Gość: nina104 IP: *.adsl.inetia.pl 15.07.09, 17:08 Planuję wyjazd do Portugalii, termin odległy, bo przyszły rok.Czy oprócz LOT-u który miewa bilety po 680 zl w 2 strony można trafić coś tańszego? I u jakich przewoźników? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yavorius Re: Tanie loty do Portugalii 16.07.09, 08:40 680 zł za bilet w dwie strony to jest dużo??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psi1978 Re: Tanie loty do Portugalii IP: *.ip.netia.com.pl 21.08.09, 15:26 żadnych LOTów ani przesiadek - 2 miesiące temu weszła do nas najbardziej popularna sieć przewożnika portugalskiego TAP -flytap.com ja płaciłem 100 EUR za osobę pod koniec lipca w jedną stronę, wylot o 6 rano z Okęcia, w Lizbonie o 9.00, normalny posiłek na pokładzie, miła obsługa. Zrobiłem objazdówkę po Portugalii w sierpniu, zapraszam z pytaniami psi1978@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina104 Re: Tanie loty do Portugalii IP: *.adsl.inetia.pl 23.08.09, 17:39 Witam! Chętnie skorzystam z rad osoby, która była w Portugalii a do tego chce podzielić się swoimi spostrzeżeniami. Nasza wstępny plan jest taki- bilet kupiony (10 dni). Noclegi chcielibyśmy w okolicach Lizbony (max 30-50 km). Jakie miejscowości są godne polecenia (nad oceanem) by szukać tam apartamentu? Planujemy 4-5 dni pojeździć samochodem a resztę Lizbona i odpoczynek. Co jest godne uwagi, jakie miejsca i miejscowości warto odwiedzić? Nie chcielibyśmy ruszać się 100-tki kilometrów od Lizbony, tylko tak by wracać do bazy wypadowej. Z góry dziękuję! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina104 Re: Tanie loty do Portugalii IP: *.adsl.inetia.pl 23.08.09, 17:40 A wypożyczenie samochodu? Jaką firmę byś poleciła a może pośrednika z dobrą ceną? Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Tanie loty do Portugalii 24.08.09, 08:44 www.wynajem-samochodow-hiszpania-portugalia.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kenyo Re: Tanie loty do Portugalii IP: *.icpnet.pl 08.11.11, 22:20 To może od razu jeszcze jeśli chodzi o rezerwację hotelu - polecam najpierw porównać ceny wszystkich hoteli na stronie typu "wszystko w jednym" np. oHotele.pl, można czasem oszczędzić parę groszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziibig Re: Tanie loty do Portugalii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 21:01 Szukaj promocji Ryanair,wczoraj były bilety po 1 zł i 1 euro.Przesiadka w Londynie,Gironie albo Mediolanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Tanie loty do Portugalii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 13:06 Lufthansa - - ceny jak LOT Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Tanie loty do Portugalii 22.07.09, 15:31 tylko że te loty są z przesiadką, często dwugodzinną... Odpowiedz Link Zgłoś
aga-ta Re: Tanie loty do Portugalii 27.07.09, 14:24 Jeśli mieszkasz stosunkowo blisko zachodniej granicy, to radzę prześledzić loty z Berlina. Właśnie tak lecieliśmy w zeszłe wakacje. Easy Jet z Berlina - wyszło bardzo sensownie cenowo. Im wcześniej zarezerwujesz tym taniej. Przy rezerwacji internetowej radzę to robić w jakiś mało popularnych godzinach - na pewno nie 20:00-1:00 (ceny bywają różne o różnych porach dnia). Poszukaj tutaj: www.flysiesta.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mops Re: Tanie loty do Portugalii IP: 194.183.57.* 27.07.09, 16:37 sprawdzałem dziś loty z berlina do lisbony na wrzesień. 250euro = koszt przejazdu do berlina dla 2 osób w dwie strony. mało atrakcyjna cena. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mops Re: Tanie loty do Portugalii IP: 194.183.57.* 27.07.09, 16:38 oczywiście miało być- 250euro + koszt dojazdu do berlina Odpowiedz Link Zgłoś
aga-ta Re: Tanie loty do Portugalii 27.07.09, 20:39 Im wcześniej tym taniej - autor wątku ma jeszcze sporo czasu. Jeśli - tak jak my - ktoś mieszka np. na Pomorzu Zachodnim, to zupełnie nie opłaca się jechać na polskie lotnisko. Pod warunkiem, oczywiście, że zarezerwuje bilety wcześniej. Sprawdzałam tutaj: www.easyjet.com/pl/Zarezerwuj/index.asp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mops Re: Tanie loty do Portugalii IP: 194.183.57.* 28.07.09, 09:37 bilety w easy z berlina do lizbony dla 2 osób na wrzesień - średnio 480 euro w dwie strony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina104 Re: to drogo /nt IP: *.adsl.inetia.pl 14.08.09, 19:41 Dzięki za wszystkie podpowiedzi. Mieszkam na wschodzie, zdecydowałam się na bilety LOT-u po 670 zł w 2 strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Tanie loty do Portugalii IP: 77.252.190.* 25.08.09, 12:36 Ja leciałam z ryanaira z Krakowa z przesiadka w Londynie za 50 zł w dwie strony. Warto poszukac promocji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Tanie loty do Portugalii IP: *.chello.pl 06.01.10, 20:38 taaaaa... na Kobyle chyba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Tanie loty do Portugalii IP: *.chello.pl 06.01.10, 20:38 taaaaa... na Kobyle chyba... Odpowiedz Link Zgłoś
grekan Re: Tanie loty do Portugalii 07.01.10, 13:24 A oplaty lotniskowe i bagaz? Sam bagaz jest drozszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Tanie loty do Portugalii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.10, 14:13 To były loty promocyjne, a promocja polegała na tym, że nie było podatków i opłat lotniskowych, a bilet kosztował po 1 zł na lot do Londynu i z powrotem i po 1 euro z Londynu do Porto i z powrotem. Na tydzień jestem w stanie spokojnie spakować się w bagaż podręczny w postaci walizki 20 na 40 na 50, więc za bagaż też nie musiałam płacić. Wszystko zależy od szczęścia i terminu w którym się leci. Tyle płaciłam za loty w październiku. dodam, że dokładnie tą sama trasa leciałam w wakacje i zapłaciłam ok 1300zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniobar Re: Tanie loty do Portugalii IP: 82.160.51.* 26.01.10, 18:57 my lecimy na poczatku marca z Air France - przesiadka w Paryzu, koszt 650 PLN na osobe tam i z powrotem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crazykoko Re: Tanie loty do Portugalii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.10, 09:08 Skąd Wy bierzecie te ceny? Mówicie o kosztach całkowitych, czy tylko o cenie lotu bez podatku i opłat lotniskowych? Szukam właśnie lotów do Portugalii w maju i koszt przelotu dla jednej osoby nie schodzi poniżej 1200 zł w najtańszych portugalskich liniach. Oczywiście z przesiadką. Interesuje mnie przelot do Faro lub Lisbony. Jak ktoś jest zorientowany i biegły w wyszukiwaniu lotów to niech da znać. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Tanie loty do Portugalii 18.02.10, 11:13 Bo nie patrzy się na linie portugalskie. www.airfrance.pl Wylot 5 maja Powrót 26 maja 649,38 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina104 Re: Tanie loty do Portugalii IP: *.adsl.inetia.pl 18.02.10, 13:58 Dobrze jest również poszukać przez pośrednika FLY FIESTA. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Tanie loty do Portugalii 18.02.10, 14:03 A najlepiej przez www.skyscanner.pl :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crazykoko Re: Tanie loty do Portugalii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.10, 14:34 No teoretycznie macie racje, ale ważny jest termin lotu. Interesuje mnie lot do Faro, ewentualnie Lisbona i później wypożyczalnia samochodów. Leciałyby 2 osoby dorosłe, jedno dziecko i jedno niemowlę. AirFrance daje mi cenę niską, ale dolicza opłaty i w sumie wychodzi ponad 1200 zł za osobę. KLM daje cenę 1050 zł za osobę. Są oczywiście ceny promocyjne, ale trzeba dopasować do nich terminy, a tak nie zawsze się da :( Ja konkretnie chcę lecieć 1 maja i wrócić 14 maja. Np. Ryanair oferuje cenę ok. 700 zł z opłatami itp. ale trzeba czekać na przesiadkę w Londynie 16 godzin. Jeśli chcesz czekać 2-3 godziny to musisz już zapłacić dużo więcej. W sumie jednak dzięki za linki bo korzystając z większej ilości serwisów łatwiej coś wynaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Tanie loty do Portugalii 18.02.10, 15:27 Gość portalu: crazykoko napisał(a): > AirFrance daje mi cenę niską, ale dolicza opłaty i w sumie > wychodzi ponad 1200 zł za osobę. Nie rozumiem, ja płaciłem 670 zł za osobę. Do Faro nie ma sensu lecieć, bo jest drożej. Musisz zmienić terminy widocznie. Odpowiedz Link Zgłoś
manganna Re: Tanie loty do Portugalii 21.04.10, 16:34 Witam, Ja doleciałam i wróciłam z Porto za 360 zł (całość)z Ryanair. Wylot z Poznania, przesiadka na Londyn Stansted (ok. 3 godz. czekania) i Porto wita. Powrót: Porto -przesiadka w Charleroi (krótki postój, 1,5 godz.) lądowanie we Wrocławiu. Leciałam w lutym, w tej chwili już nie ma takiego połącznia, ale naprawdę warto szperać samemu i sprawdzać różne warianty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoxcebc Re: Tanie loty do Portugalii IP: 178.73.48.* 14.09.10, 07:39 no to masz np. konradtravel.pl tam jest o wiele taniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pakula Re: Tanie loty do Portugalii IP: *.finemedia.pl 06.10.10, 12:12 Polecam stronę www.cp-online Mają tam oferty chyba wszystkich przewoźników, więc duże szanse na znalezienie dobrych cen. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tanie-latanie Re: Tanie loty do Portugalii IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.10, 12:12 Do Portugalii, jeszcze rok temu, można było bardzo tanio polecieć. Z Krakowa do Porto, przez Londyn za ok 200 zł w 2 strony. niestety połączenie to zostało już wycofane. Trzeba zdać się na droższych przewoźników. Jeśli chodzi o wypożyczalnie, polecam firmę sixt cars - maja bardzo dobre ceny. ----- tanie-latanie Odpowiedz Link Zgłoś
romkalee Re: Tanie loty do Portugalii 25.01.11, 12:46 Rownież szukam tanich lotów z Lisbony do polski i bilet powrotny..oczywiście jak najtaniej około kwietnia. Czy ktoś się orientuje ??? Dziękuję z góry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Tanie loty do Portugalii IP: 217.33.154.* 25.01.11, 15:29 gógle się orientują Odpowiedz Link Zgłoś
agnes770 Re: Tanie loty do Portugalii 26.01.11, 12:46 Ja również poszukuję tanich lini żeby przedostać sie do Lisbony lub Porto termin z kolei od 24.04.11 powrót okolo 6 maja do Polski bilety na 4 osoby dorosłe.Dziecko w wieku 13 lat zauważyłam ze wszedzie biora opłate jak za dorosłego.Codziennie z męzem śledzimy strony i bilety i jak na razie nic :(. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Tanie loty do Portugalii IP: *.ip.jarsat.pl 29.01.11, 19:49 Ja również szukam lotów na kwiecień, jak cos znajde napisze, mam nadzieje że wy również;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oramaz Re: Tanie loty do Portugalii IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.02.11, 12:54 Szukaj w skyscanner.pl lot z Berlina Schoenefeld do Lisbony. Wypożyczalnia to www.wynajem-samochodow-hiszpania-portugalia.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Tanie loty do Portugalii IP: 217.33.154.* 04.02.11, 08:22 > Szukaj w skyscanner.pl lot z Berlina Schoenefeld do Lisbony. drożyzna, aż gwiżdże Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GREG Re: Tanie loty do Portugalii IP: *.is.net.pl 12.02.11, 23:20 Teraz kończy się promocja KLM i air France. Bilety do Lizbony w wielu terminach za 650 złotych w obie strony. Okres promocji dotyczy wylotów do połowy czerwca. Pozostaje też wersja z Ryanairem z Krakowa do Wezee i potem do Faro. Powrót przez Bruksele. Tyle, że trzeba polować na dobre ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Tanie loty do Portugalii 15.02.11, 12:22 > Teraz kończy się promocja KLM i air France. Bilety do Lizbony w wielu terminach > za 650 złotych w obie strony. Z całym szacunkiem, ale to żadna promocja, tylko normalna cena... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GREG Re: Tanie loty do Portugalii IP: *.is.net.pl 15.02.11, 21:17 cena 650 zł jest ceną bardzo atrakcyjną. Zobacz ceny u innych przewoźników. LOT, TAP, czy Luftwafe. Ciężko też taką cenę uzyskać na low costa szczególnie w czerwcu. Kiedy patrzyłem powyższa oferta była w promocji fly blue - europe. Normalnie jak wcześniej śledziłem ten kierunek ceny wynosiły ok. 1000 złotych. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Tanie loty do Portugalii 16.02.11, 09:07 > cena 650 zł jest ceną bardzo atrakcyjną Ależ ja tego nie neguję:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Tanie loty do Portugalii IP: *.dynamic.chello.pl 21.02.11, 21:19 ja lece do portugalii za tydzień - wyszukiwałem lot na Tania podroz - tanie loty. Bardzo dobra wyszukiwarka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x idę o zakład spamerze że nigdzie nie lecisz IP: 217.33.154.* 22.02.11, 08:28 a twoja wyszukiwarka jest guzik warta, bo najtańszy lot na czerwiec to 700 zł badziewnymi liniami lotniczymi z badziewną przesiadką na badziewnym luton. spłyń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goshka Re: idę o zakład spamerze że nigdzie nie lecisz IP: *.1and1.pl 05.07.11, 14:01 Ja kiedys korzystalam z tego whynotfly.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patrycja Re: idę o zakład spamerze że nigdzie nie lecisz IP: *.dynamic.chello.pl 30.07.11, 13:18 ja sobie w lipcu rezerwowałam bilety do Brazylii i też korzystałam z whynotflya. Bardzo fajną mają ta wyszukiwarkę, w ogóle bardzo prosto wszystko znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: idę o zakład spamerze że nigdzie nie lecisz IP: *.dynamic.chello.pl 04.08.11, 20:24 popieram, szczególnie dla takich nielotów jak ja:P Wszystko na tacy. Odpowiedz Link Zgłoś
pi-xel Re: Tanie loty do Portugalii 04.08.11, 10:46 W zeszłym roku leciałam z Krakowa do Londynu za 21 zł i z Londynu do Porto za niecałe 200 zł. Podróż wyniosła ok. 300 zł z dodatkowym bagażem rejestrowanym (Ryanair). Polecam szukać lotu tak na 3 miesiące przed planowana podróżą. Odpowiedz Link Zgłoś
wala15 Re: Tanie loty do Portugalii 06.02.12, 19:22 wlasnie rezerwowalem bilety polecam TAP PORTUGAL 2 dorosle plus dziecko 2100zl berlin lizbonz berlin...szukalem wszystkich mozliwych polaczen taniej nie ma...nie kupujcie powrotu w soboty bo sa najdrozsze...termin wylot sierpien przylot wrzesien Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blond ofca Ktora godzina? IP: *.124.175.66.available.above.net 07.02.12, 02:46 aagulku, ty jestes blondynka, prawda? uwazaj na siebie infantylny pieszczoszku. sama w podroz sie nie wybieraj. zabierz ze soba kogos kto bedzie tobie tlumaczyl info pisane. Masz klopoty ze zrozumieniem tekstu. Z mowieniem jest lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jac.dom Re: Tanie loty do Portugalii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.12, 18:28 2045 zł/496 Eu 2+1 sirep - wrze Air France www.airtickets.pl Odpowiedz Link Zgłoś
martusia852 Re: Tanie loty do Portugalii 11.05.12, 18:14 tu macie przykładowy tani lot www.podrozni24.pl/podroe-za-granic/z-krakowa/138-boe-ciao-w-portugalli-za-770z-8-noclegow-lot.html Odpowiedz Link Zgłoś
maria4785 Re: Tanie loty do Portugalii 16.11.18, 12:46 Ja zawsze rezerwuje tanie bilety na stronie httр://jetradаr.рl U nich zawsze znajdę loty wszystkich regularnych linii i tanich linii lotniczych, przez co nie muszę sprawdzać wielu stron. Odpowiedz Link Zgłoś