Gość: MM IP: *.poczta-polska.pl 10.02.09, 09:09 Nie ma sensu jeździc za granicę przy takich wysokich cenach Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kasika Re: przy takim kursie euro padnie turystyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.09, 09:28 Dla ciebie nie ma sensu, dla mnie jest. W Polsce wydam kupe kasy, pogody nie będę miała i warunki syfiate, dziękuje za takie wakacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AMELKA Re: przy takim kursie euro padnie turystyka IP: *.tzmo.com.pl 10.02.09, 10:30 zapraszamy na forum dla maruderów,to zdecydowanie do takich nie należy! Odpowiedz Link Zgłoś
jola797 Re: przy takim kursie euro padnie turystyka 10.02.09, 12:59 nikt Cię do wyjazdu nie zmusza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: przy takim kursie euro padnie turystyka IP: *.poczta-polska.pl 10.02.09, 15:41 Chodzi o to że ceny wyjazdów znacznie podrożały i obecnie warto zwiedzać nasz kraj:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasika Re: przy takim kursie euro padnie turystyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.09, 15:50 Ale po co Ty to piszesz? Przecież każdy widzi jakie są ceny i sam zdecyduje gdzie ma jechać. A nasz kraj wcale nie jest tani!!! Nocleg w przyzwoitych warunkach też jest drogi, wyżywienie też i jeszcze na dodatek żeby zwiedzić nasz kraj przeważnie muszę mieć parasol i pelerynę przeciwdeszczową, dziękuję za takie wakacje! Odpowiedz Link Zgłoś
jola797 Re: przy takim kursie euro padnie turystyka 10.02.09, 15:53 Nie zmienia to faktu, że nie przerzucę się z wakacji zagranicznych na krajowe i nie zrobią tego pewnie setki tysięcy Polaków, bo mimo wszystko wolą nawet zapłacić trochę więcej niż rok temu i mieć gwarantowaną cudowną pogodę i cieplutkie turkusowe morze (to na początek, bo wymagań mam więcej ale już tych podstawowych nie zaspokoję w Polsce). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Re: przy takim kursie euro padnie turystyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.09, 17:09 Jakby ludzie nie tracili tyle czasu przez kolejki do okienek pocztowych i przesyłki dochodziły na czas to dobrobyt kraju rozkwitałby w całej pełni i euro na pewno byłoby tańsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: przy takim kursie euro padnie turystyka IP: *.timplus.net 10.02.09, 21:23 a co maja kolejk na poczcie wspólnegoz wyjazdem? myslisz że gdyby inny operator przejał rynek o by kolejek nie było? Żyjesz w złudzeniach. Co do forum to widze że większość to naganiacze z biur podróży bo normalnie każy prawdziwy Polak by powiedział że obecnie bardziej oplaca sie zwiedzać kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Re: przy takim kursie euro padnie turystyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.09, 21:41 Ilu jeszcze takich prawdziwych Polaków "pracuje" w Poczcie Polskiej? Czy wszyscy oni tylko gadają o tym co bardziej się opłaca czy mają jakieś konkretne plany na zwiedzanie kraju? Może by się nimi pochwalili żeby zachęcić tych nieprawdziwych, udawanych i sztucznych co to wybierają się za granicę? Odpowiedz Link Zgłoś
jola797 Re: przy takim kursie euro padnie turystyka 12.02.09, 10:15 No to widocznie ja nie jestem prawdziwą Polką, tylko naganiaczką z biura :-) He, he, człowiek się całe życie dowiaduje czegoś nowego o sobie. Toku myślenia gratuluję :-) Odpowiedz Link Zgłoś
globtroter.org Re: przy takim kursie euro padnie turystyka 10.02.09, 17:20 Turystyka w Grecji raczej nie padnie, a juz na pewno nie ma na to zadnego wplywu kurs zlotowki :o) Dla Greka 1 euro to ciagle 1 euro ;o) Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aducha Re: przy takim kursie euro padnie turystyka do MM IP: 80.54.67.* 10.02.09, 22:26 Na Walentynki chciałam zrobić niespodziankę mężowi- krótki wypadzik w góry do hoteliku z basenikiem, tak aby troszkę romantycznie i wakacyjnie było. Cena noclegu za pokój to około 240zł!!!!!!! Czy na prawdę nasz kraj jest taki tani, w porównaniu z hotelami z ogromnym zapleczem rekreacyjnym za granicą? Nie neguję zwiedzania Polski. ale jeśli są osoby, które mogą wyjechać tylko raz w roku to nie dziwię się,że nie wybiorą polskiego morza, choć piaseczek karaibski. Cóż to za przyjemność siedzieć w zimnym pokoju, patrzeć się przez cały tydzień na deszcz, zmagać się z silnym wiatrem i słuchać marudzenia znudzonego dziecka.My coś takiego przeżyliśmy, kasy wydaliśmy mnóstwo i mimo wysokiego kursu euro nie zrezygnujemy z naszych wakacyjnych planów. Cały rok na to czekam i pracuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: przy takim kursie euro padnie turystyka do MM IP: *.94.udn.pl 11.02.09, 09:17 Ja należę do tych którzy mają szczęście jeśli chodzi o pogodę (i to od kilku lat) kiedy wybieram się nad Bałtyk .Co nie zmienia faktu,że wyjazd nad Polskie morze jest bardzo drogi a warunki nie współmierne,że o sprawach oczywistych (pogoda, temp morza) nie wspomnę. Lubię jeździć nad Bałtyk, może dlatego ,że zawsze mam świetną pogodę , ale mój wybór zawsze był zdeterminowany wiekiem dzieci. W tym roku moja młodsza córka ma już 1,5 roku planuję wyjazd w ciepłe kraje. A co do cen to all incl w Grecji z masą atrakcji dla dzieci w hotelu , dla mojej rodziny to 3200 euro, a w Polsce hotel w Dźwirzynie z samymi śniadaniami to 2500 euro więc nic dodac nic ując. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wieńczysław Re: przy takim kursie euro padnie turystyka do MM IP: 77.79.220.* 11.02.09, 09:31 Ja tam w tym roku wpadnę i na Kretę i na mazury. Trzeba naładowac akumulatory. Najwyżej teraz trzeba zacisnać pasa. Aby do wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: przy takim kursie euro padnie turystyka do MM IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.02.09, 09:51 Droga Kasiu zamiast do hotelu w Dżwirzynie jedz na camping Biała Mewa obok tego hotelu co ma kosztować 2500E Tam też masz wyżywienie all. Co sobie kupisz w sklepiku i barku obok bedzie all .Zastawiając cały stolik przed domkiem bedzie super all i napewno nie wyniesie Cię 2500E Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: przy takim kursie euro padnie turystyka do MM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.09, 12:36 Na camping nad Bałtyk ? Żeby wszystko ciągle było wilgotne, żeby w nocy było zimno ? Dziękuję bardzo. W ostateczności, jeśli nie będzie mnie stać najwyżej pojadę na krócej, ale tam gdzi standart jest odpowiedni i pogoda w miarę pewna. Odpowiedz Link Zgłoś
rege2 Re: przy takim kursie euro padnie turystyka do MM 11.02.09, 12:52 ..gdzie tam... te dobre hotele już sprzedane i to od listopada... jedni nadal mają kasę w tym kraju... Odpowiedz Link Zgłoś
cefalu2008 kontrargumenty 11.02.09, 13:59 1. Kryzys powoduje spadanie cen. Mniejszy popyt powoduje koniecznosc zastosowania nizszych cen. 2. Własnie ceny surowcow (w tym ropy), żywności w latach 2005 - 2008 zostały tak nadmuchane, że kryzys to trochę ostudzi. 3. Fakt że dla Greka euro to euro, poza tym euro sie oslabilo wzgledem dolara, latem 1,6 USD za 1 euro, teraz ok. 1,3. 100 jenow latem kosztowalo tez ok. 1,6 euro, teraz...1,15. Japonczycy chetniej przyjadą :). Anglicy dostali w tylek z funtem. Ale moze to oznaczac ze wlasnie wybiora tansza Grecje od drozszej Malty, Portugalii itd. 4. Euro za 4,50 to niewiele wiecej od cen w latach 2005 - 2007. 5. Polaków i tak z roku na rok coraz wiecej za granice jedzie. 6. Cena imprezy to tez przelot, to zarobek w złotych pracownika biura podróży (ale mimo tego jakos nie widac by polskie oferty byly tansze od np. niemieckich). 7. Jak ktos lubi podrozowac, bo to powinien miec czesc oszczednosci w walucie. No ale widac ze lokata w PLN 8 proc. zakladana jesienia byla korzytsniejsza niz np. w euro 3 proc... W skarpecie wystarczylo euro trzymac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: przy takim kursie euro padnie turystyka do MM IP: *.94.udn.pl 12.02.09, 10:49 Gościu, ja nie porównuję cen campingu nad Bałtykiem, do cen campingu w Grecji, bo to nie jest moja bajka. A i takie porównanie z pewnością wypadnie na korzyść Grecji mimo wszystko, jeśli ktoś taką formę spędzania urlopu lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnnaiGrzegorz Re: przy takim kursie euro padnie turystyka do MM IP: *.toya.net.pl 12.02.09, 11:32 My jeździmy sami,samochodem,i za przeproszeniem,mamy w d... biura podróży.A ponieważ staniała benzyna i gaz,to na tym zaoszczędzimy.Poza tym,jak pisali inni,wolimy zapłacic trochę więcej,ale mieć standart,i pogodę,pogodę przede wszystkim słoneczną i ciepłą,i ciepłe morze.I puste plaże,bo tam tego nie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: przy takim kursie euro padnie turystyka do MM IP: *.poczta-polska.pl 16.02.09, 08:23 Benzyna zdrożała Odpowiedz Link Zgłoś
nisia94 Re: przy takim kursie euro padnie turystyka do MM 16.02.09, 19:15 Nie sądzę zeby ktos zrezygnował z wczasów zagranicznych tylko dlatego, że euro poszło w góre.... dla mnie - tak jak dla nie których przedmówców - pozostał by ewentualnie dylemat czy stac mnie na 1 tydzien czy 2 tygodnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosć Re: przy takim kursie euro padnie turystyka do MM IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.02.09, 21:04 Dużo osób zrezygnuje z wczasów zagranicznych dlatego ze euro poszło w górę i pójdzie jeszcze. Jak miałbym jechać do Grecji na 7 dni 2 tam 2 zpowrotem to wolę nasze morze w 5 godz jazdy. A co do cen to rok temu euro po 3,2 dziś 4,8 U nas piwo kuflowe 5 żł obiad ok 20 nocleg 40 +inne razem ok 80 na ósobe tj 16 euro na dziś 3 osoby na rodzinę to 48 eur. Czy za 48 eur znajdziesz w Grecji kwaterę z WC ? Pójdziesz na obiad w 3 osoby z piwem ? Rano zrobisz zakupy na śniadanko w nini markecie ? kupisz dziecku lody, karuzele? Napewno wyniesie cię dwa razy tyle bo jakiś placek z frytkami i odrobiną mięsa na ulicy kosztuje 2,5Eur gałka loda 1 a kufel piwa /woda/ 3 eur nie wspominając o większym posiłku za 6 eur spagetti/makaron z ketchupem/ O tych daniach za 15EUR nie wspominam ,bo ponizej wydanych 10eur za danie ,wychodzi się głodnym.Ja rezygnuję z jakichkolwiek wczasów za Euro. W tym roku nad naszym morzem będzie dużo taniej bo kryzys ustawi tak ,że ceny zostaną na ubr. poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aducha Re: przy takim kursie euro padnie turystyka do MM IP: 80.54.67.* 16.02.09, 23:56 Uwierz mi jak będzie lało nad naszym morzem to na karuzelę z dzieckiem nie wyjdziesz, loda nie kupisz, nawet na obiad do knajpki w deszcz i wiatr wyjść Ci się nie zechce. I masz całkowitą rację na sto procent zaoszczędzisz kasę.Ty masz 5 godzin jazdy nad nasze morze, a ile będą jechać osoby z pd-wsch Polski lub z południa -12 godzin.I niech mają pecha i trafia na tydzień niepogody.Jak wtedy to wszystko przeliczyć? Jaką wartość ma satysfakcja z urlopu, zadowolone buzie dzieci?Aha. Hotel z opcją All i masz wszystkiego do woli, nie tylko lody. Spróbuj teraz przeliczyć... Odpowiedz Link Zgłoś
cefalu2008 przy takim kursie euro nie padnie turystyka 17.02.09, 08:09 Powiem tak - do Chorwacji sie ludzie nieco przerzucą, bo kuna chorwacka tez chyba traci jak inne waluty regionu. Do Tunezji, bo tam nadal tanio, mimo że dinar zdrożał tyle co euro. Kawa za dinara (2,70) tansza od kawy za 2 euro (dychacz !!!). Do Egiptu mniej pojedzie bo dolar zdrozal wiecej niz euro. Inne kierunki wakacyjne atrakcyjne cenowo : Wlk. Brytania, Rosja, Ukraina, Węgry :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: przy takim kursie euro nie padnie turystyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.09, 09:18 A ja sobie tak myślę, że w tym roku nad naszym morzem będzie z powodu tego kryzysu i bardzo wysokich kursów walut zatrzęsienie ludzi i osoby wynajmujące kwatery mogą sobie słono liczyć. I tak źle i tak niedobrze. Może jednak do wakacji euro zejdzie poniżej 4 zł ? Odpowiedz Link Zgłoś
cefalu2008 Re: przy takim kursie euro nie padnie turystyka 17.02.09, 09:47 Przy takiej zimie lato w Polsce może być ciepłe :). Odpowiedz Link Zgłoś
izka-1985 Re: przy takim kursie euro nie padnie turystyka 17.02.09, 09:51 można pocieszać się dalej :p ja wiem jedno na lato w Polsce nie ma zbytnio co liczyć i właśnie dlatego wolę ruszyć gdzieś dalej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aducha Re: przy takim kursie euro nie padnie turystyka IP: 80.54.67.* 17.02.09, 10:05 Zapomniałam o temperaturze wody w Bałtyku zwłaszcza w okolicach Kołobrzegu. 9-12 stopni przez dłuższy czas.Koleżance rok temu udało się z pogodą, ale nikt przez tydzień nóg zamoczyć nawet nie mógł, bo mroziło.Na plaży upał, a do wody nie wejdziesz.Nasze morze to zawsze jedna wielka niewiadoma, ale przyciąga... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnnaiGrzegorz Re: przy takim kursie euro nie padnie turystyka IP: *.toya.net.pl 17.02.09, 12:00 Niezły pomysł z Chorwacją.Faktycznie,przecież tam jest Kuna,więc ,kto wie,może być to tańsza opcja,niż Grecja.Tylko,że Chorwacja zawsze była droga,więc cenowo może być jednakowo.Trzeba czekać na pierwszych wyjazdowiczów.My mamy urlop pod koniec sierpnia,więc sobie poczytam ,co piszą wracający urlopowicze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbapapa Re: przy takim kursie euro nie padnie turystyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.09, 13:28 Mnie zastanawia jedno - w grudniu oferta first minute sprzedala sie w wiekszosci BP znakomicie. Ale to sa przeciez tylko zaliczki. I tu pojawiaja sie rozwazania: 1. Gwarancja niezmiennosci ceny - dla klienta powinno byc bez zmian, ale dla BP? Ubezpieczyli sie od wahan kursowych, kupili opcje, czy poszli va banque? 2. Bez gwarancji niezmiennosci ceny - ciekawe jaki odsetek turystow zrezygnuje z wyjazdu gdy dojdzie do placenia II raty? 3. Niezaleznie od 1. i 2. - turysci beda musieli cos wydac w miejscu wypoczynku. Pytanie, czy ich bedzie na to stac? 4. Jesli sporo ludzi zrezygnuje z wyjazdow, to: sporo lastow, ale tez duze klopoty dla BP 5. Jesli duze klopoty dla BP, to... beda bankructwa. 6. Jesli beda bankructwa, to czesc turystow z 1. i 2. nie pojedzie/beda miec klopoty z powrotem Lato 2009 zapowiada sie baaardzo ciekawie... Niestety......... Odpowiedz Link Zgłoś
cefalu2008 Re: przy takim kursie euro nie padnie turystyka 17.02.09, 14:02 1. Madrzejsze biura po prostu kupily euro i USD. A mysle ze pare procent w tym kraju w obliczu tego co sie dzieje wolalo lokaty w euro na 2 proc. niz w PLN na 10. 2. No to będa dobre lasty :). 3. W 2003 - 2004 r.,przy euro tez bliskim 5 zł (a dolar w ogole zszedl ponizej 4 zł dopiero od 2004) i 20-proc. bezrobociu, a zarobkach znacznie nizszych niz teraz, jakos ludzie dawali rade. Cos moze paść. jak Lehman Brothers... Jest jeszcze taki aspekt. Nikt w krajach płd. się Węgrami czy Łotyszami nie bedzie przejmowal i obnizal ceny z ich powodu. Może i z powodu Polakow czy Ukraincow (duze narody) tez az tak nie. Ale i Rosjanie maja problem z rublem, a to ostatnio duza grupa. A i sami Niemcy, Francuzi, Anglicy (ci dodatkowo z funtem, ktory w lecie kosztowal 2 USD, a teraz 1,4 - 1,5 USD) maja problemy z kryzysem. Wiec miejmy nadzieje, ze kryzys wymusi nizsze ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbapapa Re: przy takim kursie euro nie padnie turystyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.09, 14:15 1. Nie pracuje w BP, nie znam ich polityki walutowej, ale z pewnoscia nie kupowali walut! To sa firmy, ktore jada na naprawde niskiej marzy, a pieniadz jest u nich jedynie w obrocie, a nie na lokacie w banku. A jesli bylo jakies biuro, ktore tak robilo to znaczy, ze maja wrozke za dyrektora finansowego. 2. O ile bedzie sie z nich normalnie wracac:)) 3. Zgoda, ale ilu ludzi dawalo rade? Ilu wtedy jezdzilo, ilu jezdzi teraz? W tzw. miedzyczasie powstalo sporo biur, a teraz bedzie ich ubywac... Nizsze ceny? Byc moze, aczkolwiek piekne hotele nad M.Śródziemnym tez byly budowane za kredyty, a banki mamy globalne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: przy takim kursie euro nie padnie turystyka IP: *.punkt.pl 17.02.09, 15:23 Nie wierzę w lasty - zaczyna się odwoływanie lotów z lotnisk lokalnych i dopychanie samolotów z Warszawy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gibony Re: przy takim kursie euro nie padnie turystyka IP: 62.233.238.* 17.02.09, 17:13 ad.1 bajki piszesz chlopie... ad.2. będą bo lepiej sprzedac niz nie sprzedac i stracic.. ad.3 - od kilku lat przyrost wyjezdzajacych turystow rosl w tempie geometrycznym, takze dlatego ze kurs zlotego byl jaki byl.. zawsze jakas grupa ludzi leciec bedzie.. mam tylko nadzieje, ze zlotowka sie umocni bo przy takim kursie to obawiam sie ze cudow nie ma.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyyyyyy Re: przy takim kursie euro nie padnie turystyka IP: *.wro.vectranet.pl 17.02.09, 21:50 Qrde, najsmieszniejsze czy groteskowe jest to, ze złoty traci do walut typu egipska, tunezyjska, to sie musi skonczyc. No qrde, jaki kryzys mielismy tak w latach 2000-2002, a z kursem walut to nie mialo zwiazku. Odpowiedz Link Zgłoś
cefalu2008 Re: przy takim kursie euro nie padnie turystyka 18.02.09, 08:45 Do tych wszytskich naszych dywagacji dodam i tę - 1) Niemcom może zacząć się opłacać latać z Poznania, Wrocławia czy Szczecina, 2) Słowakom z Krakowa czy Katowic, 3) Litwinom z Wawy czy Gdanska 4) Czechom z Wrocławia i Katowic :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbapapa Re: przy takim kursie euro nie padnie turystyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.09, 10:25 Nawet nie byłoby to glupie, gdyby można tam bezproblemowo się dostać :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
pathfinder.1 Re: przy takim kursie euro nie padnie turystyka 18.02.09, 18:24 A tak powracając do tematu to wydaje mi się że do wakacji jeszcze pół roku i nie ma głowy która by wiedziała po ile będzie wtedy Euro. No chyba że ktoś wczasy kupuje teraz. Ja akurat jadę na własną rękę więc cierpliwe czekam na rozwój sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: przy takim kursie euro nie padnie turystyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.09, 18:46 Jak nie bedzie mnie stac na 2 tygodnie to wykupie 1 tydzien.Gwaranacja pogody gwarantowana a u nas lato moze byc deszczowe a wtedy kasy jeszcze wiecej pojdzie bo w pubach czy kawiarniach takie ceny ze szok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyyyy Re: przy takim kursie euro nie padnie turystyka IP: *.wro.vectranet.pl 19.02.09, 07:22 ktos napisal : "Nie pracuje w BP, nie znam ich polityki walutowej, ale z pewnoscia nie kupowali walut!" Ale ludzie kupowali :). Juz jesienia jak juz drozaly ale jeszcze byly tanie. Tylko pytanie czy je wykorzystaja na podroze czy beda trzymac obawiajac sie ze beda jeszcze drozsze. Ale mozna wyczytac ze teraz ludzie wyprzedają chetnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: przy takim kursie euro nie padnie turystyka IP: *.poczta-polska.pl 19.02.09, 16:36 Kto kupił euro to ma farta bo sporo zarobi:|) ja na wakacje jadę nad Bałtyk Odpowiedz Link Zgłoś
venus47 Re: przy takim kursie euro padnie turystyka 19.02.09, 16:58 Trzeba tego węża kopnąć w lewo bo zaraz wypadnie na margines. MM ostatni wpis: "Kto kupił euro to ma farta bo sporo zarobi:|) ja na wakacje jadę nad Bałtyk" - jakieś 70%. Ja w październiku kupiłam jeny za 10000 PLN i mam urlop za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryzykant Re: przy takim kursie euro padnie turystyka IP: *.chello.pl 19.02.09, 17:04 Faktycznie bo jen skoczył o 100 % wykresy.bankier.pl/gen/waluty/wykres.gif?par=2&od=2008-08-18&dod=2009-02-19&celn=0&tab=0&zdnia=0&dzienmies=1&symbol=JPY&sred=0&sred_rodz=1 Odpowiedz Link Zgłoś
pathfinder.1 Re: przy takim kursie euro padnie turystyka 19.02.09, 17:20 Tak czy siak miejmy nadzieje że jeśli faktycznie wejdziemy w maju lub czerwcu do ERM2 to Euro spadnie do tych +/- 4,00 PLN/EUR. Oby tak było :( Odpowiedz Link Zgłoś