lisia312 18.01.09, 21:44 Czy był ktoś na tym kampingu? Zarezerwowałam bungalow 6 osobowy, ale nigdzie nie ma zdjęć, a chciałabym wiedzieć ,co mnie czeka... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hepik1 Re: Thermal Camping Komarom 19.01.09, 10:10 Mało jest miejsc i rzeczy ,których nie ma w necie. Chyba ci sie udało znaleźć właśnie jedno takie ;) I cos ty sie tak ,lisia,uparła na to Komarom? www.grenzen.150m.com/komaromPL.htm W przewodniku Lonely Planet jest napisane: "Jedynym powodem, dla którego warto odwiedzić Komárom jest aby wydostać się stąd. Odpowiedz Link Zgłoś
lisia312 Re: Thermal Camping Komarom 19.01.09, 21:12 hepiku! Miejsce, jak każde pewnie. Wiesz, ja należę do Tomaszów, nie uwierzę, dopóki nie zobaczę, hihi A propos byłeś? Ile wytrzymałeś?? Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Thermal Camping Komarom 20.01.09, 10:51 Byłem po prawej(Sturovo) i po lewej(Velky Meder) po tygodniu. Ze Sturova uciekłem po tygodniu bo wrzesień 2007 był fatalnie zimny. W VM też tydzień ale już planowo ,przy okazji ME w Austrii. Przez Komarno nawet nie przejeżdżałem...no cóż masz szansę zostać pierwszą w necie,która udokumentuje fotograficznie kemping w Komarom ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lisia312 Re: Thermal Camping Komarom 20.01.09, 19:44 No jadę dopiero w sierpniu, to pewnie co niektórzy zęby ostrzą, żeby być pierwsiejsi. Teraz dopiero jestem ciekawa co mnie czeka w Komarom ( małż twierdzi, że głównie komary, hihi) Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Thermal Camping Komarom 20.01.09, 20:30 Nooo,menżowie maja zawsze rację,więc ja bym na Twoim miejscu nie lekceważył... Przy w pisaniu w gugla "komarom" masa środków owadobójczych sie pokazuje...przy okazji to żony komarów tną ,zołzy jedne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lisia312 Re: Thermal Camping Komarom 20.01.09, 21:10 jam co prawda obrączkowana, aleć nie kąsająca!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ewa Re: Thermal Camping Komarom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.09, 18:43 Hej W KOmarnie spędziłam jeden dzień przy okazji pobytu w Velkym Mederze. Komarno to urocze miasteczko , z bardzo ładna starówką, pięknie odremontowaną i fajnymi knajpkami. Niestety basenów termalnych nie udało nam sie tam znależć.. chociaż wg. mapy były. Blisko jest Gyor, gdzie korzystalismy najczesciej z basenów w czasie niepogody, natomiast w czasie słonecznych dni przyjemnie jest w Velkym Mederze gdzie wiekszośc basenów jest pod chmurką.. i sporo zielonej trawki. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzyul Re: Thermal Camping Komarom 17.03.10, 12:36 lisia - prosze napisz co mozna robić po basenach w komarom lub komarnie /knajpki/ i jaka trasa jechałaś Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: j/m Re: Thermal Camping Komarom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.09, 13:08 Na campingu Thermal byłem kilkanaście razy. W tym roku też przymierzam się do spędzenia tam wolnego czasu. Jest kilka powodów dla których chętnie tam jezdżę. POZDROWIENIA z POZNANIA Odpowiedz Link Zgłoś
lisia312 Re: Thermal Camping Komarom 14.02.09, 13:44 Dzięki za pozdrowienia. jak możesz, to napisz o powodach Twojego pobytu:)na Thermalu! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: j/m Re: Thermal Camping Komarom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.09, 14:52 Czy odpowiedź ma być krótka np. 3 zdania, czy długa np. 3 strony? Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Thermal Camping Komarom 14.02.09, 16:15 Trzy strony to przesada ale więcej niż trzy zdania jak najbardziej. To będzie pierwsza szersza informacja o tym miejscu w światowym necie. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: j/m Re: Thermal Camping Komarom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.09, 17:29 Dlaczego jeżdżę na Węgry wypoczywać? Bo jest blisko – od Poznania do Komarom ok. 700km, bo jest nie za gorąco, bo smakuje mi jedzenie i piwo, bo ceny są na kieszeń przeciętnego Polaka. Komarom – miejscowość leżąca na granicy Węgier i Słowacji. Większa i ładniejsza część została po stronie słowackiej – do 1920roku ( pod nazwą Újszőny) Komarom było południowym przedmieściem właściwego miasta leżącego po stronie słowackiej (Komarno) Przez Komarom prowadził kiedyś „szlak bursztynowy” oraz wiodły wojenne drogi wojsk rzymskich, o czym świadczy wiele pamiątek: grobowce, sarkofagi oraz kamień milowy pochodzący z III wieku. W pobliskiej miejscowości Szőny odkryto grobowce wojowników rzymskich. Za czasów panowania tureckiego ważnym obiektem był zamek komaromski. Turkom nigdy nie udało się zdobyć zamku. W czasie wojen napoleońskich szukał tu schronienia dwór cesarza Austrii. W latach 1848-49 w czasie walk wyzwoleńczych w Komarom po raz pierwszy wywieszono flagę narodową. Stąd pochodził znany kompozytor Franciszek Lehar, twórca m.in. „Wesołej wdówki”. Najciekawszymi zabytkami Komarom są trzy twierdze, tworzące łańcuch XIX-wiecznych umocnień. Najciekawszą z nich jest zamek Igmandi, który znajduje się w śródmieściu Komarom. Uwagę zwiedzających przyciąga neobarokowy budynek Rady Miejskiej, a przed nim rzymskie grobowce i sarkofagi. W jednej z twierdz znajduje się mnóstwo śladów po polakach, tu link: przewodnik.onet.pl/1251,1823,1084590,1433251,artykul.html Obecnie Komarom to miejscowość słynąca głównie z wód termalnych. Tutejsze kąpielisko składa się z kilku basenów kąpielowych krytych i otwartych, jednego basenu z wodą termalną (mającą właściwości lecznicze – choroby kobiece, dolegliwości reumatyczne), oraz kilku brodzików. Komuś, kto nie był na Węgrzech na kąpielisku jest trudno wytłumaczyć jak to wygląda. Jest to zawsze potężny kompleks wypoczynkowy z całą infrastrukturą (mała i duża gastronomia, kioski z pamiątkami itd.). Główną zaletą wypoczynku w Komarom jest to z czym nie spotkałem się w innych miejscowościach Węgier, a mianowicie campingi i hotele są ściśle związane z kąpieliskiem; znajdują się na terenie kąpieliska. Przez to dostęp do kąpielisk jest praktycznie nieograniczony, można z nich korzystać o każdej porze. Nie polecam w nocy, szczególnie po wypiciu wina lub słynnej węgierkiej wódki owocowej (palinki). W innych miejscowościach na Węgrzech nie ma noclegów na kapieliskach, więc wykupuje się bilety wstępu. Dalej wszystko jasne: po wyjściu z kąpieliska należy wykupic nowy bilet. Domki campingowe w Komarom nie są szczytem luksusu, ale dla kogoś, kto chce wypoczywać na kąpielisku, to służą wyłącznie jako miejsce do noclegu. Przed kilku laty jako właściciel biura podróży przez pięć sezonów miałem wykupione dwa domku własnie w Komarom; nie było ani jednej skargi. Trafił się kiedyś upierdliwy klient, który przed wyjazdem zadawał męczące pytania np. czy w domku jest czajnik i o jakiej pojemności itd. Jak skończył mu się turnus, następnego dnia nie zadzwonił, drugiego też nie. Trzeciego dnia ja nie wytrzymałem i zadzwoniłem do niego. Był tak zadowolony, że na miejscu przedłużył sobie pobyt o dwa dni. Jeszcze jedno: moje dzieci musiałem prawie siłą wyciągać z basenów. Polecam również link: www.komarom.hu/index2.html POZDROWIENIA z POZNANIA Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Thermal Camping Komarom 14.02.09, 17:48 Gość portalu: j/m napisał(a): >Główną zaletą wypoczynku w Komarom jest to z czym nie spotkałem się w innych miejscowościach Węgier, a mianowicie campingi i hotele są ściśle związane z kąpieliskiem; znajdują się na terenie kąpieliska. Eeee nooo tu to z lekka się mijasz...nie powiem ,że na wszystkich (171 kąpielisk termalnych na Węgrzech) ale na wielu jest to nazwyklejsza normalka -połączenie campu z basenami-nie tylko terytorialnie ale i cenowo tzn w cenie noclegu wstęp na baseny. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Thermal Camping Komarom 14.02.09, 18:59 A to Domki campingowe w Komarom nie są szczytem luksusu, ale dla kogoś, kto chce wypoczywać na kąpielisku, to służą wyłącznie jako miejsce do noclegu. jest to clou ,że sie w necie nie chwalą. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ewa Re: Thermal Camping Komarom IP: *.chello.pl 14.02.09, 19:00 Tu się chyba pierwszy raz zgadzam z hepikiem1- jest bardzo wiele kąpielisk połączonych z campingami. Odpowiedz Link Zgłoś
lisia312 Re: Thermal Camping Komarom 14.02.09, 20:14 Powiem tak: campingi na kąpielisku spotkałam np. w Bogacs'u. A jeśli chodzi o standard, to byle była łazienka w campingu i wyrko, to mnie reszta nie zniechęci. Możesz coś więcej o campingach? Jak zrozumiałam jeżeli mieszkam w campingu , to nie muszę kupować biletów na kąpielisko? (na str. kąpieliska doczytałam , że dotyczy to zakwaterowania w hotelu, nie pisało, że w domkach też?) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: j/m Re: Thermal Camping Komarom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.09, 21:15 Jeśli ktoś szuka luksusu to nie powinien szukać noclegu w domku campingowym, tylko w hotelu i zwracać uwagę na ilość gwiazdek. Jeśli komuś do wypoczynku jest potrzebny kolorowy telewizor, klimatyzowana restauracja,gdzie do jednego stolika jest dwóch kelnerów, to ma do tego prawo. Natomiast domek campingowy mi sie nie kojarzy z luksusem; nie może być również przegięcie w drugą stronę tzn rozsypujący się barak, z połamanymi meblami, i nie wiem jeszcze co wymyśleć. Do Komarom jeżdżę od 1986roku dwukrotnie w ciągu roku, chociaż ostatnio byłem tam w 2002. Nocowałem i w hotelu, na prywatnych kwaterach i w domkach campingowych. Dla mnie i mojej rodziny w tym dzieci główną atrakcją są kapieliska. A domek campingowy służy jako miejsce do spania, do przyrządzania posiłków; taras przed domkiem do spędzania wieczorów i więcej nic. Domki campingowe w Komarom są wyposażone w kuchnię z kompletem naczyń, w łazienkę i pokoje. Jeśli z domku wychodzi sie prosto na basen, to można być w kostiumie kąpielowym, czyli czuć się swobodnie. Z tego powodu nie nocowałem tam w hotelu, bo w hotelu nie wypada. Nie wiem z jakiego powodu nie ma domków z Komarom w necie; wiem, że część z nich była zakładowa i camping podnajmował od nich. Ja mam je na folderze tradycyjnym tzn papierowym. POZDROWIENIA Odpowiedz Link Zgłoś
lisia312 Re: Thermal Camping Komarom 14.02.09, 21:28 Dziękuję Ci bardzo j/m. Czy możesz mi jeszcze napisać czy domki 6 osobowe mają " pięterko", bo nie rozumiem, , chyba tak 2 sypialnie 2 osobowe i ? 6 miestny: * s ročnou permanentkou * kuchyňa * WC * so sprchou * predsieň (2 lôžka) * 2 x 2 posteľová izby Za pomoc będę wdzięczna. Pozdrawiam ze Śląska. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: j/m Re: Thermal Camping Komarom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.09, 21:43 A dlaczego Ty masz informacje po słowacku. Czy mówimy o tej samej miejscowości, ale w dwóch różnych państwach? Ja na Węgrzech, a Ty na Słowacji? Po stronie słowackiej w Komarnie też jest Camping Termal. W Komarom domki 6-osobowe mają po dwa pokoje 2-osobowe i dwa łóżka w przedpokoju /predsieň (2 lôžka)/. WC z prysznicem /WC so sprchou/. Sympatyczny grubasek z Poznania pozdrawia miłą Ślązaczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: j/m Re: Czy w Komarom są komary? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.09, 22:07 Jak wszędzie gdzie jest woda (stawy, rozlewiska Dunaju itp), to są komary. Mimo, że helikoptery rozpylają jakies środki przeciw komarom, to niewiele pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
lisia312 Re: Czy w Komarom są komary? 14.02.09, 22:15 Wydrukowałam po słowacku, bo po węgiersku ni w ząb! :):) Ale rezerwację mam oczywiście na Węgrzech. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: vvv Re: Czy w Komarom są komary? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.09, 06:46 Gość portalu: j/m napisał(a): > Jak wszędzie gdzie jest woda (stawy, rozlewiska Dunaju itp), to są > komary. Mimo, że helikoptery rozpylają jakies środki przeciw > komarom, to niewiele pomaga. O fuj, i ludziską muszą tym oddychać? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: j/m Re: Czy w Komarom są komary? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.09, 06:52 Czym? Komarami, czy preparatami do ich zwalczania? Jeśli chodzi o te ostatnie, to są rozpylane nad rozlewiskami Dunaju, tam gdzie jest woda stojąca, bo w niej wylęgają się komary. Przecież nie rozpylają tego nad kapieliskami, bo w basenach kąpielowych nie rozmnażają się komary. Chyba o to chodziło? Jedź na Mazury lub gdzieś indziej gdzie jest woda, to jest jeszcze gorzej z komarami. Odpowiedz Link Zgłoś
lisia312 vvv 15.02.09, 12:07 jak nie wpisujesz nic do rzeczy, to zejdź z mojego wątku!Proszę!:):) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: vvv Re: vvv IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.09, 16:04 Nie wiedziałem, że to prywatny wątek. Dla Ciebie komary być może nie stanowią problemu więc pewnie trudno Ci się postawić w sytuacji kogoś dla kogo są takim problemem. TAm gdzie się pryska na komary środkami chemicznymi, szczególnie z powietrza, problem może być także dla ludzi którzy znajdą się w pobliżu. Przykro mi, że być może przeczytałaś o czymś oczym nie chciałaś czytać:( ps. Komary skutecznie odstrasza zapach witaminy B. Odpowiedz Link Zgłoś
lisia312 Re: vvv 15.02.09, 19:28 Przepraszam vvv, jeżeli pisałeś, bo chciałeś wiedzieć :):):) Myślałam, że to tak dla jaj, jeszcze raz sorki:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: j/m Re: Thermal Camping Komarom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.09, 17:26 Hej lisia312 Jak będziesz miała jeszcze pytania, to pisz na priva: j456k@poczta.fm Wyprowadzam się z tego wątku, bo poziom przestaje mi odpowiadać. Jeżeli tu się pojawia człowiek, który sądzi, że środkami owadobójczymi opryskuje sie ludzi, to ja się pytam co dzieje się z pieniędzmi wydawanymi w Polsce na edukację. Chyba, że byłoby to w Rosji, gdzie do teatru wpuszczono truciznę, którą wytruto wszystkich: terrorystów i zakładników. Na tyle na ile się znam na komarach, to wiem, że wylęgają się one w wodzie stojącej: w stawach, w sadzawkach. Widziałem w Komarom kilka razy helikopter opryskujący miejsca wylęgu komarów, a nie miejsca ich egzystowania.Po stronie słowackiej rzeka WAG wpływa do Dunaju tworząc liczne rozlewiska, jest tam też stocznia rzeczna, gdzie woda stoi. A że opryskiwanie niewiele daje, to chyba jest też i ta przyczyna, że one (komary) powinny sie umówić i wylęgnąć wszystkie jednego dnia.Problem komarów nie jest w Komarom nic większy niż w jakiejkolwiek innej miejscowości, w Polsce i poza nią. Nic więcej na temat komarów nie mogę dodać, bo nie wiem. Może trzeba by się zwrócić do posła Niesiołowskiego, bo on jest specjalistą od owadów. Wracając do pobytu w Komarom. Pamiętaj, że jest to niewielka miejscowość i nie ma tu wiele atrakcji do spędzania wolnego czasu poza kąpieliskami. Położenie Komarom jest takie, że jest stąd blisko na wycieczki. W jeden dzień zaliczy sie wypad do Budapesztu, czy do Wiednia lub nad Balaton. Polcecam to w takie dni jak sobota-niedzila i poniedziałek. W poniedziałki spuszczczana jest z basenów woda bo po weekendzie kiedy jest dużo ludzi, trzeba ją wymienić. Udanego pobytu. Opisz mi swoje wrażenia z pobytu na podany adres. POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Thermal Camping Komarom 15.02.09, 19:48 >W poniedziałki spuszczczana jest z basenów woda bo po weekendzie kiedy jest dużo ludzi, trzeba ją wymienić. Chce chłop dobrze a wychodzi ...hmmm Raz w tygodniu? W basenach termalnych? To kolejna kiepska wiadomość ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: j/m Re: Thermal Camping Komarom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.09, 20:05 Przecież nie napisałem, że w termalnych. W termalnych woda jest wymieniana w sposób naturalny, bo wypływa spod ziemi. Poza tym ja tylko opisuję swoje spostrzeżenia. To, czy wymiana wody w basenach raz na tydzień jest wystarczająca, czy nie, to przecież nie mnie pytać. Widziałem tylko, że w poniedziałki baseny kąpielowe były puste. Mniejsze zdążyły sie napełnić w nocy z niedzieli na poniedziałek i były czynne. Co mi strzeliło, żeby znów zajrzeć na to forum. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ewa Re: Thermal Camping Komarom IP: *.chello.pl 15.02.09, 20:43 Tam gdzie ja bywam /a byłam w wielu miejscach/ woda z basenów termalnych jest spuszczana codziennie najczęściej w nocy.Baseny są szorowane i znowu napełniane wodą. To normalna procedura. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Thermal Camping Komarom 15.02.09, 21:12 Ewa!!! Znowu sie ze mna zgadzasz? To juz by drugi raz było! ;) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ewa Re: Thermal Camping Komarom IP: *.chello.pl 16.02.09, 07:26 hepik1 -sama się dziwię!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: j/m Re: Thermal Camping Komarom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.09, 21:30 Postaram sie wyjasnić w najbardziej przystępny sposób jak potrafię: Basen termalny ma wymienianą wodę non stop, bo wypływa ona z ziemi i musi odpływać, bo by się przelewała górą, albo by sie ludziska potopiły. Pozostałe baseny z wodą zwykłą mają wymienianą wodę niesamoczynnie, tylko robią to ludzie. Jeżeli z basenu wielkości olimpijskiej w niedzielę wieczorem spuści się wodę, to spływa ona kilka godzin, w poniedziałki rano widziałem krzątających się pracowników zajętych czyszczeniem basenów, po czym były one znów napełniane. W przypadku basenów niewielkich (brodziki i nieco większe od brodzików) napełnianie następowało szybko, natomiast te duże potrzebowały znów kilku godzin, ale żeby się napełnić. Dlatego w poniedziałki były niedostępne. Sądzę, że nie tylko w tej miejscowości, ale na całym świecie jest prowadzony monitoring czystości wody w basenach. Nikt zarządzający kąpieliskiem na pewno nie chce być bohaterem reportażu, gdzie w jego tle widać powykręcane osoby obsypane chrostami; o odpowiedzialności karnej nie mówiąc. Nie widziałem aby w inne dni była woda spuszczana z basenów, widocznie nie było takiej potrzeby. Widocznie zawartość wody w wodzie jest prawidłowa.Ja w Komarom bywam poza sezonem i wtedy w robocze dni jest niewiele osób. Miałem już na to forum nie zaglądać, ale traktuję je jako skansen osobliwości, gdzie trzeba tłumaczyć jak komu dobremu, że środkami owadobójczymi nie opryskuje się ludzi, oraz to, ze w basenie kąpielowym musi być czysta woda. Jak znowu coś wymyślicie, to napiszcie. POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ewa Re: Thermal Camping Komarom IP: *.chello.pl 17.02.09, 08:24 j/m uparłeś się,że woda w basenach termalnych jest wymieniana samoczynnie-tak to prawda,ale i tak jest spuszczana codziennie/w sezonie/ i baseny są szorowane. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: j/m Re: Thermal Camping Komarom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.09, 10:52 Wcale tak nie twierdziłem. I to nie ja skierowałem tę dyskusję w tym kierunku. Z tego też powodu - odejścia od zasadniczego tematu, z autorką tego wątku wymieniamy doświadczenia na forum prywatnym. Akurat jestem z Poznania. U nas przez jezioro Malta przepływa rzeka Cybina, a jednak co jakiś czas woda z jeziora jest spuszczana bo wymaga ono oczyszczenia. Tak samo jest z basenami z wodą termalną. Ale ja jako użytkownik tego basenu nie mogę się na tym znać, ani interesować się sprawami technicznymi. Wogóle to przez dyskusję na tym forum zwróciłem uwagę na coś takiego. Dotychczas tylko widziałem ludzi krzątających się w basenach przy spuszczonej wodzie i to wszystko. W każdej miejscowości wypoczynkowej jest przecież setka możliwości przyjemniejszego spędzenia czasu niż doglądanie bade- majstrów. POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
lisia312 Wróciłam! 18.08.09, 18:07 Zdaję więc relację. Zadowolona jestem, choć pobyt miał jedną wadę, był za krótki. Mieliśmy kamping 6 osobowy, zaskoczył nas wielkością: dwie sypialnie, wygodne tapczaniki, pokój- salon z dwoma tapczanikami, kuchnia z lodówką, kuchenką elektr. i mikrofalową(!), kompletem naczyń. Łazienka i osobno ubikacja, duży taras, do basenów ok. 70 m. Kampingi drewniane w stylu późnego PRLu, ale nie potrzebuję hotelu 5* żeby powczasować. Rewelacyjne za to baseny: kryty :pływacki o tem ok 27 st termalny wapniowo- siarkowy 35 st jakuzzi odkryte:pływacki 25 st rekreacyjny 32 st 2 dla dzieci. termalny z wodą j/w 35 i 38 st. Z basenów mogliśmy korzystać za darmo, nie było tłumów, dla mnie rewelacja Niedogodnością była nieznajomość w recepcji języka innego niż węgierski ( trochę niemieckiego) Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Wróciłam! 18.08.09, 21:12 Witaj w domu!(znaczy na forum ;)) I jak z tymi komarami i opryskami? Wycieczki były? Odpowiedz Link Zgłoś
lisia312 Re: Wróciłam! 18.08.09, 21:31 komarów było niewiele, oprysków nie widziałam ( czułam?) Wycieczki zrobiliśmy tylko dwie i postanowiliśmy wrócić tam w przyszłym roku. Byliśmy w Pannonhalmie i Tacie, zaliczyliśmy też fort Monastiri. A i szpital w pierwszym dniu, bo dziecię mnie zachorzało. Potwierdzam wypłaty w bankomatach i płacenie kartą! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: greq Re: Wróciłam! IP: 87.204.55.* 18.08.09, 21:24 Witam wybieram się tam 20.8,proszę o podanie orientacyjnych cen za camping,baseny,wyżywienie i jaką walutę zabrać Odpowiedz Link Zgłoś
lisia312 Re: Wróciłam! 18.08.09, 21:51 Ceny kempingu: www.komthermal.hu/site/index.php?page=solaris-kemping-arjegyzek&hl=sk_SK Baseny bezpłatnie Wypłacić w bankomacie na Węgrzech. Trochę fotek: fotoforum.gazeta.pl/u/lisia312.html Odpowiedz Link Zgłoś
lisia312 Re: Wróciłam! 18.08.09, 21:53 teraz tak doczytałam, że bezpłatnie to baseny są dla mieszkańców domków, namiotowi dopłacają... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: Wróciłam! IP: *.cable.smsnet.pl 24.08.09, 02:50 witam I ciesze się, że było wszystko OK. Ale po tak starej forumowiczce jak Ty, myslalem, że odpowiedzi będą bardziej "ludzkie". ja od pewnego czasu czekalem na Twoją relacje z wyjazdu i musze przyznac, ze bardzo zdenerwowały mnie Twoje odpowiedzi czyli na pytania dajesz linki czy bardziej po ludzku nie byloby napisac, ze np. za pokoj czy domek dla tylu to a tylu osób zapłacilas tyle to a tyle forintów nie wiem czy wiesz, ale ludzie czasami maja problemy z poruszaniem sie po linkach, jeszcze w obcym języku więc mam prosbe, napisz ile płaciłas i opisz to bardziej po ludzku pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Wróciłam! 24.08.09, 09:27 >Ale po tak starej forumowiczce jak Ty Lisia w kwiecie wieku przecie...obawiam sie,że to jakieś małe fo pa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lisia312 Re: Wróciłam! 28.11.09, 15:54 gościu! Przecież odpowiedziałam konkretnie. Pytania trzeba stawiać jasne, a nie : jakie były ceny? Ceny czego ? namiotu, kampinu, kapieliska? Odpowiem bardzo chętnie na KONKRETNE pytania. Przyjechaliśmy na kamping mając zarezerwowany domek ( 6 osobowy, 17000 forintów/dzień). Samochód 300 ft/dzień. Domki z lat 70, drewniane, ale duże - 2 sypialnie 2 osobowe, duży salon, kuchnia, ubikacja, łazienka z prysznicem. Wyposażenie: tv, mikrofalówka, lodówka, kuchenka elektr 2 palnikowa, garnki, talerze, sztućce, pościel. Domki są na terenie kąpieliska, nie trzeba płacić za wstęp. Baseny odkryte 2 do pływania, 2 termalne ( 34 i 36 stopni) + dla dzieci, pod dachem basen sportowy, i termalny, jeden z bąbelkami. W razie innych pytań chętnie odpowiem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jerzyul Re: Wróciłam! 17.03.10, 20:01 proszę napisz co można robić w Komarno po basenach i jaką trasa jechałas Odpowiedz Link Zgłoś
lisia312 Re: Wróciłam! 17.03.10, 21:24 niestety nie wiem, co młodzież robi wieczorami, na kampingu było spokojnie i cicho, może w centrum, ale nie odpowiem. My graliśmy w karty , rozmawialiśmy - byliśmy w 2 rodziny i trzeba było nadrobić cały rok, w którym się nie widujemy. Jechaliśmy z Tychów na Cieszyn,Cadca, Zilina, autostradą do Hlohovca, dalej Nitra, Nowe Yamky i Komarno, przez most do Komarom. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jerzyul Re: Wróciłam! IP: *.adsl.inetia.pl 03.06.10, 11:46 lisia - czy są fajne kwatery oprucz kampingu i hoteli w Komarom , podaj namiary - ja nie jestem młodzież Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Famil Re: Thermal Camping Komarom IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.11.09, 12:50 Kilkunastu naszych klientów odwiedzało ten Camping i byli zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
lisia312 Re: Thermal Camping Komarom 06.06.10, 22:19 byłam teraz 3 dni, właśnie wróciłam. Są domki murowane i jakieś kwatery, ale dokładnie nie wiem, bo mnie to nie interesowało. Najlepiej tam zadzwonić, albo zapytać meilowo, ale tylko jak się zna niemiecki. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jerzyul Re: Thermal Camping Komarom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.10, 11:35 wybieramy sie do Komarom w lipcu - czy w soboty i niedziele dożo ludzi na basenach, czy w tym rejonie nie ma powodzi ,jaka jest odległość na starówkę do Komarna , co jeszcze ciekawego jest do zwiedzania w okolicy Odpowiedz Link Zgłoś
lisia312 Re: Thermal Camping Komarom 07.06.10, 21:59 powodzi nie ma, bo brzeg w tym miejscu jest wysoki. W soboty i niedziele trochę więcej ludzi, ale nie tragicznie. Nie wiem, jakie odległości do Komarna, bo nie chodziłam. Zwiedziliśmy Tatę, Gyor, Esztregom. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jerzyul Re: Thermal Camping Komarom IP: *.adsl.inetia.pl 08.06.10, 06:44 czy faktycznie w gyor są fajne baseny i starówka /mały Kraków/a ceny większe niż Komarom Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: cracer Re: Thermal Camping Komarom IP: 83.17.133.* 05.07.10, 15:23 Hejka, fajnie się czytało i się skończyło..... Ciekawa jestem czy w Komarom jest pole namiotowe (oraz co ważne czy przy polu jest węzeł sanitarny).Kilka lat jeździłam do Hajduszoboszlo. W zeszłym roku byłam w Egerze, Tiszajavaros, Lillafured(i okolice:Miszkolc,Noszvaj i inne) jak kto ciekawy - to służę pomocą. Znalazłam na jednej stronce opis pola, ale jak ktoś wie coś więcej, to będę wdzięczna. No może jakieś inne polecenia pole namiotowe. Pzdr. Cracer Odpowiedz Link Zgłoś
lisia312 Re: Thermal Camping Komarom 05.07.10, 20:57 tu cennik pola namiotowego w Komarom ( chyba, ze wolisz po węgiersku). Jeżeli czegoś nie zrozumiesz, to pytaj, przetłumaczę. www.komthermal.hu/site/index.php?page=solaris-kemping-arjegyzek&hl=sk_SK Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: cracer Re: Thermal Camping Komarom IP: 83.17.133.* 06.07.10, 14:41 Lisia, powiedz czy wiesz jak wyglądają sanitariaty na polu campingowym. Do cen doszłam, ale napisałam do nich, może mi odpowiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
lisia312 Re: Thermal Camping Komarom 06.07.10, 14:45 nie wiem, byłam w kampingu, inna część. Odpowiedz Link Zgłoś