Dodaj do ulubionych

Scalea - warto?

04.02.19, 15:59
Ładna miejscowość? Jak morze, plaża?
Obserwuj wątek
    • Gość: anglik z kołomyi Re: Scalea - warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.19, 16:34
      Nie warto.
      • dodekanezowiec Re: Scalea - warto? 06.02.19, 12:40
        A coś bliżej, neoplusie z tpsy vel Ziutku z Katowic?
        • Gość: grappa Re: Scalea - warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.19, 10:15
          Warto. Jakie pytanie, takie odpowiedzi:)
          • dodekanezowiec Re: Scalea - warto? 07.02.19, 14:08
            Pytanie było troche konkretniejsze - chodziło o miejscowość, czy klimatyczna, czy widoki ładne i jak morze i plaża.
    • albertosponza2 Re: Scalea - warto? 18.02.19, 06:43
      Ladna plaza, czysta woda, ale to dziura, a wszedzie rzadzi mafia.
      • dodekanezowiec Re: Scalea - warto? 18.02.19, 07:42
        Dzięki za odpowiedź, tylko że ze wszystkich hoteli w ofercie Itaki i Rainbow - Scalea (gdzie jest np.hotel Santa Caterina) to najmniejsza dziura właśnie :)
        • ja.s.i.u Re: Scalea - warto? 19.02.19, 20:17
          Powiem szczerze, ja myślę, że to może być fajny urlop. Nie masz takiego klifu, jak w Tropei chociażby, a miejsce jest bardzo fajne. Piach taki żwirkowaty, trochę kamieni, ale znam miejsca z gorszym piachem na plaży, albo i z plażą bez piachu. Zaleta - stacja kolejowa (Rzym też dostępny, ale ja bym tylko do Neapolu wyskoczył) i wcale nie taka dziura, jak opisuje to naganiacz na własne "kwatery". Alberto, ja wiem, że u twojej mamusi najlepiej, ale facet chce z biurem, do hotelu, z serwisem plażowym i drinkami z palemką.

Trochę daleko od lotniska, ale droga dość malownicza. Spodoba ci się.
          • ja.s.i.u Re: Scalea - warto? 19.02.19, 20:20
            Tak mi się przypomniało, obejrzyj sobie i nie będziesz się zastanawiał: www.laoraft.it/index.php/it/ to tylko tak wygląda, w rzeczywistości adrenaliny bardzo dużo, ale bezpiecznie. ceny masz na stronie.
            • dodekanezowiec Re: Scalea - warto? 19.02.19, 21:34
              Dzięki. Bardziej chodzi o hotel z Klubem Przyjaciół Itaki. Santa Caterina - wybór praktyczny jak nieWlochy, cena też bardziej grecka niż np. sycylijska:) Jest wśród rozważań, wśród jakichś TOP 15, może w jakimś last na czerwiec będzie A jak nie to są plany B, C itd.
              • Gość: znajoma Re: Scalea - warto? IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.19, 18:36
                Warto, biorąc pod uwagę, że hotele włoskie są specyficzne. Plaża kamienista, miasteczko urocze, lody i pizze fantastyczne.
                • dodekanezowiec Re: Scalea - warto? 07.03.19, 13:03
                  A czy będą takie klimaty jak np. na Sycylii w Cefalu- te wąskie uliczki, góry itp.?
          • albertosponza2 Re: Scalea - warto? 25.06.19, 20:50
            Nie zycze by znalazl sie pan u mojej mamusi, ale ze wzgledu na daleko posunieta zlosliwosc moze to i dobrze by panu zrobilo, ale tam nikt nie naciagnie pana na parasole i drinki- moi rodzice spoczywaja od przeszlo 35-u lat na Cimitero Monumentale Torino -Sud. Mozna sprawdzic jest wyszukiwanka grobow przed wejsciem a nazwisko takie samo jak moje.
    • Gość: Alicja Re: Scalea - warto? IP: *.icpnet.pl 09.06.23, 17:38
      Scalea jest malowniczo położona, ma super zadbane plaże, bardzo czyste morze i ladne góry. Jest fajna baza wypadową do zwiedzania , ma wiele połączeń pociagiem nawet to Rzymu jest szybki pociąg. Cwny sa znacznie lepsze niz w innych rejonach , jedzenie pyszne i naturalne. Super miejscowosc na wakacje.
      • dodekanezowiec Re: Scalea - warto? 09.06.23, 20:59
        Ponieważ w końcu wtedy w tym 2019 byłem- to się nie zgodzę. Niczym nie zachwyca. Ładne morze, dużo sklepików itp., dobre ceny, faktycznie połączenia pociągiem. Ok. Ale plaże średnie i na pewno nie ma takiej malowniczości jak w Tropei czy Pizzo.
        • dodekanezowiec Re: Scalea - warto? 27.06.23, 22:34
          dodekanezowiec napisał:

> Ponieważ w końcu wtedy w tym 2019 byłem- to się nie zgodzę. Niczym nie zachwyca
          > . Ładne morze, dużo sklepików itp., dobre ceny, faktycznie połączenia pociągiem
          > . Ok. Ale plaże średnie i na pewno nie ma takiej malowniczości jak w Tropei czy
          > Pizzo.

Dodekanezowcu teoretyku, dodekanezowiec praktyk już był w rzeczonej Tropei - cudeńko! Ale Pizzo popierdulka mala.
    • adamski1 Re: Scalea - warto? 06.01.26, 18:03
      Chciałe kupić w Skalea mieszkanie, ale po oglądnięciu wielu mieszkań dałem sobie spokój. Niby faktycznie tanio, ale stan tych mieszkań i samych budynków, to bardzo słabo. Oscylowałem w granicach 50 tyś. Te mieszkania, to prawie wszystkie mieszkania tzw. weekendowe, czyli bardzo zaniedbane, i w mieszkania dlatego nikt nie inwestuje. Same budynki, to prawie Bułgaria, bo nie remontowane z małymi wyjątkami z lat 80-tych w najlepszym razie, brudne, bez gazu, we wszystkich butle w kuchni. Sama miejscowość, jak na biedne południe może być, klimat też O.K. Za to jak to na południu Włoch ludzie wspaniali, bo mili, otwarci i serdeczni w każdej postaci. Tak więc dałem sobie spokój z kupnem w tym rejonie, bo lepiej jest wynająć np. poza sezonem za 350 euro na miesiąc. Ale ogólnie poza sezonem warto tu przyjechać i odpocząć żyjąc spokojnym Włoskim życiem.
      • adamski1 Re: Scalea - warto? 06.01.26, 18:10

• adamski1 Re: Scalea - warto? 07.01.26, 06:48
        Fajna miejscowość, szczególnie poza sezonem, cisza i spokój...
    • adamski1 Re: Scalea - warto? 06.01.26, 18:04
      Chciałem kupić w Skalea mieszkanie, ale po oglądnięciu wielu mieszkań dałem sobie spokój. Niby faktycznie tanio, ale stan tych mieszkań i samych budynków, to bardzo słabo. Oscylowałem w granicach 50 tyś. Te mieszkania, to prawie wszystkie mieszkania tzw. weekendowe, czyli bardzo zaniedbane, i w mieszkania dlatego nikt nie inwestuje. Same budynki, to prawie Bułgaria, bo nie remontowane z małymi wyjątkami z lat 80-tych w najlepszym razie, brudne, bez gazu, we wszystkich butle w kuchni. Sama miejscowość, jak na biedne południe może być, klimat też O.K. Za to jak to na południu Włoch ludzie wspaniali, bo mili, otwarci i serdeczni w każdej postaci. Tak więc dałem sobie spokój z kupnem w tym rejonie, bo lepiej jest wynająć np. poza sezonem za 350 euro na miesiąc. Ale ogólnie poza sezonem warto tu przyjechać i odpocząć żyjąc spokojnym Włoskim życiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka