ajaroszewska 28.01.04, 10:26 Czy ktoś był w hotelu Amnissos w miejscowości Pigianos Kampos z Itaką? Będę wdzięczna za wszelkie informacje o hotelu i okolicy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xxx Re: Kreta-hotel Amnissos IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.01.04, 21:36 Mieszkałam przez dwa tygodnie tuż obok tego hotelu. Ładnie położony, w sporym ogrodzie, przyjemne bungalowy, basen, dobre wyżywienie. Minusy: położenie między dwiema drogami (autostradą i drogą lokalną) i hałaśliwa międzynarodowa animacja z wykorzystaniem ogromnych głośników - chyba, że ktoś lubi. Samo Pigianos Kampos to nawet nie miejscowość, ale rodzaj dzielnicy hotelowej, składającej się z kilku kompleksów. Na plażę blisko - około 150 m (nie należy wierzyć katalogowi Itaki, hotel nie jest położony przy plaży). Przystanek autobusowy, którym można dojechać do Rethymnonu tuż obok hotelu. W samym Pigianos to numer 1 (nie licząc potężnego i drogiego El Greco - w ofercie TUI). Zdecydowanie lepszy, niż Alkion, w którym mieszkałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: Kreta-hotel Amnissos IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 30.01.04, 14:30 ja byłam na krecie w amnisos ale4 w prince of lilies pozdr.... Odpowiedz Link Zgłoś
ajaroszewska Re: Kreta-hotel Amnissos 02.02.04, 08:17 Czy mam rozumiec ze bede słyszec ciągły hałas ulicy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: Kreta-hotel Amnissos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.04, 15:00 Witam hotel Amnissos jest to hotel jak ktos juz napisal pomiedzi dwiema drogami moze byc tam glosno, ale tak to juz jest kiedy hotel jest obok drogi narodowej-autostrady. jest tam sporo zieleni ale hotel nie byl remontowany juz kilka dobrych lat, pokoje sa ciemne i sprawiaja wraenie troche brudnych, ale ogolnie jest okey. Jedzenie tak jak w tanim hotelu all inclusive, czyli nie nalezy spodziewac sie wiele. jesli chodzi o plaze, to nie jest piaszczyst, ale piaszczysto-kamienista, wejscie do wody jest mocno kamieniste, polecam buty... natomiast zdjecie w katalogu Itaki, gdzie widac bar i plaze...ten bar nie jest w ofercie all inclusive, znow Itaka troche sie pomylila, a do plazy jest okolo 150 metrow i strome zejscie na sama plaze. owszem jest zagospodarowana plaza hotelu El Greco, ale nie wejdzie tam nikt kto nie jest gosciem tego hotelu. Pozdrawiam JJ Odpowiedz Link Zgłoś