Dodaj do ulubionych

pytanie o aidę

19.11.13, 23:48
ja z kolejnym pytaniem smile gdzie mogę kupić aidę 14 dmc z metra w kolorze ecru lub beżowym? A jest szansa na kupno aidy 11 z metra?
Obserwuj wątek
    • fantastic-krzemik Re: pytanie o aidę 23.11.13, 13:01
      tutaj już ktoś o to pytał:
      forum.gazeta.pl/forum/w,83562,125804994,125826343,Re_kanwa.html

fotoforum.gazeta.pl/5,2,fantastic-krzemik.html
      • fantastic-krzemik Re: pytanie o aidę 23.11.13, 13:08
        pasmanteria internetowa:
        www.swiathaftu.pl/index.php?keywords=kanwa&catId=0&Szukaj.x=0&Szukaj.y=0
        • novalijka39 Re: pytanie o aidę 24.11.13, 18:45
          Dzięki, ale nie mogłam się doczekać haftowania i już zamówiłam aidę 11 w kolorze ecru. Chcę spróbować jesienny bukiet na 11, bo mam w domu obraz na takiej kanwie i ładnie wygląda. Do tego zależy mi, aby obraz był jak największy, bo mam dużą ścianę do zagospodarowania.
          • nutilka Re: pytanie o aidę 25.11.13, 04:30
            Przykro mi ale obraz na kanwie 11 nigdy nie jest ładny, bo ma za dyże krzyzyki/piksele/Jesli chcesz duzy obraz wybierz ten który ma wiecej krzyzyków a wyszywany jest na jak na najdrobniejszej kanwie.Zacznij od 16 a jesli masz dobre oczy to wtedy 20 jedną nitką szukaj obrazów wsród GK,Będa jak malowane
    • novalijka39 Re: pytanie o aidę 25.11.13, 21:27
      wiem mniej więcej jakiego efektu się spodziewać, bo mam dwa obrazki na 11 - dostałam je w prezencie od kuzynki, która wyszywa tylko na 11. Masz rację, na drobniejszej kanwie na pewno wyglądałoby to lepiej, ale z daleka nie jest tak źle smile Powieszę moje "dzieło" obok nich to będą jakościowo pasowaćsmile następne będą już na pewno drobniejsze.
      • novalijka39 Re: pytanie o aidę 30.11.13, 17:49
        no i klapa sad zaczęłam haft na 11 i to w dodatku polskiej i po dwóch dniach pracy rezygnuję. Jest o wiele gorszej jakości niż ta na obrazkach, które już mam. Cała się rozłazi, krzyżyki są krzywe, prześwitują dziury i białe nitki. Na początku wydawało mi si ,ze nie jest tak źle (pewnie doświadczona hafciarka od razu by się na niej poznała) Jednak z czasem kiedy zaczęło przybywać krzyżyków i kolorów wszystkie wady były oczywiste. Dzisiaj zamówiłam aidę 14 DMC. Mam nadzieję, że będzie lepiej.
        • fantastic-krzemik Re: pytanie o aidę 30.11.13, 18:57
          hmmmm,powinno być lepiej na 14-tce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka