Dodaj do ulubionych

najbrzydszy klatalog

IP: *.zax.pl / *.zax.pl 05.02.05, 04:50
Rozgorzała dyskusja o nowych katalogach kto wydał, kto się szykuje , kto ma oferty itp, a ja na to z zupełnie innej, bo estetycznej strony:

Myślę że co roku jest bezkonkurencyjnym liderem w dziedzinie brzydkich katalogów jest skarpa z krakowa. na 2005 w limitowanej wersji wydano katalog o fioletowej okładce ozdobionej słoneczkiem i żółtymi napisami. Z daleka wygląda jak elegancki nekrolog, blizej jak katalog zakładu produkcji trumien.
w środku zdjęcia wielkosci znaczków pocztowych. Moim ulubionym zdjęciem jest jez orawskie na słowacji, piekny skądinąd zbiornik wodny wygląda jak wodopój dla krów, zaż większoś obieków, jakby wzieta z albumu reklamującego zakłady penitencjarne z krajow trzeciego świata. Niby to wbrew zdrowemu rozsądkowi,
ale pewnie dlatego mało jest skarg, bo zawsze na miejscu jest lepiej niż na zdjęciach. Jak niektóre biura fotografują bude dla psa tak ze wygląda jak sheraton, to w skarpie do kadru chyba z premedytacją się zwozi smieci, betoniarki, stare samochody i usypuje pryzmy piasku zeby koniecznie przekonać iż obiekt jest albo w budowie albo w stanie rozbiórki. Obowiązkowo zdjecia z grecji są robione w zimie w czasie deszczy, chmur i sztormów. Druk wstrzymano, bo katalog ma byc poprawiony (nie będzie fioletowy). Ale polecam te fioletowe dla kolekcjonerów, parę tysięcy wyszło.
Obserwuj wątek
    • mokki Re: najbrzydszy klatalog 05.02.05, 23:42
      no wreszcie etal! w końcu się w czymś zgadzamy!!! jeszcze trochę a zatopimy
      topory wojenne! masz 100% racji!!! (tym razem :-)) ten katalog skarpy jest jak
      nekrolog! już jak ten kolor zobaczyłam to na twarzy miałam konsternację! a w
      środku nie lepiej! mikro czcionka!, naciapkany tekst na tekście, mało
      przejrzyste, nieczytelne, paskudztwo! już w zeszłym roku katalog był o wiele
      lepszy w porównianiu do tegorocznego, był bardziej kolorowy w środku, tabele z
      cenami były cieniowane dwoma kolorami, a tu musiałam linijkę przykładać żeby
      jakąkolwiek cenę sprawdzić, beznadziejnie opisane warunki, po prostu koszmar,
      przeważnie jak coś sprawdzam, czytam wszystko w zeszłorocznym katalogu, a w tym
      tylko na ceny patrzę, bo aż oczy bola od tego "maczku" , na stronach
      poświęconych grecji sa chciaż wyraźne zdjęcia hoteli i apartamentów (masz fory
      u nich:-)jednak brak zdjęć wewnątrz hoteli, a to wazne, pokoje, itd. rok temu w
      katalogu były maleńkie mapki z położeniem miejscowości, temperatury powietrza i
      wody w poszczególnych miesiącach a w tym tego brak!
      ja dziś usiłowałam ogladnąć w Bułgarii na stronie 11 katalogu hotel Krystaian
      (hehe, jak twoje imie!) i tylko zerknij sobie na tę fotkę, normalnie się
      zawiesiłam, zupełnie nic nie widac! jakiś kawałeczek ściany!!! i jakie ja mam
      wyobrażenie o tym hotelu? znó konsternacja! chyba im wyslę maila i napiszę co
      myslę o tym katalogu i zmianach w ofercie, szczególnie w długościach turnusów.
      poza tym w zeszłorocznym katalogu na końcu były opisy każdej wycieczki
      fakultatywnej w rozmaitych krajach, a w tym tego nie ma!!! to duża strata, bo
      ludzie wybierając kraj na wyjazd sugerują się często tym, co można tam jeszcze
      pooglądac sobie, a tu nic nie ma o tym. niektóre zdjęcia w ogóle nie podpisane
      i w sumie nie wiadomo już których miejscowości dotyczą, kompletna beznadzieja
      ten katalog! chyba im naprawdę nie zależy na klientach, bo niedoi, że zrobili
      prawie tylko same 7-dniówki, w dodatku autokarowe, to jeszcze tak nieczytelny,
      mało przejrzysty katalog wydali. szkoda słów. jeszcze jedno i bardzo istotne,
      katalogi skarpy są prawie niedostepne!!! rok temu biegałam po całej jeleniej
      górze za katalogiem i nie chciali mi dać w biurach bo sami mieli tylko po 1
      egzempalrzu, haha, więcej skarpa im nie dała! dostałam dopiero we wrocławiu,
      ale i tak musiałam prosić!!! haha oni to dbaja i reklamę!!! a potem jak mówie
      że jechałam ze skarpą to mnie pytają :a co to za biuro?" nic dziwnego skoro
      katalogi nie są ogólnodostepne.
      a dla odmiany rok temu bardzo podobały mi się katalogi Egiptu, piękne po
      prostu! lśniace okładki, szczegółowe opisy krajów, zwyczajów, miejscowości,
      wycieczek, cudowne zdjęcia, po prostu chciało się jechać! najładniejsze były:
      alfa star, sun&fun holidays, exim i oasis. cały czas przechowuję te katalogi i
      marzę o rejsie ekskluzywnym statkiem-hotelem po Nilu, ta oferta to zwiedzanie
      połaczone z wypoczynkiem (7+7) super sprawa! i tobie tez polecam etal, rusz się
      z tej grecji gdzieś dalej w świat, haha
      pozdrawiam
      • Gość: Etal Travel Re: najbrzydszy klatalog IP: *.zax.pl / *.zax.pl 06.02.05, 04:25
        Mnie się to podoba bo to totalne olanie, tego ściemniania oszukiwania o
        sprawiania dobrego wrażenia, zadnego koloryzowania zadnych fotomontazy.
        Dobre dla realistów. Nawet tu na forum czytałem ze ludzie widzieli palmy i
        baseny a znajdywali ekipe budowlaną która gorączkowo kończyła hotel. Dosia to
        tani proszek a skarpa to tanie biuro. Przynajmniej nie trzeba placić 100 zł
        więcej za promocję marketing itp. Ale każdy sam wybiera. Ja toporów z nikim nie
        mam i niemiałem. Ale w branzy samochodowej jest i opel i dacia. Rozumiem ze
        rózne są priorytety ludzi ale mówić że to to samo moze ktoś tylko kto ma oba
        samochody.
        • Gość: madrugada Re: najbrzydszy klatalog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 21:52
          Katalogu skarpy NIESTETY nie widzialam! A z tych co ogladalam, to TRIADA ma
          brzydkie zdjecia! Reszta ujdzie, ale zdjecia z pewnoscia oszczedza rozczarowan,
          a nawet rzeczywisty wyglad moze byc milym zaskoczeniem
          pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka