tarnowa. Wiekszosc kierowcow jedzie
przez Nowa Hute, bo od Targowiska jest remont i dzieja sie dantejskie sceny.
Na tej drodze jest jedno duze skrzyzowanie - z droga od Sandomierza (ktorea
ma pierwszenstwo). Z tego powodu tworza sie tam ogromne korki, czego dzis
doswiadczylem.
Do rzeczy: na skrzyzowaniu owym nie bylo policjanta kierujacego ruchem, a
korekliczyl sobie ok. 3 km. Zadzwonilem na 112 i ...po 3 minutach pedzila na
kogutach policyjna Astra, panocki w mig sie zabrali do roboty, a
korek "niknal w oczach".
Jednak sa jeszcze porzadni, ktorym sie "chce"
Obserwuj wątek
    • Gość: verte Re: Pozytywnie o Policji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.03, 00:10
      sherlock_holmes napisał:

> Dzis wracalem sobie do Krakowa od strony Tarnowa. Wiekszosc kierowcow jedzie
      > przez Nowa Hute, bo od Targowiska jest remont i dzieja sie dantejskie sceny.
      > Na tej drodze jest jedno duze skrzyzowanie - z droga od Sandomierza (ktorea
      > ma pierwszenstwo). Z tego powodu tworza sie tam ogromne korki, czego dzis
      > doswiadczylem.
      > Do rzeczy: na skrzyzowaniu owym nie bylo policjanta kierujacego ruchem, a
      > korekliczyl sobie ok. 3 km. Zadzwonilem na 112 i ...po 3 minutach pedzila na
      > kogutach policyjna Astra, panocki w mig sie zabrali do roboty, a
      > korek "niknal w oczach".
      > Jednak sa jeszcze porzadni, ktorym sie "chce"

Ale powiedziałeś im,ze jesteś Sherlock Holmes no nie?
    • krakus.mp Re: Pozytywnie o Policji 08.09.03, 08:15
      sherlock_holmes napisał:

> Dzis wracalem sobie do Krakowa od strony Tarnowa. Wiekszosc kierowcow jedzie
      > przez Nowa Hute, bo od Targowiska jest remont i dzieja sie dantejskie sceny.
      > Na tej drodze jest jedno duze skrzyzowanie - z droga od Sandomierza (ktorea
      > ma pierwszenstwo). Z tego powodu tworza sie tam ogromne korki, czego dzis
      > doswiadczylem.
      > Do rzeczy: na skrzyzowaniu owym nie bylo policjanta kierujacego ruchem, a
      > korekliczyl sobie ok. 3 km. Zadzwonilem na 112 i ...po 3 minutach pedzila na
      > kogutach policyjna Astra, panocki w mig sie zabrali do roboty, a
      > korek "niknal w oczach".
      > Jednak sa jeszcze porzadni, ktorym sie "chce"
      Witam.
      Ja też wracałem tą drogą wczoraj ok.godz.17,40 i korek był na kilometr od tego
      skrzyżowania "pod Janosikiem". Nie wiem o jakiej porze Ty jechałeś,ale żadnego
      policmajstra kierującego ruchem tam nie było.Natomiast jak to często bywa,kilku
      cwaniaków na rej.leasingowych (WU,WI,WA)omijało ten korek na trzeciego waląc na
      czołówkę.
      Pozdrawiam.
      • sherlock_holmes Re: Pozytywnie o Policji 08.09.03, 12:25
        Bylem tam kolo 19.15, korek zaczynal sie jakies 200-300m za mostem na Wisle.
        Faktem, jest,ze powinni tam sie zjawic sami, ale przynajmniej zareagowali
        blyskawicznie - i chwala im za to!
        Tym bardziej,ze dwoch dobrze wyszkolonych policjantow potrafi w mig poradzic
        sobie z sytuacja
    • Gość: 130rapid Re: Pozytywnie o Policji IP: *.visp.energis.pl 13.09.03, 20:38
      Niedawno widziałem jak po zmierzchu radiowóz gonił na sygnale za rowerzystą bez
      świateł. Pościg był krótki, ale pouczający dla nieoświetlonego.

Tak ostatnio zauważyłem, że cichociemni rowerzyści w rejonie działania tej
      komendy są rzadkością, czego nie można powiedzieć o odleglejszych okolicach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka