Dodaj do ulubionych

Czy skrzynia biegow do wymiany to drobna awaria?

20.11.03, 12:51
Wyszperalem wlasnie w Internecie test Skody Fabii z Auto-Swiata.
Autor juz na wstepie jest tendencyjny, bo pisze, ze czuje sie jak w Golfie.
Co przecietnego Kowalskiego obchodzi, ze ktos czuje sie jak w Golfie? Moze
Kowalski bedzie czul sie jak w Syrence? Potem nastepuje lista peanow na czesc
Fabii, ale najlepsze jest na koniec. Otoz wymiana skrzyni biegow, wspomniana
niejako przy okazji, okazuje sie nic nieznaczaca awaria, a podsumowanie
stwierdza, ze fabia to samochod prawie bezawaryjny.
I powiedzcie mi drodzy skodziarze, gdzie tu jakis sens? Ja rozmumiem, ze
AutoSwiat to niemiecka gazeta i musi z czegos zyc, ale to juz wykracza poza
dyskretna reklame. To jest chamstwo i uwazny klient pozna, ze cos tu jest nie
tak. Niestety takich uwaznych chyba jest w Polsce malo, bo sprzedaz Fabii
rosnie. Smutne.

Obserwuj wątek
    • Gość: skodoman Re: Czy skrzynia biegow do wymiany to drobna awar IP: *.de 20.11.03, 12:58
      No i co z tego? Czepiasz sie.
      Moze mieli wadliwy egzemplarz.
      Nawet jesli sie zepsula, to pewnie zaraz bez problemow serwis wymienil.
      W Fiacie trzebaby czekac pewnie pol roku, jesli w ogole by wymienili.
      Jedna wadliwa skrzynia nie zmienia faktu, ze Fabia to bezawaryjny samochod.

• Gość: Miki Re: Czy skrzynia biegow do wymiany to drobna awar IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 20.11.03, 13:12
        Wmawianie o awaryjności auta na podstawie 1 egzemplarza nie ma sensu. Powiem
        ci, że jeste strona Megane II wielki bubel, na której właściciel ma zeskanowane
        faktury z warsztatu, z których wynika, że w ciągu pół roku był kilka razy
        holowany i wymieniono mu pół samochodu. Czy na tej podstawie będziesz sądził,że
        Megane II to najbarsziej awaryjny samochód świata ?. W tym artykule napisano,
        że nie było koniczności wymiany całej skrzyni biegów, jednak serwis postąpił
        uczciwie i zamiast wymieniać mały element wymienił całą skrzynię.
        Z kolei w AMS jest test długodystansowy małych samochodów (50000 km), gdzie w
        Fabii padły dwie żarówki, a np. w P206 wymieniono wiele elementów (m.in.
        skrzynię biegów).
    • h.i.p Re: Czy skrzynia biegow do wymiany to drobna awar 20.11.03, 13:08
      madsffr napisał:

> Wyszperalem wlasnie w Internecie test Skody Fabii z Auto-Swiata.

hip: Na ten temat już wielokrotnie dyskutowano na tym forum i forach pokrewnych.
      I ani auto świat ani inne artykuły (zapewne sponsorowane) na temat jakiego
      kolwiek samochodu nie maja nic wspólnego z użytkownikami skod czy tychże innych
      aut. To, że auto świat nie jest czasopismem najwyższych lotów - to wiemy.
      Natomiast zapewniam Cię, że nie w każdym egzemplarzu Fabii konieczna jest
      wymiana skrzyni biegów.

> I powiedzcie mi drodzy skodziarze, gdzie tu jakis sens?

hip: Tu nie ma skodziarzy tylko użytkownicy skod. Wiele z tych osób miało
      poprzedni samochód zupełnie innej marki, a ich następny - też może być zupełnie
      inny. Takie pytanie skieruj do redakcji czasopisma.

To jest chamstwo i uwazny klient pozna, ze cos tu jest nie
      > tak. Niestety takich uwaznych chyba jest w Polsce malo, bo sprzedaz Fabii
      > rosnie. Smutne.

hip: Widocznie społeczeństwo polskie jest tak głupie, że kupuje samochody, w
      których trzeba wymieniać skrzynie biegów. Co więcej takich głupków jest coraz
      więcej w innych krajach - bo tam też fabie się sprzedają
      >
      • madsffr Re: Czy skrzynia biegow do wymiany to drobna awar 20.11.03, 13:15
        h.i.p napisał:

> madsffr napisał:
        >
        > > Wyszperalem wlasnie w Internecie test Skody Fabii z Auto-Swiata.
        >
        > hip: Na ten temat już wielokrotnie dyskutowano na tym forum i forach pokrewnych
        >

Ale ja pierwszy raz czytam ten artykul.

> I ani auto świat ani inne artykuły (zapewne sponsorowane) na temat jakiego
        > kolwiek samochodu nie maja nic wspólnego z użytkownikami skod czy tychże innych
        >
        > aut. To, że auto świat nie jest czasopismem najwyższych lotów - to wiemy.

Nie rozumiem. Przeciez to pismo chyba o najwiekszym nakladzie z pism
        motoryzacyjnych.

> Natomiast zapewniam Cię, że nie w każdym egzemplarzu Fabii konieczna jest
        > wymiana skrzyni biegów.
        >

A czy w kazdym Facie szkrzypia plastiki?
        Pytam, bo cos takiego kiedys napisales.

> > I powiedzcie mi drodzy skodziarze, gdzie tu jakis sens?
        >
        > hip: Tu nie ma skodziarzy tylko użytkownicy skod. Wiele z tych osób miało
        > poprzedni samochód zupełnie innej marki, a ich następny - też może być zupełnie
        >
        > inny. Takie pytanie skieruj do redakcji czasopisma.

A po co? Nie czytam Auto Swiata, wiec mnie to nie dotyczy. Pytam was.

> To jest chamstwo i uwazny klient pozna, ze cos tu jest nie
        > > tak. Niestety takich uwaznych chyba jest w Polsce malo, bo sprzedaz Fabii
        > > rosnie. Smutne.
        >
        > hip: Widocznie społeczeństwo polskie jest tak głupie, że kupuje samochody, w
        > których trzeba wymieniać skrzynie biegów. Co więcej takich głupków jest coraz
        > więcej w innych krajach - bo tam też fabie się sprzedają
        > >

Nie chodzi o to, ze w kazdym egzeplarzu trzeba wymieniac skrzynie biegow. Masz
        mnie za durnia czy sam tagiego udajesz? Chodzi o to, ze Skoda Fabia jest na sile
        promowana wszelkimi mozliwymi, czesto nieuczciwymi, sposobami. I tyle.
        • h.i.p Re: Czy skrzynia biegow do wymiany to drobna awar 20.11.03, 13:24
          madsffr napisał:

> Nie rozumiem. Przeciez to pismo chyba o najwiekszym nakladzie z pism
          > motoryzacyjnych.

hip: Często się zdarza, że brukowce są chętnie czytane.
          >
          > A czy w kazdym Facie szkrzypia plastiki?
          > Pytam, bo cos takiego kiedys napisales.

hip: Odszukaj to i podaj na forum link. bo inaczej będę miał argument, że
          jednak posługujesz się kłamstwem. Nidgy niczego takiego nie napisałem.

> A po co? Nie czytam Auto Swiata, wiec mnie to nie dotyczy. Pytam was.

hip: Jeśli o mnie chodzi, też nie czytam auto świata.

> Nie chodzi o to, ze w kazdym egzeplarzu trzeba wymieniac skrzynie biegow. Masz
          > mnie za durnia czy sam tagiego udajesz?

hip: Może Ty udajesz, bo to co piszesz może o tym świadczyć.

Chodzi o to, ze Skoda Fabia jest na sil
          > e
          > promowana wszelkimi mozliwymi, czesto nieuczciwymi, sposobami. I tyle.

hip: to straszne! Wszyscy są uczciwi tylko ci od fabii nie!
        • von-koza Re: Czy skrzynia biegow do wymiany to drobna awar 20.11.03, 13:28
          madsffr napisał:

> Nie chodzi o to, ze w kazdym egzeplarzu trzeba wymieniac skrzynie biegow. Masz
          > mnie za durnia czy sam tagiego udajesz? Chodzi o to, ze Skoda Fabia jest na
          > sile promowana wszelkimi mozliwymi, czesto nieuczciwymi, sposobami. I tyle.

Rozsądni klienci mają gdzieś reklamę i promocję. Umieją też czytać, i wiedzą że
          jeśli leci skrzynia i redakcja pisze, że to pryszcz - wrzucają taką gazete do
          fajansa i tyle.
          Co do uczciwości i etyki - fair jest wypisywać pulicznie na forum, ze Skoda to
          samochód dla buraka i cwela tudzież zoofila i pojebka. Ze to złom i najgorszy
          technicznie model w tym segmencie. Pomyśl - a jeśli ktoś w te pierdoły uwierzy
          i tylko dlatego nie kupi Skody bo pomyśli "moze to faktycznie samochód dla
          buraka". Czy to w/g Ciebie jest fair i etyczne?
          Z drugiej strony jeśli ludzie są rozsądni to przecież tak samo mają w dupie te
          szpacze idiotyzmy jak i naciągane artukuły. Prawda?

Pozdrawiam
          von Koza
    • von-koza Re: Czy skrzynia biegow do wymiany to drobna awar 20.11.03, 13:18
      Masz rację Madsffr, nie będę hipokrytą. Ten artykuł to istna kpina.
      Rzeczywiście Auto-Świat jest mało obiektywny, jeśli chodzi o Skodę.
      Nie umniejsza to jednak faktu, że Fabia to naprawdę przyzwoity jak na tą cenę
      samochód. Szkoda tylko, że piszą te bzdury o Golfie, bo potem różne Szpaki mają
      argument, że my właściciele tak mówimy. Ja mogę powiedziec tylko tyle, że nie
      czuje się co prawda w swojej Fabii jak w Golfie, tymniemniej wygodniej niż w
      Punto (jeździłem obydwoma na próbnych - to wiem). Wolę tez czeskie auto
      produkowane pod kontrolą i w technologiach VW, niż włoskie, które nigdy w
      historii motoryzacji nie miało opinii solidnego. Poza tym mój wybór i tyle.
      Nie zmienia to jednak faktu, że masz rację Madsffr śmiejąc się z tego artykułu
      - to rzeczywiście jedna wielka kpina.

Pozdrawiam
      von Koza
      • madsffr Re: Czy skrzynia biegow do wymiany to drobna awar 20.11.03, 13:29
        von-koza napisał:

> Masz rację Madsffr, nie będę hipokrytą. Ten artykuł to istna kpina.
        > Rzeczywiście Auto-Świat jest mało obiektywny, jeśli chodzi o Skodę.
        > Nie umniejsza to jednak faktu, że Fabia to naprawdę przyzwoity jak na tą cenę
        > samochód. Szkoda tylko, że piszą te bzdury o Golfie, bo potem różne Szpaki mają
        >
        > argument, że my właściciele tak mówimy. Ja mogę powiedziec tylko tyle, że nie
        > czuje się co prawda w swojej Fabii jak w Golfie, tymniemniej wygodniej niż w
        > Punto (jeździłem obydwoma na próbnych - to wiem). Wolę tez czeskie auto
        > produkowane pod kontrolą i w technologiach VW, niż włoskie, które nigdy w
        > historii motoryzacji nie miało opinii solidnego. Poza tym mój wybór i tyle.
        > Nie zmienia to jednak faktu, że masz rację Madsffr śmiejąc się z tego artykułu
        > - to rzeczywiście jedna wielka kpina.

Szkoda tylko, ze twoi koledzy tak nie mysla.

• h.i.p Re: Czy skrzynia biegow do wymiany to drobna awar 20.11.03, 13:34
          madsffr napisał:

> Szkoda tylko, ze twoi koledzy tak nie mysla.

hip: Ciekawe jak jesteś doskonale zorientowany co myślą koledzy von-kozy! :)
          • madsffr Re: Czy skrzynia biegow do wymiany to drobna awar 20.11.03, 13:42
            h.i.p napisał:

> madsffr napisał:
            >
            > > Szkoda tylko, ze twoi koledzy tak nie mysla.
            >
            >
            > hip: Ciekawe jak jesteś doskonale zorientowany co myślą koledzy von-kozy! :)

Mialem na mysli miedzy innymi ciebie.

I znow udajesz durnia.
            • von-koza Re: Czy skrzynia biegow do wymiany to drobna awar 20.11.03, 13:48
              Ej spokojnie - Szpaka jednego starczy. Tu by naprawdę było spokojnie, gdyby od
              tygodni wszystkich nie wkur...ał. To tłumaczy pewną atmosferę, w której trudno
              o dystans do kwestii marki samochodu.
            • h.i.p Re: Czy skrzynia biegow do wymiany to drobna awar 20.11.03, 13:48
              madsffr napisał:

> h.i.p napisał:
              >
              > > madsffr napisał:
              > >
              > > > Szkoda tylko, ze twoi koledzy tak nie mysla.
              > >
              > >
              > > hip: Ciekawe jak jesteś doskonale zorientowany co myślą koledzy von-kozy!
              > :)
              >
              > Mialem na mysli miedzy innymi ciebie.
              >
              > I znow udajesz durnia.

hip: Coś Ci się tradycyjnie już plącze. W zdecydowanej większości przypadków
              zgadzałem się z von-kozą i zgadzam się również z jego wypowiedziami w tym
              wątku. Napisałem zresztą, że auto świat uważam za kiepskie pisemko. Czytaj
              uważniej.

PS. jak tam z tym cytatem o piszczących fiatach? Znalazłeś już gdzie to pisałem?
              • h.i.p szukaj, szukaj 20.11.03, 14:20
                A może poprosisz innych frustratów antyskodowych żeby ci pomogli?
              • von-koza Re: Czy skrzynia biegow do wymiany to drobna awar 20.11.03, 14:21
                h.i.p napisał:

> PS. jak tam z tym cytatem o piszczących fiatach? Znalazłeś już gdzie to
                pisałem

Madffsr, kurcze głupio wyszło, bo to chyba ja, a nie Hip pisałem o tej
                skrzypiącej tapicerce. To raz. Dwa, ze naprawdę skrzypi. W służbowym Palio po
                trzech latach już w ogóle odlazła (jest na jakies takie plastikowe pypcie-
                zatrzaski), a zaczęło si ewłaśnie od skrzypienia. W nowiutkim Punto, do którego
                się przymierzałem tez cicho, bo cicho, ale poskrzypywała. Zwłaszcza na
                spojeniach elementów tapicerki drzwi i plastiki deski przy kierownicy.
                Moze to i ładniej zrobione niż w Fabii, ale mam uraz po tym Palio co wygląda
                obecnie w środku jak dziesięcioletni samochód, więc zwracałem uwagę właśnie na
                spasowanie różnych elementów.

Pozdrawiam
                von Koza
                • madsffr Re: Czy skrzynia biegow do wymiany to drobna awar 20.11.03, 14:32
                  von-koza napisał:

> h.i.p napisał:
                  >
                  > > PS. jak tam z tym cytatem o piszczących fiatach? Znalazłeś już gdzie to
                  > pisałem
                  >
                  > Madffsr, kurcze głupio wyszło, bo to chyba ja, a nie Hip pisałem o tej
                  > skrzypiącej tapicerce. To raz. Dwa, ze naprawdę skrzypi. W służbowym Palio po
                  > trzech latach już w ogóle odlazła (jest na jakies takie plastikowe pypcie-
                  > zatrzaski), a zaczęło si ewłaśnie od skrzypienia. W nowiutkim Punto, do którego
                  >
                  > się przymierzałem tez cicho, bo cicho, ale poskrzypywała. Zwłaszcza na
                  > spojeniach elementów tapicerki drzwi i plastiki deski przy kierownicy.
                  > Moze to i ładniej zrobione niż w Fabii, ale mam uraz po tym Palio co wygląda
                  > obecnie w środku jak dziesięcioletni samochód, więc zwracałem uwagę właśnie na
                  > spasowanie różnych elementów.

Ok, nie wazne kto pisal. Czy to swiadczy o tym, ze wszystkie Fiaty skrzypia?
                  • h.i.p Re: Czy skrzynia biegow do wymiany to drobna awar 20.11.03, 14:40
                    madsffr napisał:

> von-koza napisał:
                    > Ok, nie wazne kto pisal. Czy to swiadczy o tym, ze wszystkie Fiaty skrzypia?

hip: Nie. Świadczy to o tym, że próbujesz wciskać ludziom słowa, których nie
                    wypowiedzieli.
                    I tak samo awaria elementu w skrzyni biegów jednego egzemplarza nie świadczy,
                    że wszystkie fabie są do d...
                  • von-koza Re: Czy skrzynia biegow do wymiany to drobna awar 20.11.03, 14:49
                    madsffr napisał:

> von-koza napisał:
                    >
                    > > h.i.p napisał:
                    > >
                    > > > PS. jak tam z tym cytatem o piszczących fiatach? Znalazłeś już gdzie
                    > to
                    > > pisałem
                    > >
                    > > Madffsr, kurcze głupio wyszło, bo to chyba ja, a nie Hip pisałem o tej
                    > > skrzypiącej tapicerce. To raz. Dwa, ze naprawdę skrzypi. W służbowym Palio
                    > po
                    > > trzech latach już w ogóle odlazła (jest na jakies takie plastikowe pypcie-
                    > > zatrzaski), a zaczęło si ewłaśnie od skrzypienia. W nowiutkim Punto, do kt
                    > órego
                    > >
                    > > się przymierzałem tez cicho, bo cicho, ale poskrzypywała. Zwłaszcza na
                    > > spojeniach elementów tapicerki drzwi i plastiki deski przy kierownicy.
                    > > Moze to i ładniej zrobione niż w Fabii, ale mam uraz po tym Palio co wyglą
                    > da
                    > > obecnie w środku jak dziesięcioletni samochód, więc zwracałem uwagę właśni
                    > e na
                    > > spasowanie różnych elementów.
                    >
                    > Ok, nie wazne kto pisal. Czy to swiadczy o tym, ze wszystkie Fiaty skrzypia?

Nie. Tym bardziej, że Punto jest znacznie porządniej wykonane niż Palio. Ale
                    nie w tym rzecz. Chodzi o to, że każdy kieruje się w pierwszej kolejnosci
                    swoimi własnymi doświadczeniami przy kupnie samochodu. Ja miałem złe z Fiatami
                    właśnie (nie mówię że tak jast - powtarzam ja miałem), więc czemu miałbym się
                    tym nie kierować, czemu miałbym znowu kupować Fiata. Wolałem sprawdzić coś
                    innego, tym bardziej, ze mam trzech znajomych, właścicieli Skod i bardzo sobie
                    je chwalą. Może i niektóre Skody też skrzypią, ale JA po prostu takiej nie
                    widziałem, a Fiaty tak.

Pozdrawiam
                    • h.i.p Re: Czy skrzynia biegow do wymiany to drobna awar 20.11.03, 14:56
                      von-koza napisał:

> Nie. Tym bardziej, że Punto jest znacznie porządniej wykonane niż Palio. Ale
                      > nie w tym rzecz. Chodzi o to, że każdy kieruje się w pierwszej kolejnosci
                      > swoimi własnymi doświadczeniami przy kupnie samochodu. Ja miałem złe z
                      Fiatami
                      > właśnie (nie mówię że tak jast - powtarzam ja miałem), więc czemu miałbym się
                      > tym nie kierować, czemu miałbym znowu kupować Fiata. Wolałem sprawdzić coś
                      > innego, tym bardziej, ze mam trzech znajomych, właścicieli Skod i bardzo
                      sobie
                      > je chwalą. Może i niektóre Skody też skrzypią, ale JA po prostu takiej nie
                      > widziałem, a Fiaty tak.

hip: Podobnie i ja oraz moi znajomi mieliśmy złe doświadczenia z fiatami i nie
                      były to skrzypienia ale znacznie poważniejsze naprawy. O wiele lepiej
                      sprawowały się daewoo i opel mojego dobrego kolegi. z kolei jego druga astra
                      rdzewiała jak szalona już po roku normalnego użytkowania. I też stwierdził, że
                      więcej nie kupi opla. Pozbył się jej a kupił lagunę. Normalna rzecz.
                      Moja fabia co prawda przy silnych wybojach wydaje delikatne piśnięcia, ale mnie
                      to akurat bardzo nie przeszkadza.
                      pozdr
              • madsffr Re: Czy skrzynia biegow do wymiany to drobna awar 20.11.03, 14:24
                h.i.p napisał:

> madsffr napisał:
                >
                > > h.i.p napisał:
                > >
                > > > madsffr napisał:
                > > >
                > > > > Szkoda tylko, ze twoi koledzy tak nie mysla.
                > > >
                > > >
                > > > hip: Ciekawe jak jesteś doskonale zorientowany co myślą koledzy von-k
                > ozy!
                > > :)
                > >
                > > Mialem na mysli miedzy innymi ciebie.
                > >
                > > I znow udajesz durnia.
                >
                > hip: Coś Ci się tradycyjnie już plącze. W zdecydowanej większości przypadków
                > zgadzałem się z von-kozą i zgadzam się również z jego wypowiedziami w tym
                > wątku. Napisałem zresztą, że auto świat uważam za kiepskie pisemko. Czytaj
                > uważniej.
                >
                > PS. jak tam z tym cytatem o piszczących fiatach? Znalazłeś już gdzie to pisałem
                > ?

Nie mam zamiaru niczego szukac. Wiem co czytalem.
                Napisales, ze jak szukales samochodu i wsiadles do Punto, to juz w salonie
                skrzypialo. I dlatego nie kupiles Fiata.
                • von-koza Re: Czy skrzynia biegow do wymiany to drobna awar 20.11.03, 14:34
                  madsffr napisał:

> h.i.p napisał:
                  >
                  > > madsffr napisał:
                  > >
                  > > > h.i.p napisał:
                  > > >
                  > > > > madsffr napisał:
                  > > > >
                  > > > > > Szkoda tylko, ze twoi koledzy tak nie mysla.
                  > > > >
                  > > > >
                  > > > > hip: Ciekawe jak jesteś doskonale zorientowany co myślą koledzy
                  > von-k
                  > > ozy!
                  > > > :)
                  > > >
                  > > > Mialem na mysli miedzy innymi ciebie.
                  > > >
                  > > > I znow udajesz durnia.
                  > >
                  > > hip: Coś Ci się tradycyjnie już plącze. W zdecydowanej większości przypadk
                  > ów
                  > > zgadzałem się z von-kozą i zgadzam się również z jego wypowiedziami w tym
                  > > wątku. Napisałem zresztą, że auto świat uważam za kiepskie pisemko. Czytaj
                  >
                  > > uważniej.
                  > >
                  > > PS. jak tam z tym cytatem o piszczących fiatach? Znalazłeś już gdzie to pi
                  > sałem
                  > > ?
                  >
                  >
                  > Nie mam zamiaru niczego szukac. Wiem co czytalem.
                  > Napisales, ze jak szukales samochodu i wsiadles do Punto, to juz w salonie
                  > skrzypialo. I dlatego nie kupiles Fiata.

Nie szukaj - to ja pisałem, nie Hip.:
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=636&w=9201417&a=9203883
                  Pozdrawiam
                • h.i.p Re: Czy skrzynia biegow do wymiany to drobna awar 20.11.03, 14:43
                  madsffr napisał:

> Nie mam zamiaru niczego szukac. Wiem co czytalem.
                  > Napisales, ze jak szukales samochodu i wsiadles do Punto, to juz w salonie
                  > skrzypialo. I dlatego nie kupiles Fiata.

hip: Znów plączesz. Nie skrzypiało, tylko przekładnia biegów chodziła jak w
                  starym 126p. I to, wraz z moimi doświadczeniami z fiatami oraz opiniami
                  znajomych, zdecydowało, że ofertę fiata odrzuciłem. Co nie znaczy, że uważam,
                  że wszystkie fiaty są do d... , a tym bardziej nie identyfikuję nabywców tych
                  samochodów z burakami.
    • Gość: Miki Ciekawe kiedy pojawi się gej marceli IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 20.11.03, 13:24
      ???? Z głupim wpisem - oczywiście !
      • Gość: Miki Gej marceli szykuje dłuugi wpis IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 20.11.03, 15:53
        Siedzi, myśli, przerwa na szybki seks (oczywiście marceli jest bierny). Ale
        zaraz, Fabia za oknem !!! Szybka zabawa z samym sobą (bo partner poszedł na
        zakupy), chwila zastanowienia i piszemy !!!
        • von-koza Re: Gej marceli szykuje dłuugi wpis 20.11.03, 16:01
          Albo próbuje sprzedać tego swojego Peguota. Co też może długo potrwać :)))
          Pamietaj - Gwiazdka niedługo, a tu trzeba Fabię pod choinkę sobie sprawić.
          Fabię, o której tak marzy, do której go w końcu przekonaliśmy, której nam tak
          zazdrości.
          Marcel - nie martw sie jest kredyt 70/30. Tylko rekawy chłopaku zakasaj i do
          roboty. Spełń swe marzenia.
          • Gość: Miki Re: Gej marceli szykuje dłuugi wpis IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 20.11.03, 16:05
            Wydaje mi się, że od czasu wesela w Sheratonie (teraz już wiadomo dlaczego
            marcelego opuściła żona - kocha inaczej) i przywalenia głową w słup od latarni
            (wtedy ujrzał FABIĘ po raz pierwszy) poprzestawiały się klepki w kurzym móżdżku
            i nawet partner marcelego czuje się niezadowolony, kiedy szpak w nocy przez sen
            wzdycha Fabia, Fabia...

"Peugeot autem dla gejów"
            • von-koza Re: Gej marceli szykuje dłuugi wpis 20.11.03, 16:12
              Ej, to może dlatego tak lubi tu przebywać. Stąd ta obsesja. Nie ma Skody, to
              chociaż o niej posłucha, nie umie powiedzieć nic ciekawego, to żółć ulewa i
              bluzga. Ale jest tu i wzdycha klepiąc po klawiaturze "Fabia, Fabia, Fabia..."
              Wszystko jasne :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka