Dodaj do ulubionych

Tanie loty do Portugalii

IP: *.adsl.inetia.pl 15.07.09, 17:08
Planuję wyjazd do Portugalii, termin odległy, bo przyszły rok.Czy oprócz LOT-u
który miewa bilety po 680 zl w 2 strony można trafić coś tańszego? I u jakich
przewoźników?
Obserwuj wątek
    • yavorius Re: Tanie loty do Portugalii 16.07.09, 08:40
      680 zł za bilet w dwie strony to jest dużo???
      • Gość: psi1978 Re: Tanie loty do Portugalii IP: *.ip.netia.com.pl 21.08.09, 15:26
        żadnych LOTów ani przesiadek - 2 miesiące temu weszła do nas
        najbardziej popularna sieć przewożnika portugalskiego TAP -flytap.com
        ja płaciłem 100 EUR za osobę pod koniec lipca w jedną stronę, wylot
        o 6 rano z Okęcia, w Lizbonie o 9.00, normalny posiłek na pokładzie,
        miła obsługa.
        Zrobiłem objazdówkę po Portugalii w sierpniu, zapraszam z pytaniami
        psi1978@o2.pl
        • Gość: nina104 Re: Tanie loty do Portugalii IP: *.adsl.inetia.pl 23.08.09, 17:39
          Witam!
          Chętnie skorzystam z rad osoby, która była w Portugalii a do tego chce podzielić
          się swoimi spostrzeżeniami. Nasza wstępny plan jest taki- bilet kupiony (10
          dni). Noclegi chcielibyśmy w okolicach Lizbony (max 30-50 km). Jakie
          miejscowości są godne polecenia (nad oceanem) by szukać tam apartamentu?
          Planujemy 4-5 dni pojeździć samochodem a resztę Lizbona i odpoczynek. Co jest
          godne uwagi, jakie miejsca i miejscowości warto odwiedzić? Nie chcielibyśmy
          ruszać się 100-tki kilometrów od Lizbony, tylko tak by wracać do bazy wypadowej.
          Z góry dziękuję!
          Pozdrawiam
          • Gość: nina104 Re: Tanie loty do Portugalii IP: *.adsl.inetia.pl 23.08.09, 17:40
            A wypożyczenie samochodu? Jaką firmę byś poleciła a może pośrednika z dobrą ceną?
            • yavorius Re: Tanie loty do Portugalii 24.08.09, 08:44
              www.wynajem-samochodow-hiszpania-portugalia.com/
            • Gość: kenyo Re: Tanie loty do Portugalii IP: *.icpnet.pl 08.11.11, 22:20
              To może od razu jeszcze jeśli chodzi o rezerwację hotelu - polecam najpierw porównać ceny wszystkich hoteli na stronie typu "wszystko w jednym" np. oHotele.pl, można czasem oszczędzić parę groszy
    • Gość: ziibig Re: Tanie loty do Portugalii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 21:01
      Szukaj promocji Ryanair,wczoraj były bilety po 1 zł i 1
      euro.Przesiadka w Londynie,Gironie albo Mediolanie.
    • Gość: gość Re: Tanie loty do Portugalii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 13:06
      Lufthansa - - ceny jak LOT
      • yavorius Re: Tanie loty do Portugalii 22.07.09, 15:31
        tylko że te loty są z przesiadką, często dwugodzinną...
    • aga-ta Re: Tanie loty do Portugalii 27.07.09, 14:24
      Jeśli mieszkasz stosunkowo blisko zachodniej granicy, to radzę prześledzić loty z Berlina. Właśnie tak lecieliśmy w zeszłe wakacje. Easy Jet z Berlina - wyszło bardzo sensownie cenowo. Im wcześniej zarezerwujesz tym taniej.
      Przy rezerwacji internetowej radzę to robić w jakiś mało popularnych godzinach - na pewno nie 20:00-1:00 (ceny bywają różne o różnych porach dnia).
      Poszukaj tutaj:
      www.flysiesta.pl/
      • Gość: mops Re: Tanie loty do Portugalii IP: 194.183.57.* 27.07.09, 16:37
        sprawdzałem dziś loty z berlina do lisbony na wrzesień. 250euro = koszt
        przejazdu do berlina dla 2 osób w dwie strony. mało atrakcyjna cena.
        • Gość: mops Re: Tanie loty do Portugalii IP: 194.183.57.* 27.07.09, 16:38
          oczywiście miało być- 250euro + koszt dojazdu do berlina
          • aga-ta Re: Tanie loty do Portugalii 27.07.09, 20:39
            Im wcześniej tym taniej - autor wątku ma jeszcze sporo czasu.
            Jeśli - tak jak my - ktoś mieszka np. na Pomorzu Zachodnim, to zupełnie nie opłaca się jechać na polskie lotnisko.
            Pod warunkiem, oczywiście, że zarezerwuje bilety wcześniej.

Sprawdzałam tutaj: www.easyjet.com/pl/Zarezerwuj/index.asp
            • Gość: mops Re: Tanie loty do Portugalii IP: 194.183.57.* 28.07.09, 09:37
              bilety w easy z berlina do lizbony dla 2 osób na wrzesień - średnio 480 euro w
              dwie strony
              • yavorius to drogo /nt 28.07.09, 15:07
                • Gość: nina104 Re: to drogo /nt IP: *.adsl.inetia.pl 14.08.09, 19:41
                  Dzięki za wszystkie podpowiedzi. Mieszkam na wschodzie, zdecydowałam się na
                  bilety LOT-u po 670 zł w 2 strony.
    • Gość: Gość Re: Tanie loty do Portugalii IP: 77.252.190.* 25.08.09, 12:36
      Ja leciałam z ryanaira z Krakowa z przesiadka w Londynie za 50 zł w dwie strony.
      Warto poszukac promocji.
      • yavorius Re: Tanie loty do Portugalii 27.08.09, 08:45
        jaaaaasne ;)
      • Gość: Ja Re: Tanie loty do Portugalii IP: *.chello.pl 06.01.10, 20:38
        taaaaa... na Kobyle chyba...
      • Gość: Ja Re: Tanie loty do Portugalii IP: *.chello.pl 06.01.10, 20:38
        taaaaa... na Kobyle chyba...
      • grekan Re: Tanie loty do Portugalii 07.01.10, 13:24
        A oplaty lotniskowe i bagaz? Sam bagaz jest drozszy.
        • Gość: Gość Re: Tanie loty do Portugalii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.10, 14:13
          To były loty promocyjne, a promocja polegała na tym, że nie było podatków i
          opłat lotniskowych, a bilet kosztował po 1 zł na lot do Londynu i z powrotem i
          po 1 euro z Londynu do Porto i z powrotem. Na tydzień jestem w stanie spokojnie
          spakować się w bagaż podręczny w postaci walizki 20 na 40 na 50, więc za bagaż
          też nie musiałam płacić. Wszystko zależy od szczęścia i terminu w którym się
          leci. Tyle płaciłam za loty w październiku. dodam, że dokładnie tą sama trasa
          leciałam w wakacje i zapłaciłam ok 1300zł.
    • Gość: aniobar Re: Tanie loty do Portugalii IP: 82.160.51.* 26.01.10, 18:57
      my lecimy na poczatku marca z Air France - przesiadka w Paryzu, koszt 650 PLN na
      osobe tam i z powrotem
      • Gość: crazykoko Re: Tanie loty do Portugalii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.10, 09:08
        Skąd Wy bierzecie te ceny? Mówicie o kosztach całkowitych, czy tylko o cenie
        lotu bez podatku i opłat lotniskowych? Szukam właśnie lotów do Portugalii w maju
        i koszt przelotu dla jednej osoby nie schodzi poniżej 1200 zł w najtańszych
        portugalskich liniach. Oczywiście z przesiadką. Interesuje mnie przelot do Faro
        lub Lisbony. Jak ktoś jest zorientowany i biegły w wyszukiwaniu lotów to niech
        da znać.
        • yavorius Re: Tanie loty do Portugalii 18.02.10, 11:13
          Bo nie patrzy się na linie portugalskie.

www.airfrance.pl
          Wylot 5 maja
          Powrót 26 maja

649,38
        • yavorius Re: Tanie loty do Portugalii 18.02.10, 11:19
          KLM:
          11-25 maja
          644,68
          • Gość: nina104 Re: Tanie loty do Portugalii IP: *.adsl.inetia.pl 18.02.10, 13:58
            Dobrze jest również poszukać przez pośrednika FLY FIESTA.
            • yavorius Re: Tanie loty do Portugalii 18.02.10, 14:03
              A najlepiej przez www.skyscanner.pl :P
    • Gość: crazykoko Re: Tanie loty do Portugalii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.10, 14:34
      No teoretycznie macie racje, ale ważny jest termin lotu. Interesuje mnie lot do
      Faro, ewentualnie Lisbona i później wypożyczalnia samochodów. Leciałyby 2 osoby
      dorosłe, jedno dziecko i jedno niemowlę. AirFrance daje mi cenę niską, ale
      dolicza opłaty i w sumie wychodzi ponad 1200 zł za osobę. KLM daje cenę 1050 zł
      za osobę. Są oczywiście ceny promocyjne, ale trzeba dopasować do nich terminy, a
      tak nie zawsze się da :( Ja konkretnie chcę lecieć 1 maja i wrócić 14 maja. Np.
      Ryanair oferuje cenę ok. 700 zł z opłatami itp. ale trzeba czekać na przesiadkę
      w Londynie 16 godzin. Jeśli chcesz czekać 2-3 godziny to musisz już zapłacić
      dużo więcej. W sumie jednak dzięki za linki bo korzystając z większej ilości
      serwisów łatwiej coś wynaleźć.
      • yavorius Re: Tanie loty do Portugalii 18.02.10, 15:27
        Gość portalu: crazykoko napisał(a):
        > AirFrance daje mi cenę niską, ale dolicza opłaty i w sumie
        > wychodzi ponad 1200 zł za osobę.

Nie rozumiem, ja płaciłem 670 zł za osobę. Do Faro nie ma sensu
        lecieć, bo jest drożej.
        Musisz zmienić terminy widocznie.
    • manganna Re: Tanie loty do Portugalii 21.04.10, 16:34
      Witam,
      Ja doleciałam i wróciłam z Porto za 360 zł (całość)z Ryanair. Wylot
      z Poznania, przesiadka na Londyn Stansted (ok. 3 godz. czekania) i
      Porto wita. Powrót: Porto -przesiadka w Charleroi (krótki postój,
      1,5 godz.) lądowanie we Wrocławiu. Leciałam w lutym, w tej chwili
      już nie ma takiego połącznia, ale naprawdę warto szperać samemu i
      sprawdzać różne warianty.
    • Gość: zoxcebc Re: Tanie loty do Portugalii IP: 178.73.48.* 14.09.10, 07:39
      no to masz np. konradtravel.pl tam jest o wiele taniej
    • Gość: Pakula Re: Tanie loty do Portugalii IP: *.finemedia.pl 06.10.10, 12:12
      Polecam stronę www.cp-online Mają tam oferty chyba wszystkich przewoźników, więc duże szanse na znalezienie dobrych cen. Pzdr
    • Gość: tanie-latanie Re: Tanie loty do Portugalii IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.10, 12:12
      Do Portugalii, jeszcze rok temu, można było bardzo tanio polecieć. Z Krakowa do Porto, przez Londyn za ok 200 zł w 2 strony. niestety połączenie to zostało już wycofane. Trzeba zdać się na droższych przewoźników.
      Jeśli chodzi o wypożyczalnie, polecam firmę sixt cars - maja bardzo dobre ceny.
      -----
      tanie-latanie
    • romkalee Re: Tanie loty do Portugalii 25.01.11, 12:46
      Rownież szukam tanich lotów z Lisbony do polski i bilet powrotny..oczywiście jak najtaniej około kwietnia. Czy ktoś się orientuje ??? Dziękuję z góry
      • Gość: x Re: Tanie loty do Portugalii IP: 217.33.154.* 25.01.11, 15:29
        gógle się orientują
        • agnes770 Re: Tanie loty do Portugalii 26.01.11, 12:46
          Ja również poszukuję tanich lini żeby przedostać sie do Lisbony lub Porto termin z kolei od 24.04.11 powrót okolo 6 maja do Polski bilety na 4 osoby dorosłe.Dziecko w wieku 13 lat zauważyłam ze wszedzie biora opłate jak za dorosłego.Codziennie z męzem śledzimy strony i bilety i jak na razie nic :(.
          • Gość: Asia Re: Tanie loty do Portugalii IP: *.ip.jarsat.pl 29.01.11, 19:49
            Ja również szukam lotów na kwiecień, jak cos znajde napisze, mam nadzieje że wy również;)
            • Gość: oramaz Re: Tanie loty do Portugalii IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.02.11, 12:54
              Szukaj w skyscanner.pl lot z Berlina Schoenefeld do Lisbony.
              Wypożyczalnia to www.wynajem-samochodow-hiszpania-portugalia.com
              • Gość: x Re: Tanie loty do Portugalii IP: 217.33.154.* 04.02.11, 08:22
                > Szukaj w skyscanner.pl lot z Berlina Schoenefeld do Lisbony.
                drożyzna, aż gwiżdże
                • Gość: GREG Re: Tanie loty do Portugalii IP: *.is.net.pl 12.02.11, 23:20
                  Teraz kończy się promocja KLM i air France. Bilety do Lizbony w wielu terminach za 650 złotych w obie strony. Okres promocji dotyczy wylotów do połowy czerwca. Pozostaje też wersja z Ryanairem z Krakowa do Wezee i potem do Faro. Powrót przez Bruksele. Tyle, że trzeba polować na dobre ceny.
                  • yavorius Re: Tanie loty do Portugalii 15.02.11, 12:22
                    > Teraz kończy się promocja KLM i air France. Bilety do Lizbony w wielu terminach
                    > za 650 złotych w obie strony.

Z całym szacunkiem, ale to żadna promocja, tylko normalna cena...
                    • Gość: GREG Re: Tanie loty do Portugalii IP: *.is.net.pl 15.02.11, 21:17
                      cena 650 zł jest ceną bardzo atrakcyjną. Zobacz ceny u innych przewoźników. LOT, TAP, czy Luftwafe. Ciężko też taką cenę uzyskać na low costa szczególnie w czerwcu. Kiedy patrzyłem powyższa oferta była w promocji fly blue - europe. Normalnie jak wcześniej śledziłem ten kierunek ceny wynosiły ok. 1000 złotych.

Pozdrawiam
                      • yavorius Re: Tanie loty do Portugalii 16.02.11, 09:07
                        > cena 650 zł jest ceną bardzo atrakcyjną

Ależ ja tego nie neguję:)
    • Gość: adam Re: Tanie loty do Portugalii IP: *.dynamic.chello.pl 21.02.11, 21:19
      ja lece do portugalii za tydzień - wyszukiwałem lot na Tania podroz - tanie loty. Bardzo dobra wyszukiwarka
      • Gość: x idę o zakład spamerze że nigdzie nie lecisz IP: 217.33.154.* 22.02.11, 08:28
        a twoja wyszukiwarka jest guzik warta, bo najtańszy lot na czerwiec to 700 zł badziewnymi liniami lotniczymi z badziewną przesiadką na badziewnym luton. spłyń.
        • Gość: goshka Re: idę o zakład spamerze że nigdzie nie lecisz IP: *.1and1.pl 05.07.11, 14:01
          Ja kiedys korzystalam z tego whynotfly.pl
          • Gość: Patrycja Re: idę o zakład spamerze że nigdzie nie lecisz IP: *.dynamic.chello.pl 30.07.11, 13:18
            ja sobie w lipcu rezerwowałam bilety do Brazylii i też korzystałam z whynotflya. Bardzo fajną mają ta wyszukiwarkę, w ogóle bardzo prosto wszystko znaleźć.
            • Gość: Ela Re: idę o zakład spamerze że nigdzie nie lecisz IP: *.dynamic.chello.pl 04.08.11, 20:24
              popieram, szczególnie dla takich nielotów jak ja:P Wszystko na tacy.
    • pi-xel Re: Tanie loty do Portugalii 04.08.11, 10:46
      W zeszłym roku leciałam z Krakowa do Londynu za 21 zł i z Londynu do Porto za niecałe 200 zł. Podróż wyniosła ok. 300 zł z dodatkowym bagażem rejestrowanym (Ryanair). Polecam szukać lotu tak na 3 miesiące przed planowana podróżą.
      • wala15 Re: Tanie loty do Portugalii 06.02.12, 19:22
        wlasnie rezerwowalem bilety polecam TAP PORTUGAL 2 dorosle plus dziecko 2100zl berlin lizbonz berlin...szukalem wszystkich mozliwych polaczen taniej nie ma...nie kupujcie powrotu w soboty bo sa najdrozsze...termin wylot sierpien przylot wrzesien
        • aagulek Re: Tanie loty do Portugalii 06.02.12, 23:03
          lecisz z Berlina?
          • Gość: blond ofca Ktora godzina? IP: *.124.175.66.available.above.net 07.02.12, 02:46

aagulku, ty jestes blondynka, prawda? uwazaj na siebie infantylny pieszczoszku.
            sama w podroz sie nie wybieraj. zabierz ze soba kogos kto bedzie tobie tlumaczyl
            info pisane. Masz klopoty ze zrozumieniem tekstu. Z mowieniem jest lepiej?
        • Gość: jac.dom Re: Tanie loty do Portugalii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.12, 18:28
          2045 zł/496 Eu
          2+1
          sirep - wrze
          Air France
          www.airtickets.pl
    • martusia852 Re: Tanie loty do Portugalii 11.05.12, 18:14
      tu macie przykładowy tani lot www.podrozni24.pl/podroe-za-granic/z-krakowa/138-boe-ciao-w-portugalli-za-770z-8-noclegow-lot.html
    • maria4785 Re: Tanie loty do Portugalii 16.11.18, 12:46
      Ja zawsze rezerwuje tanie bilety na stronie httр://jetradаr.рl U nich zawsze znajdę loty wszystkich regularnych linii i tanich linii lotniczych, przez co nie muszę sprawdzać wielu stron.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka