magnie 04.12.08, 15:10 Witam, Kupuję własnie samochów i zastnawiam sie nad dodaniem do modelu "pilota parkowania - tył. Czy jest sens - ale przydaje wam się rzeczywiście, czy tylko taki bajer? Link Zgłoś Obserwuj wątek
celicaman Re: Pilot parkowania 04.12.08, 15:18 Przydaje się. W dwóch użytkowanych autach mam to cudo, w jednym nie. I jak sie przyzwyczaiłem o tego pikania, to mi w tym jednym trochę brakuje (a zwykle parkuję tyłem). Choc sporo też zależy od rodzaju auta. Są takie, gdzie bardzo łatwo wyczuć, gdzie się tył kończy, w innych to trudniejsze Link Zgłoś
polam5 Re: Pilot parkowania 04.12.08, 18:58 No przydatne to jest ale czy warto zaplacic cene jaka producent sobie zyczy? to juz zalezy od podejscia... ja ma jedno auto Z a drugie BEZ, i w tym z Z.. to jest tak ze "bipki so coraz wyzszej czestotliwosci az do ok 0.5 metra od przeszkody a potem to juz nie slysze roznicy. No wiec cofalem probujac wydostac sie z parkingu przy chodniku i aby to zrobic musialem prwie dotkanc auta z tylu...a wiec juz bez mozliwosci rozeznania odleglosci i okazalo ze Pasat stojacy z tylu mial wystajace sruby od tablic dokladnie na poziomie mojego zderzaka i jedna z nich "wybila" mi to oko czy ucho.. ot $100 nauczka... W tym aucie BEZ jestem po prostu ostrozniejszy.. Link Zgłoś
zwn51 Re: Pilot parkowania 04.12.08, 20:01 polam5 napisał: > No przydatne to jest ale czy warto zaplacic cene jaka producent sobie zyczy? to > juz zalezy od podejscia... ja ma jedno auto Z a drugie BEZ, i w tym z Z.. to > jest tak ze "bipki so coraz wyzszej czestotliwosci az do ok 0.5 metra od > przeszkody a potem to juz nie slysze roznicy. No wiec cofalem probujac wydostac > sie z parkingu przy chodniku i aby to zrobic musialem prwie dotkanc auta z > tylu...a wiec juz bez mozliwosci rozeznania odleglosci i okazalo ze Pasat > stojacy z tylu mial wystajace sruby od tablic dokladnie na poziomie mojego > zderzaka i jedna z nich "wybila" mi to oko czy ucho.. ot $100 nauczka... W ty > m > aucie BEZ jestem po prostu ostrozniejszy.. Rozumiem rozterki - lepiej zmien na inny typ (inny rodzaj wskazan) Ja mam wskazania przerywanym bipem, jak sygnal juz jest ciagly to wiem ze mam ok 40 cm. I gdy zahamuje to zostaje ok 20. Dalej nie jade. Kolega ma nawet taki ktory pokazuje odleglosc na malym ekraniku. Link Zgłoś
piesior666 Re: Pilot parkowania 05.12.08, 13:21 Przez wieksza czesc histori samochodu,kierowcy parkowali bez tych wynalazkow.Co to sie teraz porobilo,ze nie potrzebuja asekuracji ?? "Zyski sa prywatyzowane,a straty nacjonalizowane" Link Zgłoś
maciejka_04 Re: Pilot parkowania 05.12.08, 14:14 > Przez wieksza czesc histori samochodu,kierowcy parkowali bez tych > wynalazkow.Co to sie teraz porobilo,ze nie potrzebuja asekuracji ?? > "Zyski sa prywatyzowane,a straty nacjonalizowane" Tak samo jak jeździło się bez abeesów, poduszek, pasów bezpieczeństwa, radia, klimy i czegoś tam jeszcze. Po prostu łatwiej jest z bipaniem. Link Zgłoś
polam5 Re: Pilot parkowania 05.12.08, 18:31 ale jezdzilo sie wolniej, i bezpieczniej - bylo mniej aut na drodze i nie bylo problemow zaparkowac.... Link Zgłoś
skyddad Re: Pilot parkowania 05.12.08, 20:29 Bardzo przydatne,mozna w tym czasie myslec o czyms innym.Nie jest sie tak zaabsorbowanym samochodem,wsumie daje to komfort zycia. Pzdr.Sky. Link Zgłoś