Gość: Maniek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.09, 13:46 To już jest chore - ta poprawność polityczna i unikanie chociażby przejawów rasizmu. Ja nie jestem rasistą ale uważam, że w tej nazwie wszystko jest w porządku Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: misio Re: No more White Power IP: *.ip.netia.com.pl 04.05.09, 14:12 @Maniek: chyba masz coś nie tak z głową i jesteś krypto rasistą tzn. nie wiesz, że jesteś. - równie dobrze mogliby ten samochód nazwać skinhead...albo i co fajnie by było... Link Zgłoś
ignatz Re: No more White Power 04.05.09, 14:41 Ale gdyby pomalowali go na czarno i nazwali Black Power, to wszystko byłoby w jak najlepszym porządku... Link Zgłoś
Gość: salamander Re: No more White Power IP: *.capitalone.pl 04.05.09, 15:12 ignatz, przeciez Merc zrobil juz topowa serie, ktora nazwa Black Edition ;) Link Zgłoś
Gość: kwahoo Re: No more White Power IP: 188.33.10.* 04.05.09, 19:33 Warto też wspomnieć o firmie White Power (austriackiej), która robi zawieszenia dla KTM-a, a ostatnio zmieniła nazwę na WP. Link Zgłoś
Gość: siapek Re: No more White Power IP: *.nat.student.pw.edu.pl 04.05.09, 21:14 a gdyby sie nazywala Ganja Power albo inne nazwy zwiazane z narkotykami to na bank by przeszło Link Zgłoś
Gość: maciuch Re: No more White Power IP: *.adsl.inetia.pl 04.05.09, 23:48 trzeba byc naprawde mega debilem zeby tak nazwac auto i jeszcze wiekszym debilem zeby nie wiedziec co to znaczy i nie widziec w tym nic złego. przeciez to jest sztandarowe haslo skinheadow czy tam bialych supremistow czy jak sie tam te gnoje wabia... Link Zgłoś
Gość: OZ Re: No more White Power IP: *.tktelekom.pl 05.05.09, 09:34 A kogo to obchodzi, że to jest sztandarowe hasło skinheadów? Chyba właśnie Was, nieuleczalnie poprawnych politycznie? Czy jak gość podniesie rękę zamawiając 5 piw, to należy go skazać za propagowanie nazismu, bo jest to gest podobny do gestu nazistów? Właśnie w tak bezmyślny sposób dajemy się zwariować i zdominować nazistowskiej, rasistowskiej, itp. symbolice! Link Zgłoś
Gość: maciuch Re: No more White Power IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.09, 12:37 kojarzy sie jednoznacznie z tym i tylko tym. podniesienie reki a nawet gest hail hitler jest tylko przerobieniem gestu rzymskich legionow. white-power nie ma i nie mialo innego znaczenia. nazwa jest poprostu niefortunna, nie sadze zeby ktos specjalnie ja wykorzystal-po prostu nie pomyslal! co nie zmienia faktu , ze JA nie chcialbym zeby moj produkt byl kojarzony z czyms takim.Rasizm i nienawisc nie jest kwestia poprawnosci politycznej, nie wolno go bagatelizowac. jest roznica pomiedzy nie nazywaniem grubego dziecka grubym dzieckiem a nawolywaniem do mordowania mniejszosci narodowych/innych,ras, religii itp.duza roznica Link Zgłoś
Gość: nemoqueverto Re: No more White Power IP: 145.253.3.* 12.05.09, 12:03 Tak sobie myślę... widzę konkretny produkt - białe Audi, samochód osobowy w wersji kombi, które ma 700KM pod maską - i nazywa się White Power. Czy skinhead'owskie brednie naprawdę mają z tym coś wspólnego?? Dla mnie nie. Link Zgłoś
Gość: Artur Re: No more White Power IP: 83.238.44.* 26.05.09, 14:01 Zasrana poprawonść polityczna ;/ A jakby nie było To przecież samochód wyprodukowany przez białych więc nawet jeśli to nic w tym złego . Link Zgłoś