Dodaj do ulubionych

[OT] Do adminów

03.07.09, 00:42
Ale mnie wnerwia ten pojawiający się znienacka pasek nad polem tekstowym...
Nie można poprosić kolegów programistów, żeby oskryptowali to tak jak należy?
Byłbym wdzięczny...
Obserwuj wątek
    • crannmer Re: [OT] Do adminów 03.07.09, 08:17
      remo29 napisał:

> Ale mnie wnerwia ten pojawiający się znienacka pasek nad polem tekstowym...

Ano prawda. I ten strasznie irytujaco przeskakujacy kursor na poczatku
      wprowadzania odpowiedzi tez moznaby przy okazji poprawic.
    • ok_vip Re: [OT] Do adminów 03.07.09, 13:35
      Możesz sprecyzować który pasek masz na myśli?
      Ten z tematem? Czy z boldem, pochyleniem itp?

Bo jeśli te - to przyznam szczerze - u mnie nic nie wyskakuje z nienacka. Chyba, że masz na myśli coś zupełnie innego, czego nie zauważyłem - napisz więc dokładnie o co chodzi. Wtedy będę mógł "interweniować" ;-)

PS. Zapewne może to być kwestia przeglądarki, używam opery 9.64.
      • emes-nju Re: [OT] Do adminów 03.07.09, 14:14
        Pojawienie sie z opoznieniem (u mnie dzieje sie tak zawsze - moze
        mam za wolne lacze albo komputer) przyciskow "bold", "italic" itd.
        powoduje przeskoczenie kursora na poczatek tekstu.
        • galtom Re: [OT] Do adminów 03.07.09, 14:52
          U mnie to samo (Chrome). Lacze 2mb. Zaczynam pisac poczym sie okazuje
          , ze zaczalem dwa razy. Irytujace. Moze nich kursor wskakuje do
          tematu i koniec.
          • ok_vip Re: [OT] Do adminów 03.07.09, 15:10
            Ja mam zaledwie 1Mbit.
            Więc jest to pewnie kwestia przeglądarki - a jak u innych korzystających z opery?

Wyskrobię coś wieczorem i poślę wyżej, może coś poradzą ;-)
            • plawski Re: [OT] Do adminów 03.07.09, 15:46
              FF i łącze 10 mb to samo....
              • al9 Re: [OT] Do adminów 03.07.09, 15:53
                IE i 4 MB
                i mam to samo i tez szlag mnie trafia
                nie udawajcie panowie, ze nie wiecie o co chodzi..
                poprawcie to
                al
                • forum.humorum.defekalium Dziwne... u mnie działa 03.07.09, 16:00
                  czyli standardowa odpowiedz administratora

ale to naprawde dziala

w operze

za pierwszym razem guziki pojawily mi sie z opoznieniem mniej niz sekunda nie ze od razu ale praktycznie od razu

za drugim razem juz od razu czyli chyba przegladarka cos tam sobie w majtkach zkekeszowala

oczywiscie jak mowielm przegladarka to opera a nie jakas powolna kupa gówna zwana fajerfoxem alby kupa dymiącego gówna zwana eksploratorem twojego komputera w skrocie ie
                • 2romki Re: [OT] Do adminów 03.07.09, 16:01
                  Ja też nie widzę problemu (FF, IE, OPERA).
                  Może chodzi o szybkość komputera.
                  POdajmy sprzęt:
                  2,6 C2D; 2MB
                  • v-6 A u mnie robi się tak: 03.07.09, 16:18

Korzystam z opery, na sprzęcie się nie znam.
                    v-6
                    • v-6 Ooo, znikło. Anway, nie działa. 03.07.09, 16:20
    • jureek Re: [OT] Do adminów 03.07.09, 16:51
      Szkoda zdrowia, problem jest adminom (zawodowym) od dawna znany, wałkowano już
      ten temat na Forum o Forum, ale admini nie zamierzają z tym niczego robic.
      Uszczęśliwili nas na siłę tymi buźkami, słoneczkami, formatowaniem i innymi
      pierdołami i w nosie mają to, że fajerwerki te w normalnym pisaniu przyeszkadzają.
      Jura
      • spark1.8 Re: [OT] Do adminów 03.07.09, 19:42
        ok_vip napiasł:
        > wyskakuje z nienacka

jak tam Twoje samopoczucie ? :)))))))))
        • ok_vip Re: [OT] Do adminów 03.07.09, 23:18
          A dobrze, dziękuję.

Literówka (a raczej spacja za dużo;) zdarzyć się może każdemu, nie? ;-)

Co do problemu. Panocki, jak już ktoś zauważył - ja nie udaję, że nie widzę problemu. U mnie tego problemu po prostu nie ma. Jeśli ktoś siedzi na forum to już zapewne wie, że jeśli rzeczywiście coś się działo to starałem się zawsze pomóc i ... Widziałem Wasze problemy ;).

Temat został przekazany dalej, choć szczerze wątpię, żeby coś z tym zrobili.

PS. U mnie jest Opera v. 9.64, win xp, c2d 2.2 GHz, 2gb ramu. Reszta chyba nie ma znaczenia.
          • crannmer A u mnie jest 04.07.09, 10:06
            ok_vip napisał:

> U mnie tego problemu po prostu nie ma.

Na forum wchodze z kilku roznych komputerow i predkosci lacz, zasadniczo z
            uzyciem Firefoxa.
            I niezaleznie od komputera czy predkosci przesylu po otwarciu sie strony z
            formularzem odpowiedzi najpierw sa tylko pola tematu i tresci, a po kilku
            sekundach wskakuja cztery klawisze B, i, U, URL, a kursor skacze na poczatek
            pola tresc.

A poniewaz sensowna odpowiedz zaczyna sie od cytatu, wiec juz w trakcie
            wklepywania odpowiedzi ponizej kursor sam skacze na poczatek pola, co wywoluje
            bluzgi piszacego.

Problem wystepuje analogicznie rowniez w przypadku, kiedy edycje odpowiedzi
            zacznie sie od edycji tematu. Wtedy rowniez po wklepaniu kilku znakow kursor
            skacze wkurzajaco na pole ponizej.
            • ok_vip Re: A u mnie jest 04.07.09, 10:15
              crannmer napisał:

> Na forum wchodze z kilku roznych komputerow i predkosci lacz, zasadniczo z
              > uzyciem Firefoxa.

Czyli już wiemy, że to nie kwestia sprzętu, tylko przeglądarki. Jak widać opera zapisuje sobie jakieś pierdoły z tym związane, przez co strona ładuje się szybciej.

A czy ktoś korzysta może z najnowszego FF? Wersja bodajże 3.5 - chwalili się, że ma działać o wiele szybciej, to może i on zapisuje gdzieś te dane. Bo jak widzę, spora większość z Was korzysta z FF właśnie.

Weekend jest, więc odpowiedź od "władz" dostanę zapewne dopiero w poniedziałek.
              • crannmer Re: A u mnie jest 04.07.09, 11:24
                ok_vip napisał:

> A czy ktoś korzysta może z najnowszego FF? Wersja bodajże 3.5 - chwalili się, ż
                > e ma działać o wiele szybciej, to może i on zapisuje gdzieś te dane.

W tym temacie nie ma roznicy miedzy 3.1, a 3.5. Po kilku sekundach po otwaciu
                odpowiedzi kursor skacze na poczatek pola "tresc". Wlasnie pisze z 3.5.

Pal szesc te chedozone klawisze formatowania, ale zostawcie do jasnej anielki
                kursor w spokoju.
                • remo29 Re: A u mnie jest 06.07.09, 00:17
                  > Pal szesc te chedozone klawisze formatowania, ale zostawcie do jasnej anielki
                  > kursor w spokoju.

Dokładnie. Nie mam ambicji krzyczenia komuś boldem, ani szeptania
                  kursywą, ale jak piszę i nagle kursor pojawia się jak królik z kapelusza,
                  to wymiękam...
                  Dla jasności - firefox 3.5, windows XP SP3, proc. 1,9GHz, 2GB RAM.
                  • kontik_71 Re: A u mnie jest 06.07.09, 08:17
                    No coz, chcieli nas uszczesliwic i prawie im wyszlo :/

Chrome / IE8, Windows 7, 2.4GHz, 4 GB RAM
                    • starypryka Re: A u mnie jest 06.07.09, 08:36
                      Ale o czym Wy piszecie?
                      Portable Firefox 3,5 [Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.9.1)
                      Gecko/20090624 Firefox/3.5]
                      Naciskam odpowiedz i wszystko się pojawia od razu. Nic nie skacze - znaczy żaden
                      kursor... Wszystkie B i U są od razy na miejscu.
                      • 2romki Re: A u mnie jest 06.07.09, 08:39
                        Skacze, skacze, na pewno nie przy Operze, ale jak zacytujesz i masz wolniejszy
                        komputer to może to przeszkadzać.
                        • starypryka Mam ale jakoby nie było 06.07.09, 09:07
                          2romki napisał:

> Skacze, skacze, na pewno nie przy Operze, ale jak zacytujesz i masz wolniejszy
                          > komputer to może to przeszkadzać.

Teraz z cytowaniem, opóźnienie maksymalnie pół sekundy. Może i jest ale nie
                          przeszkadza.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka