Dodaj do ulubionych

ATLANTIS BEACH KRETA!!

25.03.06, 23:59
Bardzo prosze o jakiekolwiek opinie...czy ktoś tam był, może z Neckermana?
Kasia
Obserwuj wątek
    • vpgb Re: ATLANTIS BEACH KRETA!! 28.03.06, 10:55
      Ja też bardzo proszę. Kiedy lecisz? kaskada4, bo ja w czerwcu też z Nec..
      Pozdrawiam Gzregorz
      • vpgb Re: ATLANTIS BEACH KRETA!! 19.04.06, 08:19
        Naprawdę nikt więcej tam się nie wybiera???? Do Cactus Beach leci już cała
        paczka, która się poznała na forum, a do Atlantis? Wylatujemy 16 czerwca, kto
        leci z nami? Odezwijcie się.
        Pozdrawiam Grzegorz:-)
        • monika_zochowska Re: ATLANTIS BEACH KRETA!! 20.04.06, 12:28
          ja się wybieram ale 26 maja - tez z neckermanna - z chęcią również poczytam o
          opiniach tych co tam byli!!!
          • vpgb Re: ATLANTIS BEACH KRETA!! 20.04.06, 14:09
            Szkoda, że się nie spotkamy:-(. Mam nadzieję, że na po twoim powrocie
            przeczytamy wyczerpującą opinię na temat hotelu i nie tylko. Pozdrawiam i życzę
            miłego pobytu Grzegorz
    • drumm4 Re: ATLANTIS BEACH KRETA!! 22.05.06, 20:42
      Witam
      Wybieram sie tam w lipcu, bede wdzieczny za opinie o hotelu i okolicy.Pozdrawiam

drumm
    • monika_zochowska Re: ATLANTIS BEACH KRETA!! 03.06.06, 16:14
      Witam!
      powróciłam wczoraj więc wrażenia na gorąco! :) (jedynie przez chłód panujący w
      kraju nad Wisła ostudzone)
      Byłam w Atlantis Beach 7 dni z Neckermannem.
      Hotel położony rzeczywiście tuż przy plaży (przejście przez ulicę). Plaża
      piaszczysta tylko przy brzegu trochę kamieni ale potem już w wodzie znowu jest
      piasek. Na plaży jest "boisko" do siatki czyli zawieszona siatka do siatkówki.
      Są też oczywiście leżaki 6 euro od pary razem z parasolem.
      Hotel oddalony jest od starówki (portu) 20 min miłym spacerkiem ulica wzdłuż
      morza. Dla mnie było to optymalne umiejscoweienie - bez tych tłumów co
      przewalają się przez centrum a i nie za daleko - taki w sam raz spacerek.
      Sam hotel jest ładny, obsługa miła. Sniadania i obiadokolacje szwecki stół,
      napoje oczywiście na obiad płatne osobno. Jedzenie smaczne ale niespecjalnie
      urozmaicone, szczególnie śniadania - cały czas to samo bez jakiejkolwiek odmiany
      ale w sumie zdecydowanie wystarcza - jest co wybrać.
      Basen hotelowy ładnie umiejscowiony jakby w podwórzu hotelu całość bardzo ładnie
      się prezentuje.
      Standard pokoi normalny wydaje mi się - widać że był odnawiany ale raczej parę
      lat temu.
      Podsumowywując pobyt w tym hotelu oceniam jako udany i samo miejsce polecam.
      • monika_zochowska Re: ATLANTIS BEACH KRETA!! 03.06.06, 16:16
        jeszcze jedno - z lotniska jedzie się do Rethymnonu ok 2 godz. Oczywiście
        samochodem samemu o połowe szybciej ale po drodze rozwozi się całą resztę
        wycieczki.
      • setlist Re: ATLANTIS BEACH KRETA!! 03.06.06, 16:56
        czołem Monika

Jade tam w lipcu z żoną , masz jakis zdjecia?

set
        • monika_zochowska Re: ATLANTIS BEACH KRETA!! 03.06.06, 17:03
          mam jedno z podwórza hotelu. no i z samego rethymnonu. podaj prv to prześlę
          • setlist Re: ATLANTIS BEACH KRETA!! 03.06.06, 17:08
            napisałem do ciebie emila, a jak lot , spokojny?
            • monika_zochowska Re: ATLANTIS BEACH KRETA!! 03.06.06, 17:57
              Do Iraklionu z godzinnym opóźnienem bo jak nam podano tłok był na lotnisku i nie
              mogłoby nas przyjąć o czasie...
              Zpowrotem do Wawy 2 godziny opóźnienia bowiem czarter miał opóźnienie na
              poprzedzającej trasie...
              te opóźnienia to chyba już standard związany z podróżami... ;(
              • setlist Re: ATLANTIS BEACH KRETA!! 03.06.06, 18:14
                wiatj

Bardzo dziekuje za zdjcia, widok basenów bardzo fajny:)
                Bedziemy lecieli z krakowa, moze nie bedzie opóźnien, bylismy z Neckermannem na
                Rodos i było ok. Poza powrotnym lotem , ale to chyba pilot był pobudzony za
                mocno:)
                O którj był wylot rano czy wieczorem?
                • monika_zochowska Re: ATLANTIS BEACH KRETA!! 03.06.06, 18:24
                  Z Warszawy ok 6 czyli nocą ! :)
                  powrót o 18 (czasu greckiego) ale z hotelu zabrano nas o 14
                  • setlist Re: ATLANTIS BEACH KRETA!! 03.06.06, 18:26
                    Byłas na jakichś programowych wycieczkach z neckermanna wtrakcie pobytu?
                    • monika_zochowska Re: ATLANTIS BEACH KRETA!! 03.06.06, 18:32
                      nie.
                      Santorini okazało się trochę za drogie jak na moją kieszeń (75 euro za dzień)
                      cena jest ta sama jak w biurach na mieście, można jedynie wytargować 10 euro
                      mniej i nie ma się obiadu na statku
                      a inne miejsca jakie proponowano zwiedzić wraz z wycieczka to zobaczyłam sama -
                      wynajeliśmy z chłopakiem samochód na 2 dni i wyszło zdecydowanie taniej.
                      Wynajęcie kosztuje ok 30 euro za dzien + spalone paliwo. a w jeden dzień
                      pokonaliśmy ok 200 km (z postojami nawet ok 2 godz) i wyjeździlismy paliwa tylko
                      za 16 euro. Tak wiec 46 euro na 2 a zobaczyliśmy frangokastello i preveli i po
                      drodze urokliwe miasteczka i plaże.
                      Polecam samodzielne zwiedzanie - drogi sa w dobrym stanie i informacje tez
                      wystarczajace. ze zwykła turystyczna mapka (nawet nie samochodowa a taka
                      rozdawana zafriko na miescie i w hotelu) poruszalismy sie bez problemu i nie
                      zgubilismy sie! :)
      • monika_zochowska Re: ATLANTIS BEACH KRETA!! 05.06.06, 10:20
        poniżej dodatkowe informacje:
        Ceny w hotelu
        W hotelu zamawiałam do obiadu raz wodę – za 1l albo 1,5 nie pamiętam dokładnie –
        zapłaciłam 1,50 euro – za tą samą butelkę w sklepie obok płaci się 30 centów.
        Oczywiście ceny za wodę są różne w każdym sklepie. Najtaniej znalazłam właśnie
        w markecie tuż przy hotelu czyli właśnie to 30 centów.
        Lodówka w pokoju
        Lodówka w pokoju jest mała. Na dwie osoby wystarczała. Parę butelek piwa się
        zmieści woda i mały arbuz 
        Plaża
        Odnośnie plaży to jak pisałam jest piaszczysta jednakże przy samym brzegu, jak
        się wchodzi do wody to kamyki są. Potem na wysokości ok. 1 metra zaczyna się
        znowu piasek. Ja miałam buty do pływania jeszcze z zeszłego sezonu więc z nich
        korzystałam ale chyba nikogo innego nie widziałam z takim zabezpieczeniem. Sama
        też bym raczej nie kupowała gdybym już ich nie miała. Z drugiej strony trzeba
        brać pod uwagę iż piasek nagrzewa się bardzo i gołą stopą od południa to już
        kiepsko się po nim stąpa – parzy! Tak więc może jednak ze względu na to warto
        jakieś klapki mieć pod ręką.
        Płacenie
        Co do możliwości płacenia kartą to powiem szczerze nie orientuję się bowiem
        płaciłam gotówką. Ale w mieście jest sporo bankomatów.
        • vpgb Re: ATLANTIS BEACH KRETA!! 05.06.06, 16:41
          Wielkie dzięki za realację.
    • setlist Re: ATLANTIS BEACH KRETA!! 09.06.06, 18:04
      Witam

Wybiera się ktos w drugiej połowie lipca na krete do tego hotelu z neckermannem?

pzdr
      setlist
      • jacek1f up 03.07.06, 10:57
        • jacek1f dołączam opinie Milocha: 03.07.06, 10:58
          Opinia - Atlanstis Beach Kreta - Neckerman
          milocha75 01.07.06, 12:49 + odpowiedz

Witam,

Własnie wrocilem z Krety i chciałem podzielic sie opinią na temat hotelu
          Atlantis Beach.

Hotel jest kompleksem kilku budynków wewnątrz którego znajduje się basen o
          głebokości od 1m - 3m oprocz niego jest tez brodzik.
          Basen jest całkiem spory i w porównaniu do innych jakich widzieliśmy naprawde
          jest wystarczający.

Hotel jest świetnie połozony i to jest jego największy atut.
          15 minut spacerkiem wdłóż plaży do Rethymnonu i 10 metrów od plaży.
          Cześć pokoi ma widok na morze,są dostępne ale za dodatkową opłatą ale nie
          polacam ich brac po pomiedzy morzem a hotelem jest
          ruchliwa ulica, która w nocy tętni ruchem. Jakbymi dopłacili to bym ich nie
          wzioł. Ja miałem pokój w ostatnim budynku kompleksu
          miał numer 415 i był na pierwszy piętrze i to była najlepsza lokalizacja.

Jedzenie typowo hotelowe czyli szwedzki stół, wiele nie można się spodziewać po
          dwóch tygodniach się troche nudzi. Jednak nie ma
          co narzekać była na 3 razy ryba :)

Z jedziem jest problem jak sie jedzie na wiecieczke wczesnie rano, śniadanie
          jest dramatyczne. Kawa, ser, niby szynka i chleb z
          wczoraj dramat i nic nie wywalczysz więcej, poniewaz obsługa jest miła dopóki
          czegoś nie zaczniesz wymagać.

Wycieczki:
          Jeśli otrzymasz voucher od Neckermana na wycieczke do Samari to polecam sie nią
          wybrać. Długa Samaria to 16 km spacer w dół
          wąwozu osoby o słabej kondycji muszą się liczyć z tym że 3 dni mają zakwasy.
          Widać w hotelu odrazu któ był a kto nie był. Ludzie
          ledwo schodzą po schodach, sam to miałem choć uważam się za człowieka sportu,
          więc pamiętajcie o tym.
          Neckerman oferuje wycieczki w różne miejsca Krety ja proponuje wynajac samochod
          za 31 Euro za dzien ( jak wezmiesz na 2 dni
          trzeci masz gratis tak było Intercity) i to samo zobaczysz za duzo mniejsza
          kase.
          Każda wycieczka to koło 60 Euro za osobe (kosmos). Śmieszne było to że polski
          przewodnik na Santorini kosztuje 21 Euro od
          osoby!!! nie wiem skąd te ceny.

Co warto zobaczyć (nie wiem czy dobrze napisze nazwy)
          Eleafonisis i Laguna Balos - dwie rewelacyjne plaze tego nie mozna przegapić.
          Siedziałem cały dzien w wodzie jest naprawde co
          zobaczyć. Widziałem płaszczkę i to zaraz przy brzegu, rewelacja.

Dla amatorów nurkowania polecam też Matale.

Chania - piekna starówka (port) ładniejsza niż Rethymnon

Knosos - nie byłem ale wszyscy mi odradzali jest to rekontrukcja tego co mogło
          sie tam znajdować wiec oglada sie wymysł murarzu
          z Heraklionu ;) przy tym jest tam piekienie gorąco, męczarnia i nic więcej.

Santorini - też nie byłem tu niestety trzeba skorzystac z wycieczki ale
          starałbym sie poszukac u lokalnych przewozników. Wyprawa
          trawa cały dzien 3 godziny płynie sie statkiem czyli 6 godzin masz zgłowy na
          płyniecie. Ja sobie podarowałem, może ktoś ma
          doświadczenie z Santorini to moze dopisac komentarz.

Jeśli ktoś chciałby zobaczyć pare zdjęc z Krety to zapraszam na strone
          www.tier.ar.krakow.pl/kreta/
          Jest tam zdjecia Hotelu, Rethymnonu, Chani, Matali, Lagunu Balos i Eleafonisis
          • vpgb Re: dołączam opinie Milocha: 09.07.06, 18:26
            Pozdrawiam Jacka1f i potwierdzam wszystkie jego słowa. Byliśmy w tym hotelu w
            tym samym czasie.
            Jeśli chodzi o Santorini polecam wodolot choć nam nie wypalił. Zakupiliśmy
            bilety w service travel przy porcie. Dwa dni później poinformowali, że z
            przyczyn technicznych wodolot nie leci. Mieliśmy alternatywę zwrot za bilety
            lub płynąć zwykłym statkiem (Golden Prince). Ponieważ bardzo nam zależało by
            zobaczyć tą piękną wyspę zdecydowaliśmy się na prom. Niestety płynie się bardzo
            długo. Wypłyneliśmy o 7.00 rano a do autobusu w Athinos wsiadaliśmy dopiero o
            12.50. Do godziny 16.00 w expresowym tempie objechaliśmy Pyrgos, Oie i Firę.
            Czas wolny był jedynie w Firze jakieś pół godziny. Nie było szans usiąść, napić
            się kawy i nacieszyć się widokami. Zwiedzanie polegało na biegu do punktu
            widokowego zrobieniu zdjęć i biegu z powrotem do autobusu. Wyspa jest
            przepiękna i polecam wybrać się tam tak by mieć na miejscu więcej czasu. Taka
            gonitwa jest nieprzyjemna tym bardziej, że na Santorini temperatury są wyższe o
            kilka stopni niż na krecie.
            Pozdrawiam Grzegorz
          • margaret321 Re: dołączam opinie Milocha: 22.07.06, 21:42
            Chciałabym uprzedzić wszystkich, którzy jada do hotelu Atlantis Beach, żeby nie
            zdziwili się jak zamówią wode do kolacji i dostaną rachunek 1,60 Eur!! Tak, w
            4**** hotelu Neckermanna. Poza tym zgadzam się z moim przedmówcą: położenie
            hotelu super (radzę rezerwować pokoje od strony basenu), pokoje w porządku,
            super wygodne łóżka. Wykupiłysmy z koleżankami wycieczkę w biurze Neckermana i
            dostałyśmy do wyboru voucher na wycieczkę do Samari lub samochód na cały dzień.
            Wybrałyśmy opcję nr 2 i pojechałyśmy na cały dzień do Chani (70 km od
            Rethymnonu prostą drogą, ok. godz jazdy). Polecam stare miasto. Poza tym
            wykupiłyśmy wycieczkę na Santorini statkiem. Koszt: 75 Eur. Płynie się 4 godz.
            w 1 stronę, na pokładzie je się śniadanie a w drodze powrotnej kolację.
            Konktrpropozycją jest wycieczka katamaranem, która kosztuje ok. 30 Eur a płynie
            się ok. 2 godz. Jeśli wykupicie wycieczkę u Neckermana, to radzę dodatkowo
            wykupić polskiego przewodnika za 25 Eur. Wiem, że to drogo ale wiąże się to z
            tym, że po wpłynięciu do portu na Santorini czekają na was autokary i zawożą
            was do miejscowości Oia gdzie możecie zrobić piękne zdjęcia a potem wracacie do
            miasteczka portowego. My zrobiłyśmy błąd i chciałyśmy zwiedzić wyspę same.
            Okazało się, że taksówki jeżdżą tam co 10-15 min a postój jest tylko 1.
            Autobusy też jeżdżą rzadko, więc zostałyśmy na miejscu i spacerowałyśmy po
            małych, uroczych uliczkach. Odradzam wycieczkę do Knossos (byłam 2 lata temu).
            Jest dokładnie tak jak napisał Jacek - wielka atrapa i naprawde nie ma co
            oglądać - wyrzucone pieniądze.
            Aha, w hotelu Atlantis Beach byłyśmy w pierwszym tygodniu czerwca.
            Może jeszcze kilka przykładowych cen, żebyście wiedzieli ile pieniędzy zabrac
            ze sobą: mała woda niegaz - 0,40 Eur, najtańsze lody na patyku - 1 Eur, obiad
