ertes 03.03.07, 17:26 Wyglada na to ze jednak liberalowie wygraja a szkoda gdyz tym razem zycze z calego serca dosjcia do wladzy PQ i kolejnego, tym razem udanego referendum. Ktos z La Belle Provance czyta? Co uwazacie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jarecki32 Re: Wybory w Quebec 03.03.07, 18:11 Bosclaire raczej nie wygra bo ma slabe poparcie poza Montrealem (wiadomo dlaczego). Dumont nabral politycznej wprawy i jest ta trzecia sila. Charest zapewne wygra i bedzie po staremu. Nie wiem czemu ciebie ten temat z perspektwy Kalifornii tak zajmuje ? Kalifornia o ile wiem nie jest zainteresowana secesja, a moze sie myle ? Ruchy separatystyczne na swiecie byly sa i beda. Popatrzmy na Belgie, Hiszpanie. Nawet we Wloszech jest gosc, ktory sobie zalozyl Republike Padanska. Na szczescie tzw common sense na koniec wygrywa. Odpowiedz Link
ertes Re: Wybory w Quebec 03.03.07, 18:21 > Nie wiem czemu ciebie ten temat z perspektwy Kalifornii tak zajmuje ? Bos wyraznie malo inteligentny. Odpowiedz Link
jarecki32 Re: Wybory w Quebec 03.03.07, 18:28 ertes napisał: > > Nie wiem czemu ciebie ten temat z perspektwy Kalifornii tak zajmuje ? > > Bos wyraznie malo inteligentny. Wyluzuj i daruj sobie swoja prymitywna zlosliwosc Odpowiedz Link
ertes Re: Wybory w Quebec 03.03.07, 18:47 Staram sie dostosowac do ciebie gdyz po raz kolejny z tobie tylko wiadomych powodow piszesz cos o moim miejscu zamieszkania chcac odrzucic to co pisze. Za pierwszym grzecznie ci odpisalem i widac nie pomoglo wiec staram zrobic to dobitniej zebys zrozumial wreszcie bezsens tego typu komentarzy, nie wspominajac juz ze sa bardzo plytkie. Zreszta juz ci udowodnilem mimo nie mieszkania w Kanadzie to moja wiedza o tym kraju jest w temacie o ktorym dyskutowalismy i pewnie innych jest wieksza niz twoja. Jesli bedziesz wiec prymitywnie komentowal licz sie z "prymitywna zlosliwoscia". Moze wtedy do ciebie dotrze co napisalem. Odpowiedz Link
ertes Re: Wybory w Quebec 04.03.07, 17:28 A recent Leger Marketing poll indicated the Liberals had the support of 32 per cent of Quebecers, compared with 25 per cent for the PQ and 21 per cent for the ADQ. A moze utworza koalicje, PQ i ADQ ? A stad niedaleko do referendum. Czego im serdecznie zycze. Odpowiedz Link
sylwek07 Re: Wybory w Quebec 28.03.07, 12:15 No i jest po wyborach,maja tzw miejszosciowy rzad. Odpowiedz Link
ertes Re: Wybory w Quebec 28.03.07, 16:08 Sylwek, tak sie interesujesz Kanada wiec moze napisz cos wiecej niz twoj zwwykly "one liner" ? Masz jakies zdanie na temat tych wyborow? Co to oznacza dla Quebec i dla Kanady? Co wyborcy pokazali w tych wyborach? Jak te wybory maja sie do niepodleglosci? Wykaz sie czyms poza doskonala znajomoscia przepisow emigracyjnych. Odpowiedz Link