Gość: Andrzej IP: *.adsl.alicedsl.de 29.08.07, 20:07 Witam!!! Czy sa jakies oplaty i ile przez Golden Gate Bridge? W jakich godzinach ze wzgledu na korki nie polecacie sie tam wybierac? Pozdrowienia!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Syrena Re: San Francisco: Golden Gate Bridge IP: *.chello.pl 29.08.07, 20:35 Nie ma żadnych opłat. Warto nim przejechać nawet i w korku. Polecam również wjazd na fort widokowy (z zachodu na wschód). Widać stamtąd piękną panoramę całego mostu w pełnej krasie. Pozdrawiam Syrena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eryk Re: San Francisco: Golden Gate Bridge IP: *.dyn.optonline.net 31.08.07, 03:48 sa oplaty ale tylko w jedna strone, 5 dolarow Odpowiedz Link Zgłoś
cher.okee Re: San Francisco: Golden Gate Bridge 29.08.07, 20:58 Gość portalu: Andrzej napisał(a): > Witam!!! > > Czy sa jakies oplaty i ile przez Golden Gate Bridge? > W jakich godzinach ze wzgledu na korki nie polecacie sie tam wybierac? > > Pozdrowienia!!!!!!!!!! Oplaty sa, ale tylko w jedna strone Na wszystkich mostach wokol San Francisco, tylko 'lanes'/pasma jezdni prowadzace do SF maje toll boots. Godziny szczytu, jak wszedzie, kiedy ludzi jada i wracaja z pracy, rano gdzies tak do 10-11 i po poludniu zaczyna sie znowu kolo 3pm. Sa specjalne lanes dla HOV high occupancy vehicles Za Golden Gate oplata byla $5 Wyjechac z SF mozesz juz za darmo. Jak ktos bardzo chytry moze wyjechac za darmo i objechac SF bay i nie zaplacic nic ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syrena Re: San Francisco: Golden Gate Bridge IP: *.chello.pl 29.08.07, 21:30 Ja w SF byłam w maju i czerwcu tego roku. Jeździłam w obie strony i słowo daję nikt ode mnie nie pobierał żadnych opłat (ani na Golden Gate Bridge ani na Bay Bridge)!!! Pozdrawiam Syrena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: San Francisco: Golden Gate Bridge IP: *.adsl.alicedsl.de 29.08.07, 21:46 My lecimy w wrzesniu. Super Dzieki za wiadomosci!!!! Pozdrowienia!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: San Francisco: Golden Gate Bridge IP: *.hsd1.il.comcast.net 30.08.07, 00:16 mam nadzieje ze bedziecie miec super pogode bo ja bedac tam w lipcu nie mialam tego szczescia zeby zobaczyc most w calej krasie byla b.duza mgla o dziwo tylko nad mostem powodzenia i milych wrazen Odpowiedz Link Zgłoś
polam5 Re: San Francisco: Golden Gate Bridge 30.08.07, 01:43 Chyba nie jechalas samochodem. Za rowery nie pobieraja :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syrena Re: San Francisco: Golden Gate Bridge IP: *.chello.pl 30.08.07, 08:12 Po Stanach jeździłam chevroletem uplanderem (7-osobowym), a jeżdżacych rowerami mijałam tylko w Yosemite Park. Pozdrawiam Syrena Odpowiedz Link Zgłoś
polam5 Re: San Francisco: Golden Gate Bridge 30.08.07, 18:59 No to mials cholerne szczescie (a moze uzywalas Fast Track lini i nie zaplacilas mandatow?) )bo ja przez 25 lat mieszkajac w okolicy i jezdzac dosc czesto nie mialem ani jednej takiej okazji.. Odpowiedz Link Zgłoś
adriannna1 Re: San Francisco: Golden Gate Bridge 30.08.07, 20:12 Syrena, az mnie zatkalo. Co polak to polak - jak nie ukradnie to skombinuje i jeszcze sie chwali. Zenada tu masz info jak wyglada konfiguracja bramek www.bayareafastrak.org/static/facilities/LaneDiagGGB-final.pdf tu masz info informujace jak sa linie podzielone. goldengatebridge.org/tolls_traffic/tollplazaconfiguration.php nie ma ch.ja - musialas widziec bramki i info ile to kosztuje - ale placa tylko frajerzy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
emigrant_ka Re: San Francisco: Golden Gate Bridge 31.08.07, 02:55 Zenada to jestes ty[male t zamierzone], zamiast naskakiwac na Bogu ducha winna dziewczyne i osadzac ja wedlug swoich postepowan ,zapytaj, czy czasem nie jechaly w samochodzie wiecej niz 3 osoby, wtedy kwalifikuje sie pod: "Carpool vehicles with three or more persons, motorcycles, and buses receive free toll passage between the hours of 5 am to 9 am and 4 pm to 6 pm, weekdays, except on these observed holidays..." A teraz wypadaloby przeprosic Syrene, ale po kims z tak niewyparzona geba jak ty chyba nie nalezy sie tego spodziewac Zdegustowana emigrant_ka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etos Re: San Francisco: Golden Gate Bridge IP: *.dyn.optonline.net 31.08.07, 03:51 Znowu sie wpier..emigrantko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syrena Do emigrant_ka IP: *.chello.pl 31.08.07, 08:48 Dzięki serdeczne za wstawiennictwo. Sądzę jednak, że nie należy przejmować się osobami odbigającymi od norm kulturalnych. Pozdrawiam serdecznie Syrena Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola Niesmialo i uprzejmie zauwazam ...... 31.08.07, 15:02 ...ze unikasz wyjasnienia czy jechalas w "wolnych" godzinach i czy w samochodzie bylo Was troje (lub wiecej). Wiec cos smierdzi.... No ale nadrabiasz to innymi uwagami ktore wyraznie wskazuja na Twoja wyzszosc intelektualna ... Obserwator SP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syrena Re: Niesmialo i uprzejmie zauwazam ...... IP: *.chello.pl 01.09.07, 00:17 Ależ Tyś upierdliwy człowieku. Jechałam samochodzem z pięcioma osobami i były to, jak się dzięki Wam zorientowałam wolne godziny. Zadowolonyś????? Pozdrawiam Syrena Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola Dziekuje. 01.09.07, 01:52 Teraz jestem w pelni zadowolony:) Zycze Ci przyjemnego weekendu Rozpogodzony SP Odpowiedz Link Zgłoś
adriannna1 Re: San Francisco: Golden Gate Bridge 31.08.07, 16:23 wole miec swoja niewyparzona, niz taka parzona gebe jak twoja. pytanie bylo wyrazne - czy sa oplaty. laska pisze - nie ma, bo wie, bo jezdzila i nieplacila. oczywiste jest ze oplaty sa, napisy sa, bramki sa - jakby wiedziala, ze jedzie w godzinach free toll toby to od razu zaznaczyla. wniosek prosty - albo przyglup, i nie wie co czyni - albo zlodziej i kombinuje. nie mam ani zamiaru ani ochoty ubierac prostej prawdy ubierac w piekne slowka i sie krygowac jak lysy do sera - emigrantko z WYparzona gebo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syrena Do Adrianny1 IP: *.chello.pl 31.08.07, 08:46 No więc moja droga - każdy sądzi według siebie. I należy liczyć się ze słowami. Taki poziom dyskusji jest żenujący. Pozdrawiam Syrena Odpowiedz Link Zgłoś
cher.okee za darmo tez mozna 30.08.07, 22:55 jest zupelnie mozliwe, ze nie placilas jezeli samochod kwalifikowal sie jako "carpool" i przejezdzalas w odpowiednim czasie Sam kilkrotnie korzystalem z tego przywileju przejezdzajac przez Bay Bridge. "Carpool Policy for the Golden Gate Bridge Carpool vehicles with three or more persons, motorcycles, and buses receive FREE TOLL passage between the hours of 5 am to 9 am and 4 pm to 6 pm, weekdays, except on these observed holidays ..." Odpowiedz Link Zgłoś
emigrant_ka Re: San Francisco: Golden Gate Bridge 30.08.07, 02:12 goldengatebridge.org/tolls_traffic/toll_rates_carpools.php emigrant_ka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radar Re: San Francisco: Golden Gate Bridge IP: *.snvacaid.dynamic.covad.net 30.08.07, 23:03 Na Golden Gate powinno sie jechac po poludniu, wtedy generalnie nie ma mgly. Ale tez nie za pozno, tak 2-3 po poludniu, bo pozniej stoi sie w strasznych korkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARK Re: San Francisco: Golden Gate Bridge IP: *.proxy.aol.com 31.08.07, 14:51 PLECAM TEN ARTYKUL www.nationalgeographic.com/traveler/deals/freesanfrancisco0709.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej do Mark IP: *.adsl.alicedsl.de 31.08.07, 16:43 Fajna stronka, dzieki, wlasnie na Lombard St. mamy hotel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARK Re: do Mark IP: *.proxy.aol.com 31.08.07, 16:51 Zycze milej zabawy, bylem w SF rok temu przez tydzien.Jesli masz czas przejdz sie mostem na druga strone albo wypozycz rower wtedy docenisz widoki. Odpowiedz Link Zgłoś