Dodaj do ulubionych

Cypr Północny :)

24.09.11, 17:56
Witam wszystkich i pozdrawiam z Cypru Północnego. Mieszkam tu już jakiś czas na stale, więc jeśli ktoś ma jakieś pytania lub będzie mieć postaram się na nie odpowiedzieć. Prowadzę też jedynego bloga o życiu w tej części wyspy. Jeśli ktoś chciałby sobie poczytać to zapraszam: wkrajuktorynieistnieje.blogspot.com/
Obserwuj wątek
    • Gość: freshman Re: Cypr Północny :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.11, 20:11
      Bardzo ciekawy. Polecam.
      • ingalill23 Re: Cypr Północny :) 02.10.11, 22:08
        Miło mi, że podoba Ci się mój blog :)
        • nivva Re: Cypr Północny :) 13.10.11, 15:43
          Wybieram się za tydzień na Cypr ( w planie obie części). Mam fioła na punkcie korali. Czy można tam kupić coś ciekawego i ewentualnie gdzie?? Będę wdzięczna za odpowiedź.
          • ingalill23 Re: Cypr Północny :) 13.10.11, 18:14
            Dokładnie o jakie korale Ci chodzi? morskie czy takie na szyję?
            • nivva Re: Cypr Północny :) 14.10.11, 16:07
              Oczywiście, że na szyję. Pozdrawiam
              • ingalill23 Re: Cypr Północny :) 14.10.11, 18:12
                Zatem idealnym mejscem na zakupowe szalenstwa bizuteryjne bedzie stara czesc Nikozji po tureckiej stronie. Dokładnie wszystko skoncentrowane jest kolo sredniowiecznej katedry św. Zofii, w której jest teraz meczet.
                Najszybciej bedzie jesli przejdziesz granicę na Ledras street (Strona grecka) -> jest to glowna ulica ze sklepami, butikami (moze tam tez znajdziesz korale), idac nia do konca trafisz na przejscie graniczne - nie zapomnij o zabraniu paszportu lub dowodu osobistego (potrzebne do wypisania wizy KKTC).
                • nivva Re: Cypr Północny :) 17.10.11, 15:41
                  Dziękuję bardzo za informacje. Pozdrawiam
    • Gość: x Re: Cypr Północny :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.11, 20:04
      bardzo ciekawy blog.mam tylko jedną uwagę :) jasna czcionka na ciemnym tle sprawia, że dostaję oczopląsu, ale może to tylko kwestia mojego wzroku. pozdrawiam.
      • ingalill23 Re: Cypr Północny :) 17.10.11, 23:49
        hmm dzieki za uwagę, ale jak do tej pory tylko Ty masz ten "problem", wiec moze to nie kolor czcionki tylko ustawienia jasnosci Twojego monitora/ ekranu?
        • Gość: x Re: Cypr Północny :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.11, 08:55
          myślę, że to jednak mój wzrok. nie przejmuj się i pisz dalej. fajnie się czyta.
    • Gość: Marek- Warszawa Re: Cypr Północny :) IP: *.tktelekom.pl 26.10.11, 11:45
      Cześć! Masz bardzo ciekawy blog. Byłem trzy lata temu na Cyprze ( cześć grecka ). Niestety wróciłem trochę zawiedziony. Planuję kolejną wyprawę tym razem na część turecką . Jestem podróznikiem indywidualnym. Sam organizuję przelot, hotel itd. Bardzo chętnie skorzystam z Twoich porad i wskazówek. Cieszę się , że są tacy ludzie jak TY. Pozdrawiam serdecznie Marek moja skr. marekmareczek@onet.eu
      • ingalill23 Re: Cypr Północny :) 26.10.11, 14:44
        Marku dziękuję serdecznie za miłe słowa :) Niedawno mój blog został umieszczony w artykule dotyczącym blogowania. Odezwę się do Ciebie na podany email :)
        • nivva Re: Cypr Północny :) 05.11.11, 12:08
          Też jestem trochę zawiedziona. Wróciłam niedawno z Cypru. Może to nie ta pora roku. Bugenwille kwitną jak szalone, ale jakoś tak nie chciałabym tam wrócić.
          • ingalill23 Re: Cypr Północny :) 05.11.11, 15:46
            Mówisz o stronie greckiej Cypru? czy o północnej?
    • Gość: krokiet100 Re: Cypr Północny :) IP: 82.102.110.* 16.12.14, 09:59
      Witam ciekawi mnie czy po tej drugiej stronie mozna znalezc prace??
    • ursyn7 Re: Cypr Północny :) 20.06.15, 14:39
      Pozdrawiam ze Słowacji
      25.06.15 lecimy na Cypr Północny do Famagusty na urlop. Problem w tym, że na Słowacji, gdzie mieszkam już parę lat, nie mogę dostać informacji czy na Północny Cypr muszę mieć wizę a jak ją dostać i czy w czasie międzylądowania jest potrzebna wiza turecka.
      Dziękuję za odpowiedź
      Tomek
      • lostrotamundos Re: Cypr Północny :) 26.06.15, 20:54
        Hej, a jak jest z przejeżdżaniem przez "granicę"? będąc na Cyprze Pn indywidualnie, poruszając się wynajętym samochodem, można przejechać na drugą stronę? czy trzeba ze zorganizowaną wycieczką?
      • Gość: Ian Re: Cypr Północny :) IP: 93.182.77.* 09.09.15, 19:43
        Famagusta to dobry wybór, plaże wokół Famagusty są piękne. Hotele dysponujące pełną infrastrukturą dla turystów znajdują się wokół Famagusty, dobrze więc jest pomyśleć o aucie. Sama Famagusta jest pełna zabytków. Wiza dla obywateli Unii Europejskiej nie jest wymagana. W przypadku przylotu na lotnisko Ercan należy mieć przy sobie paszport. Jeśli chodzi o międzylądowanie to mamy tutaj do czynienia z tranzytem.
        Trochę informacji o Cyprze możesz znaleźć tutaj: www.theislandofcyprus.blogspot.com
    • Gość: Turysta12345 Re: Cypr Północny :) IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 19.07.20, 11:36
      Witam. Mam wykupiony pobyt na Cyprze w części północnej. Londowanie w Larance, Proszę o informację jak teraz wygląda przekraczanie granicy między południem A północą? Czy jest to wogule możliwe?
      • Gość: podrurznik za dyhe Re: Cypr Północny :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.20, 18:13
        Kórwa mać, jak ty piszesz tórysto! Morze kóp se słownik ortograficzny i przejżyj w samolocie.
      • wislok1 Re: Cypr Północny :) 20.07.20, 18:52
        Wogule na Zypsze nie ma miazda o nasfie Laranca
        Londowanie jest niemorzliwe, tak jak dfoja ortkrafija
    • artekzaganski Re: Cypr Północny :) 19.05.21, 14:29
      Polecam też zajrzeć tutaj cypr-wakacje.pl/cypr-polnocny-atrakcje/
      • dodekanezowiec Re: Cypr Północny :) 19.05.21, 22:06
        Nikt nie będzie czytał spamu. Może qrua cos napiszesz podyskutujesz o czymś itp.itd a nie reklamę bloga robisz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka