aqua_frigida 27.11.11, 10:05 Osoby, które były na tej imprezie proszę o info - jakieś rady, no wszystko co powinnam wiedzieć przed wyjazdem. Wybieram sie na te wycieczkę w kwietniu. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aqua_frigida Re: Maroko - Południe z Sky Club (Triada) 29.11.11, 22:30 eee... Nikt nie był na południu Maroka. :/ (podbijam) ;-) Odpowiedz Link
aqua_frigida Re: Maroko - Południe z Sky Club (Triada) 30.11.11, 20:07 noo, dobra, póki co odpuszczam, ale tylko na kilkanaście dni. :-) Właśnie dostałam maila z info od Triady, ze termin wylotu na Sri Lankę nie uległ zmianie. Wracam 20 grudnia. Mam nadzieje, ze bywalcy Maroka coś n.t. Poludnia napiszą. Nie lubię jechać gdziekolwiek nieprzygotowana.! :-) Odpowiedz Link
nehti Re: Maroko - Południe z Sky Club (Triada) 05.12.11, 12:06 Jeszcze mało osób wie o tym forum, trzeba je jakoś rozreklamować :-)) Odpowiedz Link
aqua_frigida Re: Maroko - Południe z Sky Club (Triada) 23.12.11, 20:56 Mam nadzieje, że im bliżej wiosny i wyjazdów, tym więcej ludzi "namierzy" to forum. :-) pozdrawiam Odpowiedz Link
neurkrzysztof Re: Maroko - Południe z Sky Club (Triada) 28.12.11, 21:12 Byłem w 2009 roku ( przełom sierpnia i września) z Triadą w wersji magiczne południe. Super przeżycia i zachwyty. Hotele głównie 3*i jeden raz 4* , zupełnie w porządku, z basenami, sprawną klimatyzacją. Organizacja wspaniała, można rzec wzorcowa. A z pilotką z Triady P.Martą O. - satysfakcja i zadowolenie murowane. Dodatkową atrakcją było to, że to były początki wypraw zorganizowanych, mieszkańcy Południa byli bardzo serdeczni, nie wyrachowani. Grupa mała, bo w sumie 25 osobowa. Całość objazdu wspominam wyjątkowo mile. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
aqua_frigida Re: Maroko - Południe z Sky Club (Triada) 28.12.11, 21:32 Dzięki. :-)) Mam prośbę, jeśli masz w pamięci jakieś cenne rady, na co zwrócić uwagę, wszystko co mogłoby mi sie przydać podczas imprezy - proszę podziel sie tą wiedzą ze mną. pozdrawiam :-) Odpowiedz Link
neurkrzysztof Re: Maroko - Południe z Sky Club (Triada) 28.12.11, 22:06 Pięknie i bardzo praktycznie opisał to w sąsiednim wątku yrec61 forum.gazeta.pl/forum/w,150212,131318110,131318110,Przez_cesarskie_miasta_po_magiczne_poludnie.html Jeśli masz pytania - pytaj, chętnie odpowiem. Pozdrowienia. Odpowiedz Link
aqua_frigida Re: Maroko - Południe z Sky Club (Triada) 29.12.11, 20:42 Dzięki za wskazówkę, znam ten wątek. Jest to jednak opis imprezy z RT. Imprezy bp trochę się miedzy sobą różnią. Dlatego tez ciekawi mnie impreza zorganizowana przez Triadę (Sky Club). :-) Odpowiedz Link
neurkrzysztof Re: Maroko - Południe z Sky Club (Triada) 30.12.11, 21:23 Byłem na przełomie sierpnia i września. Dzień I Odprawa i przelot bez przeszkód. O 22.00 czasu miejscowego lądujemy w Agadirze. Powietrze rześkie, jest chłodno. Brakuje tego typowego afrykańskiego podmuchu gorąca. Dość sprawnie przejeżdżamy do hotelu Sud Bahia. Dostajemy pokój nr 414. Czeka na nas kolacja, skromna ale smaczna. Pokój schludny choć z dość wiekowymi meblami, bez klimatyzacji. Stojące na podłodze urządzenie potraktowaliśmy początkowo jako przenośny klimatyzator ale ……o zgrozo! – po włączeniu okazał się być grzejnikiem!!!. Za to nocny widok z okna na wzgórze z agadirską kazbą zachwyca. Woda z kranu o paskudnym smaku i zapachu, mętna, z osadem. Herbata zrobiona z niej jest wyjątkowo niesmaczna. Dzień II Nad ranem pobudka w wykonaniu muezina, nawołującego do modłów. Dzięki temu, zmuszeni do wstania przed oficjalnym budzeniem ( o godz.7.15 ), możemy się bez problemu umyć. Bowiem około godziny 7.30 …..po prostu zabrakło wody !!!. O 7.45 śniadanie w towarzystwie mrówek na stołach. Przed autokarem wita nas sympatyczna przewodniczka z Triady P.Marta O.( wspaniały duszek-opiekun całej wycieczki). Trochę śmieszy ceremoniał przydzielania miejsc w autokarze wg „rozdzielnika Triady”. My mamy możliwość wyboru miejsca na tyle, więc ochoczo zajmujemy tylną kanapę. Jest super. Autokar mały, jest nas w sumie tylko 25 osób. Ze względu na to, że pomocnik kierowcy będzie sypiał w autokarze, można bezproblemowo część rzeczy zostawiać na noc. Na początek pierwsza atrakcja to drzewa arganiowe z pasącymi się i bezproblemowo chodzącymi oraz skaczącymi po nich kozami. W Taroudant nazywanym często „babcią Marakeszu”, lub „małym Marakeszem” chwila odpoczynku. Następnie Taliouine – małe, sześciotysięczne miasteczko, którego ¼ mieszkańców zajmuje się uprawą szafranu. Przejeżdżamy w okolice Tazenakht , zamieszkane przez Berberów trudniących się wyrobem słynnych marokańskich dywanów i pniemy się mozolnie w górę między pasmem Antyatlasu i Jbel Siroua. Kollejna atrakcja to słynna Ait Benhaddou. Na nocleg zajeżdżamy do Quarzazate – do hotelu Palmeraie. Pokoje w bungalowach, nasz nr 112 schludny i czysty, Klima sprawna, cicha. Bardzo smaczna i sympatyczna kolacja przy hotelowym basenie. .............na dziś tyle, kolejne dni opiszę następnym razem. Na marginesie uwaga: program bardzo zbliżony do trasy Rainbow. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
aqua_frigida Re: Maroko - Południe z Sky Club (Triada) 31.12.11, 20:24 Bardzo dzięki. :-)) pozdrawiam serdecznie :-) Odpowiedz Link
aqua_frigida Re: Maroko - Południe z Sky Club (Triada) 31.12.11, 20:28 aaa, sympatyczne kózki-skoczki na arganiowym drzewie znam. :-)) Byłam w kwietniu na imprezie: Cesarskie Miasta, również z Triadą. Stąd ta znajomość. :-)) Teraz wybieram się na południe. :-)) Dobrego, obfitego w podróże 2012 roku dla wszystkich lubiących podróże. :-)) Odpowiedz Link