Dodaj do ulubionych

przy takim kursie euro padnie turystyka

IP: *.poczta-polska.pl 10.02.09, 09:09
Nie ma sensu jeździc za granicę przy takich wysokich cenach
Obserwuj wątek
    • Gość: kasika Re: przy takim kursie euro padnie turystyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.09, 09:28
      Dla ciebie nie ma sensu, dla mnie jest.
      W Polsce wydam kupe kasy, pogody nie będę miała i warunki syfiate, dziękuje za
      takie wakacje.
    • Gość: AMELKA Re: przy takim kursie euro padnie turystyka IP: *.tzmo.com.pl 10.02.09, 10:30
      zapraszamy na forum dla maruderów,to zdecydowanie do takich nie
      należy!
    • jola797 Re: przy takim kursie euro padnie turystyka 10.02.09, 12:59
      nikt Cię do wyjazdu nie zmusza
      • Gość: MM Re: przy takim kursie euro padnie turystyka IP: *.poczta-polska.pl 10.02.09, 15:41
        Chodzi o to że ceny wyjazdów znacznie podrożały i obecnie warto
        zwiedzać nasz kraj:)))
        • Gość: kasika Re: przy takim kursie euro padnie turystyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.09, 15:50
          Ale po co Ty to piszesz? Przecież każdy widzi jakie są ceny i sam zdecyduje
          gdzie ma jechać.

A nasz kraj wcale nie jest tani!!! Nocleg w przyzwoitych warunkach też jest
          drogi, wyżywienie też i jeszcze na dodatek żeby zwiedzić nasz kraj przeważnie
          muszę mieć parasol i pelerynę przeciwdeszczową, dziękuję za takie wakacje!

• jola797 Re: przy takim kursie euro padnie turystyka 10.02.09, 15:53
          Nie zmienia to faktu, że nie przerzucę się z wakacji zagranicznych na krajowe i
          nie zrobią tego pewnie setki tysięcy Polaków, bo mimo wszystko wolą nawet
          zapłacić trochę więcej niż rok temu i mieć gwarantowaną cudowną pogodę i
          cieplutkie turkusowe morze (to na początek, bo wymagań mam więcej ale już tych
          podstawowych nie zaspokoję w Polsce).
    • Gość: vvv Re: przy takim kursie euro padnie turystyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.09, 17:09
      Jakby ludzie nie tracili tyle czasu przez kolejki do okienek
      pocztowych i przesyłki dochodziły na czas to dobrobyt kraju
      rozkwitałby w całej pełni i euro na pewno byłoby tańsze.
      • Gość: MM Re: przy takim kursie euro padnie turystyka IP: *.timplus.net 10.02.09, 21:23
        a co maja kolejk na poczcie wspólnegoz wyjazdem? myslisz że gdyby
        inny operator przejał rynek o by kolejek nie było? Żyjesz w
        złudzeniach. Co do forum to widze że większość to naganiacze z biur
        podróży bo normalnie każy prawdziwy Polak by powiedział że obecnie
        bardziej oplaca sie zwiedzać kraj.
        • Gość: vvv Re: przy takim kursie euro padnie turystyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.09, 21:41
          Ilu jeszcze takich prawdziwych Polaków "pracuje" w Poczcie Polskiej?
          Czy wszyscy oni tylko gadają o tym co bardziej się opłaca czy mają
          jakieś konkretne plany na zwiedzanie kraju? Może by się nimi
          pochwalili żeby zachęcić tych nieprawdziwych, udawanych i sztucznych
          co to wybierają się za granicę?
        • jola797 Re: przy takim kursie euro padnie turystyka 12.02.09, 10:15
          No to widocznie ja nie jestem prawdziwą Polką, tylko naganiaczką z biura :-) He,
          he, człowiek się całe życie dowiaduje czegoś nowego o sobie. Toku myślenia
          gratuluję :-)
    • globtroter.org Re: przy takim kursie euro padnie turystyka 10.02.09, 17:20
      Turystyka w Grecji raczej nie padnie, a juz na pewno nie ma na to
      zadnego wplywu kurs zlotowki :o) Dla Greka 1 euro to ciagle 1
      euro ;o)

