Dodaj do ulubionych

Laguna Village - Caorle

IP: *.instalnet.com.pl 18.03.11, 08:31
Kto był? mało jest informacji o tym kempingu?
Obserwuj wątek
    • Gość: dania Re: Laguna Village - Caorle IP: *.tzmo.com.pl 18.03.11, 09:44
      Witam,
      Też się wybieram po raz pierwszy w sierpniu, mam nadzieję, że będzie fajnie.
      Pozdrawiam
    • Gość: Piotr Re: Laguna Village - Caorle IP: 212.160.111.* 19.03.11, 19:32
      Witajcie, byłem rok temu na początku września na tym kampie. Ja z żoną byliśmy nastawieni na spokojny relaks i odrobinę słońca. Nasze oczekiwania się spełniły. Do centrum Caorle ok. 2-3 km spacerkiem po deptaku lub plażą i fajny spacer zaliczony. Kamp nieduży, cicho i spokojnie, piszę o domkach Vacansoleil, które są położone na skraju. Do morza blisko w zależności od miejsca noclegu 100-500m. Dużo info jest na stronach Laguna Village lub na Vacansoleil. Caorle jest spoko ot takie sobie włoskie turystyczne nadmorskie miasteczko, w którym zwykły turysta na pewno się odnajdzie chyba, że szuka uroków Lazurowego Wybrzeża to się wtedy zawiedzie. Odnośnie tematu komarów to zapewniam, że ani jednego przez 10 dni nie widzieliśmy, dużo jest info, że są ich tam miliony(????) Blisko do urokliwej Wenecji (również dementuję info, że kanały i powietrze jest przykrego zapachu ??????). Pozdro.
      • Gość: violeta Re: Laguna Village - Caorle IP: *.instalnet.com.pl 19.03.11, 20:32
        Dzięki za odp, już mi się podoba....nie mogę się doczekać wyjazdu i też z vacansoleil jedziemy.
        • Gość: Piotr Re: Laguna Village - Caorle IP: 212.160.111.* 19.03.11, 20:41
          Witam, w tamtym roku obsługa z Vacansoleil była bardzo sympatyczna, domki i wyposażenie zgodne z opisem w katalogu. Pozdro.
    • Gość: e-tam Re: Laguna Village - Caorle IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 20:04
      Polecam zdjęcia < z tego rejonu

Kemping jak kemping, plaża jest szeroka i urokliwa godna polecenia.

Pozdrawiam,
      Nasze Włochy < przydatne INFO
      • Gość: jano Re: Laguna Village - Caorle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.11, 11:18
        A ja potwierdzam obecność komarów !!!. Może to zależy, w której części kampingu się mieszkało ?. My bylismy pod namiotem z vacansoleil w zeszłym roku, poczatek lipca, usytuowanie naszego namiotu było niecekawe - na samym końcu kampu, przy ruchliwej ulicy z jednej strony, a z drugiej były jakieś pola. Wszędobylskie komary (wieczorem) były okropne, raz w tyg. zrobili jakiś oprysk (trzeba było wtedy wszysto pochowac do namiotów). Niestety ilość komarów po tym zabiegu nie spadała:( .Reszta była ok. Miasteczko blisko- spacerkiem promenadą. Dobra pizza na kampie, którą mozna było brać na wynos. Super szeroka plaża.
        • Gość: gość Re: Laguna Village - Caorle IP: *.instalnet.com.pl 13.05.11, 11:51
          A domi bali z vacansoleil na tym kampie to te z tarasem czy bez?
          • Gość: Piotr Re: Laguna Village - Caorle IP: 212.160.111.* 13.05.11, 12:45
            Domek Bali w tamtym roku był bez tarasu, pytaj w Vacansoleil może oni coś wiedzą czy są jakieś zmiany. Pozdro.
            • Gość: aga Re: Laguna Village - Caorle IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.07.11, 10:04
              Witam, czy są w okolicy jakieś hipermarkety, w jakiej odległości od kempingu. Pozdrawiam
              • Gość: darek Re: Laguna Village - Caorle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.11, 14:55
                W samym caorle są trzy supermarkety (całkiem duże), z czego jeden dosyć blisko kampingu. Ten najbliżej to A&O - całkiem fajny i niedrogi. A te dalej to IN's oraz Penny Market. Adresy można znaleźć na ich stronach internetowych.

Co do hipermarketu to jest carrefour przy zjeździe z autostrady w portoguaro.
                • Gość: iwonapa Re: Laguna Village - Caorle IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.07.11, 16:33
                  najtańszy jest Penny Market
                  • piotr.it Re: Laguna Village - Caorle 27.08.11, 16:26
                    Czy ktoś może wrócił niedawno z tego kempingu i może sie podzielić swoimi wrażeniami odnośnie kempingu...jade tam za tydzień pod namiot z Vacansoleil.
                    • Gość: Piotr Re: Laguna Village - Caorle IP: 212.160.111.* 27.08.11, 17:38
                      Witam, ja również wyjeżdżam za tydzień do Laguna V. w Caorle. Rok temu było w 50% super. Mamy nadzieję, że teraz będzie jeszcze lepiej! Pozdro.
                      • Gość: meteor Włochy & Europa IP: *.home.aster.pl 27.08.11, 19:40
                        Oglądaj przed wyjazdem:
                        Włochy < kliknij + animacja
                        Europa < kliknij
                    • Gość: dana Re: Laguna Village - Caorle IP: *.adsl.inetia.pl 29.08.11, 21:28
                      Witaj Ja wlasnie wrocilam, wszyscy zadowoleni, opaleni. Podobało sie nam, komarów nie bylo, wspaniala płytka ciepła laguna morska, animacje na kempingu, wiec dzieci skorzystaja.
                      Bylismy tez pod namiotem.
                      • piotr.it Re: Laguna Village - Caorle 30.08.11, 23:19
                        Dzięki...widziałem na google że namioty są na samym końcu kempingu i przy drodze...auta nie przeszkadzały wieczorem czy nocą?
                        • Gość: Dana Re: Laguna Village - Caorle IP: *.tzmo.com.pl 31.08.11, 12:47
                          Ja byłam z Vacans i namioty nie były przy drodze, ogólnie camping raczej cichy i spokojny, polecam. Miłego urlopu.
                      • Gość: pytanko Re: Laguna Village - Caorle IP: *.zax.pl 24.01.12, 09:13
                        mam 3 pytania jak możnaa gdzie się trzyma samochód i co z opłatą klimatyczną i opłatą za parking
                        • 123adak Re: Laguna Village - Caorle 09.02.12, 14:31
                          Witam z tego co wiem to jest parking centralny i nie płaci się za niego, a opłaty klimatycznej we Włoszech nie pobierają.
                          • Gość: GOŚĆ Re: Laguna Village - Caorle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.12, 21:50
                            WIELKIE DZIĘKI ZA ODPOWIEDŹ MY JEDZIEMY 2 CZERWIEC
                        • Gość: dana Re: Laguna Village - Caorle IP: *.tzmo.com.pl 13.02.12, 14:59
                          Witaj, bylam w ub roku, samochod kazdy ma przy swoim namiocie, jest mały placyk gdzie stalo kilkanascie samochodow, mozna tam zostawic. Oplat za parking ani klimatycznych nie bylo. Milego urlopu
                          • 123adak Re: Laguna Village - Caorle 13.02.12, 16:27
                            Witam , a jak wygląda sprawa z sejfami, czy pomieszczą np.laptopa itp.Dana w jakim terminie byłaś i jaka była pogoda?Pozdrawiam
                          • 123adak Re: Laguna Village - Caorle 16.02.12, 14:13
                            A czy zdarzają się kradzieże na kempingu, chodzi mi o namioty? Jak pojemne są sejfy ,które można wynająć na recepcji, czy pomieszczą takie rzeczy jak aparat czy laptop? Pozdrawiam
                            • Gość: Dana Re: Laguna Village - Caorle IP: *.tzmo.com.pl 17.02.12, 15:27
                              Witaj, Niestety w kwestii sejfów nie pomogę, nie najmowałam, laptop miałam w bagażniku samochodu, nie było żadnych kradzieży, chociaż lepiej wartościowych rzeczy nie zostawiać, wiadomo. Ja byłam 18-25 sierpnia, było upalnie, morze ciepłe, fantastycznie...już Wam zazdroszcze...pozdrawiam
                              • 123adak Re: Laguna Village - Caorle 17.02.12, 17:38
                                Dzięki za odpowiedź, my jedziemy pod koniec czerwca i mam nadzieję, że pogoda będzie równie wspaniała, no i cały pobyt udany.
                              • Gość: ofti Re: Laguna Village - Caorle IP: 91.205.245.* 12.03.12, 12:52
                                Dana - napisz jak rzeczywiście wyglądała sprawa z komarami. Jedni piszą, że są inni, że nie?
                                Z góry dzięki. Ofti
                                • Gość: Dana Re: Laguna Village - Caorle IP: *.tzmo.com.pl 12.03.12, 13:17
                                  Witaj, Ja byłam w drugiej połowie sierpnia i z pewnością może to mieć znaczenie, wtedy na terenie kempingu zarówno w ciągu dnia jak i w nocy w namiocie żaden komar mnie nie ugryzł:) serio! natomiast wieczorny spacer brzegiem morza odpada, komary chcialy nas zjeść, ale tylko wieczorem. Pozdrawiam
                                  • Gość: Ofti Re: Laguna Village - Caorle IP: 91.205.245.* 30.04.12, 00:33
                                    Hej

Jeszcze pytanko (za niecałe 2 miesiące wyjeżdżamy :)

Czy w Caorle "obowiązuje siesta"?
                                    Czy nad morzem da się zobaczyć zachód lub wschód słońa?

Jakie fajne miejsca polecasz do zwiedzania?

Hej
                                    • Gość: 123adak Re: Laguna Village - Caorle IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.04.12, 08:24
                                      Witam , z tego co wiem to siesta obowiązuje tak od około 12-13 do około 15-16. Wszystko wtedy jest pozamykane i trzeba w miarę spokojnie się zachowywać aby nie zakłócać spokoju innym. Nie wiem tylko jak jest z korzystaniem z basenów podczas siesty, czy są otwarte. Może ktoś wie?
                                      • Gość: QUQ Re: Laguna Village - Caorle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.12, 23:31
                                        basen sklep i wszystko nieczynne nawet nie wolno wyjechać samochodem z kampingu ale mozna wcześniej przeparkować na bezpłatny parking
                                    • Gość: QUQ Re: Laguna Village - Caorle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.12, 23:29
                                      siesta 13-15 słońce zachodzi z drugiej strony za pola
                                    • Gość: QUQ Re: Laguna Village - Caorle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.12, 23:58
                                      padwa i wenecja
                                • Gość: QUQ Re: Laguna Village - Caorle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.12, 23:59
                                  są żarłoczne bestie i ciche nie bzyczą ale mniej niż na mazurach
    • 123adak Re: Laguna Village - Caorle 09.02.12, 14:26
      Witam, wybieram się w tym roku a dokładniej od 23 czerwca - 3 lipiec na kemping laguna village w Caorle z rodzinką ( 2 dzieci w wieku 8 i 11 lat).Może ktoś też wybiera się w podobnym terminie? A może ktoś już był i ma sprawdzony tani hotelik do przenocowania w czasie podróży w Niemczech.Czy może lepiej bez noclegu od razu do celu?
      Pozdrawiam
      • Gość: ban Re: Laguna Village - Caorle IP: *.telpol.net.pl 10.02.12, 15:34
        23-30 czerwiec 8 os(4 dzieci 4-13lat) pewnie się spotkamy -namioty vacansoleil
        • 123adak Re: Laguna Village - Caorle 10.02.12, 20:27
          Super, bo myślałam , że już będziemy sami. Nasze dzieci to dziewczynka 8lat i chłopiec 11 lat, a jak to wygląda u Was, no i skąd wyruszacie? Czy jedziecie na raz czy z noclegiem?Pozdrawiam!
          • Gość: ban Re: Laguna Village - Caorle IP: *.telpol.net.pl 11.02.12, 18:54
            same chłopaki 4 i 13 z Dąbrowy Górniczej na szczególy za wcześnie ale zawsze jeździmy na noc
            • 123adak Re: Laguna Village - Caorle 12.02.12, 08:54
              A byliście już na tym kempingu wcześniej, albo na innym w tych okolicach? My jedziemy po raz pierwszy na kemping , ale myślę ,że będzie super.Pozdrawiam!
      • Gość: ofti Re: Laguna Village - Caorle IP: 91.205.245.* 05.03.12, 13:30
        Hej
        My (ja z żoną + 2 dzieci) mamy rezerwacje 16-30 czerwca. Również jedziemy w nocy mimo tego, że do namiotów "wpuszczają" od 16.00 do 19.00. Również będziemy mieli namiot navajo z VacanSoleil.

Pozdrawia. Marcin

Ps. Jesteśmy spod Rybnika
        • Gość: Miras Re: Laguna Village - Caorle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.12, 16:57
          Witam,czy ktoś się wybiera w dniach 8-10 września.
          • limonero Re: Laguna Village - Caorle 28.03.12, 22:11
            My jedziemy w maju - od 14 do 26.
          • Gość: paula Re: Laguna Village - Caorle IP: *.dynamic.chello.pl 07.08.12, 16:17
            wybieram się akurat w tym terminie na 7 nocy w 4 osoby :)
        • jjm3 Re: Laguna Village - Caorle 12.04.12, 13:00
          Hej. Ja razem z żoną i trójką dzieci (chłopcy 9,12,14 lat) też mamy rezerwację od 16 - 30 czerwca , namiot navajo . Mamy nadzieję na super pogodę i brak komarów. Jedziemy z Marek pod Warszawą i chcemy przybyć na miejsce przed południem. Trase przez Polskę chcemy pokonać noca tak będzie łatwiej.

Pozdrawiam Piotr
          • Gość: 123adak Re: Laguna Village - Caorle IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.04.12, 11:34
            Fajnie, widzę ,że coraz nas wiecej. Pogoda na pewno będzie super. My planujemy wyjechać pod wieczór i zrobić sobie dłuższy postój 3-4 godzinki na niemieckim cpn-ie na spanko oczywiście w aucie. Do zobaczenia na miejscu.Ada
            • Gość: Magda Re: Laguna Village - Caorle IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.04.12, 21:33
              Witam, my jedziemy na tydzień do Laguny Village w terminie 12-19-07 2012. Pierwszy raz będziemy w tej okolicy i pierwszy raz z vacansoleil, jesteśmy ciekawi nowych wrażeń i wdzięczni za opinie tych, którzy byli już w tym miejscu. Służę inf o campingu Garden Paradiso, Sant Angelo, Bella Italia i Lanterna Camp. Pozdrawiam.
              • Gość: ofti Re: Laguna Village - Caorle IP: 91.205.245.* 27.04.12, 10:10
                Hej

Orientuje się może ktoś z Was jak wygląd sprawa LPG we Włoszech i w Austrii. Słyszałem, że do naszych instalacji trzeba mieć przejściówkę - ale myślę, że takie na stacji będą mieli.

Jeszcze jedna sprawa - czy w Caorle obowiązuje również siesta?

Pozdrawiam. Marcin
                • Gość: Marcin Re: Laguna Village - Caorle IP: *.assecobs.pl 27.04.12, 15:33
                  przejsciowki nie trzeba (przynajmniej na stacji w austrii i w okolicach caorle)

w austrii jest 1 (!!!) stacja: mapy.google.pl/maps?q=47.332686,16.060849&num=1&t=h&z=16

we wloszech na autostradzie jest, ale nie na kazdej stacji,
                  w okolicach caorle rowniez nie ma problemu
                  (np tutaj mapy.google.pl/maps?q=45.652932,12.833157&num=1&t=h&z=18)
                  • Gość: Acik Re: Laguna Village - Caorle IP: 83.2.112.* 10.05.12, 06:49
                    Witam -pytanie :czy w namiotach Vacansoil są przejściówki do prądu (a może "polskie gniazdka")-czy trzeba się w takowe zaopatrzyć? jedziemy (7lub8 osób od 1do 8 września) .Pozdrawiam
                    • Gość: 123adak Re: Laguna Village - Caorle IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.05.12, 08:01
                      Witam, dobre pytanie, o tym nie pomyślałam, ale poszperałam na allegro i znalazłam takie włoskie wtyczki-przejściówki. Chyba lepiej się zaopatrzyć bo róznie bywa, chociaż ponoć we Włoszech są i takie jak u nas i te inne , więc nie wiadomo na jakie sie trafi. Poniżej link do tej aukcji z wtyczkami.Pozdrawiam.
                      allegro.pl/typowa-wtyczka-wlochy-przejsciowka-z-pol-adapter-i2314054041.html
                      • Gość: 123adak Re: Laguna Village - Caorle IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.05.12, 13:21
                        Jeszcze wracając do wtyczek, to podpytałam koleżankę , której mama mieszka we Włoszech i dowiedziałam się, że wtyczki są takie jak u nas. Jednak nie gwarantuję, że wszędzie.
                        • Gość: 123adak Re: Laguna Village - Caorle IP: 109.110.199.* 16.05.12, 18:20
                          Poprawka do ostatniej odpowiedzi, gniazdka nie są takie same , jedynie pasują do nich te płaskie wtyczki , a do innych urządzeń niestety potrzebna jest prejściówka.
                          • Gość: Ofti Re: Laguna Village - Caorle IP: 91.205.245.* 20.05.12, 08:32
                            Dzięki. Cenna uwaga. Tak dla informacji zapytam jeszczeraz - kto będzie w drugiej połowie czerwca w Laguna Village?

Pozdrawiam. Marcin
                            • Gość: 123adak Re: Laguna Village - Caorle IP: 109.110.199.* 20.05.12, 09:43
                              Witam , właśnie my jedziemy od 23 .06 do 02.07.12. Ja , mąż i dwoje dzieci ( 8 i 11 lat) + jeszcze trzy rodziny z dziećmi. Nas ,Polaków będzie tam całkiem sporo. Do zobaczenia!
                              • Gość: Acik Re: Laguna Village - Caorle IP: *.play-internet.pl 22.05.12, 14:54
                                Czy jedzie ktoś 1.09 do 7.09? Nas będzie 7-miu. Niestety bez dzieci( nie licząc dwoje 18-latków) :) Jedziemy z Namysłowa przez Czechy i Austrię unikając dróg płatnych.....wychodzi około 950km. Pozdrawiam
                            • Gość: ban Re: Laguna Village - Caorle IP: *.telpol.net.pl 20.05.12, 12:56
                              23-30 z vacans 8 os.(4dzieci 4-13l.)
                            • jjm3 Re: Laguna Village - Caorle 28.05.12, 08:18
                              Witam, my mamy rezerwacje od 16 do 30 czerwca i chcemy dotrzeć na miejsce przed południem jadąc oczywiście przez Polskę nocą. ---Jade z żoną i 3 dzieci9-12-14lat...a wyruszamy z Marek koło Warszawy. Jeżeli znalazł by się ktoś jadący w tym terminie to chętnie przyłączymy się do podróży...

pozdrawiam
                          • Gość: 123adak Re: Laguna Village - Caorle IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.05.12, 09:06
                            Witam ponownie, udało mi się w końcu dodzwonić do biura Vacansoleil i otrzymałam informację, że namioty posiadają na wyposażeniu listwę zasilającą europejską , także nie trzeba zabierać ze sobą przejściówki.
                            • Gość: Acik Re: Laguna Village - Caorle IP: *.play-internet.pl 24.05.12, 20:18
                              No to dobra informacja 123adak - odchodzi jeden problem- ale słyszałem, że na miejscu przejściówki po około 1e można zakupić. Pozdrawiam
                              • Gość: limonero Re: Laguna Village - Caorle IP: *.play-internet.pl 28.05.12, 18:41
                                Właśnie wróciłam z kempingu. W domkach gniazdka normalne - nie miałam problemu z żadnym urządzeniem. Basen na czas sjesty zamknięty - od 13 do 15. Plaża fantastyczna. TYlko komarów mnóstwo, pomimo oprysków.
                                • Gość: Acik Re: Laguna Village - Caorle IP: *.play-internet.pl 29.05.12, 12:02
                                  Pytanie do limonero... a jak wygląda sprawa z wi-fi? czy jest płatne i jeżeli tak to ile?
                                  • limonero Re: Laguna Village - Caorle 30.05.12, 10:29
                                    nie wiem - nie interseowałam się tym - naszym celem było oderwanie się od rzeczywistości:-)Na pewno jest, bo jakiś plakat rzucił mi się tam w oczy.
                                    • Gość: 123adak Re: Laguna Village - Caorle IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.05.12, 14:17
                                      A jak było z pogodą i jeśli zwróciliście uwagę to gdzie były umiejscowione namioty vacansoleil?
                                    • Gość: ofti Re: Laguna Village - Caorle IP: 91.205.245.* 03.06.12, 13:18
                                      Heh

Limonero - możesz napisać coś więcej. Już niedługo wyjeżdżamy (druga połowa czerwca). Jaka była pogoda (słyszałem, że raczej bezwietrznie)?. Byliście może gdzieś na wycieczkach - możesz coś polecić?. Jakie ceny w sklepach? Jak w ogóle wspominasz pobyt? Sorry za tyle pytań, ale wiesz - kto pyta nie błądzi...

Pozdrawiam. Marcin
                                      • Gość: 123adak Re: Laguna Village - Caorle IP: 109.110.199.* 03.06.12, 16:52
                                        Witam, jak mogę Ci polecić jakąś fajną wycieczkę, zwłaszcza dla dzieci ( dla dorosłych też:), to ok.40km od Caorle w Lignano Sabbiadoro jest świetny park tematyczny o nazwie Gulliverlandia (zobacz: www.gulliverlandia.it/ ).Cenowo nie jest za tanio, ale wszystkie atrakcje w środku są już darmowe. My zamiast wycieczki do Wenecji ( dzieci szybko by się znudziły ), stwierdziliśmy , że dla dzieciaków lepsza jest ta do Gulliverlandu, a cenowo wyjdzie tak samo, na 4 osobową rodzinę ok.300zł za cały dzień zabawy. Znajoma była i była bardzo zadowolona .Park jest czynny od 10,00 do 18.00 .W Lignano Sabbiadoro są jeszcze inne fajne parki dla mniejszych dzieci i aquapark, ale moim zdaniem najfajniejszy jest gulliverland, ponieważ jest tam dóżo różnych atrakcji takich jak np.oceanarium, cyrk, pokazy fok, zjeżdżalnie dmuchane i wodne, samochodziki do jeżdżenia , pomniejszone najważniejsze bydowle świata , wielkie dinozaury ...... Dzieciaki na pewno nie będą się nudzić, a do Wenecji może innym razem ( ja byłam i dla mnie jest przereklamowana ).
                                        • Gość: 123adak Re: Laguna Village - Caorle IP: 109.110.199.* 03.06.12, 16:53
                                          Dużo- poprawiam, bo wkradł się błąd ortograficzny:)
                                      • Gość: limonero Re: Laguna Village - Caorle IP: *.play-internet.pl 06.06.12, 22:56
                                        Jeśli chodzi o pogodę, to było słonecznie (pomijając kilka gorszych dni), temp od 20 d0 28 stopni. Wiatr popołudniami - niezbyt silny.
                                        Byliśmy w Wenecji. Informacji na temat dojazdu jest w sieci mnóstwo.
                                        Ceny - dla nas wysokie. Większość produktów 2 razy droższa niż w Polsce. Mięso około 15 - 20 euro za kilogram. Za to wino i kawa tańsze:-)
                                        Namioty Vacans są na prawo odgłównej alejki. Oddalone od drogi - to plus. Do basenu 2-3 minuty. Na plażę - może 6 minut.
                                        • jjm3 Re: Laguna Village - Caorle 10.06.12, 15:40
                                          Witam ponownie, my wyjeżdzamy z wa-wy 15.06 w nocy i chcemy dojechać do Caorle 16.06 ok 16...może znajdzie się ktoś chętny żeby się podłączyć?? Interesuje mnie opłata przez czechy? są winiety to wiem, ale na drogę którą chcemy jechać tzn. R48, E462, nie doczytałem się żeby była potrzebna opłata?? może ktoś już korzystał z tej trasy to prosze o pomoc- dziękuje i pozdrawiam.
                                          • Gość: Acik Re: Laguna Village - Caorle IP: *.play-internet.pl 11.06.12, 16:38
                                            Witam
                                            Ja dwa lata temu jechałem do Caorle( z Katowic) całą trasę bez opłat. Droga może i dłuższa ale można bardziej krajobrazy podziwiać :) Nie wiem jakie nr dróg mijałem-starczy w nawigacji zaznaczyć opcję bez opłat, a na pewno poprowadzi dobrze:) Powrót jechałem przez Chorwację i Węgry i droga nie była dłuższa a i kilku godzinny postój nad Balatonem był miły :) W tym roku (01.09-do 08.09) też powoli drogami bezpłatnymi będę się starał do Caorle dostać. By nie męczyć pasażerów i siebie długą jazdą planuję wyjechać z Namysłowa około 18 by około południa dojechać (może z przerwą we Wiedniu :) ) Pozdrawiam wyjeżdżających wcześniej i proszę o relacje.
                                            • gerv.azy Re: Laguna Village - Caorle 21.06.12, 12:04
                                              Kurczę, brzmi kusząco - zwłaszcza te relacje o ptakach zjadających resztki po dzieciach - moje strasznie brudzą przy jedzeniu :)
                                            • Gość: Krzysztof Re: Laguna Village - Caorle IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.07.12, 21:54
                                              Wiatm ja wybieram się z rodzinką w tym roku do Caorle pra dell tori może wspólna podróż na 2 samochody my jedziemy 31 sierpnia pozdro krzysiek 606504007
                                        • Gość: 123adak Re: Laguna Village - Caorle IP: 109.110.199.* 11.06.12, 18:15
                                          A jak wygląda sprawa z telefonami komórkowymi, czy rozmowy są drogie i czy można kupić na miejscu karty do telefonu?
                                          • Gość: 123adak Re: Laguna Village - Caorle IP: 109.110.199.* 11.06.12, 18:16
                                            Oczywiście chodzi o włoskie karty.
                                  • Gość: QUQ Re: Laguna Village - Caorle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.12, 23:57
                                    płatne ale ile to nie pamiętam pakiet 7 godz ok 10 E
                    • Gość: QUQ Re: Laguna Village - Caorle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.12, 23:33
                      gniazdka pasowały do polskich urządzeń
              • Gość: QUQ Re: Laguna Village - Caorle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.12, 23:54
                właśnie wróciliśmy więc opowiadam
                komary są opryski są ale da się wytrzymać kupiliśmy taki elektryczny elektrofumigator i w namiocie nie było. namioty w 2 miejscach jedne przy drodze dojazdowej koło basenu drugie prawy górny róg te fajne zadrzewione z tyłu pole kukurydzy spokój daleko od śpiewów wieczornych. Animacja przyjemna szczególnie dla maluchów. sjesta 13-15 basen i sklep zamknięte. obsługa na miejscu miła. łazienki znośne. ptaki śpiewają wyjadają makaron i nie trzeba sprzątać po dzieciach hehe. basen cudny z róznymi atrakcjami- pamiętać o czepku bo ścigają ratownicy. sklep na kempingu fajny a 2 km do FAMILIA STORE duzy market. jest PENY jak biedronka tani ale nieciekawy mały wybór ,lidl ok 10 km, carfour 30 km. plaża ogromna pełno muszelek morze cieplutkie. caorle urocze . rowerem można pojeżdzić jest super ścieżka rowerowa do chat rybackich na wschód od kamp żywej duszy klimaty jak na mazurach łabędzie i szuwary. namiot duży. mi brakowało dużej miski albo wiadra do noszenia naczyń do zmywania. 120 kroków do łazienki z rogu 200 na plac zabaw 350 basen można jechać na rowerze są stojaki. nic nam nie zginęło ale nie mieliśmy nic wartościowego jest ochrona. jest lekarz. na plaże 500 kroków i jeszcze przez plaże bo szerokaaaaaaaaaa. piach gorący uff. makaron tani mleko drogie reszta w miarę.autostrada częćć włoska 11 euro. jak coć to proszę pytać. tak naprawdę dzieci były zachwycone namiotem i wakacjami my też i w przyszłym roku tez włochy nam się marzą z vacansolei. selectcamp był bliżej łazienek i świata ale miał mniejsze parcele nasze były wypaśne.
                • Gość: 123adak Re: Laguna Village - Caorle IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.06.12, 07:47
                  A jak z internetem , czy drogi ? Jak pojemne są sejfy ? Czy można na kemping przyjechać i zameldować się wcześniej, a nie dopiero o 16 ( pomijając oczywiście sjestę )? Proszę w miarę możliwości o szybką odpowiedź ,bo jutro już wyjeżdżamy.
                • Gość: Acik Re: Laguna Village - Caorle IP: *.play-internet.pl 23.06.12, 17:52
                  QUQ-fajna relacja dzięki. A jak z netem? Rowery można wynająć? A samochód przy namiocie , czy jakiś parking?
                  • Gość: myszkina Re: Laguna Village - Caorle IP: *.debet.pl 02.07.12, 11:57
                    Witam, my jedziemy w 2 pary 26.08-09.09. moze ktos wybiera sie w tym terminie? mam tez pare pytan: standardowe jak z internetem? jaki jest koszt wypozyczenia rowerow? czy mozna grilowac na swoim przywiezionym grilu przy domku? no i oczywiscie ile kosztuje wegiel?pozdrawiam :)
                    • Gość: 123adak Re: Laguna Village - Caorle IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.07.12, 13:11
                      Właśnie wróciliśmy z Laguny Village. W razie jakichkolwiek pytań odpowiem. Można grilować, nie wiem ile kosztuje węgiel. Rowery kosztują chyba 6 euro za dzień, a internet - pakiet 7 godzinny- 12euro. Wiem ,że ktoś kupował we włoszech kartę miesięczną na internet bezprzewodowy i lepiej to się opłacało, ale nie wiem gdzie mozna ją kupić.
                    • Gość: ss Re: Laguna Village - Caorle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.12, 13:58
                      my jedziemy od 2.09-13.09, 2+ syn 7 lat
                  • Gość: 123adak Re: Laguna Village - Caorle IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.07.12, 13:13
                    Samochody są przy namiocie.
                    • agaolaf Re: Laguna Village - Caorle 04.07.12, 15:31
                      Witam,jedziemy do Laguny village w sierpniu pod namioty,stąd moje pytanie gdzie są ustawione i czy daleko do sanitariatów?A co z komarami?
                      • Gość: Magda Re: Laguna Village - Caorle IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.07.12, 18:00
                        Jedziemy za tydzień do campingu Laguna Village. Obawiamy się zapowiadanych deszczowych dni i komarów. Jak to wygląda na miejscu? Trzeba się jakoś zabezpieczyć? Jak wrażenia z campingu? Jak okolica? czy jest komunikacja publiczna w postaci autobusów czy pociągu aby pojechać nie samochodem i coś zobaczyć? Pozdrawiam :)
                        • Gość: 123adak Re: Laguna Village - Caorle IP: 109.110.199.* 04.07.12, 21:14
                          Co do komarów to już pisałam , że nie ma ich dużo, ale czuć ukąszenia .Najlepiej kupić wtyczkę przeciw komarom do kontaktu.Co do deszczu to raczej nie trzeba się obawiać, my jak tylko przyjachaliśmy to po godzinie zaczął padać deszcz, ale było tak przyjemnie , że mnie ten deszcz ucieszył.Po godzinie wyszło słońce i było gorąco.W któryś z kolei dzień od 20 .00 lało i wiało ( była burza) przez całą noc.Namiotu nie zalało, niektótym tylko troszeczkę wdarła się woda , ale mi się wydaje , że po prostu źle zamknęli namioty.Na drugi dzień było równie gorąco.Okolica bardzo ładna , misteczko śliczne i duże, można spędzić fajne popołudnie i wieczór chodząc uliczkami miasteczka, po sklepikach z pamiątkami itp.Plaża wielka, piaszczysta, pełno ślicznych muszelek, morze może nie super czyste, zależy od fal i przypływów ale cieplutkie.Baseny bardzo fajne, moje dzieci wolały spędzać czas na basenie zamiast nad morzem, bo było więcej atrakcji , animacje itp. zresztą bardzo fajne.Komunikacji jako takiej nie widziałam, chociaż mają na informacji jakieś rozkłady jazdy , to może coś rzeczywiście jeździ.Wiem ,że zorganizowana wycieczka z dowozem do Wenecji na kempingu kosztuje około 21 euro od osoby.My jesteśmy bardzo zadowoleni, kemping czyściutki i miły.To nasze pierwsze takie wakacje, a za rok napewno znów na kemping, może nie ten sam, ale jednak kemping.
                      • Gość: 123adak Re: Laguna Village - Caorle IP: 109.110.199.* 04.07.12, 21:00
                        Namioty ustawione są moim zdaniem w fajnym , spokojnym miejscu,za płotem pole. Widziałam parę namiotów za płotem przy drodze w lasku sosnowym ( niedaleko basenów) tam mi się ich umiejscowienie nie podobało, ale nie wiem czy tam po prostu nie mieszkali ludzie pracującu w Vacansoleil.Polaków było bardzo dużo i umiejscowieni byliśmy wszyscy w tym pierwszym miejscu. To jest nieduży kemping, więc do sanitariatów nie jest daleko, tak akurat.Co do komarów to nie widziałam ich zbyt dużo , ale na drugi dzień czułam ukąszenia.Mniej niż nad polskim jeziorem.Były opryskiwania komarów dwa razy w tygodniu więc to chyba chamowało ich wylęganie.
                        • agaolaf Re: Laguna Village - Caorle 05.07.12, 10:32
                          Dzięki za odpowiedź jedziemy od 18.08-01.09,w dwie rodziny z dziećmi(6-9 lat)może ktoś będzie w tym terminie?Byłam już raz w Caorle,na campingu San Francesco też było super, więc miasto znam,tylko dziwią mnie te komary tam ich nie było.Jak przypomnisz sobie jakieś szczegóły to pisz chętnie się czegoś jeszcze dowiem o tym campingu.
                          • Gość: Monika Re: Laguna Village - Caorle IP: *.u3d.net 15.07.12, 12:59
                            Witam. Ja także będę z rodzinką od 18.08. (dzieci 5 i 11 lat), mamy zarezerwowany namiot Navajo z Vacansoleil, dobrze, że będzie sporo Polaków, dzieci będą miały towarzystwo (my jesteśmy z woj. lubuskiego). Mam nadzieję, że na miejscu nie będzie niemiłych niespodzianek. Czy można zaparkować 2 samochody przy namiocie lub na terenie kampingu, czy te namioty są w dobrym stanie , może ktoś wie coś wiecej?
                            • Gość: 123adak Re: Laguna Village - Caorle IP: 109.110.199.* 15.07.12, 17:48
                              Witam, my wróciliśmy z Laguna Village na początku lipca.A z tego co widziałam to niektórzy parkowali 2 samochody jeden za drugim , ale nie wiem czy trzeba było coś dopłacać.Namioty są w dobrym stanie i w ogóle kemping bardzo fajny, czysty.Dzieciakom ( 8 i 11 lat) bardzo się podobało, zwłaszcza na basenie i animacjach.My jechaliśmy z Zielonej Góry. W razie pytań proszę dzwonić tel.603684024 ( Ada )
                            • Gość: piotr Re: Laguna Village - Caorle IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.12, 23:40
                              Witam, widzę że moja córka (11 lat) będzie miała towarzystwo - będziemy tam od 16.08. Mam pytanie - jak planujecie podróż, nocujecie gdzieś po drodze? My jedziemy z Poznania i chcemy się zatrzymać na noc gdzieś w austriackich Alpach, ale jeszcze nie mam sprecyzowanego miejsca.
                        • Gość: Magda Re: Laguna Village - Caorle IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.07.12, 15:14
                          Bardzo dziękuję za wszystkie informacje, wszystko napawa optymizmem, teraz wiemy na co mamy się przygotować, pozdrawiam.
                          • Gość: Ofti Re: Laguna Village - Caorle IP: 91.205.245.* 22.07.12, 00:40
                            Hej

My byliśmy w L.V. od 16 - 30 06. Pogoda wspaniała. Nie było duszno ale słońce prażyło. Mieliśmy namiot Navajo z Vacansa - polecam. Nie po to się jedzie na wakacje, żeby siedzieć w namiocie choć na 2 tyg. był to nasz "dom". Kupiliśmy sobie wiatrak - w markercie Peni (2,5 km od L.V.) za 11 Euro a to dużo dawało - taki mały minus namiotu, Jeśli chodzi o komary - są, ponieważ niedaleko jest rezerwat przyrody z bagnami, ale... te minusy są niczym w porównaniu do: 2 min. do długiej, płytkiej na 50 m plaży, ośrodka z super zespołem basenów z czyściutką wodą( 1 duży brodzik podzielony na 3 głębokości - od roczniaka do 15 latka), duży basen gdzie codziennie są organizowane zawody w piłkę wodną, jacuzzi, animatorzy, muza - relaks + palmy, miła obsługa + barek z browarkiem i winkeim (oczywiście oba z kurka), 3 place zabaw dla najmłodszych. Sanitariaty - aż denerwująca obecność Pań sprzątających (taki żarcik). Wszystko wyremontowane i wysprzątane, niczego nie brakuje. Nie powinienem chwalić tak tego ośrodka, ponieważ większa ilość obecnych pewnie podniesie cenę;). Wracając do pogody: na 14 dni 1 dzień burza - aż miła (nawet miejscowi się dziwili). Mimo tego, że przez ten dzień było zachmurzone niebo to temp. wysoka i przyjemna. Jeśli chodzi o komunikację to my wykupiiśmy na ośrodku bilet do Venecji, który zawierał: wyjadz/przyjazd z/do laguna village, prom z Punta Sabbioni + tramwaje wodne pomiędzy Venecją a wyspami Murano Burano i Torcello (i tak nie zdążyliśmy ich odwiedzić). Jeszcze raz naprawdę polecam Lagna Village wszystkim. Po przyjeździe zapytajcie o skrót na plażę, bo my przez dwa dni robiliśmy niepotrzebnie 15 min. w jedną stronę - normalnie jest 1,5 minuty. Było BOSKO, dlatego chcemy tam wrócić. W razie szczegółowych pytań proszę na maila: ofti@wp.pl

Poznaliśmy też dwie Fantastyczne Rodzinki, które pozdrawiamy: Marcina + Gabi (z JULIĄ) i Piotrka z Rodziną. Gdyby nie Wy nasze wczasy nie byłyby tak superowe . DZIĘKI!!!
                            • Gość: myszkina Re: Laguna Village - Caorle IP: *.debet.pl 25.07.12, 11:16
                              czy ktoś z Państwa jechał do Wenecji pociągiem z Mestre? interesowałby mnie jaki jest koszt biletu i czy jest dostępny jakiś rozkład jazdy pociągów. o której odchodzi ostatni pociąg z Wenecji do Mestre.Nie mogę tego znależć na necie.
                            • agaolaf Re: Laguna Village - Caorle 31.07.12, 11:54
                              Witaj, czy mógłbyś napisać coś więcej o cenach?Np.wycieczki do Wenecji z campingu oraz ceny piwa i wina(lanego) na basenie!A campingowy sklep drogi?W którym miejscu campu są namioty vacnsoleil i coś więcej o tym skrócie na plażę.
                              www.campinglagunavillage.com/index.php?area=64&menu=3
                              • Gość: ofti Re: Laguna Village - Caorle IP: 91.205.245.* 05.08.12, 23:20

Ceny:

- piwo w restauracjach= 3-4 euro ( w markecie 0,5-1,5 eueo). Wierz mi - jak słońce praży - nie patrzysz na marke piwa - byle chloooodzi
                                • Gość: myszkina Re: Laguna Village - Caorle IP: *.debet.pl 10.08.12, 08:20
                                  czy na ośrodku oprócz kaucji obowiązuje opłata klimatyczna? co prawda w biurze powiedziano nam - że nie,ale Pani nie brzmiała przekonująco.
                                  • Gość: 123adak Re: Laguna Village - Caorle IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.08.12, 11:51
                                    Witam, nie ma żadnych dodatkowych opłat klimatycznych.Jedynie dodatkowo płaci się za leżak i parasol na basenie jeśli ktoś chce z nich korzystać.
                                    • Gość: myszkina Re: Laguna Village - Caorle IP: *.static.espol.com.pl 15.08.12, 21:47
                                      a ile kosztuje taka przyjemnosc? juz mogliby sobie darowac takie oplaty :), z tym ze dla nich pare auro to pikus a dla nas 4 szt lezakow to juz wydatek
                                      • Gość: 123adak Re: Laguna Village - Caorle IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.08.12, 07:36
                                        Za pół dnia ( bo od 13 do 15 jest sjesta i basen jest nieczynny) 1 euro za leżak i 1 euro za parasol, a jak ktoś wykupuje na cały dzień to chyba za leżak i parasol razem 3 euro.
                                        • agaolaf Re: Laguna Village - Caorle 17.08.12, 10:08
                                          Czy na basenie obowiązkowe są czepki?
                                          • Gość: myszkina Re: Laguna Village - Caorle IP: *.debet.pl 17.08.12, 13:32
                                            z tego co czytałam w opisie campingu i we wcześniejszych wpisach na forum, to czepki są obowiązkowe i ratownicy bardzo tego pilnują.przekonam sie za tydzień :)
                                          • Gość: 123adak Re: Laguna Village - Caorle IP: 109.110.199.* 17.08.12, 17:40
                                            Tak , bardzo tego pilnują, ale trzeba je tylko zakładać wchodząć do basenu, poza basenem można być bez czepka.Jeśli ktoś ma bardzo krótkie włosy , na jeżyka to też raczej nie musi ubierać do wody.
              • Gość: 123adak Re: Laguna Village - Caorle IP: *.dynamic.chello.pl 24.12.12, 14:29
                Witam, my wybieramy się w czerwcu 2013 do Sant Angelo, mogłabym prosić o parę inf dot. tego kempingu.Ciekawa jestem jak rozmieszczone są namioty głównie selectcampu i czy daleko jest do toalet, basenów i morza.Pozdrawiam

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka