lato31 19.08.14, 20:54 Gdzie szukać suku w Agadirze i czy jest codziennie? Jak pogodzić objazd z zakupami na suku? A może robić zakupy na trasie objazdu? Co radzicie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasia_p45 Re: suk w Agadirze 19.08.14, 22:23 Suk jest codziennie, praktycznie 24 h ale chyba oprócz poniedziałków. Najprościej podjechać Petit Taxi.. Nam się udało za 20 drihamów. To jakieś 2 euro więc jak za darmo :)) Odpowiedz Link
mitta Re: suk w Agadirze 20.08.14, 20:12 A my chodziliśmy pieszo, ale mieliśmy mapkę. Od str. mariny jest kawałek drogi, ale z drugiej strony promenady już blisko. Jednak jeżeli będziesz tylko na objeździe wtedy rzeczywiście najprościej wziąć petit taxi, trochę sfatygowane, w kolorze czerwonym - po prostu kiedy coś takiego zobaczysz podnoś rękę i wołaj, zresztą często sami się zatrzymują (nie bierz taksówki w innym kolorze, bo może być drożej). W Agadirze jest też marche central - targowisko miejskie i na nim, a także w pobliżu jest mnóstwo sklepików. Podczas objazdu nie warto robić zakupów - wszystko wychodzi drożej, bo nie ma czasu na targowanie się i więcej turystów, więc śrubują ceny. To samo znajdziesz w Agadirze taniej. Z jakim biurem jedziesz - jeśli z Eximem lub Rainbowem to często nocleg jest w hotelu Omega. Odpowiedz Link
aqua_frigida Re: suk w Agadirze 20.08.14, 20:17 ja też chodziłam na suk pieszo. Jeśli znajdę mapkę Agadiru, to spróbuje ją zeskanować. Może się uda jakoś ją podzielić. Najwyzej sobie poskladasz po wydrukowaniu. :-) Ale to dopiero przez weekend. Odpowiedz Link
lato31 Re: suk w Agadirze 21.08.14, 18:38 Mapka bardzo by pomogła.Dzięki za wszystkie rady. Odpowiedz Link
lato31 Re: suk w Agadirze 21.08.14, 18:41 W zasadzie biorę pod uwagę wszystkie biura bo trasa, ceny są bardzo podobne.Chyba że jest jakaś istotna różnica , której nie udało mi się uchwycić?Planuję po połowie września , ale termin na razie zależy od spraw rodzinnych. Odpowiedz Link
miriam_73 Re: suk w Agadirze 21.08.14, 21:54 W hotelach na recepcjach mają darmowe plany Agadiru, a jak nie mają w zapasie, to zrobią xero :) Odpowiedz Link
miriam_73 Re: suk w Agadirze 21.08.14, 22:02 PS: www.2global.de/html/city-map.html www.hotel-kamal.com/en/plan-dacces-location-map/ resort-map.ru/marokko/karta-agadir/podrobnaya-karta-kurorta-agadir.jpg Odpowiedz Link
aqua_frigida Re: suk w Agadirze 22.08.14, 20:28 Proszę, zeskanowałam Ci mapkę Agadiru. Jest w dwóch częściach. Po wydrukowaniu możesz sobie ją złożyć. Mapka jest w j. polskim. Sa tam zaznaczone hotele i ważniejsze miejsca, suk też. Powodzenia w zwiedzaniu. fotoforum.gazeta.pl/a/75538.html Odpowiedz Link
lato31 Re: suk w Agadirze 23.08.14, 16:05 Dzięki jeszcze raz.Pozdrawiam wszystkich lubiących wałęsać się po świecie. Odpowiedz Link
mitta Re: suk w Agadirze 28.08.14, 18:56 Mam tę samą mapkę, bardzo prosta i przydatna. Jest z marokańskiego biura Bo Voyages, które obwozi polskich turystów. Odpowiedz Link
aqua_frigida Re: suk w Agadirze 28.08.14, 19:34 Tak, zgadza się. Byłam z tym biurem, z ramienia polskiego bp na objeździe p.n. Cesarskie miasta. Stąd ta mapka. Bardzo uprzejmy i profesjonalny kierowca z tego marokańskiego biura był. Jego pomocnik też . Odpowiedz Link
kasia_p45 Re: suk w Agadirze 29.08.14, 11:36 A ja byłam z Itaki i miałam identyczną mapkę :))) Odpowiedz Link
kzet69 Re: suk w Agadirze 25.08.14, 00:19 w poniedziałki zamknięty, w niedziele straszny tłok, polecam pozostałe dni, dojazd z każdego punktu Agadiru czerwoną petit - taxi za 20-30 dirham,(cenę uzgadnia się przed kursem) Odpowiedz Link
kasia_p45 Re: suk w Agadirze 25.08.14, 21:02 Nam udało się za 20 driham ale podejrzewam, że taniej też by pojechał.. Nie chciało nam się zbytnio targować i tylko pytaliśmy czy pojedzie za 20 driham i jakoś dziwnie od razu się zgadzali :)) Odpowiedz Link
lato31 Re: suk w Agadirze 01.10.14, 21:43 Właśnie wróciłam, decyzja na ostatnie dwa miejsca w samolocie Cesarskie Miasta z Eximem. Jestem bardzo mile zaskoczona biurem podróży (reklama robi swoje , do tej pory tylko Rainbow i Itaka) , specjalne podziękowania Pani Pilot Izabeli Pawlak - kobieta wyjątkowej kultury , wiedzy i cierpliwości do każdego z nas.Marokiem jesteśmy zauroczeni , wspaniała plaża w Agadirze, ocean ciepły ,błogie lenistwo.Gorąco polecam kierunek i biuro podróży. Odpowiedz Link
mitta Re: suk w Agadirze 04.10.14, 19:29 Też byłam z tym biurem i tą pilotką - nawet szukałam na ich stronie jakiegoś forum, aby wyrazić swoją opinię. Podpisuję się obiema rękami pod wszystkim, co napisałaś o pani Izabeli. A na tym suku w końcu byłaś? Odpowiedz Link
lato31 Re: suk w Agadirze 04.10.14, 21:55 Byłam nawet dwa razy, spacerkiem.Zakupiłam to co każdy turysta, za wyjątkiem oleju arganowego , robionego na miejscu na suku, żal mi było bardzo ale bałam się zabrać do walizki(wcześniej miałam różne przygody z bagażem ). Targowanie opanowałam , a teraz jeszcze popijam herbatkę miętową, udało mi się utrzymać do dziś świeżość ichniejszej mięty. Odpowiedz Link
mitta Re: suk w Agadirze 05.10.14, 16:43 lato31 napisała: > Zakupiłam to co każdy turysta, za wyjątkiem ol > eju arganowego , robionego na miejscu na suku, żal mi było bardzo ale bałam się > zabrać do walizki(wcześniej miałam różne przygody z bagażem ). Oj, to żałuj. Olej kupowany na suku wlewają do plastikowych butelek z nakrętką, którą jeszcze dodatkowo szczelnie oklejają taśmą klejącą. Ja jeszcze zapakowałam je do kilku woreczków foliowych i w ręcznik. Nic złego się nie wydarzyło, a wiozłam dwa litry oleju i tyleż amlou. Odpowiedz Link
lato31 Re: suk w Agadirze 05.10.14, 17:08 Żałuję jeszcze kilku rzeczy których nie kupiłam (lub kupiłam zbyt mało np.pięknie pachnące drzewo sandałowe), ale mam nadzieję ,że będzie powtórka z wyjazdu. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link