Pozdrawiam,
      • Gość: aducha Re: przy takim kursie euro padnie turystyka do MM IP: 80.54.67.* 10.02.09, 22:26
        Na Walentynki chciałam zrobić niespodziankę mężowi- krótki wypadzik w góry do
        hoteliku z basenikiem, tak aby troszkę romantycznie i wakacyjnie było. Cena
        noclegu za pokój to około 240zł!!!!!!! Czy na prawdę nasz kraj jest taki tani, w
        porównaniu z hotelami z ogromnym zapleczem rekreacyjnym za granicą? Nie neguję
        zwiedzania Polski. ale jeśli są osoby, które mogą wyjechać tylko raz w roku to
        nie dziwię się,że nie wybiorą polskiego morza, choć piaseczek karaibski. Cóż to
        za przyjemność siedzieć w zimnym pokoju, patrzeć się przez cały tydzień na
        deszcz, zmagać się z silnym wiatrem i słuchać marudzenia znudzonego dziecka.My
        coś takiego przeżyliśmy, kasy wydaliśmy mnóstwo i mimo wysokiego kursu euro nie
        zrezygnujemy z naszych wakacyjnych planów. Cały rok na to czekam i pracuję.
        • Gość: Kasia Re: przy takim kursie euro padnie turystyka do MM IP: *.94.udn.pl 11.02.09, 09:17
          Ja należę do tych którzy mają szczęście jeśli chodzi o pogodę (i to
          od kilku lat) kiedy wybieram się nad Bałtyk .Co nie zmienia faktu,że
          wyjazd nad Polskie morze jest bardzo drogi a warunki nie
          współmierne,że o sprawach oczywistych (pogoda, temp morza) nie
          wspomnę. Lubię jeździć nad Bałtyk, może dlatego ,że zawsze mam
          świetną pogodę , ale mój wybór zawsze był zdeterminowany wiekiem
          dzieci. W tym roku moja młodsza córka ma już 1,5 roku planuję wyjazd
          w ciepłe kraje.
          A co do cen to all incl w Grecji z masą atrakcji dla dzieci w
          hotelu , dla mojej rodziny to 3200 euro, a w Polsce hotel w
          Dźwirzynie z samymi śniadaniami to 2500 euro więc nic dodac nic
          ując.
          • Gość: Wieńczysław Re: przy takim kursie euro padnie turystyka do MM IP: 77.79.220.* 11.02.09, 09:31
            Ja tam w tym roku wpadnę i na Kretę i na mazury. Trzeba naładowac
            akumulatory. Najwyżej teraz trzeba zacisnać pasa. Aby do wakacji.
          • Gość: Gość Re: przy takim kursie euro padnie turystyka do MM IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.02.09, 09:51
            Droga Kasiu zamiast do hotelu w Dżwirzynie jedz na camping Biała Mewa obok tego hotelu co ma kosztować 2500E Tam też masz wyżywienie all. Co sobie kupisz w sklepiku i barku obok bedzie all .Zastawiając cały stolik przed domkiem bedzie super all i napewno nie wyniesie Cię 2500E
            • Gość: Maciej Re: przy takim kursie euro padnie turystyka do MM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.09, 12:36
              Na camping nad Bałtyk ? Żeby wszystko ciągle było wilgotne, żeby w nocy było zimno ?
              Dziękuję bardzo. W ostateczności, jeśli nie będzie mnie stać najwyżej pojadę na
              krócej, ale tam gdzi standart jest odpowiedni i pogoda w miarę pewna.
              • rege2 Re: przy takim kursie euro padnie turystyka do MM 11.02.09, 12:52
                ..gdzie tam...
                te dobre hotele już sprzedane i to od listopada...
                jedni nadal mają kasę w tym kraju...
                • cefalu2008 kontrargumenty 11.02.09, 13:59
                  1. Kryzys powoduje spadanie cen. Mniejszy popyt powoduje koniecznosc
                  zastosowania nizszych cen.
                  2. Własnie ceny surowcow (w tym ropy), żywności w latach 2005 - 2008
                  zostały tak nadmuchane, że kryzys to trochę ostudzi.
                  3. Fakt że dla Greka euro to euro, poza tym euro sie oslabilo
                  wzgledem dolara, latem 1,6 USD za 1 euro, teraz ok. 1,3. 100 jenow
                  latem kosztowalo tez ok. 1,6 euro, teraz...1,15. Japonczycy chetniej
                  przyjadą :). Anglicy dostali w tylek z funtem. Ale moze to oznaczac
                  ze wlasnie wybiora tansza Grecje od drozszej Malty, Portugalii itd.
                  4. Euro za 4,50 to niewiele wiecej od cen w latach 2005 - 2007.
                  5. Polaków i tak z roku na rok coraz wiecej za granice jedzie.
                  6. Cena imprezy to tez przelot, to zarobek w złotych pracownika
                  biura podróży (ale mimo tego jakos nie widac by polskie oferty byly
                  tansze od np. niemieckich).
                  7. Jak ktos lubi podrozowac, bo to powinien miec czesc oszczednosci
                  w walucie. No ale widac ze lokata w PLN 8 proc. zakladana jesienia
                  byla korzytsniejsza niz np. w euro 3 proc...
                  W skarpecie wystarczylo euro trzymac.
            • Gość: Kasia Re: przy takim kursie euro padnie turystyka do MM IP: *.94.udn.pl 12.02.09, 10:49
              Gościu, ja nie porównuję cen campingu nad Bałtykiem, do cen campingu
              w Grecji, bo to nie jest moja bajka. A i takie porównanie z
              pewnością wypadnie na korzyść Grecji mimo wszystko, jeśli ktoś taką
              formę spędzania urlopu lubi.
              • Gość: AnnaiGrzegorz Re: przy takim kursie euro padnie turystyka do MM IP: *.toya.net.pl 12.02.09, 11:32
                My jeździmy sami,samochodem,i za przeproszeniem,mamy w d... biura
                podróży.A ponieważ staniała benzyna i gaz,to na tym
                zaoszczędzimy.Poza tym,jak pisali inni,wolimy zapłacic trochę
                więcej,ale mieć standart,i pogodę,pogodę przede wszystkim słoneczną
                i ciepłą,i ciepłe morze.I puste plaże,bo tam tego nie brakuje.
                • Gość: MM Re: przy takim kursie euro padnie turystyka do MM IP: *.poczta-polska.pl 16.02.09, 08:23
                  Benzyna zdrożała
                  • nisia94 Re: przy takim kursie euro padnie turystyka do MM 16.02.09, 19:15
                    Nie sądzę zeby ktos zrezygnował z wczasów zagranicznych tylko dlatego, że euro poszło w góre.... dla mnie - tak jak dla nie których przedmówców - pozostał by ewentualnie dylemat czy stac mnie na 1 tydzien czy 2 tygodnie...
                    • Gość: Gosć Re: przy takim kursie euro padnie turystyka do MM IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.02.09, 21:04
                      Dużo osób zrezygnuje z wczasów zagranicznych dlatego ze euro poszło w górę i pójdzie jeszcze. Jak miałbym jechać do Grecji na 7 dni 2 tam 2 zpowrotem to wolę nasze morze w 5 godz jazdy. A co do cen to rok temu euro po 3,2 dziś 4,8 U nas piwo kuflowe 5 żł obiad ok 20 nocleg 40 +inne razem ok 80 na ósobe tj 16 euro na dziś 3 osoby na rodzinę to 48 eur. Czy za 48 eur znajdziesz w Grecji kwaterę z WC ? Pójdziesz na obiad w 3 osoby z piwem ? Rano zrobisz zakupy na śniadanko w nini markecie ? kupisz dziecku lody, karuzele? Napewno wyniesie cię dwa razy tyle bo jakiś placek z frytkami i odrobiną mięsa na ulicy kosztuje 2,5Eur gałka loda 1 a kufel piwa /woda/ 3 eur nie wspominając o większym posiłku za 6 eur spagetti/makaron z ketchupem/ O tych daniach za 15EUR nie wspominam ,bo ponizej wydanych 10eur za danie ,wychodzi się głodnym.Ja rezygnuję z jakichkolwiek wczasów za Euro. W tym roku nad naszym morzem będzie dużo taniej bo kryzys ustawi tak ,że ceny zostaną na ubr. poziomie.
                      • Gość: aducha Re: przy takim kursie euro padnie turystyka do MM IP: 80.54.67.* 16.02.09, 23:56
                        Uwierz mi jak będzie lało nad naszym morzem to na karuzelę z dzieckiem nie
                        wyjdziesz, loda nie kupisz, nawet na obiad do knajpki w deszcz i wiatr wyjść Ci
                        się nie zechce. I masz całkowitą rację na sto procent zaoszczędzisz kasę.Ty masz
                        5 godzin jazdy nad nasze morze, a ile będą jechać osoby z pd-wsch Polski lub z
                        południa -12 godzin.I niech mają pecha i trafia na tydzień niepogody.Jak wtedy
                        to wszystko przeliczyć? Jaką wartość ma satysfakcja z urlopu, zadowolone buzie
                        dzieci?Aha. Hotel z opcją All i masz wszystkiego do woli, nie tylko lody.
                        Spróbuj teraz przeliczyć...
                        • cefalu2008 przy takim kursie euro nie padnie turystyka 17.02.09, 08:09
                          Powiem tak - do Chorwacji sie ludzie nieco przerzucą, bo kuna
                          chorwacka tez chyba traci jak inne waluty regionu. Do Tunezji, bo
                          tam nadal tanio, mimo że dinar zdrożał tyle co euro. Kawa za dinara
                          (2,70) tansza od kawy za 2 euro (dychacz !!!). Do Egiptu mniej
                          pojedzie bo dolar zdrozal wiecej niz euro.
                          Inne kierunki wakacyjne atrakcyjne cenowo : Wlk. Brytania, Rosja,
                          Ukraina, Węgry :)
                          • Gość: Gość Re: przy takim kursie euro nie padnie turystyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.09, 09:18
                            A ja sobie tak myślę, że w tym roku nad naszym morzem będzie z powodu tego
                            kryzysu i bardzo wysokich kursów walut zatrzęsienie ludzi i osoby wynajmujące
                            kwatery mogą sobie słono liczyć. I tak źle i tak niedobrze. Może jednak do
                            wakacji euro zejdzie poniżej 4 zł ?
                            • cefalu2008 Re: przy takim kursie euro nie padnie turystyka 17.02.09, 09:47
                              Przy takiej zimie lato w Polsce może być ciepłe :).
                              • izka-1985 Re: przy takim kursie euro nie padnie turystyka 17.02.09, 09:51
                                można pocieszać się dalej :p ja wiem jedno na lato w Polsce nie ma zbytnio co liczyć i właśnie dlatego wolę ruszyć gdzieś dalej!
                                • Gość: aducha Re: przy takim kursie euro nie padnie turystyka IP: 80.54.67.* 17.02.09, 10:05
                                  Zapomniałam o temperaturze wody w Bałtyku zwłaszcza w okolicach Kołobrzegu. 9-12
                                  stopni przez dłuższy czas.Koleżance rok temu udało się z pogodą, ale nikt przez
                                  tydzień nóg zamoczyć nawet nie mógł, bo mroziło.Na plaży upał, a do wody nie
                                  wejdziesz.Nasze morze to zawsze jedna wielka niewiadoma, ale przyciąga...
                                  • Gość: AnnaiGrzegorz Re: przy takim kursie euro nie padnie turystyka IP: *.toya.net.pl 17.02.09, 12:00
                                    Niezły pomysł z Chorwacją.Faktycznie,przecież tam jest
                                    Kuna,więc ,kto wie,może być to tańsza opcja,niż Grecja.Tylko,że
                                    Chorwacja zawsze była droga,więc cenowo może być jednakowo.Trzeba
                                    czekać na pierwszych wyjazdowiczów.My mamy urlop pod koniec
                                    sierpnia,więc sobie poczytam ,co piszą wracający urlopowicze.
                                    • Gość: Barbapapa Re: przy takim kursie euro nie padnie turystyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.09, 13:28
                                      Mnie zastanawia jedno - w grudniu oferta first minute sprzedala sie
                                      w wiekszosci BP znakomicie. Ale to sa przeciez tylko zaliczki. I tu
                                      pojawiaja sie rozwazania:
                                      1. Gwarancja niezmiennosci ceny - dla klienta powinno byc bez zmian,
                                      ale dla BP? Ubezpieczyli sie od wahan kursowych, kupili opcje, czy
                                      poszli va banque?
                                      2. Bez gwarancji niezmiennosci ceny - ciekawe jaki odsetek turystow
                                      zrezygnuje z wyjazdu gdy dojdzie do placenia II raty?
                                      3. Niezaleznie od 1. i 2. - turysci beda musieli cos wydac w miejscu
                                      wypoczynku. Pytanie, czy ich bedzie na to stac?
                                      4. Jesli sporo ludzi zrezygnuje z wyjazdow, to: sporo lastow, ale
                                      tez duze klopoty dla BP
                                      5. Jesli duze klopoty dla BP, to... beda bankructwa.
                                      6. Jesli beda bankructwa, to czesc turystow z 1. i 2. nie
                                      pojedzie/beda miec klopoty z powrotem

Lato 2009 zapowiada sie baaardzo ciekawie... Niestety.........
                                      • cefalu2008 Re: przy takim kursie euro nie padnie turystyka 17.02.09, 14:02
                                        1. Madrzejsze biura po prostu kupily euro i USD. A mysle ze pare
                                        procent w tym kraju w obliczu tego co sie dzieje wolalo lokaty w
                                        euro na 2 proc. niz w PLN na 10.
                                        2. No to będa dobre lasty :).
                                        3. W 2003 - 2004 r.,przy euro tez bliskim 5 zł (a dolar w ogole
                                        zszedl ponizej 4 zł dopiero od 2004) i 20-proc. bezrobociu, a
                                        zarobkach znacznie nizszych niz teraz, jakos ludzie dawali rade.
                                        Cos moze paść. jak Lehman Brothers...

Jest jeszcze taki aspekt. Nikt w krajach płd. się Węgrami czy
                                        Łotyszami nie bedzie przejmowal i obnizal ceny z ich powodu. Może i
                                        z powodu Polakow czy Ukraincow (duze narody) tez az tak nie. Ale i
                                        Rosjanie maja problem z rublem, a to ostatnio duza grupa. A i sami
                                        Niemcy, Francuzi, Anglicy (ci dodatkowo z funtem, ktory w lecie
                                        kosztowal 2 USD, a teraz 1,4 - 1,5 USD) maja problemy z kryzysem.
                                        Wiec miejmy nadzieje, ze kryzys wymusi nizsze ceny.
                                        • Gość: Barbapapa Re: przy takim kursie euro nie padnie turystyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.09, 14:15
                                          1. Nie pracuje w BP, nie znam ich polityki walutowej, ale z
                                          pewnoscia nie kupowali walut! To sa firmy, ktore jada na naprawde
                                          niskiej marzy, a pieniadz jest u nich jedynie w obrocie, a nie na
                                          lokacie w banku. A jesli bylo jakies biuro, ktore tak robilo to
                                          znaczy, ze maja wrozke za dyrektora finansowego.
                                          2. O ile bedzie sie z nich normalnie wracac:))
                                          3. Zgoda, ale ilu ludzi dawalo rade? Ilu wtedy jezdzilo, ilu jezdzi
                                          teraz? W tzw. miedzyczasie powstalo sporo biur, a teraz bedzie ich
                                          ubywac...

Nizsze ceny? Byc moze, aczkolwiek piekne hotele nad M.Śródziemnym
                                          tez byly budowane za kredyty, a banki mamy globalne...
                                          • Gość: gość Re: przy takim kursie euro nie padnie turystyka IP: *.punkt.pl 17.02.09, 15:23
                                            Nie wierzę w lasty - zaczyna się odwoływanie lotów z lotnisk lokalnych i
                                            dopychanie samolotów z Warszawy...
                                        • Gość: gibony Re: przy takim kursie euro nie padnie turystyka IP: 62.233.238.* 17.02.09, 17:13
                                          ad.1 bajki piszesz chlopie...

ad.2. będą bo lepiej sprzedac niz nie sprzedac i stracic..

ad.3 - od kilku lat przyrost wyjezdzajacych turystow rosl w tempie
                                          geometrycznym, takze dlatego ze kurs zlotego byl jaki byl.. zawsze jakas grupa
                                          ludzi leciec bedzie.. mam tylko nadzieje, ze zlotowka sie umocni bo przy takim
                                          kursie to obawiam sie ze cudow nie ma..
                                          • Gość: yyyyyyy Re: przy takim kursie euro nie padnie turystyka IP: *.wro.vectranet.pl 17.02.09, 21:50
                                            Qrde, najsmieszniejsze czy groteskowe jest to, ze złoty traci do
                                            walut typu egipska, tunezyjska, to sie musi skonczyc. No qrde, jaki
                                            kryzys mielismy tak w latach 2000-2002, a z kursem walut to nie
                                            mialo zwiazku.
                                            • cefalu2008 Re: przy takim kursie euro nie padnie turystyka 18.02.09, 08:45
                                              Do tych wszytskich naszych dywagacji dodam i tę -
                                              1) Niemcom może zacząć się opłacać latać z Poznania, Wrocławia czy
                                              Szczecina,
                                              2) Słowakom z Krakowa czy Katowic,
                                              3) Litwinom z Wawy czy Gdanska
                                              4) Czechom z Wrocławia i Katowic
                                              :).

• Gość: Barbapapa Re: przy takim kursie euro nie padnie turystyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.09, 10:25
                                                Nawet nie byłoby to glupie, gdyby można tam bezproblemowo się
                                                dostać :-))
                                                • pathfinder.1 Re: przy takim kursie euro nie padnie turystyka 18.02.09, 18:24
                                                  A tak powracając do tematu to wydaje mi się że do wakacji jeszcze pół roku i nie
                                                  ma głowy która by wiedziała po ile będzie wtedy Euro. No chyba że ktoś wczasy
                                                  kupuje teraz. Ja akurat jadę na własną rękę więc cierpliwe czekam na rozwój
                                                  sytuacji.
                                                  • Gość: agata Re: przy takim kursie euro nie padnie turystyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.09, 18:46
                                                    Jak nie bedzie mnie stac na 2 tygodnie to wykupie 1
                                                    tydzien.Gwaranacja pogody gwarantowana a u nas lato moze byc
                                                    deszczowe a wtedy kasy jeszcze wiecej pojdzie bo w pubach czy
                                                    kawiarniach takie ceny ze szok.
                                                  • Gość: yyyyy Re: przy takim kursie euro nie padnie turystyka IP: *.wro.vectranet.pl 19.02.09, 07:22
                                                    ktos napisal : "Nie pracuje w BP, nie znam ich polityki walutowej,
                                                    ale z pewnoscia nie kupowali walut!"
                                                    Ale ludzie kupowali :). Juz jesienia jak juz drozaly ale jeszcze
                                                    byly tanie. Tylko pytanie czy je wykorzystaja na podroze czy beda
                                                    trzymac obawiajac sie ze beda jeszcze drozsze. Ale mozna wyczytac ze
                                                    teraz ludzie wyprzedają chetnie.
                                                  • Gość: MM Re: przy takim kursie euro nie padnie turystyka IP: *.poczta-polska.pl 19.02.09, 16:36
                                                    Kto kupił euro to ma farta bo sporo zarobi:|) ja na wakacje jadę nad
                                                    Bałtyk
    • venus47 Re: przy takim kursie euro padnie turystyka 19.02.09, 16:58
      Trzeba tego węża kopnąć w lewo bo zaraz wypadnie na margines.
      MM ostatni wpis: "Kto kupił euro to ma farta bo sporo zarobi:|) ja na wakacje
      jadę nad Bałtyk" - jakieś 70%.
      Ja w październiku kupiłam jeny za 10000 PLN i mam urlop za darmo.
    • Gość: ryzykant Re: przy takim kursie euro padnie turystyka IP: *.chello.pl 19.02.09, 17:04
      Faktycznie bo jen skoczył o 100 %
      wykresy.bankier.pl/gen/waluty/wykres.gif?par=2&od=2008-08-18&dod=2009-02-19&celn=0&tab=0&zdnia=0&dzienmies=1&symbol=JPY&sred=0&sred_rodz=1
      • pathfinder.1 Re: przy takim kursie euro padnie turystyka 19.02.09, 17:20
        Tak czy siak miejmy nadzieje że jeśli faktycznie wejdziemy w maju lub czerwcu do
        ERM2 to Euro spadnie do tych +/- 4,00 PLN/EUR.
        Oby tak było :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka