IP: *.pkobp.pl 19.06.06, 15:48
Witam,
czy ktoś mógłby polecić dobrą wycieczkę ze zwiedzaniem organizowaną przez
biuro podróży do Toskanii albo Umbrii? Czy ktoś był może z Itaką w tych
rejonach? Będę wdzięczna za informacje. Jakoś nie mogę dotrzeć do opinii nt.
wyjazdów do Toskanii z Itaką.
Obserwuj wątek
    • linn_linn Re: Toskania 19.06.06, 16:25
      A tutaj pewnie nie szukalas?
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=206&w=25113625&v=2&s=0
    • Gość: Mark Re: Toskania IP: *.jmdi.pl 20.06.06, 20:04
      Byłem w maju na objazdówce z Itaką w Umbrii i Toskanii.Wrażenia bardzo
      pozytwne,dobra organizacja,niezły hotel,rewelacyjna pilotka- Ania,posiadająca
      bardzo dużo wiadomości o zwiedzanych obiektach, i posiadająca dar przekazania
      tych wiadmości w bardzo interesującej formie.Na trasie kilka pięknych małych
      miasteczek z nieprawdopodobna ilością zabytków,po drodze przepiękne toskańskie
      krajobrazy i tylko było żal,że ta wycieczka jest tak krótka.Mimo to naprawdę
      gorąco polecam,można to potraktować jako rekonesans przed ponownym przyjazdem w
      te strony. Pozdrawiam i życzę dużo radości podczas tej wspaniałej wycieczki.
      • Gość: zorro Re: Toskania IP: *.lodz.dialog.net.pl 23.06.06, 18:23
        Nic dodac nic ujac - podpisuje sie pod kazdym zdaniem Marka. Polecam Itake i
        pania Anie :)
      • Gość: hogwart Re: Toskania IP: *.pkobp.pl 26.06.06, 15:21
        Bardzo dziękuję za informacje. Pocieszająca jest myśl, że ktoś już przetestował
        tę wyprawę. Wybiorę się prawdopodobnie we wrześniu - podzielę się wrażeniami.
        Jeśli to nie kłopot to chciałam dopytać o kilka kwestii:
        1. jaka mniej więcej ilość pieniędzy potrzebna jest na zwiedzanie i ew.
        atrakcje?
        2. czy trzeba się "dożywiać" na własną rękę? Pytam, bo byłam kiedyś na
        objazdówce "Bella Italia" i przyznam, że musielismy dokupic sobie trochę
        jedzenia.
        Mam nadzieję, że trafię na p. Anię, bo zależy mi na dobrym przewodniku.
        Pozdrawiam!
        • Gość: zorro Re: Toskania IP: *.lodz.dialog.net.pl 26.06.06, 17:07
          Oprocz tego co w katalogu (bodaj 70-80 E na rozne wejscia i dodatkowa Elbe)
          trzeba ok. 200 E/os na wlasne potrzeby. Mysle, ze wystarczy na jakies przekaski,
          picie, gellati :) i pamiatki. Chyba, ze masz wieksze plany :) Zreszta temat byl
          poruszany niedaleko: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=206&w=43564590 a
          podobne pytanie bardzo skatowane przez niejakiego Chiavone. Ale dalismy mu odpor
          :)) Polecam posty katy.8
          Co do jedzenia - jesli bylas na podobnej objazdowce wiesz, ze obiadokolacja jest
          raczej pozno - zaleznie od programu nawet po 22, wiec na sniadanku sie dlugo nie
          pojedzie. Ja zawsze staram sie cos w plecaczku miec, jakis roztopiony snickers,
          jablko, a swoja droga duza przyjemnosc sprawia konsumowanie miejscowych fast (a
          moze raczej slow) foodow. Kawalek pizzy czy piadina duzo nie kosztuje, a na
          pewno podnosi recepcje wyjazdu :)
          P. Ania - nie pamietam nazwiska, ale jest pol-Greczynka, szczupla, wtedy byla
          ognistoruda. Gdyby nie ona pewnie nie przeczytalbym "Pod sloncem Toskanii"
          Frances Mayes.
          Pozdr
          • Gość: hogwart Re: Toskania IP: *.pkobp.pl 27.06.06, 14:20
            Dziękuję za informacje - spróbuję dowiedzieć się w biurze czy będzie jeszcze
            jakiś wypad z p. Anią.
            Po przeczytaniu tej arcyciekawej, prawie ogólnonarodowej, dyskusji nt. Polaków
            za granicą czuję się winna zadania pytania. Dobrze, że chociaż mam kartę
            płatniczą.A tak na poważnie - myślę, że obie "strony konfliktu" mają po trosze
            rację. Niemniej ... ceny bywają naprawdę zróżnicowane. W zeszłym roku byłam w
            Hiszpanii - głównie zwiedzanie - i muszę przyznać, że kwota nazwijmy
            to "niezbędnego kieszonkowego" w różnych regionach jest nieco inna. I nie
            wszędzie można się posłużyć kartą, czego, niestety, miałam okazję doświadczyć w
            kilku miejscowościach.
            • linn_linn Re: Toskania 27.06.06, 15:42
              Moim zadniem najlepiej miec gotowke na drobne wydatki: glownie po to, aby nie
              tracic czasu. Bankomaty sa wszedzie i mozna ja uzupelnic.
    • Gość: bunia Re: Toskania IP: *.lublin.mm.pl 13.07.06, 12:49
      Czy mozna pojechac do Toskanii w "ciemno" bez rezewacji hotelu?

• Gość: lamia68 Re: Toskania IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 13.07.06, 12:59
      Też planujemy, ale chcemy jednak cos zarezerwować.
      agriturismo-italia.net
      www.tuscany.net
      www.agriturismo.regione.toscana.it
      www.agriturismo.it

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka