speni 09.07.04, 10:48 czy ktoś z Was wybiera sie na "prawdziwe" wczasy w ciepłych krajach i przede wszystkim samolotem ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anuska25 Re: wakacje samolotem 09.07.04, 13:36 ja się wybierałam, ale wszyscy odradzają:( Podobno wakacje nie są najlepszym okresem do wyjazdu z dzieckiem ze względu na upały. Może coś w tym jest, bo wczoraj u nas były 32 stopnie i mała bardzo mi marudziła, cała byla mokra i nic innego nie robiłam, tylko co 0,5 godz. herbatkę. Już mi sie odechciało podróżowania, bo jesli mam siedzieć cały czas w hotelu, to po co jechać? Odpowiedz Link Zgłoś
dz_joanna Re: wakacje samolotem 09.07.04, 23:21 My już byliśmy, na przełomie maja i czerwca na Krecie. Michałek miał wtedy prawie 9,5 miesiąca. Podróż samolotem zniósł bardzo dobrze. W jedną stronę cały czas spał. W drugą chwilę jadł, trochę się pobawił, a potem zasnął na rękach tatusia. Co do upałów zgadzam się. Tzn. Michał dobrze znosił majowo-czerwcowe upały (szczególnie nad morzem, kiedy wiał lekki wiaterek), ale pod koniec naszego pobytu wszyscy mieliśmy dość. Nie wyobrażam sobie lipca czy czerwca. Jeśli mogę doradzić, lepiej jedźcie we wrześniu. Morze ciepłe, nagrzane po całym lecie, upały łagodniejsze, ceny niższe, dużo owoców. Same zalety :-) Ja niestety we wrześniu nie mogłam, bo moja starsza córka idzie do szkoły. Niezależnie od decyzji, życzę miłych wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś
cz.wrona Re: wakacje samolotem 12.07.04, 08:17 O o o miałam właśie to samo napisać co dz_joanna ;-))))Mądra jestem bo mi dokładnie powiedziała toćka w toćkę co tutaj- tylko na basenie i wcześnie ;-D Rzeczywiście po całym lecie morze nagrzane itede. a i temp. łagodniejsza ;-D A my na wakacje chyba nie pojedziemy buuuuu Odpowiedz Link Zgłoś
speni Re: wakacje samolotem 12.07.04, 14:23 No właśnie rozważaliśmy Kretę, ale nie rzecz w tym gdzie ale chodzi mi o ten samolot. Przecież nasze bobaski nie mają swoich foteli w samolocie, Marysia za żadne skarby nie uśnie na rękach, 4 godziny to może nie dużo ale cały czas myślę czy nie ma innej opcji w samolocie jak trzymanie malucha na kolanach. No i potem jeszcze z lotniska 1h autokarem na miejsce. Proszę napisz dokładnie jak to jest w tym samolocie. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś