blewanik 12.09.13, 10:11 Chciałam sobie wyhaftować serwetę krzyżykiem np.z Coricamo.Co zrobić aby lewa strona serwety wygladała estetycznie.Czy potrzebna jest umiejetność dwustronnego haftu krzyżykowego?.Jeżeli tak,to jak się haftuje. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inna57 Re: dustronny haft krzyżykowy 12.09.13, 10:59 Mam nadzieję że Ania się na mnie nie obrazi ale to naprawdę najlepszy kurs haftu dwustronnego pieguchowo.blox.pl/2010/03/Haft-dwustronny-8211-kurs.html Odpowiedz Link
piegucha Re: dustronny haft krzyżykowy 12.09.13, 18:18 No strasznie sie obrazilam Dziekuje za komplement Odnosnie trudnosci haftu dwustronnego, na taki wyglada ale jak sie juz troche nim pobawic to sprawia przyjemnosc Oczywiscie trzeba zalozyc, ze za pierwszym razem nie wyjdzie za ladnie, ale za kolejnymi juz wejdzie w krew. I tak, odnosnie czegos bardziej skomplikowanego tez wychodzi. Ten breloczek robilam dwustronnie. a tu caly wpis na blogu pieguchowo.blox.pl/2010/02/Walentynkowo-cd.html Odpowiedz Link
blewanik Re: dustronny haft krzyżykowy 12.09.13, 14:06 Wielkie dzieki, ale to jest strasznie pracochłonne i skomplikowane.Nie wiem czy w wypadku haftu kwiatków czy listków zdałoby egzamin.Niemniej jeszcze raz dziekuje za link. Odpowiedz Link
jaga910 Re: dustronny haft krzyżykowy 12.09.13, 19:54 Skorzystałam z okazji i z zainteresowaniem przeczytałam "instrukcję". Dziękuję. Podziwiam wszystkie prace dwustronne. Dla mnie to mistrzostwo świata. Zachwyciły mnie zakładki, są naprawdę śliczne, ale chyba nigdy nie zdobędę się na zrobienie czegokolwiek haftem dwustronnym. Odpowiedz Link