mk.16 Najszybszy w powiecie 24.04.08, 18:13 może poprostu niektóre przeróbki miały być śmieszne a nie miały na celu dowartościowania właściciela. Niektóre są fajne xD np ten rower Link Zgłoś
kodem_pl Chcecie wiejski tuning? 24.04.08, 18:33 wejdzcie na strone polskajazda, i w dzial np opla calibry. Esencja:-D Do tego te lachony na tle aut, poezja. O komentarzach nawet nie wspomne... Link Zgłoś
magdalene76 mercedesik super:))) 24.04.08, 18:38 no do takiego to ja bym nawet z dzika radoscia wsiadla :)))) gratuluje pomyslu autorowi tego stfora :))) Link Zgłoś
dominikrs Re: mercedesik super:))) 24.04.08, 18:46 nie smiejcie sie z mietka to pierwsza A klasa powstala wlasnie w polsce a nie w niemczech Link Zgłoś
bazylides a nie lepiej "pedalski tuning" zamiast "wiejski"? 24.04.08, 18:49 oj wybiórczo, wybiórczo... żenada. Link Zgłoś
g.suss Re: a nie lepiej "pedalski tuning" zamiast "wiejs 24.04.08, 19:11 Długo próbowałem rozkminić twój - z pewnością nacechowany nieosiągalną dla mnie przenikliwością - komentarz, ale nie dałem rady. Wyjaśnij, czy pisząc "oj wybiórczo, wybiórczo" masz na myśli: a) przysłówek b) błędnie użyty wołacz przymiotnika "wybiórcza" (w domyśle "gazeta"), ponieważ błędnie wydaje ci się że ten tekst pochodzi z GW? I czy określenie "pedalski tuning" proponujesz jako lepsze, ponieważ zrobiło bardziej oszałamiającą karierę niż "wiejski tuning", czy z jakichś innych powodów? Z góry dziękuję za wyjaśnienie, mistrzu intelektu. Link Zgłoś
a_weasley Re: a nie lepiej "pedalski tuning" zamiast "wiejs 24.04.08, 19:25 g.suss napisał: > nacechowany nieosiągalną dla mnie > przenikliwością Nie ma się czym chwalić. > I czy określenie "pedalski tuning" proponujesz > jako lepsze, ponieważ zrobiło bardziej > oszałamiającą karierę niż "wiejski tuning", > czy z jakichś innych powodów? > Z góry dziękuję za wyjaśnienie, mistrzu intelektu. Ja jakoś nie mam problemu ze zrozumieniem, tak mi się przynajmniej wydaje. A rozumiem to tak: "Dlaczego nie wolno użyć w pejoratywnym znaczeniu słowa "pedalski", a wolno "wiejski"? Inaczej mówiąc, skoro trzeba dbać, żeby nie urazić homosiów, to dlaczego nie trzeba dbać o to, żeby nie urazić ludzi ze wsi?" Link Zgłoś
util Re: a nie lepiej "pedalski tuning" zamiast "wiejs 24.04.08, 19:34 I zapewne dobrze ci się wydaje. Sam bardzom ciekaw, gdzie polityczna poprawość gazety uleciała. Link Zgłoś
forwen Re: a nie lepiej "pedalski tuning" zamiast "wiejs 24.04.08, 22:48 A może autor miał na myśli Wiejską w Warszawie? Link Zgłoś
g.suss Re: a nie lepiej "pedalski tuning" zamiast "wiejs 25.04.08, 01:16 a_weasley napisał: > Nie ma się czym chwalić. Wstąp do księgarni, poproś o słownik języka polskiego, otwórz na S i przeczytaj hasło "sarkazm". Możesz co prawda nie zrozumieć - fakt, że wydaje ci się, że gdzieś się "chwalę" świadczy o niezdolności do rozumienia słowa pisanego - ale przynajmniej zobaczysz se, jak wygląda książka. > "Dlaczego nie wolno użyć w pejoratywnym znaczeniu słowa "pedalski", a wolno > "wiejski"? Wszystko wolno, tylko że, cytuję - pojęcie "wiejski tuning" zrobiło oszałamiającą karierę. Nie pedalski, nie bydgoski, nie międzygalaktyczny ani nie kowbojski, kumasz? Ktoś, komu dowolny przymiotnik w tytule kojarzy się z pedalstwem i czuje potrzebę dzielenia się tą błyskotliwą myślą z całym światem musi być zdrowo pie..ięty. Link Zgłoś
ivulspirit Re: Najszybszy w powiecie 24.04.08, 18:50 Rozumiem że szczytem wielkomiejskiej inteligencji jest tworzenie serwisu z domeną z wyrażeniem "sram" w środku i promowanie go na łamach Gazety(ale akurat do degrengolady tej ostatniej już sie chyba wszyscy przyzwyczaili). Jeśli chodzi o właścicieli tych samochodów to mają prawo robić z nimi co chcą, tak jak im się podoba. To czy innym się podoba to rzecz gustu, a de gustibus non est disputandum. Link Zgłoś
inzynier2 SRAM - Static Random Access Memory 24.04.08, 19:53 ivulspirit napisał: > Szczytem wielkomiejskiej inteligencji jest tworzenie serwisu z > domeną z wyrażeniem "sram" w środku i promowanie go Nie wiem dlaczego znawca łaciny ivulspirit chce promować SRAM - skrót oznacza w angielskim Static Random Access Memory, a nie znacznie tańsze DRAM - Dynamic Random Access Memory. Oba typy są używane w każdym komputerze. Autor artykułu pisze "Kto z nas nie marzy o pięknym samochodzie, który będzie robił wrażenie na innych?". Ja nie marzę i nigdy nie marzyłem. Czasem ma kłopot jak to wytłumaczyć sprzedawcy samochodów, że chcę kupić niezawodny i tani samochód, którym będę mógł jeździć do pracy i po zakupy. Zwykle mnie namawiają abym kupił z samochód z mnóstwem dodatków i ozdóbek. Link Zgłoś
sselrats Najszybszy w powiecie 24.04.08, 19:16 Kazdy tuning jest wizualnie kiczowaty. Ten wiejski jest jego dobra karykatura. Link Zgłoś
a_weasley Najmądrzejsi w całej wsi 24.04.08, 19:21 > w przeciwieństwie do nich wiemy, gdzie leży > granica między dobrym gustem a kiczem. Wot gieroje! Najtęższe głowy nie umieją takich granic wyznaczyć, a tu cadyki z Wyborczej pstryk! - i wiedzą... Link Zgłoś
sybir Re: Najmądrzejsi w całej wsi 24.04.08, 21:27 Masz może golfa II z przciemnionym tyłem ? ;) Link Zgłoś
tiges_wiz Sierra??? 24.04.08, 19:48 auto.gazeta.pl/auto/51,48316,5148030.html?i=16 to scorpio bylo "miszcze" :P Link Zgłoś
sem.mes Najszybszy w powiecie 24.04.08, 19:56 Oczywiście że o estetyce trzeba dyskutować. Nie dyskutuje się tylko z tym że są różne gusta. Akurat "wiejski tuning" jest najbliżej komedii absurdu lecz wątpię czy autorzy wiedza co czynią. Mnie osobiście rozbawia już pomalowany starannie pędzelkiem na czerwono bęben hamulca. Link Zgłoś
sselrats Re: Najszybszy w powiecie 24.04.08, 21:47 Dokladnie. Grunt to poczucie humoru i dystans. Kurcze, gdzie widzisz ten czerwony beben? Tez chce zobaczyc i nie moge znalezc... Link Zgłoś
frau007 Standaryzacja tuningu 24.04.08, 19:57 Mandat to się powinno wystawić autorom takich tekstów, a nie twórcom nawet najbardziej wiejskiego tuningu. Większość fot przedstawia efekty ludzkiej wyobraźni i poczucia humoru, ale pan pisak przecież lepiej "wie gdzie leży granica". W sumie z tekstu wynika, że jak nie masz kasy, to sie nie zabieraj, bo popsujesz. A jak masz kasę to oddaj samochod specom, to ci zrobią tak ładnie jak innym, a nie żeby mówili żeś "powiatowy". Standaryzacja tuningu - brawo, kolejny oksymoron gazety.pl Link Zgłoś
kdr-karpacz Re: Standaryzacja tuningu 25.04.08, 12:31 Zgadzam się. To w końcu ich samochody a o gustach się nie dyskutuje. Link Zgłoś
swoboda_t Najszybszy w powiecie 24.04.08, 21:05 "Ktoś spróbuje odgadnąć czym to auto było, zanim stało się tym, czym jest?" Jasne - Fiatem Pandą. BTW - "Bentley" jest zrobiony ze Scorpio, nie Sierry BTW2 - Chopcy z AMiS, którym zginął Continental, powinni spróbować oddać dilerowi tego szosopożeracza, helmut się nie kapnie: auto.gazeta.pl/auto/51,48316,5148030.html?i=12 Link Zgłoś
zywiolak Re: Najszybszy w powiecie 24.04.08, 21:30 Maluch zrobiony na Merca po prostu rządzi! Świetnie to wyszło =D. Link Zgłoś
arturo1977 pojecie "wiejski tuning" wymislil niejaki BitchX 24.04.08, 21:46 na grupie pl.misc.samochody mniej wiecej w 2003 roku. Link Zgłoś
y.y Re: pojecie "wiejski tuning" wymislil niejaki Bi 25.04.08, 01:01 Kiedyś działała też strona www.wiejskituning.prv.pl, na której było multum podobnych galerii, setki, jeżeli nie tysiące. Link Zgłoś
goodwater Najszybszy w powiecie 24.04.08, 21:48 większość fotek to dla mnie auta przerobione "dla jaj", autor nie zrozumiał założeń, pewnie sam wyrywa blachary na samochód i wyśmiewa konkurencję hehe Link Zgłoś
awatar2008 Akurat poldek na zdjęciu jest OK 24.04.08, 21:54 Na pewno lepszy od oryginału, który jest jeszcze bardziej wiejski. Natomiast skrzyżowanie Merca i Malucha....uśmiałem się do łez..ale chyba taki był cel. Link Zgłoś
mr_pio0 Re: Akurat poldek na zdjęciu jest OK 24.04.08, 22:22 Czy chodzi o tego niebieskiego zrobionego w Photoshopie (podobnie zresztą jak pomarańczowy maluch)? Link Zgłoś
konchi1980 Re: Akurat poldek na zdjęciu jest OK 25.04.08, 10:49 Absolutnie się zgadzam. Nie przekombinowany, bez chorych spoilerów wielkości stołu. Trochę poszerzony, przód o wieeele lepszy od oryginału. Nie jest to cud estetyki, ale jest ok;) Link Zgłoś
barracuda7110 Re: Najszybszy w powiecie 24.04.08, 23:08 Masa głupawego tuningu jest jeszcze na tej stronie www.topgear.com/content/timetoburn/sections/carbage/pages/0532/ oczywiście wszystko okraszone złośliwymi komentarzami. Link Zgłoś
miskowy Twórca pojęcia 24.04.08, 23:47 Twórcą pojęcia jest Sp33d3r - autor stronki wiejskituning.prv.pl a potem wiejskituning.com (domena nie istnieje). Mirrora tej strony możecie znaleźć na wiejskituning.com.es a sporo zdjęć z ostatniego uploadu, który się nie ukazał jest na madafaka.cba.pl oraz wiejskituning.pinger.pl W czasach swojej świetności stronka Wiejski Tuning miała wielogigabajtowy dzienny transfer i żaden dostawca netu nie podjął się hostowania za rozsądne pieniądze. Link Zgłoś
mark.parker Re: A może żydowski tuning? 25.04.08, 00:41 Jakbym cię miał tu, na miejscu, zrobiłbym ci taki żydowski tuning, że by cię nie poznała twoja własna Hezbollah :)) medrek_forumowy napisał: > A może żydowski tuning? Link Zgłoś
ja-pesymista Wizjonerzy za dyche 25.04.08, 00:42 Szkoda, że ludzie tak okrótnie potrafią psuć auta. Wizjonerzy za dyche. Cóż, trzeba oceniać właściciela, a nie samochód. Nie ma "dresowozów" itp., sa tylko głupie patałachy, które np. oszpecili Calibre, myśląc, że dodając mega zderzaki i 2 metrowy spojler, dodadzą jej "uroku" i jeszcze bardziej "usportowią". Kiedyś zawsze wpieniałem się, kiedy widziałem jak allegro zalewają części do wieś tuningu. Ale teraz zaczynam dostrzegać w tym szansę. Bo popsuć samochód jest łatwo, w dobie tych wszystkich kosmicznych, tuningowych części. Ale sprawić, aby nabrał prawdziwego uroku dzięki "unikalnym" częściom - to już sztuka i wyzwanie, które zostanie docenione przez tych, którzy naprawdę znają się na tuningu. Jedno słowo - JDM www.passwordjdm.pl/viewtopic.php?t=19 Link Zgłoś
janus-z333 Najszybszy w powiecie 25.04.08, 09:42 Mam mieszane uczucia ogladajac stuningowane samochody.Jest to jakis wyroznik,ale wydawac czasami dziesiatki tysiecy na upiekszenie (czasami watpliwe),auta,to paranoja.Gdyby te pieniadze wydac na o dwie klasy lepszy samochod,efekt bylby 100% lepszy.Ale nie moje pieniadze,nie moj wydatek.To w podobienstwie Dody,proste dziewuszysko,odsloni biust,zamaluje twarz,odsloni posladki,czy to tez jest tuning,jesli tak to bezsensowny. Link Zgłoś
rangheros Kto z nas nie marzy o pięknym samochodzie, który . 25.04.08, 10:19 Ja nie marze. Samochod ma mnie dowiezdz z pkt A do B, w miare wygodnie. To wszystko. Link Zgłoś
gto23 Najszybszy w powiecie 25.04.08, 10:35 Dobra spoko ale czego w tekście o polskim wiejskim tuningu pokazane są samochody ze wschodu ???Mamy sie wszak czym pochwalić :P Link Zgłoś