Dodaj do ulubionych

Nocleg w Pradze przez internet

IP: *.aster.pl 01.04.06, 16:16
czy ktoś z was rezerwował może nocleg w Pradze przez internet?
nigdy wcześniej nie robiłam tego, i nie wiem jakie są zwyczaje, tym bardziej
że pośrednik po stronie polskiej podał mi numer konta na który mam wpłacić
zaliczkę niezbędną do zatwierdzenia rezerwacji. Bardzo zależy mi na waszej
opinii, co myslicie- gorąco pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Mia Re: Nocleg w Pradze przez internet IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.04.06, 22:24
      kochani jesteście moją jedyną siłą opiniotwórczą, dlatego proszę. Czy ktoś z
      was rezerwował może nocleg przez internet gdziekolwiek? z góry dzięki i
      pozdrawiam
      • rosasharn Re: Nocleg w Pradze przez internet 02.04.06, 17:37
        Ponad dwa lata temu wybierałam się do Pragi i nocleg znalazłam właśnie przez
        Internet, w akademikach na Strahovie. Wpłaciłam pieniądze na konto polskiego
        pośrednika, a e-mailem dostałam voucher, który trzeba było okazać w recepcji.
        Nie było żadnych problemów.
      • Gość: mef Re: Nocleg w Pradze przez internet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 21:24
        polecam rezerwację na limba.aratravel.net/
    • Gość: mia Re: Nocleg w Pradze przez internet IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.04.06, 15:20
      dzieki zrobiłam to samo! wygląda wiarygodnie!
    • Gość: aloonia Re: Nocleg w Pradze przez internet IP: 82.113.63.* 04.04.06, 21:25
      polecam hostel KLAMOVKA - www.travelguide.cz/detailHg.asp?
      lngGuideID=1&lngFacilityID=4744
      Mieszkam w pobliżu tego hostelu. Nocowali w nim moi znajomi i bardzo im się
      podobało. Warunki super, czyściutko. 3min od hostelu przystanek tramwajony
      4,10,7,9 10 min do metra B Andel. 15 min tramvajem na Vaclavske Namesti.
      • xrex Re: Nocleg w Pradze przez internet 19.04.06, 12:11
        ja rezerwowałam akademik na Strachovie poprzez stronę
        www.studenthostel.cz/home.php nie było problemu i co ważne nie trzeba
        wcześniej wpłacać pieniędzy,
        • 76aga Re: Nocleg w Pradze przez internet 25.04.06, 02:15
          czy w akademiku na Stachovie pokoje sa z łazienkami???
          i czy jedzonko w restauracji jest smaczne i tanie???
          i czy blisko jest do centrum???
          i czy jest gdzie zostawic samochod???
          dzieki za kazde info
          pozd
          aga
        • Gość: lion0 Re: Nocleg w Pradze przez internet IP: *.crowley.pl 29.01.07, 11:59
          > www.studenthostel.cz/home.php nie było problemu i co ważne nie trzeba
          > wcześniej wpłacać pieniędzy

W jaki sposób można przez tą stronę dokonac rezerwacji? Chodzi o Hostel
          Bubenec? I czy naprawdę nie trzeba wpłacac zaliczki oraz wysyłac numeru karty?
    • Gość: annie2003 Re: Nocleg w Pradze przez internet IP: *.wawzh.rdsas.com / 213.17.173.* 11.04.06, 08:22
      korzystałam z usług wirtualnej Pragi, bardzo mili i pomocni ludzie, wpłaciłam
      zaliczkę i już następnego dnia dostałam voucher. jak będzie na miejscu -
      przekonam się w czerwcu :)) jednak jestem dobrej myśli, bo opinie na temat tego
      portalu są pochlebne.
    • Gość: luk Re: Nocleg w Pradze przez internet IP: *.adsl.inetia.pl 12.04.06, 09:44
      zarezerwuj przez www.hotelowerezerwacje.pl Nie musisz nic przelewac !
      rezerwujesz online a placisz bezpośrednio w hotelu-na miejscu !!!
      • Gość: annie2003 Re: Nocleg w Pradze przez internet IP: *.wawzh.rdsas.com / 213.17.173.* 13.04.06, 08:27
        a to ciekawe.. owszem, płacisz na miejscu, ale nie zrobisz rezerwacji bez
        karty.. oto cytat ze strony, którą polecasz:
        "P:Czy mogę dokonać rezerwacji, jeśli nie posiadam karty kredytowej?
        O:Niestety, nie ma możliwości zarezerwowanie pokoju bez karty kredytowej."
    • alpengold Re: Nocleg w Pradze przez internet 04.05.06, 10:23
      Przez internet trzeba robic rezerwacje dużo wcześniej. Ja przed ostatnim
      wyjazdem zbyt późno zaczęłam szukać i nestety nie mogłam juz znaleźć niczego
      wolnego. Pojechałam w ciemno, nocleg znalazłam za pośrednictwem jakiegoś biura
      na dworcu głównym w Pradze i świetnie trafiłam. Jednak uważam , ze akurat miałam
      szczęście trafić na świetną kwaterę i nie odwazę sie tak szukać ponownie.
      Jesli chcecie skorzystac, polecam nocleg dla dwóch osób w mieszkaniu prywatnym
      na Vinohradach. Bardzo dobre warunki , tuz przy stacji metra, blisko Placu
      Wacława i niedrogo jak na taką lokalizację.Polecam, bo kiedys też korzystałam z
      rad forumowiczów i bardzo mi sie przydały. Szczególy na priv, nie chcę podawać
      adresu na forum.

• grzechuk2 Re: Nocleg w Pradze przez internet 15.06.06, 12:52
        Witam.
        Chcę pojechać w lipcu do Pragi. Pisze Pani, że miała bardzo dobre warunki na
        mieszkaniu prywatnym. Ciekaw jestem czy może mi Pani podać adres. Jestem bardzo
        zainteresowany.
      • masteq Re: Nocleg w Pradze przez internet 30.06.06, 09:56
        Prosilbym o namiary na ta kwaterke i jakis opis: Ceny/dzielnica/jezyk w ktorym
        sie mozna dogadac z wlascicielami.
        • marzka4 Re: Nocleg w Pradze przez internet 30.06.06, 13:21
          ja tez sie dołaczam. Chce pojechac do Pragi w sierpniu. Moze ktos poleci
          niedrogie kwatery?

dziekuje-)
          • Gość: TyMczasem Re: Nocleg w Pradze przez internet IP: 217.97.233.* 27.07.06, 18:03
            www.booking.com - takze mozna znalezc cos taniego :)
            • Gość: mef Re: Nocleg w Pradze przez internet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 21:23
              albo na limba.aratravel.net/
      • alpengold Re: Nocleg w Pradze przez internet 24.07.06, 13:37
        verapis@seznam.cze

Nie moge podac adresu na forum.
      • Gość: Tomek Re: Nocleg w Pradze przez internet IP: *.sanetja.pl 24.07.06, 16:34
        Jeżeli możesz napisać coś więcej o warunkach i w szczególności o cenach proszę
        o kontakt gg2189495 lub tsier@interia.pl
      • Gość: Ula Re: Nocleg w Pradze przez internet IP: 193.111.166.* 06.10.06, 13:28
        Bardzo pilnie zależy mi na noclegu w Pradze . Możesz mi podać kontakt na to
        mieszkanie ? (u_nowa@gazeta.pl)
      • toja_kk Re: Nocleg w Pradze przez internet 11.11.06, 10:43
        Witam serdecznie,

zamierzamy wybrać się do Pragi juz za tydzień, czy moge wiec prosic o namiary
        na to mieszkanko?? Będę bardzo, bardzo wdzięczna.

Kasia
    • Gość: GośćM Re: Nocleg w Pradze przez internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 17:12
      Ty uważaj na tych pośredników, nigdzie na świecie za rezerwacje nie płaci się żadnych pieniedzy, to jakaś bzdurea, zadzwoń lepiej do jakiegoś hotelu, poproś niech Ci podadzą adres strony www i tak dojdziesz do celu, ten popśrednik to jaiś przekręt pozdrówka - pozdrówka - (wolny) www.stop12.com/index.php
    • Gość: graphit Re: Nocleg w Pradze przez internet IP: 83.14.140.* 17.07.06, 15:19
      Czy ktoś korzystał z rezerwacji noclegu poprzez www.wirtualnapraga.pl?
    • Gość: Paweł Re: Nocleg w Pradze przez internet IP: *.proton.net.pl / *.proton.net.pl 30.07.06, 20:11
      www.tzpraha.cz/ spaliśmy w 4 osoby, rezerwacja telefoniczna,bez
      jakiejkolwiek wpłaty.Jest to centrum plaza - nowodworska.Obok 2 knajpki na
      sniadanie chnedliki 55 koron, staropramen lany 17 koronek.Obok jest tesco i
      inne markety.Mieliśmy pokoiki nadstandard 4 dni więc po 260 koronek od
      głowy.Miło czysto - polecam.Aaaaaa jest nawet ogólnodostępna kuchnia ktoś tam
      nawet grzał jakieś jedzonko.Garnki były ...
      • Gość: mkubus@op.pl Re: Nocleg w Pradze przez internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 10:29
        Witam, jestem bardzo zainteresowana noclegem w tym miejscu, ktore
        polecasz.Tylko mam pytanie, czy daleko jest od centrum, trzeba duzo tacic czasu
        na dojazd?Bardzo prosze o informacje, poniewaz bedziemy jechac autokarem i
        ciekawa, czy to jest daleko od dworca PKS?

Licze na szybka odpoiwedz!!!
        Pozdrawiam
        Monika
    • Gość: Jacek Re: Nocleg w Pradze przez internet IP: *.eltur.com.pl 02.08.06, 13:24
      Opowiadasz bzdury. Rezerwowałem 3 razy nocleg przez wirtualnapraga.pl i nigdy
      nie musiałem podawać danych karty kredytowej, co ważniejsze nawet nie maja
      takiej formy płatności... A znajdź w sezonie samemu nocleg w Pradze... Lepiej
      zdać sie na pośrednika i mieć w razie czego "podkładkę" - bez stresów i z góry
      wiadomo co bierzesz.

Pozdrawiam Jacenty
    • Gość: martabg wirtualnapraga IP: 83.16.211.* 07.08.06, 18:49
      Jestem w trakcie uskuteczniania rezerwacji...
      Powiedz mi prosze, w jakim momencie poprosili o numer karty?
      I jeśli się wycofałaś, to w jakim momencie? Przed wpłaceniem zaliczki?

Pozdrawiam i liczę na szybką odpowiedź.
    • Gość: Anka Re: Nocleg w Pradze przez internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 17:21
      Korzystam z usług Wirtualnej Pragi i nigdy nie było tam mowy o podawaniu
      jakichkolwiek danych z karty kredytowej! Przede wszystkim ta firma nie dokonuje
      rezerwacji poprzez kartę, także nie wiem skąd takie opinie. Może moi
      poprzednicy to poprostu konkurencja tej firmy :)
      Pozdrawiam
      • Gość: TyMczasem Re: Nocleg w Pradze przez internet IP: 217.97.233.* 07.11.06, 16:52
        Fajna ze mnie konkurencja. Klient... to takze konkurencja...???
    • Gość: Turystka Re: Nocleg w Pradze przez internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 22:08
      Rezerwowalam miejsca w hostelu przez internet. Warunki byly znosne ale moglam trafic lepiej. Powiem tak, rezerwuj miejsca bez wplacania zadnych zaliczek (zapewniam ze sa takie nawet na stronach gdzie wymagana jest zaliczka albo numer karty kredytowej) w razie gdyby okazalo sie na miejscu, ze standard Ci nie odpowiada zawsze mozna zrezygnowac bez zalu i straty pieniedzy. Trzeba skontaktowac sie z hostelem, ale siecia hosteli, dadza odpowiedz czy wplacanie jakiejkolwiek kwoty jest konieczne. Ja nie musialam.
      • fetta Re: Nocleg w Pradze przez internet 11.10.06, 20:37
        ...bardzo...bardzo proszę o adresy...jeszcze wiecej adresów tanich noclegów w
        pradze naszej...
        brat włąsnie niedługo wybywa ze szpitala na przepustkę i chciałby własnie
        tam...pozdrav
        r.
        :)
        • Gość: bartek sprawdzona firma do rezerwacji IP: 82.139.16.* 17.10.06, 22:12
          Witam

Bylem w Pradze i rezerwowalem nocleg online.
          Ok 1 w nocy zlozylem rezerwacje a o 10 rano zadzwonila kobieta z czech i
          potwierdzila rezerwacje.

Nic nie trzeba bylo wplacac. Kontakt w jez. angielskim.
          Polecam : www.accomm-prague.cz

Pozdrawiam
          BK

• Gość: mef Re: sprawdzona firma do rezerwacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 21:22
            polecam limba.aratravel.net/, bardzo tanio
      • Gość: mef Re: Nocleg w Pradze przez internet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.06, 13:40
        Na stronie limba.aratravel.net można rezerwować noclegi bez zaliczek,
        również rezygnacja z rezerwacji nic nie kosztuje :)
    • andrew06041981 Re: Nocleg w Pradze przez internet 10.02.07, 02:32
      http://www.bookings.net/searchresults.html?aid=307083;sid=ba6c12475faf75a087d6a49208351d66;checkin_monthday=10;checkin_year_month=2007-2;checkout_monthday=11;checkout_year_month=2007-2;class_interval=1;offset=0;si=ai%2Cco%2Cci%2Cre;ss_all=0;city=-553173
      - to jest o tyle fajne, że możesz zarezerwować nocleg i płacisz za to dopiero na
      miejscu. Anulowanie też jest za darmo nawet dzień przed datą przyjazdu. Zwykle
      zdzierają z Ciebie jakiś procent od rezerwacji.
    • Gość: zołza Re: Nocleg w Pradze przez internet IP: *.skranetcan.pl 13.02.07, 08:09
      Dla zainteresowanych mogę podać adres (stronę int.) pensjonatu w Pradze, z
      restauracją w tym samym budynku, noclegi ze śniadaniem, przystanek metra 1
      min., b. łatwy dojazd samochodem lub pociągiem.Byłam 2 razy i znów się wybieram
      w maju. Rezerwacja bez opłat, na e-mail lub tel.
      • erina1 Re: Nocleg w Pradze przez internet 14.02.07, 11:08
        proszę o info na erina1@o2.pl
      • blueone Re: Nocleg w Pradze przez internet 15.02.07, 14:13
        Ja też poproszę na prv.
        Dziękuję.
        • Gość: zołza Re: Nocleg w Pradze przez internet IP: *.skranetcan.pl 16.02.07, 08:12
          Sorry, nie będę się logować; na forum nie podam, bo posądzą mnie o reklamę, a
          ja naprawdę z dobrego serca.
          • Gość: otylabo Re: Nocleg w Pradze przez internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 11:40
            Poproszę także o namiary
            otylabo@poczta.onet.pl
            • frog6 Re: Nocleg w Pradze przez internet 17.02.07, 22:00
              www.pensionaugustin.cz/
              Polecam pensjonat "Augustin" w Pradze (w/w strona internetowa jest też po
              polsku). Miły gospodarz, czyste pokoje z łazienkami, cicha dzielnica, łatwy
              dojazd do centrum (metrem ok. 20 min., stacja 5 min. od pensjonatu). Samochód
              można nieodpłatnie parkować na terenie posesji (ograniczona ilość miejsc, więc
              warto zaznaczyć podczas rezerwacji, że chce się zaparkować na posesji).
          • monikkubus Re: Nocleg w Pradze przez internet 06.03.07, 13:14
            Gość portalu: zołza napisał(a):

> Sorry, nie będę się logować; na forum nie podam, bo posądzą mnie o reklamę, a
            > ja naprawdę z dobrego serca.

Czy moglbys podac mi ten adres tych super kwater.Otoz chcielibysmy pojechac w
            maju, bardzo licze na twoja pomoc, z gory dziekuje , bardzo prosze przeslac na
            adres: mkubus@p.pl
      • slc2 Re: Nocleg w Pradze przez internet 18.02.07, 18:26
        Poproszę o kontakt pensjonatu w Pradze na adres slc@go2.pl
        Pozdrawiam
      • Gość: Bogdan Re: Nocleg w Pradze przez internet IP: *.wat.edu.pl 20.02.07, 11:03
        Poproszę namiar na adres the3@poczta.onet.pl Dziekuję.
      • Gość: Bogdan Re: Nocleg w Pradze przez internet IP: *.wat.edu.pl 20.02.07, 11:06
        DO ZOŁZY poprosze o namiar na the3@poczta.onet.pl Dzieki.
      • Gość: tonio Re: Nocleg w Pradze przez internet IP: 151.193.220.* 18.07.07, 16:50
        do zołzy: można dostać namiar na: antek_777@tlen.pl
        Dzięki
        • Gość: zołza Re: Nocleg w Pradze przez internet IP: *.skranetcan.pl 20.07.07, 08:42
          Wysłałam namiary na pocztę gazetową, niestety mam odp. zwrotną, że zły adres.
          Polecam zapoznać się ze stroną Pinezki www.pinezka. strefa.pl. Pozdrawiam
    • Gość: Anna Re: Nocleg w Pradze przez internet IP: *.cermat.cz 20.02.07, 12:54
      Od maja polecam nocleg w wyremontowanym apartamencie - studio, obok stacji metra
      Vysehrad, niedrogo.
      • monikkubus Re: Nocleg w Pradze przez internet 06.03.07, 13:12
        Gość portalu: Anna napisał(a):

> Od maja polecam nocleg w wyremontowanym apartamencie - studio, obok stacji
        metr
        > a
        > Vysehrad, niedrogo.
        Czy moglabys mi podac adres lub telefon do tych kwater w Pradze.Chcielibysm
        pojechac w maju?Bardzo dziekuje i jestem wdzeczna za pomoc!!!!Monika moj
        adres:mkubus@op.pl
        • Gość: UrsulaD Re: Nocleg w Pradze przez internet IP: *.cermat.cz 07.03.07, 12:05
          Apartament jest zajęty do 4 maja, na razie posiadamy prowizoryczne strony
          internetowe. www.noclegiwpradze.estranky.cz
          • erina1 Re: Nocleg w Pradze przez internet 09.03.07, 10:04
            chciała bym przyjachać w maju jakie terminy są wolne 2 osoby
      • jenny755 Re: Nocleg w Pradze przez internet 13.03.07, 16:13
        również jestem zainteresowana poproszę o adres. pozdrawiam
        • Gość: kasma64 Re: Nocleg w Pradze przez internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.07, 14:55
          polecam www.pensioncelestyna.cz rezerwacja przez internet bez zaliczki
          bez problemu
      • toja_kk Re: Nocleg w Pradze przez internet 17.08.07, 10:28
        Witaj, czy mogę prosić o namiary na opisywany przez Ciebie "nocleg" na meila
        gazetowego tj.: toja_kk@NOSPAM.gazeta.pl. Z góry dziękuję, pozdrawiam, kasia
    • usmiecham-sie Re: Nocleg w Pradze przez internet 10.08.07, 08:50
      tak, ja rezerwowaalam. z kontaktem nie bylo zadnego problemu, po polsku spokojnie mzna sie dogadac. trafilam na uczciwego i zyczliwego gospodarza, rewelacyjne polozenie (10 minut tramwajem od samego centrum pragi - mostu karola). pokoje w pelni wyposazone, a cena - 270 Kc za noc (ok 33 zł?). spalismy tam 4 noce, ale w przypadku, dy ktos jedzie na dluzej, min. 14 dni, cena spada do 140 Kc (!!!!) za nocleg - w centrum pragi!. zaliczke 1000 Kc musialam wplacic przelewem przed wyjazdem z polski, z tego co wiem zazwyczaj jest tak, ze gdy jedzie ktos z zagranicy, zaliczka jest niezbedna:)
      • wujjek2 Re: Nocleg w Pradze przez internet 16.08.07, 19:04
        a mozesz podac jakies namiary (adres interetowy) tego noclegu?
        wujjek2@gazeta.pl
    • Gość: delfinka Re: Nocleg w Pradze przez internet IP: *.dip.t-dialin.net 17.08.07, 00:35
      A jednak - poprosili mnie o podanie numeru karty kredytowej "dla celow
      zabezpieczenia rezerwacji" oraz kodu CVV (zaznajomieni wiedza, ze teego kodu
      nie powinno sie NIGDY podawac NIKOMU!!!) via e-mail.

Cytat z jakiegoś postu.

I jak takiej osobie wytłumaczyc,ze trzeba podac?
      Inaczej z rezerwacji nici.Wiele hoteli czy pensjonatów wymaga tego.
      A strach przed podaniem tego KODU to zwykła niewiedza w transakcjach karta przez
      internet.
      I nie bardzo rozumiem problem z rezerwacja,płatnoscią kartą i tym KODEM.
      Jest wiele miejsc,gdzie nie potrzeba żadnej zaliczki,tylko konkrentny mail.
      Przyjechaleś i pokój czeka.

• Gość: Jacek Re: Nocleg w Pradze przez internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 13:47
        Polecam
        www.wirtualnapraga.pl
        Tanie noclegi oraz praktyczne info...
    • Gość: Sebastian Re: Nocleg w Pradze przez internet IP: *.chello.pl 18.09.07, 11:28
      Ja zamawialem nocleg przez internet w Pradze w akademikach na
      Lysinie obok czeskiej telewizji, punkt rewelacyjny blisko do centrum
      3 stacje metra.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka