Dodaj do ulubionych

Panamera? Sprawdziliśmy jaka jest naprawdę

IP: *.oracle.co.uk 03.08.09, 15:35
"Gazowe sprężyny"?? A co to za wynalazek?
Obserwuj wątek
    • Gość: KS Re: Panamera? Sprawdziliśmy jaka jest naprawdę IP: *.era.pl 03.08.09, 16:35
      @Roayl, dokladnie o to samo chcialem sie zapytać :D :D :D No ale po weekendzie każdy ma prawo do przejęzyczenia ;)
    • Gość: MISIO Re: Panamera? Sprawdziliśmy jaka jest naprawdę IP: *.ip.netia.com.pl 03.08.09, 16:39
      jakaś za droga ta zabawka. i dodatkowo, nie lubię niemców od dziecka!
    • Gość: lama Re: Panamera? Sprawdziliśmy jaka jest naprawdę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.09, 18:38
      takie to małe, tak się pocili nad redukcją masy i... prawie dwie tony masy własnej?
    • Gość: Sonca Re: Panamera? Sprawdziliśmy jaka jest naprawdę IP: *.warszawa.mm.pl 03.08.09, 18:43
      "Auto [...] jest hatchbackiem, co pod względem praktyczności stawia Panamerę nad CLS-em."

Może pod względem praktyczności dostępu do bagażnika (choć wielkościowo to Panamera kiepsko wypada), ale pod względem wyglądu stawią ją daleko pod CLSem. O ile linia 911stek mnie nie zachwyca, ale jestem w stanie ją zaakceptować, o tyle wygląd Panamery mnie odrzuca. Linia, jak rozciągnięta 911 i ten tył, który jakoś przywodzi mi na myśl garbusa... Oj gdyby tylko Porsche w końcu zatrudniło jakichś stylistów, a nie tylko inżynierów projektujących auta w Photoshopie może Panamera lepiej by wyglądała...
    • Gość: siwy Re: Panamera? Sprawdziliśmy jaka jest naprawdę IP: *.master.pl 03.08.09, 20:20
      a ja mysle ze to kolejny krok zeby uniknac kryzysu choc klasa tych aut nie odczula go to porshe chce dobic innych i mam to w tylku bo niemam rajek zeby w nos jebnac ale ide walnac wiadro hahaha
    • Gość: Kwahoo Re: Panamera? Sprawdziliśmy jaka jest naprawdę IP: 188.33.11.* 03.08.09, 20:31
      @Royal
      Nie widziałeś sprężyny gazowej? To otwórz bagażnik i przyjrzyj się co klapę podnosi. W Panamerze "sprężyny gazowe" mają postać miechów - jak w ciężarówce...
    • Gość: lolo Re: Panamera? Sprawdziliśmy jaka jest naprawdę IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.08.09, 21:03
      niespecjalne to, osiągi i luksus jest ale to takie... rozciągnięte 911
    • Gość: Andy Re: Panamera? Sprawdziliśmy jaka jest naprawdę IP: *.gemini.net.pl 03.08.09, 21:32
      szału nie ma, wole lexusa LS 600hL
    • Gość: GG Re: Panamera? Sprawdziliśmy jaka jest naprawdę IP: *.chello.pl 03.08.09, 22:10
      Sedany nie maja przyszlosci, ale niektorym ciezko bedzie to zaakceptowac.
    • Gość: sledz Re: Panamera? Sprawdziliśmy jaka jest naprawdę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.09, 22:21
      faktycznie z profilu jak passat kombi+garbus z tyłu+911 z przodu :/ w ogóle zniesnaczony jestem tymi 4-drzwiowymi coupe :/ już wolę jakiegoś sedana a'la BMW E46 czy Lexusa IS 300
    • mzyo Re: Panamera? Sprawdziliśmy jaka jest naprawdę 04.08.09, 00:39
      Jaka jest? Na pewno brzydka i psująca charakter marki. Poza tym to Porsche-czego się można spodziewać? Perfekcja w każdym calu. Świetne prowadzenie, świetne silniki.
      Znajdzie się parę osób które mają więcej pieniędzy niż rozumu. Moim zdaniem popyt się znajdzie.
    • Gość: Gość Re: Panamera? Sprawdziliśmy jaka jest naprawdę IP: *.echostar.pl 04.08.09, 09:01
      Nie podoba mi się... Za to siano to bym wziął coś innego.
    • Gość: Gość Re: Panamera? Sprawdziliśmy jaka jest naprawdę IP: 217.153.207.* 04.08.09, 11:35
      Czekamy teraz na kombi, pickup, van - a wszystko w dieslu i na gaz... Czar Porsche prysł już dawno razem z pojawieniem się Cayenne :(
    • Gość: Semon Re: Panamera? Sprawdziliśmy jaka jest naprawdę IP: *.warszawa.mm.pl 04.08.09, 15:00
      Niestety w ostatnich latach Porsche strasznie się skomercjalizowało, oczywiście wiadomo, że nie są organizacją charytatywną i działają dla zysku, ale można zarabiać będąc wiernym marce, np. Lamborghini, ale w Porsche poszli za daleko w pędzie po kasę... No ale czego się spodziewać jak papa Wiedeking potrzebował kapuchy, żeby Volkswagena przejąć... :/
    • Gość: Zarzad Porsche Re: Panamera? Sprawdziliśmy jaka jest naprawdę IP: *.pools.arcor-ip.net 04.08.09, 15:04
      Ubolewamy nad tym, ze Polakom nie podoba sie nasz nowy model samochodu, nasze plany sprzedarzy tego auta w cenie 10 000PLN musimy wycofac z powodu malego zainteresowania.
    • Gość: Do cienkich BOLKOW Re: Panamera? Sprawdziliśmy jaka jest naprawdę IP: *.pools.arcor-ip.net 04.08.09, 15:10
      Cud niemieckich inzynierow [kolejny zreszta] Dla fahofcuf test dosc dlugi, wiec skupcie sie na tym krotkim zdaniu i przeczytajcie dwa razy na glos: "Panamera nie jest czterodrzwiową odmianą 911-ki, to całkiem nowy samochód, który nie tylko w kategorii 4-osobowych samochodów jest na szczycie pod względem radości z jazdy i jakości wykonania."
    • Gość: KTFO Re: Panamera? Sprawdziliśmy jaka jest naprawdę IP: *.tsi.tychy.pl 04.08.09, 16:10
      Mroczek, zapomniałeś o jednym konkurencie, najstarszym ze wszystkich: Maserati Quattroporte.
    • Gość: ehehehehe Re: Panamera? Sprawdziliśmy jaka jest naprawdę IP: *.adsl.inetia.pl 04.08.09, 17:01
      sex niezla bryka
    • Gość: ałtór Re: Panamera? Sprawdziliśmy jaka jest naprawdę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.09, 19:29
      ALe to brzydkie .
    • erroid Re: Panamera? Sprawdziliśmy jaka jest naprawdę 05.08.09, 01:33
      teraz czekamy na miejskie porsche i ciężarowe Oo... niby to ladne ale mam mieszane uczucia : / takie same jak patrzę na multiplę...
    • pitland.pl Re: Panamera? Sprawdziliśmy jaka jest naprawdę 05.08.09, 07:58
      a ja wiedziałem od razu, że BMW X6 to będzie sukces, tu jest wielki pytajnik pitland.pl udostępnił aktywne formularze podatkowe NIP PIT PCC CIT VAT
    • Gość: Globy Re: Panamera? Sprawdziliśmy jaka jest naprawdę IP: *.aster.pl 05.08.09, 09:45
      ehehehehe, gratuluję skromności wypowiedzi :-)

Fajne review, wreszcie coś od siebie, a nie press-kitowa papka z gazet. Nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć Panamerę na żywo. Na wielu zdjęciach wygląda interesująco, a przód z motywem Carrery GT kompletnie się nie zestarzał. Niektóre ujęcia budzą jednak mieszane uczucia... Szczególnie niewielkie boczne okienka w połączeniu ze sporym zadem. 911-ka i jej garbaty tył z szerokimi biodrami to majstersztyk, który podnieca niejednego faceta, ale tutaj mamy bagażnik i dodatkową parę drzwi.

Czy zaszkodzi to wynikom sprzedaży? Nie sądzę. Znaczek Porsche podziała jak magnes na osoby z kasą, żądne odrobiny praktyczności połączonej i prawdziwie sportowego image'u. Może Wiedeking był ekscentrykiem, ale pod względem obracania w pieniądze tradycji z Zuffenhausen - godnym podziwu. Oby tylko następca umiał utrzymać tę tradycję w subtelnych ramach. Kult 911-ki nie udźwignie wszystkiego, a na pewno nie przesadnej masówki.

PS. Zarząd Porsche - LOL.
    • Gość: logik Re: Panamera? Sprawdziliśmy jaka jest naprawdę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.09, 15:37
      Nie rozumiem... W Polsce można jeździć max 110 km/h, w przeciwnym razie można stać się bohaterem michałków głównych stacji TV, więc po cholere takie samochody...???
    • Gość: kr993 Re: Panamera? Sprawdziliśmy jaka jest naprawdę IP: 63.80.152.* 05.08.09, 18:11
      Prawdziwe Porsche 911 skonczylo sie w 1998r. na modelu 993 Carrera (recznie skladane silniki, 12-warstwowy lakier, chlodzenie powietrzem,).
      996 i obecne 997 nie dorownuja niezawodnoscia i jakoscia wykonania modelom z lat 90-tych. A Cayenne to wg mnie nie jest Porsche (60% czesci z VW/Audi/Skody).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka