18.05.08, 14:19
Proszę doradźcie co kupić, poszukuję małego i ekonomicznego samochodu. Ma służyć głównie do jazdy po mieście. A że jestem kobietą nie najlepiej orientuję się w sprawach motoryzacji. Myślałam o samochodzie nie starszym niż 5-6 lat.
Z góry dziękuję za odpowiedzi :)

Obserwuj wątek
    • malken Re: co kupić 18.05.08, 16:03
      Toyotę Yaris z silnikiem diesla.
    • v-6 Re: co kupić 18.05.08, 22:16
      Witam!
      Czy to tobie wyperswadowaliśmy z kolegą sniperem alfę 147? Jeśli tak, to czuję się trochę zobowiązany ... Nie dziw się, że mało kto ci odpowie na tak postawiony problem: w grę wchodzi kilkadziesiąt aut, niby jak to wszystko wymienić i opisać! Spróbuj trochę sprecyzować:
      1. Jaki masz budżet?
      2. Czy potrafisz określić, ile mniej więcej tys. km przejedziesz rocznie?
      3. Interesowałaś się kompaktem. Czy to znaczy, że chcesz auto tej wielkości, czy może być o numer mniejsze (segment B)?
      4. Gdybyś miała wybierać: auto nudne i przeciętne, ale w miarę niezawodne i tanie w eksploatacji albo auto bardziej szpanerskie, eleganckie, niebanalne (jak zwał, tak zwał) ale mogące przysparzać więcej kłopotów bądź droższe w naprawach - co byś wybrała? Tylko mi nie pisz, że chciałabyś i to, i to - to jest alternatywa, trzeciego wyjścia nie ma.
      Jeśli spróbujesz odpowiedzieć na te pytania, możemy powalczyć dalej, będzie łatwiej nam (forumowiczom) coś zaproponować.
      Pozdrawiam
      v-6
      • beberebe Re: co kupić 18.05.08, 22:33
        hmmm alfa mi się podoba ale chyba nie mogę sobie na nią pozwolić :(
        samochód ma służyć do pracy - głównie jazda po mieście
        fajnie gdyby był mały i z charakterem, na szpanerskim aucie z bajerami mi nie zależy
        nie chcę nic nowego bo zwyczajnie mnie na to nie stać

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka