Dodaj do ulubionych

Co warto zobaczyc w Stanach?

IP: *.adsl.proxad.net 09.10.04, 14:11
Wybieram sie turystycznie do Stanow. Zastanawiam sie co warto tam zobaczyc
(oczywiscie pomijajac standardy typu Niagara, NY czy Las Vegas). I moze przy
okazji poradzicie mi czy warto wynajac samochod, czy tez lepiej kupic i
sprzedac przed wyjazdem?
Obserwuj wątek
    • Gość: zuza Re: Co warto zobaczyc w Stanach? IP: *.wma.east.verizon.net 09.10.04, 14:21
      hey,
      co do zobaczenia to zalezy co lubisz...jesli miasta kreca ci tak sobie to
      zawsze mozesz sprobowoc przyjechac do The Berkshires ogladac piekna jesien,
      ludzie z calych stanow zjezdzaja sie tutaj teraz:) no i oczywiscie nie
      zapomniej o standardzie jakim jest Boston!
      • mojito Rent a car. 09.10.04, 17:19
        Absolutnie tylko wypozyczenie.
        Nie wiklaj sie w inne kombinacje.
        Pozdrowienia,
        m.
        • Gość: lu Re: Rent a car IP: *.adsl.proxad.net 09.10.04, 19:09
          Ceny na miesiac sa dosc duze. Ale w zamian moge skorzystac z samolotow (i
          pozyczyc kolejny samochod)... Mhmmmm

A dlaczego kupno i sprzedaz nie sa dobrym pomyslem (bedzie duzo taniej)?
          • mojito Re: Rent a car 09.10.04, 19:58
            Zdrowko,
            mozna przyjac generalnie srednia ok. US$ 50 za dzien.
            Na Florydzie zawsze duzo taniej. A wiec ok. 1500.
            Za ta sume trudno bedzie Tobie kupic wystarczajaco
            dobry samochod aby bez obaw podrozowac po Stanach.
            Dodatkowo w gre wchodzi ubezpieczenie i inne koszty.
            Niepotrzebnie bedziesz pochlonieta kupnem/sprzedaza
            samochodu zamiast podrozowac.
            W wypozyczalni dostaniesz nowy/prawie nowy i sprawny samochod.
            Przy miesiecznym wypozyczeniu masz szanse otrzymania rabatu
            w wysokosci 5-15%.
            Kupno/sprzedaz jest bardzo zlym pomyslem. Czasochlonnym i drozszym.
            Nie pchaj sie w to.
            Pozdrowienia,
            mojito.
    • Gość: sylwek Re: Co warto zobaczyc w Stanach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.04, 17:52
      a kto pozyczy samochod bez karty kredytowej?
      • Gość: gosc Re: Co warto zobaczyc w Stanach? IP: *.aster.pl 11.10.04, 10:17
        Ja mam polska karte kredytowa typu Visa i place nia na calym swiecie.
        • flipflap Re: Co warto zobaczyc w Stanach? 11.10.04, 13:39
          Nawet nie myśl o kupnie samochodu. Jesteś cały czas do niego przywiązany. A
          tak wsiadasz w samolot jesteś gdzie chcesz i wypożyczasz następny. Dużo więcej
          zobaczysz w ten sposób. Nie myśl że jezda w 60 godzin z jednego na drugie
          wybrzeże to frajda.
          Kupno samochodu wiąże się z dodatkowym kosztem ubezpieczenia, co w twoim
          wypadku będzie znaczne. Jak masz ochotę coś zobaczyć to nie kupisz żadnego
          gówna za $1500.00 tylko coś droższego. Napewno nie dostaniesz tych samych
          pieniędzy z powrotem. Nie mówiąc o czasie straconym na kupno-sprzedaż i
          przejazdy z miejsca na miejsce.
          www.ziemni.risp.pl/
      • Gość: zibi Re: Co warto zobaczyc w Stanach? IP: .171.* / 80.240.171.* 12.10.04, 21:27
        pozycza i bez karty kredytowej ,jak zaplacisz gotowka.Nas skierowali z AVISU do
        jakiejs zaprzyjaznionej z nimi wypozyczalni.
        • sylwek07 Re: Co warto zobaczyc w Stanach? 12.10.04, 21:50
          Gość portalu: zibi napisał(a):

> pozycza i bez karty kredytowej ,jak zaplacisz gotowka.Nas skierowali z AVISU
          do
          >
          > jakiejs zaprzyjaznionej z nimi wypozyczalni.
          -------------------------------------------------------------
          a ile zaplaciliscie?
          • bea_mama Re: Co warto zobaczyc w Stanach? 12.10.04, 23:35
            Nam nikt nie chcial wynajac samochodu bez karty kredytowej (debetowa uznaje
            chyba tylko Budget), a juz na pewno nie za gotowke. Przeciez za samochod
            placisz po jego oddaniu do wypozyczalni, wiec oni chca miec pewnosc ze im dasz
            te kase. A z karty kredytowej sciagna zawsze.
    • Gość: Zu Re: Co warto zobaczyc w Stanach? IP: *.c3-0.crm-ubr4.crm.ny.cable.rcn.com 11.10.04, 22:52
      Jesli chodzi o samochod, to najlepiej wynajac. Latwiej wtedy poruszac sie po
      Stanach. Zakladam, ze jesli chcesz zobaczyc NY i Las Vegas to bedziesz
      podrozowac rozniez samolotem. Pokonania samochodem takiej odleglosci nie
      polecam - przerazliwa nuda i nic ciekawego do zobaczenia po drodze. Za to jak
      juz bedziesz na Dzikim Zachodzie, to polecam parki narodowe: Canyonland NP,
      Arches NP, Bryce Canyon, Zion NP. Mnie te miejsca zachwycily i bylam tam
      wielokrotnie i jeszcze z checia tam kiedys wroce.
      • Gość: res Re: Co warto zobaczyc w Stanach? IP: 82.177.98.* 17.12.04, 00:58
        ot tak natrafilem na ten temat. No przede wszystkim Wielki Kanion Kolorado-
        jedno z najpiekniejszych miejsc na Ziemi, ale oczywiscie nie mozna isc na
        latwizne koniecznie zejdz w dol. Kolejne to po prostu Parki Narodowe:
        Bryce,Arches(Utah), Yellowstone(Woyoming), Saquaro(Arizona),Glacier(Montana),
        Olympic(Washington), Everglades(Florida),a takze miasta: Seattle i San
        Francisco to chyba dwa najpiekniejsze amerykanskie miasta.
    • Gość: duuuuuuzo Re: Co warto zobaczyc w Stanach? IP: *.chelm.mm.pl 12.01.05, 12:50
      ja tam bylam w wakacje: warto wielki kanion kolorado, san francicco(i chinska
      dzielnice przede wszystkim), san diego, doline smierci(death valley), parki
      narodowe np sekwoja, joshua tree,volcanic park, las vegas -warto kilka dni tam
      zostac, ...i pewnie jeszcze duzo innych miejsc, radze kup sobie na miejscu
      przewodnik z konkretnym regionem my dzieki takiemu przewodnikowi znalezlismy
      kilka ciekawych miejsc o ktorych [pojecia nie mielismy np miasteczko jak z
      dzikiego zachodu gleboko w gorach bez turystach, z konmi przyczepionymi pod
      saloonem...polecam a samochod mielismy wypozyczony na karte amerykanska ale
      debetowa(wczesniej tez z tego korzystalismy i nigdy nie bylo problemu)i na
      amerykanskie prawo jazdy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka