kaskada4 25.03.06, 23:59 Bardzo prosze o jakiekolwiek opinie...czy ktoś tam był, może z Neckermana? Kasia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vpgb Re: ATLANTIS BEACH KRETA!! 28.03.06, 10:55 Ja też bardzo proszę. Kiedy lecisz? kaskada4, bo ja w czerwcu też z Nec.. Pozdrawiam Gzregorz Odpowiedz Link Zgłoś
vpgb Re: ATLANTIS BEACH KRETA!! 19.04.06, 08:19 Naprawdę nikt więcej tam się nie wybiera???? Do Cactus Beach leci już cała paczka, która się poznała na forum, a do Atlantis? Wylatujemy 16 czerwca, kto leci z nami? Odezwijcie się. Pozdrawiam Grzegorz:-) Odpowiedz Link Zgłoś
monika_zochowska Re: ATLANTIS BEACH KRETA!! 20.04.06, 12:28 ja się wybieram ale 26 maja - tez z neckermanna - z chęcią również poczytam o opiniach tych co tam byli!!! Odpowiedz Link Zgłoś
vpgb Re: ATLANTIS BEACH KRETA!! 20.04.06, 14:09 Szkoda, że się nie spotkamy:-(. Mam nadzieję, że na po twoim powrocie przeczytamy wyczerpującą opinię na temat hotelu i nie tylko. Pozdrawiam i życzę miłego pobytu Grzegorz Odpowiedz Link Zgłoś
drumm4 Re: ATLANTIS BEACH KRETA!! 22.05.06, 20:42 Witam Wybieram sie tam w lipcu, bede wdzieczny za opinie o hotelu i okolicy.Pozdrawiam drumm Odpowiedz Link Zgłoś
monika_zochowska Re: ATLANTIS BEACH KRETA!! 03.06.06, 16:14 Witam! powróciłam wczoraj więc wrażenia na gorąco! :) (jedynie przez chłód panujący w kraju nad Wisła ostudzone) Byłam w Atlantis Beach 7 dni z Neckermannem. Hotel położony rzeczywiście tuż przy plaży (przejście przez ulicę). Plaża piaszczysta tylko przy brzegu trochę kamieni ale potem już w wodzie znowu jest piasek. Na plaży jest "boisko" do siatki czyli zawieszona siatka do siatkówki. Są też oczywiście leżaki 6 euro od pary razem z parasolem. Hotel oddalony jest od starówki (portu) 20 min miłym spacerkiem ulica wzdłuż morza. Dla mnie było to optymalne umiejscoweienie - bez tych tłumów co przewalają się przez centrum a i nie za daleko - taki w sam raz spacerek. Sam hotel jest ładny, obsługa miła. Sniadania i obiadokolacje szwecki stół, napoje oczywiście na obiad płatne osobno. Jedzenie smaczne ale niespecjalnie urozmaicone, szczególnie śniadania - cały czas to samo bez jakiejkolwiek odmiany ale w sumie zdecydowanie wystarcza - jest co wybrać. Basen hotelowy ładnie umiejscowiony jakby w podwórzu hotelu całość bardzo ładnie się prezentuje. Standard pokoi normalny wydaje mi się - widać że był odnawiany ale raczej parę lat temu. Podsumowywując pobyt w tym hotelu oceniam jako udany i samo miejsce polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_zochowska Re: ATLANTIS BEACH KRETA!! 03.06.06, 16:16 jeszcze jedno - z lotniska jedzie się do Rethymnonu ok 2 godz. Oczywiście samochodem samemu o połowe szybciej ale po drodze rozwozi się całą resztę wycieczki. Odpowiedz Link Zgłoś
setlist Re: ATLANTIS BEACH KRETA!! 03.06.06, 16:56 czołem Monika Jade tam w lipcu z żoną , masz jakis zdjecia? set Odpowiedz Link Zgłoś
monika_zochowska Re: ATLANTIS BEACH KRETA!! 03.06.06, 17:03 mam jedno z podwórza hotelu. no i z samego rethymnonu. podaj prv to prześlę Odpowiedz Link Zgłoś
setlist Re: ATLANTIS BEACH KRETA!! 03.06.06, 17:08 napisałem do ciebie emila, a jak lot , spokojny? Odpowiedz Link Zgłoś
monika_zochowska Re: ATLANTIS BEACH KRETA!! 03.06.06, 17:57 Do Iraklionu z godzinnym opóźnienem bo jak nam podano tłok był na lotnisku i nie mogłoby nas przyjąć o czasie... Zpowrotem do Wawy 2 godziny opóźnienia bowiem czarter miał opóźnienie na poprzedzającej trasie... te opóźnienia to chyba już standard związany z podróżami... ;( Odpowiedz Link Zgłoś
setlist Re: ATLANTIS BEACH KRETA!! 03.06.06, 18:14 wiatj Bardzo dziekuje za zdjcia, widok basenów bardzo fajny:) Bedziemy lecieli z krakowa, moze nie bedzie opóźnien, bylismy z Neckermannem na Rodos i było ok. Poza powrotnym lotem , ale to chyba pilot był pobudzony za mocno:) O którj był wylot rano czy wieczorem? Odpowiedz Link Zgłoś
monika_zochowska Re: ATLANTIS BEACH KRETA!! 03.06.06, 18:24 Z Warszawy ok 6 czyli nocą ! :) powrót o 18 (czasu greckiego) ale z hotelu zabrano nas o 14 Odpowiedz Link Zgłoś
setlist Re: ATLANTIS BEACH KRETA!! 03.06.06, 18:26 Byłas na jakichś programowych wycieczkach z neckermanna wtrakcie pobytu? Odpowiedz Link Zgłoś
monika_zochowska Re: ATLANTIS BEACH KRETA!! 03.06.06, 18:32 nie. Santorini okazało się trochę za drogie jak na moją kieszeń (75 euro za dzień) cena jest ta sama jak w biurach na mieście, można jedynie wytargować 10 euro mniej i nie ma się obiadu na statku a inne miejsca jakie proponowano zwiedzić wraz z wycieczka to zobaczyłam sama - wynajeliśmy z chłopakiem samochód na 2 dni i wyszło zdecydowanie taniej. Wynajęcie kosztuje ok 30 euro za dzien + spalone paliwo. a w jeden dzień pokonaliśmy ok 200 km (z postojami nawet ok 2 godz) i wyjeździlismy paliwa tylko za 16 euro. Tak wiec 46 euro na 2 a zobaczyliśmy frangokastello i preveli i po drodze urokliwe miasteczka i plaże. Polecam samodzielne zwiedzanie - drogi sa w dobrym stanie i informacje tez wystarczajace. ze zwykła turystyczna mapka (nawet nie samochodowa a taka rozdawana zafriko na miescie i w hotelu) poruszalismy sie bez problemu i nie zgubilismy sie! :) Odpowiedz Link Zgłoś
monika_zochowska Re: ATLANTIS BEACH KRETA!! 05.06.06, 10:20 poniżej dodatkowe informacje: Ceny w hotelu W hotelu zamawiałam do obiadu raz wodę – za 1l albo 1,5 nie pamiętam dokładnie – zapłaciłam 1,50 euro – za tą samą butelkę w sklepie obok płaci się 30 centów. Oczywiście ceny za wodę są różne w każdym sklepie. Najtaniej znalazłam właśnie w markecie tuż przy hotelu czyli właśnie to 30 centów. Lodówka w pokoju Lodówka w pokoju jest mała. Na dwie osoby wystarczała. Parę butelek piwa się zmieści woda i mały arbuz Plaża Odnośnie plaży to jak pisałam jest piaszczysta jednakże przy samym brzegu, jak się wchodzi do wody to kamyki są. Potem na wysokości ok. 1 metra zaczyna się znowu piasek. Ja miałam buty do pływania jeszcze z zeszłego sezonu więc z nich korzystałam ale chyba nikogo innego nie widziałam z takim zabezpieczeniem. Sama też bym raczej nie kupowała gdybym już ich nie miała. Z drugiej strony trzeba brać pod uwagę iż piasek nagrzewa się bardzo i gołą stopą od południa to już kiepsko się po nim stąpa – parzy! Tak więc może jednak ze względu na to warto jakieś klapki mieć pod ręką. Płacenie Co do możliwości płacenia kartą to powiem szczerze nie orientuję się bowiem płaciłam gotówką. Ale w mieście jest sporo bankomatów. Odpowiedz Link Zgłoś
setlist Re: ATLANTIS BEACH KRETA!! 09.06.06, 18:04 Witam Wybiera się ktos w drugiej połowie lipca na krete do tego hotelu z neckermannem? pzdr setlist Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f dołączam opinie Milocha: 03.07.06, 10:58 Opinia - Atlanstis Beach Kreta - Neckerman milocha75 01.07.06, 12:49 + odpowiedz Witam, Własnie wrocilem z Krety i chciałem podzielic sie opinią na temat hotelu Atlantis Beach. Hotel jest kompleksem kilku budynków wewnątrz którego znajduje się basen o głebokości od 1m - 3m oprocz niego jest tez brodzik. Basen jest całkiem spory i w porównaniu do innych jakich widzieliśmy naprawde jest wystarczający. Hotel jest świetnie połozony i to jest jego największy atut. 15 minut spacerkiem wdłóż plaży do Rethymnonu i 10 metrów od plaży. Cześć pokoi ma widok na morze,są dostępne ale za dodatkową opłatą ale nie polacam ich brac po pomiedzy morzem a hotelem jest ruchliwa ulica, która w nocy tętni ruchem. Jakbymi dopłacili to bym ich nie wzioł. Ja miałem pokój w ostatnim budynku kompleksu miał numer 415 i był na pierwszy piętrze i to była najlepsza lokalizacja. Jedzenie typowo hotelowe czyli szwedzki stół, wiele nie można się spodziewać po dwóch tygodniach się troche nudzi. Jednak nie ma co narzekać była na 3 razy ryba :) Z jedziem jest problem jak sie jedzie na wiecieczke wczesnie rano, śniadanie jest dramatyczne. Kawa, ser, niby szynka i chleb z wczoraj dramat i nic nie wywalczysz więcej, poniewaz obsługa jest miła dopóki czegoś nie zaczniesz wymagać. Wycieczki: Jeśli otrzymasz voucher od Neckermana na wycieczke do Samari to polecam sie nią wybrać. Długa Samaria to 16 km spacer w dół wąwozu osoby o słabej kondycji muszą się liczyć z tym że 3 dni mają zakwasy. Widać w hotelu odrazu któ był a kto nie był. Ludzie ledwo schodzą po schodach, sam to miałem choć uważam się za człowieka sportu, więc pamiętajcie o tym. Neckerman oferuje wycieczki w różne miejsca Krety ja proponuje wynajac samochod za 31 Euro za dzien ( jak wezmiesz na 2 dni trzeci masz gratis tak było Intercity) i to samo zobaczysz za duzo mniejsza kase. Każda wycieczka to koło 60 Euro za osobe (kosmos). Śmieszne było to że polski przewodnik na Santorini kosztuje 21 Euro od osoby!!! nie wiem skąd te ceny. Co warto zobaczyć (nie wiem czy dobrze napisze nazwy) Eleafonisis i Laguna Balos - dwie rewelacyjne plaze tego nie mozna przegapić. Siedziałem cały dzien w wodzie jest naprawde co zobaczyć. Widziałem płaszczkę i to zaraz przy brzegu, rewelacja. Dla amatorów nurkowania polecam też Matale. Chania - piekna starówka (port) ładniejsza niż Rethymnon Knosos - nie byłem ale wszyscy mi odradzali jest to rekontrukcja tego co mogło sie tam znajdować wiec oglada sie wymysł murarzu z Heraklionu ;) przy tym jest tam piekienie gorąco, męczarnia i nic więcej. Santorini - też nie byłem tu niestety trzeba skorzystac z wycieczki ale starałbym sie poszukac u lokalnych przewozników. Wyprawa trawa cały dzien 3 godziny płynie sie statkiem czyli 6 godzin masz zgłowy na płyniecie. Ja sobie podarowałem, może ktoś ma doświadczenie z Santorini to moze dopisac komentarz. Jeśli ktoś chciałby zobaczyć pare zdjęc z Krety to zapraszam na strone www.tier.ar.krakow.pl/kreta/ Jest tam zdjecia Hotelu, Rethymnonu, Chani, Matali, Lagunu Balos i Eleafonisis Odpowiedz Link Zgłoś
vpgb Re: dołączam opinie Milocha: 09.07.06, 18:26 Pozdrawiam Jacka1f i potwierdzam wszystkie jego słowa. Byliśmy w tym hotelu w tym samym czasie. Jeśli chodzi o Santorini polecam wodolot choć nam nie wypalił. Zakupiliśmy bilety w service travel przy porcie. Dwa dni później poinformowali, że z przyczyn technicznych wodolot nie leci. Mieliśmy alternatywę zwrot za bilety lub płynąć zwykłym statkiem (Golden Prince). Ponieważ bardzo nam zależało by zobaczyć tą piękną wyspę zdecydowaliśmy się na prom. Niestety płynie się bardzo długo. Wypłyneliśmy o 7.00 rano a do autobusu w Athinos wsiadaliśmy dopiero o 12.50. Do godziny 16.00 w expresowym tempie objechaliśmy Pyrgos, Oie i Firę. Czas wolny był jedynie w Firze jakieś pół godziny. Nie było szans usiąść, napić się kawy i nacieszyć się widokami. Zwiedzanie polegało na biegu do punktu widokowego zrobieniu zdjęć i biegu z powrotem do autobusu. Wyspa jest przepiękna i polecam wybrać się tam tak by mieć na miejscu więcej czasu. Taka gonitwa jest nieprzyjemna tym bardziej, że na Santorini temperatury są wyższe o kilka stopni niż na krecie. Pozdrawiam Grzegorz Odpowiedz Link Zgłoś
margaret321 Re: dołączam opinie Milocha: 22.07.06, 21:42 Chciałabym uprzedzić wszystkich, którzy jada do hotelu Atlantis Beach, żeby nie zdziwili się jak zamówią wode do kolacji i dostaną rachunek 1,60 Eur!! Tak, w 4**** hotelu Neckermanna. Poza tym zgadzam się z moim przedmówcą: położenie hotelu super (radzę rezerwować pokoje od strony basenu), pokoje w porządku, super wygodne łóżka. Wykupiłysmy z koleżankami wycieczkę w biurze Neckermana i dostałyśmy do wyboru voucher na wycieczkę do Samari lub samochód na cały dzień. Wybrałyśmy opcję nr 2 i pojechałyśmy na cały dzień do Chani (70 km od Rethymnonu prostą drogą, ok. godz jazdy). Polecam stare miasto. Poza tym wykupiłyśmy wycieczkę na Santorini statkiem. Koszt: 75 Eur. Płynie się 4 godz. w 1 stronę, na pokładzie je się śniadanie a w drodze powrotnej kolację. Konktrpropozycją jest wycieczka katamaranem, która kosztuje ok. 30 Eur a płynie się ok. 2 godz. Jeśli wykupicie wycieczkę u Neckermana, to radzę dodatkowo wykupić polskiego przewodnika za 25 Eur. Wiem, że to drogo ale wiąże się to z tym, że po wpłynięciu do portu na Santorini czekają na was autokary i zawożą was do miejscowości Oia gdzie możecie zrobić piękne zdjęcia a potem wracacie do miasteczka portowego. My zrobiłyśmy błąd i chciałyśmy zwiedzić wyspę same. Okazało się, że taksówki jeżdżą tam co 10-15 min a postój jest tylko 1. Autobusy też jeżdżą rzadko, więc zostałyśmy na miejscu i spacerowałyśmy po małych, uroczych uliczkach. Odradzam wycieczkę do Knossos (byłam 2 lata temu). Jest dokładnie tak jak napisał Jacek - wielka atrapa i naprawde nie ma co oglądać - wyrzucone pieniądze. Aha, w hotelu Atlantis Beach byłyśmy w pierwszym tygodniu czerwca. Może jeszcze kilka przykładowych cen, żebyście wiedzieli ile pieniędzy zabrac ze sobą: mała woda niegaz - 0,40 Eur, najtańsze lody na patyku - 1 Eur, obiad dla 2 osób - 20 Eur, Ice tea - 1 Eur, pocztówki - 0,30 Eur, znaczek - 0,65 Eur, Wypożyczenie samochodu (radzę wypożyczyć na mieście a nie u rezydenta) typu B, czyli Micra, Corsa, Getz - 25 Eur, benzyna - 1,10 Eur/litr. Ważna informacja - jak parkujecie w mieście, musicie wykupic w kiosku kartę parkowania (w zależności od czasu postoju ok. 1 Eur/godz) Odpowiedz Link Zgłoś
vanessa_io Moja opinia 15.09.06, 10:21 Wróciłam wczoraj w nocy z tego hotelu. 7 dni z Neckermannem, opcja HB. Jestem rozczarowana hotelem. Hotel bardzo przeciętny. Maksymalnie dałabym mu 3*, a łazienki nawet 2*. Obsługa raczej niemiła i niepomocna. Wszyscy nastawieni na Niemców i tylko dla nich mili. Polaków traktowali jak powietrze. Co chiwila jakieś uwagi. Pokoje małe, skromne, stare meble, trzeszczące łożka.Pokój zmienialiśmy 3 razy. To u nich standard chyba. Łazienki wołają o pomstę do nieba. Syf i malaria. Jedzenie straszne- codziennie te same śniadania, cos okropnego. Obiady urozmaicone. Mogą być, ale wybór raczej niewielki. Ceny do kolacji: sok z pomarańczy 3,7 euro :)), woda gazowana mała 2,2 :)) Szokujące ceny jak na taki mierny hotelik. Z plaży raz korzystaliśmy. Przed hotelem, żwirowo-piaszczysta plaża, leżaki 6 euro. Baseny nieduże, bardzo zimna woda. Ładna roślinność w hotelu to plus. No i położenie- 20 minut spacerem do centrum (taksówka w 1 stronę 5 euro). Poza tym drugi plus- supermarket przy hotelu otwarty do późnych godzin z miłą obsługą i normalnymi cenami. Hotelu raczej bym nie poleciła. Chyba, ze ktoś jest mało wymagający i nie zależy mu na poziomie. Ja jestem osobą raczej wymagającą (szczególne jeśli płacę za hotel 4*). Może znisłabym jeszcze ten hotelik, ale obsługa kompletnie mnie wyprowadziła z równowagi. Poza tym Kreta mnie urzekła- wynajęliśmy samochód na 3 dni, byliśmy tez na wycieczce 1-dniowej na Gramvusa. Więc w hotelu dziięki temu przebywaliśmy jak najmniej. Odpowiedz Link Zgłoś
anwe opinia 18.09.06, 19:05 Wróciłam wczoraj z pobytu w tym hotelu.Hotel ma bardzo ładnie zagospodarowaną przestrzen przy basenie, zielono, dużo kwiatów. Obsługa miła, najpierw dostalismy pokój 307(brr) z koszmarnym widokiem na betonowa scianę na parterze, ciemny tuz przy szafkach ekipy sprzatającej. Poprosilismy o zmianę i od razu dostaliśmy inny. Uważam ze to dobrze swiadczy o hotelu tym bardziej ze lecieliśmy z last minute bez konkretnego oznaczenia pokoju .Pokoje sprzątane codziennie , łazienka w starym stylu ( malutka wanna),stare kafelki ale czysta. Jedzenie moze mało urozmaicone, ale w ilosciach więcej niz wystarczających, kazdy znajdzie coś dla siebie. Hotel spokojny ( oprócz jednej nocy z popisami rodaków). Nie zauwazyłam zeby inne nacje były lepiej traktowane przez obsługę . Plaza przy hotelu żwirowo-piaszczysta , miasto blisko.Generalnie w porównaniu do innych hoteli w okolicy Rethymnonu tej klasy Atlantis wypada bardzo dobrze. Uwazam,że jest godny polecenia tylko trzeba pamietac ze jednak w Grecji sa troszke inne standardy .Polecam wynajęcie samochodu z Autoway i zwiedzanie wyspy na własną rękę . Kreta jest bardzo piekna, a zatoczki na południu urocze. Odpowiedz Link Zgłoś