Dodaj do ulubionych

Balgam pomozcie maz chce mi odebrac dziecko

10.08.06, 01:41
Nie wiem co mam robic. Wczoraj poklocilam sie z tesciowa padlo pare ostrych
slow. Dzis moj maz oswiadczyl mi, ze chce rozwodu bo nie traktuje dobrze jego
rodziny. Ok niech ma ten rozwod ale... On ma zielona karte i mnie sponsoruje,
moja sprawa jest w procesie, a on powiedzial ze zabierze mi dziecko i nie da
mi wrocic z nim do Polski a papiery tez mi wycofa. Pchnal mnie na drzwi razem
z dzieckiem na rekach, i wyszedl z domu. Zadzwonilam na policje, przyjechali
spisali zeznanie, on akurat wrocil, kazali mu wyjsc z naszego domu i
przenocowac pare dni poza domem az do ochloniecia. Chcialam wybrac troche
gotowki zeby chociaz na mleko dla dziecka miec a on zablokowal nasze wspolne
konta, wiec zostalam bez pieniedzy. Dzwonilam do konsulatu i powiedzial mi
facet bardzo niemilo ze nic nie moze zrobic, bo zeby dostac paszport dla
dziecka potrzebna zgoda obojga rodzicow. A ojciec dziecka sie nie zgodzi na
wyjazd malego. CO ja mam robic jak zyc??? Dostalam tylko numery do adwokatow
od konsula polskiego, musze zadzwonic. Tylko za co mam wziac adwokata jak on
mi konto zablokowal. Nie chce mi sie juz zyc. Jak w jeden dzien moze sie
wszystko obrocic w gruzy przez glupia tesciowa.... Jesli wiecie o takich
przypadkach to napiszcie czy mam szanse wygrac opieke nad dzieckiem.
Zaznacze, ze wszystko co mamy jest na nazwisko meza.
Obserwuj wątek
    • nanuk24 Re: Balgam pomozcie maz chce mi odebrac dziecko 10.08.06, 02:29
      Biedroneczko!
      Tylko nie szukaj w sobie winy.To raczej o twoim mezu nie swiadczy dobrze, a
      zwiazek z nim nie wrozy nic dobrego, niestety. Nie wydaje mi sie, zeby mogl tak
      po prostu odebrac Ci dziecko. na jakiej podstawie?
      Szukaj u siebie w miescie Osrodkow, ktore zajmuja sie sprawami zawiazanymi z
      przemoca domowa(popychanie i to z dzieckiem na rekach, wyrzucanie z domu,
      nekanie psychiczne to juz podchodzi pod przemoc domowa). W takim osrodku
      pomagaj samotnym matkom, maltretowanym kobietom etc. Sa tam prawnicy, ktorzy
      takie sprawy prowadza za darmo, jesli kobieta nie ma srodkow na ten cel.

Poszperaj w internecie, a znajdziesz na pewno.

Trzymaj sie.
      • nanuk24 Re: Balgam pomozcie maz chce mi odebrac dziecko 10.08.06, 02:33
        www.deerval.com/DomesticViolence.htm
    • nanuk24 Re: Balgam pomozcie maz chce mi odebrac dziecko 10.08.06, 02:37
      www.azdhs.gov/phs/owch/domviolence.htm
    • nanuk24 Re: Balgam pomozcie maz chce mi odebrac dziecko 10.08.06, 02:38
      www.google.pl/search?hl=pl&q=domestic+violence+program+-+arizona&btnG=Szukaj&lr=
    • olensia Re: Balgam pomozcie maz chce mi odebrac dziecko 10.08.06, 02:47
      Sluchaj on Ci nie moze tak poprostu odebrac dziecka... Poza tym uzyl wobec
      Ciebie i dziecka sily pchajac Ciebie z dzieckim na drzwi. Gdyby moj tak zrobil
      to odrazu ucieklabym od niego, bo jesli raz to zrobi to napewno jescze kiedys
      zrobi cos podobnego... Wiem to poniewaz moj tata jest czlowiekiem strasznie
      nadpobudiwym i mimo ze przysiegal nad wszystko z juz nigdy nie bedzie klocil sie
      z mama i tez nie bedzie jej popychal to i tak to robil... to jest smutne bo
      najbardziej cierpialam ja i moj brat widzac co sie dzieje w domu...
    • biedroneczka83 Re: Balgam pomozcie maz chce mi odebrac dziecko 10.08.06, 03:16
      dzwonilam juz do adwokatki i ma sie dowiedziec co mozna w tej sprawie zrobic,
      kurde gdybym wiedziala ze tak bedzie to w akcie urodzenia podalabym ojciec
      nieznany i mialabym spokoj a tak to nawet nie wiem czy ten akt urodzenia juz
      doszedl bo on kontrolowal poczte
      • kashunda Re: Balgam pomozcie maz chce mi odebrac dziecko 10.08.06, 03:30
        Bardzo dobrze zrobilas ze zadzwonilas po policje.Jezeli spisali raport w ktorym
        zeznalas ze maz uzywal wobec Ciebie przemocy to juz masz asa w kieszeni.Trzymam
        za Ciebie kciuki i zycze duzo szczescia .
        • biedroneczka83 Re: Balgam pomozcie maz chce mi odebrac dziecko 10.08.06, 16:01
          Rozmawialam z nim wczoraj przez telefon... rozstajemy sie, podpisze mi paszport
          dla dziecka, odda pieniadze i wyjezdza do mamusi na floryde (ja mieszkam w
          Arizonie) Uzgodnilismy ze nie wezmmiemy rozwodu az nie dostane wszystkich
          papierow. Bedzie nam oplacal dom i rachunki i wysylal pieniadze na zycie...
          ZObaczymy co z tego wyjdzie. Wiem jedno napewno ze juz nigdy nie bedziemy
          razem. W razie czego mam w pogotowiu zaklepanego adwokata. Dzieki dziewczyny
          za wsparcie.
          • edytkus Re: Balgam pomozcie maz chce mi odebrac dziecko 10.08.06, 17:14
            biedroneczka83 napisała:

> nie wezmmiemy rozwodu az nie dostane wszystkich
            > papierow. Bedzie nam oplacal dom i rachunki i wysylal pieniadze na zycie...

powinnas sie jednak skontaktowac z prawnikiem bo mozesz wyjsc na tym jak Zablocki na mydle, mysle
            ze w razie rozwodu:
            1. i tak dostaniesz papiery - rozwod nie z Twojej winy, do tego dochodzi raport z epizodem przemocy
            o kotrym nam napisalas wyzej, tyle ze wtedy musisz wypelnic inna aplikacje
            2. w razie rozwodu, jezeli nie pracujesz lub zarabiasz mniej niz on, bedziesz miec oficjalnie
            zatwierdzone alimenty, on oplaci ubezpieczenie itp. itd., a tak on, skoro wszystko jest na niego, moze
            przelac wszystkie oszczednosci, sprzedac dom itp. i nawet nie bedziesz miala o co sie klocic w sadzie
            (zdaje sie ze wraz z pozwem o rozwod caly majatek jest zamrozony az do ostatecznego podzialu).
    • edytkus Re: Balgam pomozcie maz chce mi odebrac dziecko 10.08.06, 04:48
      wspolczuje, w jakim stanie mieszkasz (rozne przepisy w roznych)?, dziecka faktycznie wywiezc nie
      bedziesz mogla ale stracic tez nie stracisz, w razie rozwodu majatek jest wasz wspolny a za prawnika
      zawsze moze zaplacic maz (konsultacje bardzo czesto nic nie kosztuja)
      • bety11 Re: Balgam pomozcie maz chce mi odebrac dziecko 10.08.06, 17:40
        Maz w USA moze placic pieniadze po rozwodzie takze na zone to sie nazywa
        ALIMONY zapytaj prawnika jak to jest
        • 4me1 Re: Balgam pomozcie maz chce mi odebrac dziecko 11.08.06, 00:30
          Biedroneczko, posluchaj tego co mowi Edytkus, bo naprawde mozesz na tym wyjsc
          jak przyslowiowy Zablocki. To,ze teraz maz mowi niekoniecznie stanie sie prawda.
          Masz dziecko i dla Aaronka musisz sie zabezpieczac.
    • kathy.25 Asia! 10.08.06, 22:46
      Teraz dopiero usiadlam przy komputerze i az mnie zmrozilo!
      Napisze na priv.
      Sciskam Ciebie i Aarona bardzo mocno - trzymajcie sie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka