kristina270787 16.11.15, 10:19 Witam znajdę chętna bądź chętnego na wspólne wakacje w mexico? Ps. Każdy płaci za siebie 😜 pozdrawiam ✌️ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tasior6 Re: Wakacje 2016 ;) 23.11.15, 17:37 ja lecę z biurem Gaudeamus z Krakowa Polecam bo maja bardzo ciekawy program www.gaudeamus.com.pl/wyprawy/meksyk_gwatemala_belize/ Odpowiedz Link
kwiatuniek Re: Wakacje 2016 ;) 26.11.15, 16:00 Kurcze też miałem lecieć , ale strach mnie ogarnął po atakach bombowych , czy to prawdziwe czy też fałszywe wolę nie kusić losu . Zazdroszczę Wam odwagi . Odpowiedz Link
marta_1965 Re: Wakacje 2016 ;) 26.11.15, 19:13 Niema co Panikować równie dobrze nawet jest to bardziej prawdopodobne że jak będziesz jechała np. nad polskie morze będziesz miała wypadek samochodowy. I Wez pod uwagę to że biuro też stara sie zapewnic bezpieczeństwo swoim turystom bo Akurat też kiedyś byłem z wymienionym dwa posty wyżej biurem Gaudeamus W Chinach oraz omen omen w Syri i Jordan jak wtedy było jeszcze bezpiecznie i poznałem ich Przewodników i wiem że Chłopaki robią tak żeby turyści byli jak najbardziej bezpieczni i zadowoleni. KwiatunieK gorąco Ci polecam zebrać się na odwagę i jechać na Wyprawę ja się w 2016 roku też wybieram z Gaudeamusem na wyprawę do Peru i Boliwi i już nie mogę sie doczekać www.gaudeamus.com.pl/wyprawy/peru_boliwia/ Odpowiedz Link
kwiatuniek Re: Wakacje 2016 ;) 28.11.15, 13:06 Ja jednak optuję za naszym polskim morzem . Życie jest mi miłe , a i prognozy zachęcające . Lato ma byc jeszcze cieplejsze niz w tym roku i można własnym nie zaminowanym samochodem dojechać Odpowiedz Link
marta_1965 Re: Wakacje 2016 ;) 12.12.15, 20:05 He he ja byłam z Biurdm Gaudesmus w Mexico i serdecznie polecam tą wypraw? Odpowiedz Link
gp1959 Re: Wakacje 2016 ;) 07.01.16, 09:33 Którego lecisz? Rozumiem bilet masz kupiony? Odpowiedz Link
gp1959 Re: Wakacje 2016 ;) 07.01.16, 09:35 Którego lecisz? Rozumiem że bilet już masz? Odpowiedz Link
gp1959 Re: Wakacje 2016 ;) 29.01.16, 19:37 czy ktoś może mi doradzić, czy lepiej wypocząć po przejeździe po północnej części Mexico w Puerto Vallarta czy w Mazatlán? Obeznanych bardzo proszę o info. Pozdrawiam Odpowiedz Link
sla-womir Re: Wakacje 2016 ;) 21.06.16, 21:10 Cześć, mam własnie podobne przemyślenia, a konkretnie rozważam jakąś objazdówkę z wypoczynkiem w Puerto Vallarta. Jesli tam już byłeś, mogłbyś coś doradzić? Ogólnie więcej osob wypoczywa na wschodnim wybrzezu i cieżko znaleźć opinie o Riwierze Nayrait generalnie... Odpowiedz Link
kozienecki Re: Wakacje 2016 ;) 27.06.16, 14:50 Puero Vallarta polecam z całego serca, jak dotąd to był mój największy wakacyjny strzał w dziesiątkę. Dwa lata temu znaleźliśmy tanie bilety i polecieliśmy do Puerto z zamiarem przegrupowania się w mieście i uderzania gdzieś dalej. A ostatecznie miejsce przyciągnęło nas jak magnes i przez cały czas włóczyliśmy się po samym Puerto Vallarta, uderzyliśmy też do Tequilli, Guadalajary, które z resztą bardzo polecam bo są to miejsca klimatyczne. Gdzie nie spojrzysz mariachi, sombrero i tequila a nierzadko te trzy rzeczy połączone razem. W samym Puero Vallarta jest do roboty więcej niż mogliśmy się spodziewać, ichniejszy Malecon czyli nadmorska promenada tętni życiem, miasto jest przepiękne, a błąkając się, włażąc raz po raz w przypadkową uliczkę, wykryliśmy chyba najlepsze tacos na świecie. A trzeba wiedzieć, że ilość tacos jakie zjadłem w życiu już dawno przekroczyła masę mojego dobytku (nie licząc nieruchomości) więc wiem co mówię. Oprócz tego mamy Conchas Chinas, gdzie jeśli się połazikuje można znaleźć plaże o jakich gwiazdom największego formatu się nie śniło. I to nierzadko puste. Delfiny pływają gdzie popadnie, no chyba, że my mieliśmy takie szczęście, można poobserwować olbrzymie wieloryby (a ściślej rzecz biorąc - humbaki), co może wydawać się jakimś animal planet, ale daję słowo - dwa lata minęły a mi do dziś zapalają się iskry w oczach na samo wspomnienie. Mamy w końcu Islas Marietas z osławioną ukrytą plażą, do której dopłynąć można w masce i płetwach, co z resztą polecam. Miejsce niesamowite, przeładowane miejscówki na tajskim Phi Phi mogą się przy tym schować. Co więcej, mieliśmy to szczęście, że spotkaliśmy niesamowitego zwierza - głuptaka niebieskonogiego, który od strzała wpadł do mojego panteonu najgłupiej wyglądających zwierząt świata, stojąc na podium dumnie obok wargacza garbogłowego. Mimo, że jest to miejsce turystyczne, mam wrażenie, że ludzie są bardziej przyjaźni i partnerscy niż w Cancun. Warto też pić tequillę - w Puerto Vallarta uczyni cię ona szczęśliwą. Tak więc jak się ktoś pyta czy to dobre miejsce na wyjazd, odpowiadam, że nie ma lepszego. Sam poluję właśnie na jakiś czarter na późną jesień,a wtedy będzie to pierwsze tak odległe miejsce, w które pojechałem drugi raz. Odpowiedz Link
sla-womir Re: Wakacje 2016 ;) 28.06.16, 21:46 Wow, dzieki bardzo! Ja tez póki co w dalekie miejsca jeżdżę tylko raz, żeby zobaczyc jak najwięcej róznorodności, ale jesli PV tak Cię przyciągneło to w zasadzie rozwiewa moje wątpliwości i odpowiada na pytania :) bo istotnie Cancun i okolice mam wrażenie że są zdobyte przez turystów, a zachód Meksyku niekoniecznie. Więc chyba się tam wybiorę! Tylko póki co nie sam, a z operatorem bo widze fajne objazdówki w Rainbow. Mam nadzieję zobaczyć jak najwięcej a potem skorzystać z wypoczynku, a jeśli te miejsca skradna moje serce, nie przecze że wróce już "popodrózować" na spokojnie :) Odpowiedz Link
gp1959 Re: Wakacje 2016 ;) 17.08.16, 15:04 Wróciliśmy. Byliśmy w Nuova Vallarta, czyli jak mówisz Nayrait w hotelu Occidental Grand Nuevo Vallarta 5 dni. Obsługi jeszcze takiej nie miałem w Meksyku. Plaża ładna, woda ciepła jak zupa, polecam to wybrzeże. Odpowiedz Link
aventurero Re: Wakacje 2016 ;) 12.02.16, 16:09 Poszukaj miejscowego biura będzie taniej, dolecisz sama a na miejscu odbiorą Cię z lotniska. Jest chyba coś takiego jak GoldenMexico, byli znajomi i sobie chwalili. My w tym roku do Peru z peruexpedicion.com Też lokalna agencja i tańsza niż z polskim biurem. Powodzenia! Odpowiedz Link
malgorzata_z_meksyku Re: Wakacje 2016 ;) 19.02.16, 19:53 Jeśli ktoś wybiera się na Jukatan to znam lokalne meksykańsko-polskie biuro które może zaoferować wszystkie atrakcje na półwyspie. W cenach oczywiście bardzo konkurencyjnych do ofert w hotel i u polskich touroperatorów. Ja mieszkam w Playa del Carmen i chętnie doradzę osobom chcącym wypocząć Karaibach w Meksyku:) pozdrawiam, Małgosia Odpowiedz Link
gp1959 Re: Wakacje 2016 ;) 19.02.16, 20:08 Czy możesz pomóc jeżeli chodzi o wyjazd na północ, czyli do Miedzianego Kanionu? Odpowiedz Link
malgorzata_z_meksyku Re: Wakacje 2016 ;) 26.02.16, 20:33 Nie znam nikogo z północy. Ale piękne miejsce:) Będziecie zadowoleni. Pozdrawiam i życzę udanego wyjazdu! Odpowiedz Link
gp1959 Re: Wakacje 2016 ;) 26.02.16, 20:52 Nie dziękuję , aby nie zapeszyć.......................... Odpowiedz Link
jeepekcar Re: Wakacje 2016 ;) 21.02.16, 18:52 od 24.02 będę w punta cana chętnie skorzystam z usług kogoś obeznanego w okolicy Odpowiedz Link
slightly.stupid Podróż idioty 22.02.16, 10:20 jeepekcar napisał(a): > od 24.02 będę w punta cana chętnie skorzystam z usług kogoś obeznanego w okolicy < Witaj kuzynie idioto, uważaj przy wyjściu z domu. Odpowiedz Link
moniasitka Re: Wakacje 2016 ;) 27.02.16, 22:08 Hej wybieram się z 3 dzieci pod koniec marca chciałabym zapytać o noclegi ale nie w dużym hotellu ale raczej wolimy mieszkanko blisko plaży i chcę zapytac o pogodę w tym czasie oraz która plaża w Playa będzie idealna dla dzieci i do snurklowania pozdrawiam Odpowiedz Link
malgorzata_z_meksyku Re: Wakacje 2016 ;) 29.02.16, 00:17 W Playa del Carmen jest bardzo dużo apartamentów do wynajęcia. Najlepszą stroną jest pl.airbnb.com/s/Playa-del-Carmen--Mexico?s_tag=qwyC-cmq Oczywiście polecam w centrum, od Av. Benito Juarez najdalej do CTM, która jest granicą z dzielnicą Colosio, a tą zdecydowanie odradzam. Natomiast z głąb najlepiej do Av. 30 ewentualnie do 50 ale dalej na pewno nie. Jeśli z dziećmi odradzam również okolice Calle 12 szczególnie do wysokości Av. 10 ponieważ jest ulica nocnych klubów i jest głośno. Bardzo lubiana przez turystów jest Playacar. Jest to bardzo duże osiedle z hotelami, willami i apartamentami, polem golfowym. Takie małe miasteczko w mieście. Jeśli będę Państwo zainteresowani jakąś lokalizacją i będziecie chcieli opinii proszę napisać (może na e-mail: malgorzata.grysiak@gmail.com) W samej Playa popularna jest Mamitas Beach ze względu na dostęp do leżaków, restauracji, barów. Playacar ma dostęp również do plaż. Jednak najładniejsze plaże są poza Playa del Carmen. Bardzo fajna dla Państwa może być Akumal ze względu na możliwość snurkowania z żółwiami. Jest restauracja i sanitariaty. Następnie Xcacel-Xcacelito. Jest część z barem i sanitariami i druga ładniejsza ale bez dobrego zaplecza. Piękna plaża paraiso w Tulum, a tam oczywiście ruiny Mayów nad samym morzem. Do snurkowania są piękne rafy, ale na te trzeba dostać się łodzią. Puerto Morelos, Cozumel, Sian Ka?an. I oczywiście wiele pięknych cenot, rezerwaty przyrody, wyspy Mujeres, Contoy, Cozumel. Jeśli byłaby Pani zainteresowana mogę przesłać na maila wykaz organizowanych przez lokalne biura wycieczek w najciekawsze miejsca, które warto zobaczyć. pozdrawiam Odpowiedz Link
malgorzata_z_meksyku Re: Wakacje 2016 ;) 29.02.16, 16:42 aaa pogoda na koniec marca powinna być idealna. Nie będzie jeszcze tak bardzo ciepło ale nie upalnie. Na plażowanie czy zwiedzanie super. Bo teraz jeszcze np. pojawiają chłodne fronty i wieczory oraz noce bywają chłodne, ale dni zazwyczaj są ładne:) Odpowiedz Link
zjawa1 Re: Wakacje 2016 ;) 05.03.16, 00:12 Byłam pod koniec lutego. ,,Nie jest tak upalnie"... To jakieś kpiny. Parę dni było tak upalnych jak w Egipcie z początkiem sierpnia-tragedia nie do wytrzymania. Co, do PlayaCar i okolice Playa del Carmen-najdroższe rejony, ceny zabójcze! Zresztą Playacar to dzielnica w Playa del Carmen-nie leży na plaży, więc o co za idiotyzmy pani pisze??? Odpowiedz Link
malgorzata_z_meksyku Re: Wakacje 2016 ;) 05.03.16, 20:43 Oczywiście, że nie jest tak upalnie. Najwidoczniej nie był Pan tutaj w okresie od czerwca do sierpnia. Wtedy jest naprawdę upalnie. W okresie od listopada do marca są chłodne fronty trwające zawsze kilka dni i najwidoczniej Pan na nie trafił. Playacar jest dzielnicą jak pisałam i oczywiście że z dostępem do morza. Można to sprawdzić na każdej mapie. Nikt nie pisał, że jest na plaży. Raczej, że to miasteczko w mieście. Aaaa nikt nie mówił, że w Playa del Carmen jest tanio. Proszę czytać ze zrozumieniem. Odpowiedz Link
malgorzata_z_meksyku Re: Wakacje 2016 ;) 06.03.16, 02:05 ............. W okresie od listopada do marca są chłodne fronty trwające zawsze kilka dni i najwidoczniej Pan na nie NIE trafił.... Odpowiedz Link
leila.ben.ali Małgorzatko z Meksyku 06.03.16, 10:20 Spadaj ze swoim nachalnym spamem. Nunca mas, por favor! Odpowiedz Link
zjawa1 Re: Wakacje 2016 ;) 09.03.16, 21:53 To, chyba faktycznie mieliśmy przez te prawie 2 tygodnie sporo ,,szczęścia" z upałami! Heheh, Polska też ma ,,dostęp do morza", nawet górale:) Odpowiedz Link
maarczi Re: Wakacje 2016 ;) 20.05.16, 11:46 Dzien dobry Malgosiu! Czy moglabym poprosic o nazwe polsko meksykanskiego biura od wycieczek? Dziekuje bardzo, Marta Odpowiedz Link
damian2323 Re: Wakacje 2016 ;) 26.05.16, 08:04 @malgorzata_z_meksyku - podbijam temat: podaj namiary na to biuro. jaka polecilabys wypozyczalnie samochodow z Twojej okolicy? pozdrawiam Odpowiedz Link
beacia_3 Re: Wakacje 2016 ;) 20.06.16, 20:41 te polskie biura maja strasznie zawyzone ceny! my korzystalismy z jednego malego niedaleko plazy i tam byly dobre ceny tyle ze wycieczki byly prowadzone po angielsku. wiec jak ktos nie zna jezyka, to nie ma wyjscia. my mieszkalismy w super hostelu, nie tak daleko od plazy i od glownej ulicy, gdzie krecilo sie zycie nocne, ale tam raczej nie mozna bylo mieszkac z dziecmi. Chyba bylo nawet ograniczenie wiekowe do 35lat. Odpowiedz Link