Gość: babyG IP: *.icpnet.pl 25.08.07, 11:49 Mam pytanie, co polecacie? Bedziemy jechac z POznania, przez czechy i Austrie. CHodzi nam glownie o piekne plaze i wypoczynek, chodz nie ukrywam, ze chcielibysmy tez delikatnie poszalec i pozwiedzac. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marcin Re: LIguria, Rimini? IP: *.man.poznan.pl 28.08.07, 11:01 Byłem w 2000 r. na Ligurii, w 2002 w Rimini. Róznica zasadnicza Liguria piękna:urokliwe miasteczka zatoki, palmy, kwiaty, architektura w sam raz na romantyczny wypad we dwoje blisko na Lazurowe ale spokojna nie nastawiona wyłącznie na turystów. Natomiast Rimini to centrum rozrywki na plażach (wyłącznie prywatne) boiska sportowe, bary, siłownie, wieczorami tłumy, dyskoteki itd. Plaże (ja byłem w Pietra Ligure)ciekawsze na Ligurii czystsze morze ale stromo i głęboko, dla dzieci polecam Rimini choć nie zawsze czysta woda no i brudzący piasek na Ligurii drobne kamyszki. Ceny zbliżone generalnie zdecydowanie taniej niż w Toskanii czy na północy Włoch. Dwa piękne aqua parki w Ricione (Rimini) i Cieriale (Liguria) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: LIguria, Rimini? IP: *.man.poznan.pl 28.08.07, 11:05 Dodam, że też jestem z Poznania i na Ligurię jechałem przez Niemcy na Berlin potem Monachiu, Austrie, przełęcz Brenero następnie okolice jez. Garda (warto zjechać z autostrady zapierające widoki) następnie na Genue lub Savonę około 1550 km 18 godz. Wyjechaliśmy około 20 z Polski. Do Rimini na Wrocław potem Brno, Wiedeń, Wenecję i zjazd na Rimini około 1350 km. Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: LIguria, Rimini? 29.08.07, 08:26 Baby, polecam Ci Ligurię wschodnią - zwiedzanie i plaże wyglądają tam np. tak (Akt XX i XXI): fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,65309825,66847599.html W Rimini: www.hotelitaliani.com/Regions/EmiliaRomagna/Hotel-Rimini.htm Pzdr bah77 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośka Re: LIguria, Rimini? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.07, 23:23 Nie polecam Rymini bardzo dużo ludzi, i ostatnio przez tydzień brak słońca własnie wróciłam z Włoch.polecam za to odpoczynek nad morzem Tyreńskim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGA Re: LIguria, Rimini? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.07, 18:52 ZDECYDOWANIE LIGURIA STARE PIĘKNE MIASTECZKA WSPANIAŁE WIDOKI GÓRY ZATOCZKI WSZYSTKO WYPIELĘGNOWANE BYŁAM W OBYDWU MIEJSCACH WIĘC PISZĘ Z AUTOPSJI Odpowiedz Link Zgłoś