            dla 2 osób - 20 Eur, Ice tea - 1 Eur, pocztówki - 0,30 Eur, znaczek - 0,65 Eur,
            Wypożyczenie samochodu (radzę wypożyczyć na mieście a nie u rezydenta) typu B,
            czyli Micra, Corsa, Getz - 25 Eur, benzyna - 1,10 Eur/litr. Ważna informacja -
            jak parkujecie w mieście, musicie wykupic w kiosku kartę parkowania (w
            zależności od czasu postoju ok. 1 Eur/godz)
            • vanessa_io Moja opinia 15.09.06, 10:21
              Wróciłam wczoraj w nocy z tego hotelu. 7 dni z Neckermannem, opcja HB.
              Jestem rozczarowana hotelem. Hotel bardzo przeciętny. Maksymalnie dałabym mu 3*,
              a łazienki nawet 2*. Obsługa raczej niemiła i niepomocna. Wszyscy nastawieni na
              Niemców i tylko dla nich mili. Polaków traktowali jak powietrze. Co chiwila
              jakieś uwagi. Pokoje małe, skromne, stare meble, trzeszczące łożka.Pokój
              zmienialiśmy 3 razy. To u nich standard chyba. Łazienki wołają o pomstę do
              nieba. Syf i malaria. Jedzenie straszne- codziennie te same śniadania, cos
              okropnego. Obiady urozmaicone. Mogą być, ale wybór raczej niewielki. Ceny do
              kolacji: sok z pomarańczy 3,7 euro :)), woda gazowana mała 2,2 :)) Szokujące
              ceny jak na taki mierny hotelik. Z plaży raz korzystaliśmy. Przed hotelem,
              żwirowo-piaszczysta plaża, leżaki 6 euro. Baseny nieduże, bardzo zimna woda.
              Ładna roślinność w hotelu to plus. No i położenie- 20 minut spacerem do centrum
              (taksówka w 1 stronę 5 euro). Poza tym drugi plus- supermarket przy hotelu
              otwarty do późnych godzin z miłą obsługą i normalnymi cenami. Hotelu raczej bym
              nie poleciła. Chyba, ze ktoś jest mało wymagający i nie zależy mu na poziomie.
              Ja jestem osobą raczej wymagającą (szczególne jeśli płacę za hotel 4*). Może
              znisłabym jeszcze ten hotelik, ale obsługa kompletnie mnie wyprowadziła z równowagi.
              Poza tym Kreta mnie urzekła- wynajęliśmy samochód na 3 dni, byliśmy tez na
              wycieczce 1-dniowej na Gramvusa. Więc w hotelu dziięki temu przebywaliśmy jak
              najmniej.
              • anwe opinia 18.09.06, 19:05
                Wróciłam wczoraj z pobytu w tym hotelu.Hotel ma bardzo ładnie zagospodarowaną
                przestrzen przy basenie, zielono, dużo kwiatów. Obsługa miła, najpierw
                dostalismy pokój 307(brr) z koszmarnym widokiem na betonowa scianę na
                parterze, ciemny tuz przy szafkach ekipy sprzatającej. Poprosilismy o zmianę i
                od razu dostaliśmy inny. Uważam ze to dobrze swiadczy o hotelu tym bardziej ze
                lecieliśmy z last minute bez konkretnego oznaczenia pokoju .Pokoje sprzątane
                codziennie , łazienka w starym stylu ( malutka wanna),stare kafelki ale
                czysta. Jedzenie moze mało urozmaicone, ale w ilosciach więcej niz
                wystarczających, kazdy znajdzie coś dla siebie. Hotel spokojny ( oprócz jednej
                nocy z popisami rodaków). Nie zauwazyłam zeby inne nacje były lepiej
                traktowane przez obsługę . Plaza przy hotelu żwirowo-piaszczysta , miasto
                blisko.Generalnie w porównaniu do innych hoteli w okolicy Rethymnonu tej klasy
                Atlantis wypada bardzo dobrze. Uwazam,że jest godny polecenia tylko trzeba
                pamietac ze jednak w Grecji sa troszke inne standardy .Polecam wynajęcie
                samochodu z Autoway i zwiedzanie wyspy na własną rękę . Kreta jest bardzo
                piekna, a zatoczki na południu urocze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka