Dodaj do ulubionych

Camp America 2009

IP: *.mofnet.gov.pl 13.10.08, 07:15
Zastanawiam się nad wyjazdem do USA w przyszłym roku z programem
Camp America, ale trochę się boję... więc chciałabym się dowiedzieć
coś więcej na jego temat od osób, które już w nim uczestniczyły.
Czekam na opinie :)
Obserwuj wątek
    • anka2624 Re: Camp America 2009 21.10.08, 23:58
      Hej.
      Jeżeli chcesz zwiedzić Stany i przeżyć niesamowitą przygodę to jestes na
      najlepszej drodze. Byłam w Stanach z Camp America dwa lata temu i nigdy nie
      złowałam tej decyzji. Program jest naprawde bezpieczny, pojechalam zupelnie
      sama, duzo zwiedzilam i poznalam swietnych ludzi.
      Decyduj sie szybko bo im wczesniej sie zglosisz tym wieksza masz szanse na wyjazd.
      Powodzenia
      • Gość: ~niezdecydowana Re: Camp America 2009 IP: *.mofnet.gov.pl 24.10.08, 06:52
        Trochę mnie pocieszyłaś tym, że sama leciałaś i że nie żałujesz tej
        decyzji :) A tak w ogóle to już się zapisałam :P:P
        • Gość: basia0809 Re: Camp America 2009 IP: *.ds.ae.wroc.pl 03.10.09, 18:14
          nigy nikomu nie polecilabym tego programu i 100% nie zgadzam sie ze
          stwierdzeniem ze jest on bezpieczny!!! bylam w tym roku i w ogole nie jestem
          zadowolona, to prawda ze po kampie jest fajna zabawa bo zwiedzasz stany, alle
          moj kamp to byl najgorszy koszmar, zwalniali z niego ludzie co chwile i to bez
          podania przyczyny, mialas wtedy 15min na spakowaniw i opuszczenie kampu a za
          bilet powrotny do Polski placilas/es sobie sam, czy to jest bezpieczne? nie
          powiedzialabym, traktowali nas tam jak tania sile robacza, ktora nie ma rzadnych
          praw, pracowalismy od 6rano do 22 a o podszkoleniu jaezyka nie bylo mowy i zyciu
          towarzyskim na kampie bo po pracy padales spac, nie majac sily nawet na kapiel w
          warunkach o ktorych nie chce mi sie nawet wspominac! Jak ktos chce zwiedzac
          ameryke, radze wybrac inny program!
          • Gość: karolka Re: Camp America 2009 IP: *.wma.east.verizon.net 08.07.10, 22:29
            czesc Basia na jakim kampie pracowalas??? moze na camp taconic???
    • Gość: gabik85 Re: Camp America 2009 IP: *.chello.pl 05.11.08, 16:29
      ja tez sie zastanawiam nad wyjazdem, jestem teraz studentka 5go
      roku. Chcialabym pojechac ze swoim chlopakiem. Nie wiem tylko, czy
      dostalibysmy sie do jednej pracy...i jak by bylo z zakwaterowaniem?
      jesli orientujesz sie jak to jest, to daj znac :)
      • Gość: monia Re: Camp America 2009 IP: *.chello.pl 06.11.08, 13:44
        skoro jestes na 5 roku to ostatni dzwonek :)
        Z chlopakiem pewnie mozesz jechac, wiem ze Camp America miala dodatkowa oplate
        za pary, Camp Leaders robilo to w ramach oplaty za program, a zakwaterowanie to
        zazwyczaj domki drewniane, mieszka sie w kilka osob,z tego co wiem to koedukacja
        na campach nie istnieje wrecz przeciwnie
        • Gość: Monia Re: Camp America 2009 IP: *.chello.pl 06.11.08, 22:36
          Byłam w te wakacje ze swoim chłopakiem. Po prostu on dostał ofertę jako
          pierwszy, a potem napisaliśmy bezpośrednio do kierownictwa obozu, że ja też chcę
          jechać. I wyrazili zgodę. Biuro w PL chciało pobrać dodatkową opłatę za to, że
          jedziemy razem, ale postawiliśmy się, że sami to załatwiliśmy i rozeszło się po
          kościach. Na obozie mieszkaliśmy i pracowaliśmy osobno; spotykaliśmy się w
          czasie wolnym, ale i tak było fajnie. Wspomnienia niezapomniane, choć praca
          chwilami wyczerpujaca.
          • Gość: gabik85 Re: Camp America 2009 IP: *.chello.pl 08.11.08, 11:30
            acha, no to dobrze. Tylko szkoda ze nie mozna razem mieszkac, taki
            wyjazd, a w sumie chyba malo czasu i okazji, by miec go tylko dla
            siebie? Ile mniej wiecej sie zarobi jako campower jak sie jedzie
            pierwszy raz, czy sa stale stawki w dolarach pomimo zmiany kursu?
            Napiszcie mi jakies szczegoly. Propozycja jest dosc ciekawa, ale
            musze ja dokladnie rozwazyc:D Dzieki za inf. Papa
    • Gość: LB1989 Re: Camp America 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.08, 02:25
      Też się wybieram :]
      • Gość: ~niezdecydowana Re: Camp America 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.08, 17:04
        przecudnie :):) a skąd jesteś jeżeli można wiedzieć??
        • Gość: Iza Re: Camp America 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.08, 19:38
          Czesc, ja tez byłam z Camp America 3 razy. Raz na campie a dwa razy na resorcie.
          Uważam ta decyzje za jedna z najlepszych jakie mogłam podjąć. Jeśli ktoś z Was
          potrzebuje pomocy czy rady w związku z programem to niech pisze do mnie. Teraz
          jest naprawde fajna opcja jesli chodzi o wyjazd, bo koszt na chwile teraźniejsza
          to 1233zł !!! Sama sie nei waham i też jadę po raz 4 w 2009 roku :)

jak coś to piszcie GG 2105888
          pozdrawiam Iza :)

• Gość: natalaya@wp.pl Re: Camp America 2009 IP: *.limes.com.pl 23.11.08, 17:27
          hey:) ja też zapisałam się na camp america na resort:)sama póki co
          jadę. wybieracie się na spotkanie 6.12 w wawie?:)
          • Gość: ~niezdecydowana Re: Camp America 2009 IP: *.mofnet.gov.pl 25.11.08, 07:05
            Właśnie się zastanawiam, ale mam trochę daleko do Warszawy (mieszkam
            na Śląsku) i bardziej jestem na nie, niż na tak. A Ty jedziesz ??
            • Gość: radziu Re: Camp America 2009 IP: *.globalconnect.pl 25.11.08, 14:00
              Witam ja jestem z Zachodniopomorskiego i właśnie się zastanawiam tez nad campem
              i czy jechać 6 gr do Wawy:) chętnie bym z wami na ten temat pogadał:) więc jak
              coś to zapraszam 2357773 gg;0 pozdro
              • Gość: zuzka Re: Camp America 2009 IP: 86.63.158.* 25.11.08, 19:07
                rany bez sensu jezdzic na jakies spotkania w dobie internetu !
                • Gość: gabol Re: Camp America 2009 IP: 93.159.128.* 25.11.08, 22:15
                  też byłam na na resorcie w tym roku - najlepsze wakacje życia;) co do par to u
                  nas nie było z tym problemu, były trzy pary i wszystkie mieszkały i pracowały razem.
                  A co do powyższego posta - internet nie załatwia wszystkiego!!! camp america
                  organizuje spotkania z pracodawcami, można nawet podpisać z nimi umowę o pracę
                  od razu, takie spotkanie twarzą w twarz z przyszłym pracodawcą dużo więcej daje
                  niż korespondencja!!
    • Gość: marta Re: Camp America 2009 IP: *.lanet.net.pl 27.11.08, 09:49
      czesc wam:)
      powiem wam ,ze tez sie zastanawiam nad wyjazdem, ale juz chyba w wakacje 2010,
      bo w tym roku nie dam rady nistety:| mam w sumi chyba tylko jedno pytanie: czy
      jak juz sie dostane do programu i bede miala prace, to te starania o wize to
      tylko formalność czy jednak to miejsce pracy nie daje mi zadnej gwarancji na to,
      ze dostane ta wize? no i tyle:) pozdrawiam:]
      • Gość: Robert Re: Camp America 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.08, 21:04
        Wiza to raczej formalność jak już się dostaniesz na camp. W zeszłym roku jak
        byliśmy na spotkaniu w ambasadzie USA to wizę dostała osoba nawet co prawie
        angielskiego nie znała
        • Gość: marta Re: Camp America 2009 IP: *.lanet.net.pl 02.12.08, 13:16
          o no to teraz moge spać spokojnie:) a kiedy najlepiej sie zgłaszać juz we
          wrzesniu czy jeszcze wczesniej zeby pojechac na wakacje 2010?
    • Gość: pati Re: Camp America 2009 IP: *.nplay.net.pl 10.12.08, 18:13
      witam
      Ja byłam w tym roku i nie ma czego się obawiać- byłam w USA i spokojnie
      wróciłam...rozsądna cena i gwarancja tego co piszą w ofercie.
      • Gość: pasiasta Re: Camp America 2009 IP: 89.108.247.* 12.12.08, 16:01
        czesc wszystkim:) tez sie decyduje na ten wyjazd i poki co stawiam pierwsze
        kroki w rejstracji;) powiedzcie mi,jak to jest z tym sprawdzaniem umiejetnosci
        jezykowych? trzeba bardzo wymiatac?;D
        • Gość: ONA Re: Camp America 2009 IP: *.toya.net.pl 17.12.08, 22:12
          wymiatać nie ale jak znasz 2 słowa po angielsku to za mało
          • Gość: kasia Re: Camp America 2009 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.08, 17:25
            cześć, mam nadzieję, że trochę ożywię ten temat i przy okazji rozwieję swoje
            wątpliwości. Bardzo chciałabym jechać, zastanawiam się tylko czy wysyłanie
            aplikacji na początku stycznia to nie jest już za późno? Jeżeli dobrze
            zrozumiałam, to do konsultanta mam się zgłosić po wypełnieniu aplikacji i
            wpłacie pierwszej częsci kasy. Mam takie obawy, że w razie jak mnie nie przyjmą
            to te ponad 200 złotych przepadnie. Jak to z tym jest, orientuje się może ktoś?:)
            • jasem_1 Re: Camp America 2009 27.12.08, 02:22
              Gość portalu: kasia napisał(a):

> Mam takie obawy, że w razie jak mnie nie przyjmą
              > to te ponad 200 złotych przepadnie. Jak to z tym jest, orientuje się może ktoś?
              > :)

Hey. Też miałem takie obawy rok temu i dlatego wybrałem campleaders. No moze
              jeszcze dlatego, ze rok temu roznica w cenie wynosila ponad 1500 zl na korzysc
              CL. W CL pierw jest przeprowadzana rozmowa kwalifikacyjna, potem podpisywana
              umowa, a dopiero po podpisaniu umowy dokonuje sie pierwszej platnosci.
              • Gość: kasia Re: Camp America 2009 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.08, 00:39
                Właśnie z tego powodu zaczynam coraz poważniej myśleć o Camp Leaders. Sorry, ale
                ta wpłata przed rozmową jest delikatnie mówiąc- dziwna. W tym roku cenowo też
                jest różnica, szczególnie jak się z cl podpisze umowę jeszcze w 2008 roku. Ja
                tego niestety na pewno nie zdążę zrobić, ale i tak chyba wyjdę na tym taniej.
                Poza tym będę się czuła bardziej komfortowo nie wpłacając żadnej kasy w ciemno.
                Jasem_1, pozwolisz, że zadam Ci jeszcze jedno pytanie:D Kiedy mniej więcej
                wysłałeś do nich swoje zgłoszenie? W styczniu, czy wcześniej?
                • jasem_1 Re: Camp America 2009 28.12.08, 01:14
                  Ja wysłałem pod koniec stycznia. Wszystko przebiegło świetnie, bez problemów,
                  także mogę tylko polecić.
                  • Gość: mixior Re: Camp America 2009 IP: *.171.87.201.static.crowley.pl 09.01.09, 14:21
                    sprawdzilem - camp america zwraca wszystkie wplaty jesli sie nie dostaniesz, ta
                    pierwsza tez, przed rozmowa chca wplate po to, zeby nie tracic czasu na osobe
                    niezdecydowana, ale mozna i po rozmowie tak naprawde, to zalezy od konsultanta.
                    co do cam leaders to troche sie bym obawial bo krotko istnieja, do biletu trzeba
                    doplacac, a z camp america z kolei byli wszyscy moi znajomi i generalnie ok,
                    firma 40 lat dowiadczenia, to jednak wieksza pewnosc chyba.. pozdr m
                    • Gość: Anka Re: Camp America 2009 IP: *.punkt.pl 16.01.09, 14:32
                      Ja byłam na rozmowie z konsultantem z "camp america" na dlugo przed zaplaceniem, byla ona zupelnie niezobowiazujaca, udzielono mi jedynie odpowiedzi na moje niezliczone pytania :) No i faktycznie, pierwsza wpłata nie przepada przy braku pracodawcy, jak rowniez przy nieotrzymaniu wizy.
                      A więc stało się! Jadę na kamp, co prawda nie mam jeszcze konkretnego miejsca, ale wszystkie formalnosci juz dopelnione. Jade calkowicie sama, wiec mam pewne obawy, a szczególnie taką, że nie znajde ludzi do podróżowania (a mam chrapkę na kalifornię ;)). Także jeśli ktoś również chce zobaczyć san francisco, los angeles, przy okazji wielki kanion i las vegas to zgłaszać się-jak tylko będę znała miejsce mojej pracy i terminy to z chęcią się z kimś dogadam :)
                      • Gość: jjjaaaa Re: Camp America 2009 IP: *.unregistered.net.exatel.pl 17.01.09, 12:56
                        i ja również jadę co mnie ogromnie cieszy;] poza tym dostałam nawet wiadomość od
                        campu iż gwarantują mi placement z tego względu że trafiłam do puli osób z
                        najlepsza aplikacja:D
                        • Gość: Wojtek Re: Camp America 2009 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.09, 15:06
                          ja tez jade:PP tez mam guaranteed placement:D szkoda tylko, ze musze zostawic tu moja dziewczyne...
                          • maadz Re: Camp America 2009 18.01.09, 14:22
                            ja mam pytanie do osob ktore juz byly- jak wyglada ta praca w charakterze
                            opiekuna?czy to jest ciezka pracA?ile godzin dziennnie mniej wiecej?no i jak sie
                            cos stanie to jaka jest odpowiedzialnosc opiekuna? chodzi mi o to czy to
                            naprawde jest ciezka praca, czy po prostu jest wiecej opiekunow i jakos da sie
                            to zrobic. I jak wyglada typowy dzien?
                            • Gość: Aga - twin Re: Camp America 2009 IP: *.g1.isko.net.pl 18.01.09, 15:50
                              Witam mam kilka pytań :) Po pierwsze czy nie jest już za poźno jeśli chodzi o
                              wakacje 2009? Mieszkam w Warszawie więc nie byłoby problemu z dojazdem na
                              rozmowy , po wizę itd.
                              Chciałam się rownież dowiedzieć czy jest możliwość dostania się w jedno miejsce
                              z drugą osobą, mam siostrę bliźniaczkę więc zalezałoby mi na tym.:) mam pytanie
                              czy resort america to jest to o czym włąśnie piszecie ,że tak fajnie było i to
                              właśnie ten program polecacie? resort america i camp america to dwa różne
                              programy ? Gdzie jest lepiej ? (Jesteśmy studentkami pierwszego roku) I mam
                              pytanie co do kosztów tych co byli ile to ich wyniosło w całości ?
                              Dziękuje z góry za odpowiedz :)
                              Aga
                              • Gość: Jusqaa Re: Camp America 2009 IP: 212.87.25.* 20.01.09, 18:13
                                camp różnie się od resortu, ale to możesz sprawdzić na stronie
                                www.campamerica.pl :) cena to chyba 1233zl + doplata za wize i zaswiadczenie o
                                niekaralnosci.wydale mi sie ze mozesz spokojnie sie jeszcze zglosic... Ja bylam
                                sizs na interview :)
                                • Gość: Magda M. Re: Camp America 2009 IP: 212.106.17.* 20.05.09, 11:37
                                  Czy ktos z bylych uczestnikow Camp America ma moze Participant
                                  Handbook? Wyjezdzam do USA, lecz z innego programu, a ciekawi mnie
                                  ten informator. Bardzo prosze o link do strony lub jesli nie ma
                                  takiego, to moze jakas kopie. Bylabym bardzo wdzieczna.
                                  Magda
    • masjedi Re: Camp America 2009 14.08.09, 15:06
      Ale się cieszę. Interesuje mnie wyjazd z CampAmerica i tak grzebie i grzebie w
      internecie i znalazłam mnóstwo pochlebnych opinii, wybieram się sama więc
      chciałam mieć pewność, że wszystko będzie ok...nie mówiąc już o mojej mamie,
      która nocami siedzi i czyta wszystkie dostępne artykuły i posty o Campie :) ale
      dała się przekonać. Ona finansuje mój wyjazd i na szczęście cena jest całkiem
      przystępna, powiedziałabym nawet, że chyba za taką cenę to by nam się nawet nie
      udało znaleźć porządnych wczasów w Europie.
      • Gość: mmmm Re: Camp America 2009 IP: *.mia.fl.atlanticbb.net 29.08.09, 14:47
        wlasnie siedze w miami, wczesniej bylamw chicago. potem washington -
        philadelphia-nyc. a wczesniej 2 miesdiace pracy na campie. nie placa
        duzo- wrecz jest to wyzysk, ale praca tez nie byla ciezka. ja
        pracowalam na kuchni-bylo troche pracy, ale bylo ok. a np
        maintenance czy houskeeping praktycznie dostali zaplate za
        nicnierobienie. ich czas pracy wynosil max 2 h dziennie... takze
        zeby miec zagwarantowana wize i jakas kase na podroze po usa, camp
        america jest swietnym porgramem. poza tym poznalam kilka fajnych
        osob. no i niezapoimniane czwartki w miejscowym barze z karaoke. dla
        takich chwil sie zyje. uwazam ze wyjazd na ca byl bardzo trafiona
        decyzja. do tej pory to moje najlepsze wakacje w zyciu.
        pzdr, nie wahaj sie. wszystko jest bezpiecznie, sprawdzone, nawet -
        jak ejdziesz sama jest ok, bo po pierwsze z lotniska cie odbiora i
        nie dadza ci sie zgubic, a po drugie zaraz poznasz jakichs ludzi. a
        po campie p[odroze, podroze, podroze...
        • Gość: Sylwia Re: Camp America 2009 IP: *.gdynia.mm.pl 07.09.09, 00:53
          Dzisiaj właśnie przypadkowo wpadłam na stronę campamerica i bardzo
          zainteresowała mnie ta strona gdyż zawsze marzyłam o wyjeździe do Ameryki, a
          teraz to marzenie może się spełnić :)

mam ważne pytanie gdyż jestem z Gdyni. czy to będzie wielki problem z
          załatwieniem formalności, spotkaniami itp. Oczywiście mogę raz przyjechać do
          Warszawy się pofatygować na dzień góra dwa ale wiecie jak to jest. Też koszta i
          wgl. Czy więc uda mi się dostać do programu nawet jak jestem z Gdyni?

To dla mnie bardzo ważne bo moje marzenia nareszcie moga się spełnić.. proszę o odp.
          • pminnesota Re: Camp America 2009 15.09.09, 09:11
            Mieszkając w Gdyni nie miałabyś żadnych problemów z aplikowaniem. Na terenie
            Trójmiasta działają konsultanci, a na stronie znajdziesz ich szczegółową listę.
            Wszelkie dokumenty i formalności załatwia się na jednym spotkaniu z
            konsultantem, wcześniej wybierając go przy rejestracji. Trzeba wypełnić wtedy
            także aplikację, gdzie wpisujesz swoje doświadczenie i wybierasz rodzaje prac,
            jakie można wykonywać. Dostajesz listę dokumentów wymaganych na programie,
            zbierasz w 2-3 dni i idziesz na spotkanie z konsultantem. Krótka rozmowa i
            później czekasz na miejsce.
            Wyjazd do Warszawy jest konieczny, kiedy masz już miejsce pracy, w celu rozmowy
            w konsulacie o przyznanie wizy. Wszystkie dokumenty dostajesz do domu wcześniej
            i CA umawia Cię na wizytę.

Cała procedura jest dosyć łatwa, także warto zaryzykować!
            • Gość: martyna Re: Camp America 2009 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.09, 08:57
              a jak myślicie po sesji zimowej na studiach jeszcze mogę się
              zgłosić ?? bo to mój pierwszy rok studiów i boje się, że mogę nie
              zaliczyć wszystkiego, a tak po pierwszej sesji ocenie swoje
              możliwości czy później nie zostane z jakimiś poprawkami na wakacje;)
              • allapaszka Re: Camp America 2009 20.09.09, 17:22
                martyna to co znalazłam na stronie campamerica:
                "Do Camp America co roku zgłasza się o wiele więcej osób niż wynosi liczba
                dostępnych miejsc. Dlatego statystycznie największe szanse na wyjazd mają te
                osoby, które zgłaszają się wcześnie (październik, listopad, grudzień). Nie
                oznacza to jednak, że w jakimkolwiek przypadku można z góry powiedzieć, czy dana
                osoba dostanie miejsce czy nie. Może się bowiem zdarzyć, iż przez cały sezon nie
                znajdzie się ani jeden kamp zainteresowany zgłoszeniem dokonanym w listopadzie,
                i odwrotnie - zgłoszenie dokonane w marcu może znaleźć chętny camp lub resort w
                przeciagu kilku dni. Zależy to od wielu czynników, nie tylko od ilości
                dostępnych miejsc - w tym przede wszystkim od jakości samego zgłoszenia, jak
                również zadeklarowanych rodzajów prac, których osoba zgłaszająca się może się
                podjąć, doświadczenia i załączonych referencji. Statystyki pokazują, że osoby
                zgłoszone wcześnie dostają się na program prawie w 100%, natomiast zgłoszone
                późno - w ok. 60-70%. Zależność ta jednak nie jest prosta, proces rekrutacji
                jest bowiem bardzo złożony, wymagający współdziałania wielu osób, w tym
                oczywiście dyrektorów samych obozów, od których przede wszystkim zależy, czy
                dana osoba uzyska upragnione miejsce."

Powiem Ci szczerze, że rozmawiałam z paroma osobami, które były na campie i
                mówili, że nigdy nie mieli problemów z egzaminami itd. Większość profesorów
                pochwala taką formę spędzania wakacji i nie robi żadnych problemów, nawet jeśli
                nie uda Ci się zaliczyć w całości sesji zimowej możesz umówić się na poprawki
                jeszcze przed wyjazdem. Poza tym fakt, że masz już miejsce na campie tym
                bardziej zmobilizuje Cię do nauki i (optymistycznie) zdasz sesje:) przemyśl to.
                Tak czy tak możesz zadzwonić i o wszystko wypytać. Poszukaj numeru na stronie
                campamerica.pl
                • Gość: haan Re: Camp America 2009 IP: *.cityconnect.pl 18.10.09, 21:23
                  Z sesją to akurat różnie bywa;) Mojej znajomej zgodzili się
                  wykładowcy bez problemu, by zdawała sesję wcześniejszą, a nie
                  zgodziła się dyrektor instytutu no i sprawa obiła sie o dziekana. Na
                  szczęście ten pochwala aktywność młodych ludzi i nie robił
                  problemów:) Też zastanawiam się nad wyjazdem na CampAmerica.
                  Chciałabym w czasie studiów jeszcze zwiedzić Stany, a CampAmerica
                  zaskoczył mnie niskimi cenami programu. Zastanawiam się tylko, jak w
                  praktyce wygląda sprawa dodatkowych godzin? Czy ktoś, kto był wie
                  może, czy można zarobić więcej, niż gwarantuje program? Co i tak sumą
                  małą nie jest notabene
                  • Gość: Marta Re: Camp America 2009 IP: *.chello.pl 19.10.09, 17:24
                    a ja bym sie chciala dowiedziec ile sie zarabia na takim wyjezdzie bez tych
                    dodatkowych godzin,
                    obdzwonilam juz dwoch konsultantow i nic
                    jeden mowi ze 900$ drugi ze 1100$
                    niech ktos pomoze bo sie chyba nie dowiem,
                    A swoja droga to takie informacje chyba powinny byc na stronie....
          • Gość: jakbytobylo Re: Camp America 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.09, 15:12
            hej, a moze poszukaj gdzies indziej tzn w innych firmach, ja slyszalam o camp
            america, camp leaders i CCUSA na pewno ktoras z nich ma tam siedzibe lub
            konsultanta, przeciez to wielkie miasto.
    • Gość: jakbytobylo Re: Camp America 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.09, 15:02
      ja tez chcialam jechac na CA w tamtym ale po targach ktre zoragnizowali troche
      sie przestraszylam, nie dosc ze bylo za duzo ludzi i nie bbylo juz w sumie
      miejsc zeby wyjechac to same campy ze special needs..czyli opieka i praca z
      ludzmi uposledzonymi, nie wiem czy chce cale wakacje na nich patrzec. czy ktos
      byl na takim campie??
      • Gość: haan Re: Camp America 2009 IP: *.cityconnect.pl 28.10.09, 21:40
        Wiesz co, moja znajoma była w Anglii i pracowała jako opiekunka
        osób starszych. Łatwo nie było, ale mówiła, że drugi raz bez wahania
        by pojechała, bo wdziecznosć tych ludzi wynagradzała jej wszystkie
        niedogodności. Ja natomiast zastanawiam się bardziej nad programem
        Consellor,niż special needs. Targi pracy to nie jedyna forma
        znalezienia sobie odpowiedniej oferty - można po prostu skontaktować
        się z CampAmerica przez ich stronę lub zadzwonić i zapytać, jakie
        mają oferty. Na targi przyjeżdżają tylko wybrani pracodawcy, a w
        rzeczywistości mają wiele więcej umów podpisanych - trzeba tylko
        pytać i w drogę!:)
    • Gość: emka Re: Camp America 2009 IP: *.helionet.pl 01.11.09, 11:56
      szczerze mówiąc to w Camp America mają straszny bałagan. sami nie wiedzą co i jak (ich konsultanci podali mi sprzeczne informacje!).
      Chcialam z nimi wyjechać ale mnie to zupełnie zniechęciło.

Zwłaszcza, że moja koleżanka jedzie z Camp Leaders i zarobi co najmniej 150$ więcej niż jakby pojechała z Camp America!!! i to za tą samą pracę!!! a Camp Leaders to bardzo profesjonalna firma. Zdecydowanie wybieram ich :))
      • Gość: dcdc Re: Camp America 2009 IP: *.dsl.krak.bdi.inetia.pl 24.11.09, 12:20
        o hoooo ale ktoś tu reklame przywalił:) widze, że walka o klienta
        trwa;]
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka