Dodaj do ulubionych

Hotel Medena w Trogirze

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 16:53
witam
Czy był ktos moze w tym Hotelu lub sie tam wybiera?
Prosze bardzo o opinie
pozdrowionka
Obserwuj wątek
    • Gość: Maja Re: Hotel Medena w Trogirze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 08:05
      Byłam w tym hotelu w 2005r.Pokoje są skromne, stare meble na podłodze
      koszmarna wykładzina ale tydzień da się przeżyć,jeżeli jesteś bardziej
      wymagający to są tam pokoje po remoncie ala cena jest odpowiednio wyższa.
      • Gość: małgorzata Re: Hotel Medena w Trogirze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.06, 09:57
        Witam,

Proszę,nie straszcie mnie pisząc "koszmarne",bo wybieram sie tam tego lata!
        Nie jadę pławić się w luksusach-nie na tym mi zależy,wystarczy,że będzie czysto!
        Może jednak jakieś plusy tego hotelu i pokoi tych tańszych (czyli przed
        remontem)!!!
        • Gość: Art. Re: Hotel Medena w Trogirze IP: *.novartis.com 17.07.06, 14:18
          Bylem tam w 2000 r. ale z tego co pisza inni to nic, albo niewiele sie
          zmienilo ;-) Pokoje sa skromne, ale w miare czyste - sprzataja, pamietam tez
          jedna zmiane poscieli w ciagu 8-dniowego pobytu. Mieszkalismy na jednym z
          wyzszych pieter i mielismy cudny widok na morze, wieczorami na balkonie pilismy
          czerwone wino z butelek zamykanych na kapsle (do tej pory sa w sprzedazy!). W
          czwartek byl jakis specjalny wieczor - lepsze jedzenie i chyba wystep
          artystyczny. Sniadania (szwedzki stol) byly monotonne - codziennie to samo,
          wybor podstawowy i bez polotu, ale kazdy mogl sie najesc. Obiadokolacje - jedno
          z 3 czy 4 dan do wyboru, przynoszone przez kelnerki, tez nie powalaly... Przy
          recepcji kantor wymiany walut, pamietam tez dyskoteki, ale nie bylo glosno -
          moze to plus mieszkania na wyzszych pietrach? Generalnie: hotel moloch - ma
          ponad 600 pokoi i pelno ludzi. Sasiaduje z rozleglym parkiem piniowym, na plaze
          szlismy dalej w okolice pobliskiego kampingu, warto - mniej ludzi, sama plaza
          to wylewany beton z gwałtownym zejsciem do wody ze skal. Uwazajcie na
          jezowce!!! Koniecznie klapki - nadzialem sie pierwszego dnia tak, ze kolega
          wyjal mi 17 zlamanych igiel ze stopy, ktora dosc napuchla :-( Jesli lubicie
          tlumy i socjalistyczne klimaty, bedziecie zadowoleni - tydzien da sie spokojnie
          przezyc. Za to sasiedni Trogir wart tego, by odwiedzac go kilka razy!!!
          Pzdr.
      • Gość: baki Re: Hotel Medena w Trogirze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 12:52
        ja tam jade od 22.07 i jestem ciekawy jak tam tez jest
        • Gość: sava Re: Hotel Medena w Trogirze IP: 156.17.79.* 14.07.06, 14:32
          Bardzo glosno! Dyskoteki do godzin rannych!
          • Gość: małgorzata Re: Hotel Medena w Trogirze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 15:44
            Do tych więc,którzy tam byli!A co warto zobaczyć w Trogirze?albo w okolicy,bo
            hotel to w zasadzie tylko miejsce do przenocowania,a gdzie w ciągu dnia warto
            się zjawić??
            Będę wdzięczna za podpowiedzi!pozdrawiam
            • Gość: nina10 Re: Hotel Medena w Trogirze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.06, 18:59
              Do Trogiru będzie ok.4 km. Hotel położony na rozległym leśnym terenie. Trogir
              jest piękny, szczególnie wieczorami. Starówka robi wrażenie,również -promenada
              przy nabrzeżu.Turystów mnóstwo, knajpki tętnią życiem, smaczne lody na
              starówce. Wybraliśmy się również do Kasteli, ale nie zrobiły na mnie wrażenia,
              natomiast Split -owszem.
              Pozdrawiam!
    • goldengirl Re: Hotel Medena w Trogirze 20.07.06, 10:47
      Bylam tam 2 tyg. temu i bylo swietnie. Hotel jest duzy ale nie odczulam jakis dzikich tlumow, owszem
      na plazy kolo poludnia trudno bylo o miejsce, ale w koncu to nie "bezludna wyspa" i jak ktos oczekuje
      samotnego wypoczynku to nie wybiera takich miejsc. Fajna plaza, duzo knajpek, zejscie do morza
      lagodne, kupilam buty do wody (ok.18 zl) i nie martwilam sie o jezowce. Pokoj w hotelu (II kat.) z
      lazienka byl czysty, sprzatany, swieze reczniki i posciel. Fakt, ze meble byly stare, ale nie
      przesiadywalam w nim tylko spalam wiec nie przeszkadzalo mi to. Jedzenie dobre i duzo :) Zwiedzalam
      Trogir i Split - koniecznie sie tam wybierz, najlepiej kup sobie jakis przewodnik albo poczytaj w
      internecie o zabytkach itd. Goraco polecam i zazdroszcze :)! Chetnie pojechalabym tam raz jeszcze.
      Baw sie dobrze
      pozdrawiam
      • Gość: Paddy Re: Hotel Medena w Trogirze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.06, 13:56
        A jak z transportem do centrumu, pls?
        Paddy
        • goldengirl Re: Hotel Medena w Trogirze 20.07.06, 16:17
          bylismy autem, ale korzystalismy tez z malego statku, ktory plynie z "mola" (na plazy przed hotelem) i
          w 20 minut doplywa do samego centrum :) koszt 10 kun w jedna strone (nie radze od razu kupowac
          biletu w obie strony, poniewaz w Trogirze pan chcial nam wmowic, ze bilet nie jest wazny-chociaz do
          miasta plynelismy z nim), statek plynie co godzine (miedzy godzina 13 a 18 jest przerwa) ale za to
          ostatni z Trogiru plynie ok. 23:30.
          Jest tez mozliwosc spacerku - czesciowo idzie sie promenada, potem kawalek poboczem drogi (ta
          opcje proponuje raczej w dzien) idzie sie ok. pol godziny
          Podobno kursuje tez autobus, ale tego nie sprawdzalismy.
          pozdrawiam
          • Gość: Paddy Re: Hotel Medena w Trogirze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.06, 19:04
            Zycie mi uratowalas. Dzieks.
            Paddy
    • Gość: luk Re: Hotel Medena w Trogirze IP: 62.87.128.* 21.07.06, 08:44
      Moim zdaniem Medena jest całkiem spoko.
      Do Trogiru mozesz dotrzec i wrocic na 4 sposoby:
      -piechotką,dluzszy spacer
      -stateczkiem jak opisano powyzej
      -autobusem,ktory staruje z przystanku ok 100-200 m od hotelu
      -mozna tez zamowic hotelowy busik i umowic sie nawet na godzine powrotu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka