Dodaj do ulubionych

pikflometr

28.07.11, 17:35
Czy ktoś używa pikflometru? Mam na myśli również Wasze dzieci. Jaka jest jego "wartość diagnostyczna", jeśli chodzi o zbliżające się zaostrzenie astmy? Czy rzeczywiście codzienie monitorujecie PEF? Właśnie zamówiłam takie urządzenie dla córki, bo wydaje mi się, że warto je mieć zwłaszcza w obliczu zbliżającego się zoastrzenia spowodowanego np.infekcją lub wzmożonym wysiłkiem fizycznym. A co Wy o tym myślicie?
Obserwuj wątek
    • prawdziwy_necik Re: pikflometr 10.08.11, 09:39
      Nie korzystam z tego sprzetu.
    • szemagda Re: pikflometr 19.04.17, 12:20
      Mój 6 latek ma pikflometr i u nas zdaje to egzamin. Tylko na początku trzeba nauczyć się go "czytać".
    • anna19601986 Re: pikflometr 07.02.18, 09:52
      Moje dziecko używa pikflometru, gdyż jest astmatykiem, wie dokładnie kiedy ma zwężenia dróg oddechowych i aplikuje wtedy sobie lekarstwo. Zakupiliśmy ten model www.uniformshop.pl/inhalatory/pikflometr-philips-respironics-personal-best-142 wystarcza nam
    • nowi_cusz Re: pikflometr 10.10.18, 13:46
      Jagoda, jeśli chcesz cichy sprzęt i taki, który rozpyli wszystkie leki, to zobacz sobie ten model: www.medbryt.com.pl/produkt/inhalator-dla-dzieci-alphaneb-2/ . Specjalnie przeznaczony dla dzieci, a w dodatku do każdego rodzaju leku :)

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka