remo29 03.07.09, 00:42 Ale mnie wnerwia ten pojawiający się znienacka pasek nad polem tekstowym... Nie można poprosić kolegów programistów, żeby oskryptowali to tak jak należy? Byłbym wdzięczny... Link Zgłoś Obserwuj wątek
crannmer Re: [OT] Do adminów 03.07.09, 08:17 remo29 napisał: > Ale mnie wnerwia ten pojawiający się znienacka pasek nad polem tekstowym... Ano prawda. I ten strasznie irytujaco przeskakujacy kursor na poczatku wprowadzania odpowiedzi tez moznaby przy okazji poprawic. Link Zgłoś
ok_vip Re: [OT] Do adminów 03.07.09, 13:35 Możesz sprecyzować który pasek masz na myśli? Ten z tematem? Czy z boldem, pochyleniem itp? Bo jeśli te - to przyznam szczerze - u mnie nic nie wyskakuje z nienacka. Chyba, że masz na myśli coś zupełnie innego, czego nie zauważyłem - napisz więc dokładnie o co chodzi. Wtedy będę mógł "interweniować" ;-) PS. Zapewne może to być kwestia przeglądarki, używam opery 9.64. Link Zgłoś
emes-nju Re: [OT] Do adminów 03.07.09, 14:14 Pojawienie sie z opoznieniem (u mnie dzieje sie tak zawsze - moze mam za wolne lacze albo komputer) przyciskow "bold", "italic" itd. powoduje przeskoczenie kursora na poczatek tekstu. Link Zgłoś
galtom Re: [OT] Do adminów 03.07.09, 14:52 U mnie to samo (Chrome). Lacze 2mb. Zaczynam pisac poczym sie okazuje , ze zaczalem dwa razy. Irytujace. Moze nich kursor wskakuje do tematu i koniec. Link Zgłoś
ok_vip Re: [OT] Do adminów 03.07.09, 15:10 Ja mam zaledwie 1Mbit. Więc jest to pewnie kwestia przeglądarki - a jak u innych korzystających z opery? Wyskrobię coś wieczorem i poślę wyżej, może coś poradzą ;-) Link Zgłoś
al9 Re: [OT] Do adminów 03.07.09, 15:53 IE i 4 MB i mam to samo i tez szlag mnie trafia nie udawajcie panowie, ze nie wiecie o co chodzi.. poprawcie to al Link Zgłoś
forum.humorum.defekalium Dziwne... u mnie działa 03.07.09, 16:00 czyli standardowa odpowiedz administratora ale to naprawde dziala w operze za pierwszym razem guziki pojawily mi sie z opoznieniem mniej niz sekunda nie ze od razu ale praktycznie od razu za drugim razem juz od razu czyli chyba przegladarka cos tam sobie w majtkach zkekeszowala oczywiscie jak mowielm przegladarka to opera a nie jakas powolna kupa gówna zwana fajerfoxem alby kupa dymiącego gówna zwana eksploratorem twojego komputera w skrocie ie Link Zgłoś
2romki Re: [OT] Do adminów 03.07.09, 16:01 Ja też nie widzę problemu (FF, IE, OPERA). Może chodzi o szybkość komputera. POdajmy sprzęt: 2,6 C2D; 2MB Link Zgłoś
v-6 A u mnie robi się tak: 03.07.09, 16:18 Korzystam z opery, na sprzęcie się nie znam. v-6 Link Zgłoś
jureek Re: [OT] Do adminów 03.07.09, 16:51 Szkoda zdrowia, problem jest adminom (zawodowym) od dawna znany, wałkowano już ten temat na Forum o Forum, ale admini nie zamierzają z tym niczego robic. Uszczęśliwili nas na siłę tymi buźkami, słoneczkami, formatowaniem i innymi pierdołami i w nosie mają to, że fajerwerki te w normalnym pisaniu przyeszkadzają. Jura Link Zgłoś
spark1.8 Re: [OT] Do adminów 03.07.09, 19:42 ok_vip napiasł: > wyskakuje z nienacka jak tam Twoje samopoczucie ? :))))))))) Link Zgłoś
ok_vip Re: [OT] Do adminów 03.07.09, 23:18 A dobrze, dziękuję. Literówka (a raczej spacja za dużo;) zdarzyć się może każdemu, nie? ;-) Co do problemu. Panocki, jak już ktoś zauważył - ja nie udaję, że nie widzę problemu. U mnie tego problemu po prostu nie ma. Jeśli ktoś siedzi na forum to już zapewne wie, że jeśli rzeczywiście coś się działo to starałem się zawsze pomóc i ... Widziałem Wasze problemy ;). Temat został przekazany dalej, choć szczerze wątpię, żeby coś z tym zrobili. PS. U mnie jest Opera v. 9.64, win xp, c2d 2.2 GHz, 2gb ramu. Reszta chyba nie ma znaczenia. Link Zgłoś
crannmer A u mnie jest 04.07.09, 10:06 ok_vip napisał: > U mnie tego problemu po prostu nie ma. Na forum wchodze z kilku roznych komputerow i predkosci lacz, zasadniczo z uzyciem Firefoxa. I niezaleznie od komputera czy predkosci przesylu po otwarciu sie strony z formularzem odpowiedzi najpierw sa tylko pola tematu i tresci, a po kilku sekundach wskakuja cztery klawisze B, i, U, URL, a kursor skacze na poczatek pola tresc. A poniewaz sensowna odpowiedz zaczyna sie od cytatu, wiec juz w trakcie wklepywania odpowiedzi ponizej kursor sam skacze na poczatek pola, co wywoluje bluzgi piszacego. Problem wystepuje analogicznie rowniez w przypadku, kiedy edycje odpowiedzi zacznie sie od edycji tematu. Wtedy rowniez po wklepaniu kilku znakow kursor skacze wkurzajaco na pole ponizej. Link Zgłoś
ok_vip Re: A u mnie jest 04.07.09, 10:15 crannmer napisał: > Na forum wchodze z kilku roznych komputerow i predkosci lacz, zasadniczo z > uzyciem Firefoxa. Czyli już wiemy, że to nie kwestia sprzętu, tylko przeglądarki. Jak widać opera zapisuje sobie jakieś pierdoły z tym związane, przez co strona ładuje się szybciej. A czy ktoś korzysta może z najnowszego FF? Wersja bodajże 3.5 - chwalili się, że ma działać o wiele szybciej, to może i on zapisuje gdzieś te dane. Bo jak widzę, spora większość z Was korzysta z FF właśnie. Weekend jest, więc odpowiedź od "władz" dostanę zapewne dopiero w poniedziałek. Link Zgłoś
crannmer Re: A u mnie jest 04.07.09, 11:24 ok_vip napisał: > A czy ktoś korzysta może z najnowszego FF? Wersja bodajże 3.5 - chwalili się, ż > e ma działać o wiele szybciej, to może i on zapisuje gdzieś te dane. W tym temacie nie ma roznicy miedzy 3.1, a 3.5. Po kilku sekundach po otwaciu odpowiedzi kursor skacze na poczatek pola "tresc". Wlasnie pisze z 3.5. Pal szesc te chedozone klawisze formatowania, ale zostawcie do jasnej anielki kursor w spokoju. Link Zgłoś
remo29 Re: A u mnie jest 06.07.09, 00:17 > Pal szesc te chedozone klawisze formatowania, ale zostawcie do jasnej anielki > kursor w spokoju. Dokładnie. Nie mam ambicji krzyczenia komuś boldem, ani szeptania kursywą, ale jak piszę i nagle kursor pojawia się jak królik z kapelusza, to wymiękam... Dla jasności - firefox 3.5, windows XP SP3, proc. 1,9GHz, 2GB RAM. Link Zgłoś
kontik_71 Re: A u mnie jest 06.07.09, 08:17 No coz, chcieli nas uszczesliwic i prawie im wyszlo :/ Chrome / IE8, Windows 7, 2.4GHz, 4 GB RAM Link Zgłoś
starypryka Re: A u mnie jest 06.07.09, 08:36 Ale o czym Wy piszecie? Portable Firefox 3,5 [Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.9.1) Gecko/20090624 Firefox/3.5] Naciskam odpowiedz i wszystko się pojawia od razu. Nic nie skacze - znaczy żaden kursor... Wszystkie B i U są od razy na miejscu. Link Zgłoś
2romki Re: A u mnie jest 06.07.09, 08:39 Skacze, skacze, na pewno nie przy Operze, ale jak zacytujesz i masz wolniejszy komputer to może to przeszkadzać. Link Zgłoś
starypryka Mam ale jakoby nie było 06.07.09, 09:07 2romki napisał: > Skacze, skacze, na pewno nie przy Operze, ale jak zacytujesz i masz wolniejszy > komputer to może to przeszkadzać. Teraz z cytowaniem, opóźnienie maksymalnie pół sekundy. Może i jest ale nie przeszkadza. Link Zgłoś