Gość: hajer321 IP: *.ip.netia.com.pl 16.04.10, 12:57 zapodajcie tani, fajny nocleg w okolicach Plitwickich Jezior. Chcielibyśmy zwiedzić w drodze do Czarnogóry (jedziemy samochodem) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tom Re: Plitvice IP: *.tvkstella.pl 16.04.10, 16:33 W okolicy NP PJ są setki domów z kwaterami na jedną-dwie noce. Nie będzie problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Kubicki Re: Plitvice IP: *.177.rev.vline.pl 16.04.10, 17:32 Super miejsce jest 30km przed Plitwicami, osada Rastoke, domy położone na wodospadach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek.59.pl Re: Plitvice IP: *.chello.pl 16.04.10, 19:36 Nie ma sensu rezerwować noclegu. Jadąc drogą nr 1 z Karlovac przez Slunj, już od tego miasta można rozglądać się za noclegami. Jednak moim zdaniem od Rakovicy bez problemu znajdziesz nocleg. Ja wynająłem 4-osobowy lokal w Seliśte Dreżnicko, 4 km przed Plitvicami (15 euro od osoby). Można też w Korana, a już za Plitvicami w Jezerce, Prijeboj lub Rudanovac. Dobrym pomysłem jest wynajęcie apartamentu blisko parku bo wcześnie rano można wyruszyć na wędrówkę, jest też mniej ludzi z bobasami(psami, wózkami, pań w szpilkach, itp) i nie ma upału. 4-5 godzin wędrówki i można ruszać dalej w drogę, a przecież trzeba jeszcze coś zjeść i dać odpocząć obolałym stopom. Dlatego może lepiej wziąć dwa noclegi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hajer321 Re: Plitvice IP: *.ip.netia.com.pl 19.04.10, 12:56 dzięki wszystkim, do darek.59 - takie 15 E to jakaś orientacyjna cena na os? - czy cena ma zwiazek z il. osób? (będziemy we dwójke, 8 czerwiec) i do wszystkich: - od której najwcześniej sugerujesz wędrówkę i jak lepiej w górę czy w dół? - płynęliście statkiem? (podobno jest to w cenie biletu) - czy cena biletu uzależniona jest od pory roku? - jak w ogole lepiej płacić w Chorwacji: w kunach czy w Euro? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Kubicki Re: Plitvice IP: *.177.rev.vline.pl 19.04.10, 16:09 Bilet kosztuje 110kun (ok.60zł).Nie we wszystkich miejscach można płacić w euro. Najlepiej zabrać euro i wymieniać na miejscu w kantorach (jest ich naprawdę dużo). Polecam trasę G2 (około 4 godzin zwiedzania, wszystko co najciekawsze wtedy zobaczycie) z parkingu nr 1 - idzie się pod górę (nie ma dużych wzniesień) i wszystkie widoki będę przed Tobą. Proponuję zacząć jak najwcześniej, od 10 zaczynają zjeżdżać autokary z wycieczkami i zaczyna być bardzo tłoczno. Opis trasy zwiedzania mogę wysłać na maila. Mój mail lukasz_kubicki@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ted2222 Re: Plitvice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.10, 00:13 Hotel Plitvice, tuż przy jeziorach. www.np-plitvicka-jezera.hr/eng/index.php?option=com_content&task=view&id=48&Itemid=59 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agatom69 Re: Plitvice IP: 195.225.120.* 19.04.10, 14:02 W CRO można płacić zarówno w Kunach jak i w Euro. Koszt biletu ok 100zł. Zwiedzanie warto zacząć wcześnie rano. Byłam tam w ubiegłym roku w połowie czerwca i było sporo ludzi. Mijanie się na niektórych kładkach dostarczało wielu wrażeń;) Zastanawialiśmy się jak to wygląda w pełnym sezonie. Widoki rajskie. W cenie biletu- jest zarówno kolejka jak i stateczek-tyle razy ile zdołacie ich użyć. Warto przewędrować się po całości kompleksu- jest naprawdę przepiękny:) Polecam zaopatrzyć się w wygodne obuwie:)Zwłaszcza jeśli chce się obejrzeć to czego nie widać ze statku i kolejki. Tam naprawdę warto się zmęczyć, widoki niezapomniane:) AGa Odpowiedz Link Zgłoś