llydiaa-82 12.07.13, 19:49 Zapraszamy do hotelu nad samym morzem w miejscowości Saranda mirmira.pl/hotel-mirmira/ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
janmar75 Re: noclegi w Sarandzie 14.07.13, 15:29 Hotel fajny a obok niego jest fajny kompleks basenów (KELJANI BEACH) za 300 leke/osoba/dzień - właśnie z niego wróciłem Piękna jest Albania !!! Odpowiedz Link
llydiaa-82 Re: noclegi w Sarandzie 14.07.13, 23:08 Cieszę się źe się podobało www.mirmira.pl Odpowiedz Link
anuchaaa Re: noclegi w Sarandzie 23.07.13, 08:08 Witam, proszę o odpowiedź czy posiadają Państwo w swojej ofercie noclegi (druga połowa sierpnia, 6 noclegów) lub mogą Państwo polecić "swoich znajomych", którzy takimi dysponują - w cenie max. do 30 euro za dwie osoby? Baaaardzo chcemy odwiedzić ten piękny kraj - niestety mamy nieco okrojony budżet Mam nadzieję, że nam się uda! Odpowiedz Link
llydiaa-82 Re: noclegi w Sarandzie 23.07.13, 16:21 Prosze podac maila lub napisac poprzez strone www.mirmira.pl napewno cos znajdziemy POZDRAWIAM (^_^) Odpowiedz Link
deanka75 Re: noclegi w Sarandzie 07.05.14, 22:15 Janmar75 mam pytanie - czy kojarzysz hotel Harmony w Sarandzie właśnie blisko tego kompleksu basenów??? Taki biały, kameralny, prowadzony przez rodzinę?? Tam się właśnie wybieramy w lipcu z dziećmi, a że nie ma przy nim basenu chcielibyśmy skorzystać z tych basenów w kompleksie Keljani, czy sądzisz że będziemy mogli, czy to tylko dla mieszkańców tego kompleksu??? A jak oceniasz sam kompleks Keljani - fajny pod mieszkanie z dziećmi na tydzień??? Czy masz tam namiar jakiś, aby do nich napisać??? Ile to jest 300 leke??? Dziękuję za odp... A może polecasz coś zupełnie innego?? Odpowiedz Link
janmar75 Re: noclegi w Sarandzie 07.05.14, 22:37 Cześć Deanka75, coś mi świta w głowie z tym Harmony ale nie jestem pewny czy to to co myślę Na kompleks Keljani może wchodzić każdy za opłatą (w 2013 lipiec - 300leke od głowy/cały dzień- nie wiem jak małe szkraby za ile). W samym Keljani jest restauracja ale pokoi nie zauważyłem. Kompleks składa się z dwóch dużych oczek (średnicy ok. 11-14m z maksymalną głębokością do 3 metrów) ale i jest coś dla maluszków - oczko średnicy ok. 15m z głębokością nie przekraczającą 0,5m - zdecydowanie więcej korzystałem z tego "głębszego" . Z samego kompleksu do morza masz aż całe ok. 20m. 300 leke to ok. 10 zeta. Jeśli wybierasz się z małymi pociechami kompleks będzie wg. mnie najlepszy wyborem na bezpieczny odpoczynek. Albania jest krajem, który dopiero raczkuje turystycznie ale jeśli nie jesteś nad to wygodnicka to będzie Ci się podobało. Ludzie przeżyczliwi, uśmiechnięci i przyjaźnie nastawieni na obcokrajowców. Dzisiaj z pełną świadomością mogę powiedzieć, że były to najbardziej realistyczne wakacje zagraniczne w moim życiu. Urzekł mnie ten kraj swoją prostotą, albańską opcją "all inclusive" - nic nie było naciągane - samo życie. Kompleks: www.google.pl/search?q=keljani+saranda&biw=1207&bih=516&tbm=isch&imgil=zbqqfLY267I7QM%253A%253Bhttps%253A%252F%252Fencrypted-tbn2.gstatic.com%252Fimages%253Fq%253Dtbn%253AANd9GcQvf7Fu9C5Ryfk2__yt16ZFBUdlUepqRc5NKkg_mcko85EypaWd%253B640%253B426%253Bz7BxHpgydXNS7M%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwikimapia.org%25252F16538115%25252FKompleksi-Keljani&source=iu&usg=__Md74MglkVE5wfDYgeBRGhSi60NE%3D&sa=X&ei=JJhqU-S6B-yv7AaktIHYCQ&ved=0CEEQ9QEwAA#facrc=_&imgrc=zbqqfLY267I7QM%253A%3Bz7BxHpgydXNS7M%3Bhttp%253A%252F%252Fphotos.wikimapia.org%252Fp%252F00%252F01%252F55%252F18%252F23_big.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwikimapia.org%252F16538115%252FKompleksi-Keljani%3B640%3B426 Jeśli jeszcze Cię coś interesuje odnośnie tych rejonów a będę w stanie Ci odpowiedzieć to wal jak w ogień. Pozdrawiam Janusz Odpowiedz Link
janmar75 Re: noclegi w Sarandzie 07.05.14, 23:04 Znalazłem do Google Maps Twój hotel - toż on jest obok basenów Keljani Prawdopodobnie to jest zdjęcie z budynku tego hotelu w stronę basenów: www.google.pl/search?q=keljani+saranda&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=551qU7mTLOfe7Aaf2YC4Dg&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=1207&bih=516#facrc=_&imgdii=_&imgrc=5B9UVSes0StHzM%253A%3Bz7BxHpgydXNS7M%3Bhttp%253A%252F%252Fphotos.wikimapia.org%252Fp%252F00%252F01%252F24%252F28%252F65_big.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwikimapia.org%252F16538115%252FKompleksi-Keljani%3B604%3B453 Wejdź na Google Maps i wpisz Keljani Saranda w trybie Mapa - obok Keljani jest Twój hotel. Tu masz jeszcze to: pl.tripadvisor.com/Hotel_Review-g303165-d3467615-Reviews-Harmony_Hotel-Saranda_Vlore_County.html Pozdrawiam Janusz Odpowiedz Link
deanka75 Re: noclegi w Sarandzie 07.05.14, 23:38 Jesteś wileki janmar75!!! Wielkie dzięki, czyli z Harmony mam rzut beretem na baseny! Super - generalnie jadę tylko głównie i tylko nad morze, baseny aż tak bardzo mnie nie interesują, ale moje dzieci w wieku 8 i 11 lat i owszem... dlatego warto wiedzieć, że taka opcja istnieje. Jedziemy sporoą rodziną - bo z 3 dzieci w wieku: 11, 8 i 7 miesięcy. Trochę obawiam się o tego maluszka i ten klimat albański i w ogóle bopję się trovche jak zachoruje, gdzie się udać z maleństwem... ale mama nadzieję nie będzie takiej potrzeby. Oczywiście bardzo będę wdzięczna za wszelkie podpowiedzi. W Albanii będziemy 2 tygodnie: 1 tydzień w Borsh - Vila Borsh tuż przy samej plaży, a na drugi w sumie się jeszcze zastanawiamy czy Sarande - bo tu nie najlepsze plaże pod dzieci, czy w drugą stronę, czyli Dhermi może... tu widziałam ze 3 hoteleki interesujące przy plaży: Royal Blue, Summer Dream, itp..ten Harmony Hotel w Sarande jest całkiem fajny, kameralny, poza tym mam blisko do promu, bo ja przylatuję z malutkim na Korfu, potem prom do Sarande skąd mnie mąż z resztą dzieci odbiera (oni jadą autem do Albanii). Będę wdzieczna za wszelkie podpowiedzi i sugestie Odpowiedz Link
janmar75 Re: noclegi w Sarandzie 08.05.14, 07:09 Podaj mi mail'a - w wolnych chwilach powysyłam Ci kilka zdjęć z krótkim "moim przewodnikiem" po Sarandzie. Pozdrawiam Janusz Odpowiedz Link
deanka75 Re: noclegi w Sarandzie 08.05.14, 11:03 bardzo proszę i z góry dziękuję joann_dz29@wp.pl Odpowiedz Link
natka90210 Re: noclegi w Sarandzie 23.07.13, 22:04 witam, w polowie sierpnia 15.08 zamierzamy w 6 osob udac sie do Albanii (sarande badz vlore) , llydiaa-82 czy moglabys nam polecic apartamenty z aneksem kuchennym w granicach max 15 euro za osobe? Odpowiedz Link
ma.ci.ej Re: noclegi w Sarandzie 23.07.13, 23:12 Wiem, że właścicielka hotelu Mirmira znowu będzie twierdziła, że to nie prawda, ale w ubiegłym roku bez problemu i bez szukania znalazłem apartamenty we Vlore i w Borsh (z wyposażonym aneksem kuchennym) za 20 eur za 4 os. (5 eur za osobę). Było to w sierpniu, standart w Borsh bardzo dobry, we Vlore dobry, ale kawałek od morzza Odpowiedz Link
balkandriver Re: noclegi w Sarandzie 24.07.13, 19:07 Ma.ci.ej – nie irytuj się! Cena, którą proponuje „llydiaa’ (10Euro/os.) jest całkiem uczciwa i rozsądna. Ja Ci wierzę, że znalazłeś noclegi w cenie, o jakiej piszesz. ALE – musisz mieć świadomość, że Albania jest krajem, który nie ma za sobą iluś-tam lat stabilności jakiejkolwiek (politycznej, gospodarczej, społecznej, turystycznej). To kraj eksplodujący i fakt, że w danym roku w miejscu X płaciłeś kwotę Y nie jest absolutnie normą. To normalne, że ceny rosną (prześledź choćby historię cenową w Chorwacji od zakończenia wojny po dzień dzisiejszy). Nie twierdzę, że nie można znaleźć kwater w tej cenie, ale nie możesz przykładać mentalności „białego z północy” na warunki albańskie! My lata temu mieszkaliśmy u rodzin / gospodarzy albańskich wręcz za darmo, obrazilibyśmy ich, dając im pieniądze – dziś ci sami ludzie przyjmują turystów za eurasy. To nieuniknione. A poza tym każdy ma wolną rękę – jeden jedzie i organizuje sobie wszystko sam, a inny woli zdać się na doświadczenie tych, którzy je mają i nie wyważać otwartych drzwi. BALKANDRIVER Odpowiedz Link
janmar75 Re: noclegi w Sarandzie 25.07.13, 08:04 AMEN Dobrze napisane Pozdro dla wszystkich Odpowiedz Link
ma.ci.ej Re: noclegi w Sarandzie 25.07.13, 10:26 Wiesz - „llydiaa'' dość mnie niestety irytuje. Nie dośc, że zrobiła sobie z forum tablicę reklamową swojego hotelu (po co płacić za reklamę), to jeszcze uważa np. tu: forum.gazeta.pl/forum/w,29338,145676862,145722460,Re_Domek_dla_4_osob_Albania.html że tylko ona ma rację. Ja wiem, że ceny w takich krajach idą na pewno z roku na rok w górę, ale jeśli nie zadając sobie żadnego trudu z szukaniem (było późno, byliśmy zmęczeni, nie chciało nam się) zatrzymaliśmy się przy pierwszym "naganiaczu" i otrzymaliśmy cenę 20 eur za 4 osoby (we Vlore w sierpniu, nie w jakiejś małej miejscowości), to nie sądzę abym miał jakieś super szczęście - myślę, że tam są takie ceny (a było to rok temu). Nie sądzę aby przez rok kwatera podrożała z 20 euro na 40. Za tydzień wyjeżdżam - wrócę to podzielę się cenami. Odpowiedz Link
llydiaa-82 Re: noclegi w Sarandzie 25.07.13, 17:39 Dyskusja rozpoczeta choc calkiem niepotrzebna przykro ze na forum mojej kolezanki(niestety narazie nieobecnej) pojawia sie ktos kogo celem jest kopiowanie wypowiedzi i jej komentowanie z reguly z domieszka jadu...do tej pory bylo tu milo przyjemnie i pozytecznie ale pan maciej lubi mieszac nie tylko na tym forum no coz ja nie naleze do osob klotliwych wiec szkoda Twojego czasu bo ile razy zaatakujesz tyle razy Cie zignoruje.Jeszcze jesli chodzi darmowa reklame to nie wypowiadalabym sie na Twoim miejscu tak pochopnie na temat o ktorych nie masz pojecia ale taka juz Twoja natura jak widac Ps.przepraszam za pisownie brak polskich znakow Ps 2. Jak bedziesz w albani to zapraszam zawsze mozna przy filizance tureckiej kawy podyskutowac napewno jest to lepsza opcja niz wirtualne ataki na kogos kogo sie nie Odpowiedz Link
ma.ci.ej Re: noclegi w Sarandzie 25.07.13, 20:30 Ok. Za radą balkandriver-a zakopuję topór wojenny i z radością przyjmuję zaproszenie na kawę. Jeśli tylko uda mi się podczas pobytu w Albanii - to przyjadę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
llydiaa-82 Re: noclegi w Sarandzie 25.07.13, 23:06 Super ciesze sie ze atmosfera mila znow zatem czekam na spotkanie do zobaczenia \(^o^)/ Odpowiedz Link
balkandriver Re: noclegi w Sarandzie 25.07.13, 19:24 Maciej, wybacz, chłopie, ale Cię nie rozumiem. W cytowanym przez Ciebie linku llydiaa nigdzie nie pisze, że „tylko ona ma rację”, przynajmniej ja tego nie zauważyłem. Pisze świętą prawdę, zgodnie z realiami. Poza tym nie popełnia niczego wbrew regulaminowi Forum! Twoje odczucia w tym względzie są tylko Twoimi odczuciami , mierzi Cię, że ktoś ma wiedzę i możliwości? Więc może zachowaj je dla siebie, proszę, i nie zachowuj się, jak obrażony dzieciak. Jeszcze raz Ci napiszę, Twój przypadek, to nie norma! Oczywiście, że możesz ponownie znaleźć kwaterę za tą cenę, będziesz usatysfakcjonowany i niewątpliwie się tym podzielisz. Llydiaa znajdzie kwaterę 2 razy droższą komuś, kto również będzie usatysfakcjonowany! Llydiaa zaprosiła Cię na kawę – podejmij „rękawicę” i zachowaj się , jak gentleman. I tym optymistycznym akcentem zakończmy przepychanki! Bo ani Tobie, ani nikomu innemu nic to dobrego nie przyniesie! Zwłaszcza Tobie! Pozdrówka BALKANDRIVER Odpowiedz Link
llydiaa-82 Re: noclegi w Sarandzie 24.07.13, 12:35 Witam, Znajdziemy cos w granicach okolo 10 euro za osobe w Sarandzie lub w Ksamilu w odleglosci od plazy okolo 500 metrow tak jak chcecie z aneksem kuchennym prosze napisac poprzez strone troszke konkretniej tzn ilosc dzieci, doroslych data przyjazdu wyjazdu i dodatkowe wymagania itp. www.mirmira.pl Odpowiedz Link
deanka75 Re: noclegi w Sarandzie 07.05.14, 23:29 Witaj llydiaa - a ajki hotel polecasz? Wyślij linki z galerią oraz ceny na priva: joann_dz29@wp.pl Wstępnie zarezerwowaliśmy Harmony Hotel, ale jeszcze wszystko można zmienić... Odpowiedz Link
kwiatek1954 Re: noclegi w Sarandzie 08.05.14, 21:37 Witam. Wybraliśmy pobyt w hotelu LA PERLA. Czy ktoś może coś napisać na temat tego hotelu? Odpowiedz Link
kwiatek1954 Re: noclegi w Sarandzie 08.07.14, 18:17 Witam ponownie. Ponawiam moją prośbę do osób które mogą udzielić informacji o hotelu La Perla w Sarandzie? Nasz pobyt tam to 25.08-7.09.2014. Za informacje wilkie dzięki. Pozdrawiam Odpowiedz Link
1talea Re: noclegi w Sarandzie 16.07.14, 04:23 Kwiatek 1954 bédę tam od 21.07 to napiszę co i jak . Podaj mi swój adres mail . Odpowiedz Link
kwiatek1954 Re: noclegi w Sarandzie 16.07.14, 09:04 Witam. Dziękuję za odpwiedź : system.sound@wp.pl Jeszcze raz dzięki, czekam na odpowiedż i pozdrawiam 1talea napisała: > Kwiatek 1954 bédę tam od 21.07 to napiszę co i jak . Podaj mi swój adres mai > l . Odpowiedz Link
kwiatek1954 Re: noclegi w Sarandzie 16.07.14, 09:05 Witam. Dziękuję za odpwiedź : system.sound@wp.pl Jeszcze raz dzięki, czekam na odpowiedż i pozdrawiam Odpowiedz Link
kamoro Re: noclegi w Sarandzie 14.07.14, 12:16 Witam. Poszukuję kwatery dla trzech osób Ksamil ,Himare lub Sarande.Oczywiście w rozsądnej cenie. Z góry dziękuje Odpowiedz Link
natka90210 Re: noclegi w Sarandzie 11.08.14, 19:54 czesc, bylam w sarandzie w 2013 w sierpniu, pojechalismy w 8 osob w ciemno i znaleźlismy nocleg bardzo blisko wybrzeza. kontakt mielismy z polka pani Ewa. apartamenty byly na przeciwko mango clubu. placilimy 8 euro za noc/ os.- wyposazenie kuchni, salon, sypialnia z klimatyzacją. warunki w porządku. niestety nie moge znaleźć nr do pani ewy... mam tylko kontakt z wizytowki wlascicieli hotelu- www.hotelmango.beepworld.pl. ten wlasciciel ma dwa hotele/apartamenty i my mieszkalismy w jego drugim apartamencie (nie ma go na zdjeciach na tej stronie) Odpowiedz Link